QUOTE(vikaliu @ 2006 10 07, 14:08)
Aš nuo kito rudens irgi žadu leist savo dukrytę į "Žemyną" Norėjau paklaust, prieš kiek laiko reikėtų užrašyt į darželį? Ir nuo ko priklauso kaži: priims į darželį ar ne? Pagal ką direktorė "atsirenka" vaikiukus?
Ir dar mane domina Montessori metodas, nes apie jį mažai žinau Kuo jis pasireiškia būtent šiame darželyje?
Būsiu dėkinga už jūsų nuomones
Ir dar mane domina Montessori metodas, nes apie jį mažai žinau Kuo jis pasireiškia būtent šiame darželyje?
Būsiu dėkinga už jūsų nuomones
Užsirašyti reikia kuo anksčiau.
Pagal ką atsirenka, direktorei vienai težinot
Jei domina Montessori metodas, patarčiau pasiprašyti į grupę. Kai rinkausi darželį sūnui, pati direktorė pasiūlė ateiti į užsiėmimus, pakalbėti su auklėtojom. Palyginti ir pasirinkti tinkamiausią. Tiek, kad montesori metodu tedirba dvi grupės. Vaikai jose skatinami dirbti individualiai, patys pasirenka veiklą. Labai nustebino tyla ir susikaupimas grupėje, net klausėm auklėtojos, ar tinka šis metodas labai aktyviems vaikams. Ji atsakė, kad kaip tik vieną tokį pratinasi ir neblogai sekasi. Mes buvom, jei neklystu, Gabijos grupėj. Tiek aplinka, tiek auklėtoja paliko labai gerą įspūdį (tačiau apie patekimą į ją nebuvo jokių kalbų, perpildyta...) Kita montesori grupė tokio įspūdžio nepadarė , gal auklėtojos ne mano skonio
Dar paminėsiu, kad aklai nesivadovaujama šiuo metodu - kaip auklėtoja sakė, tai maždaug pusės dienos metodas. Po pietų miego vaikams leidžiama žaisti su įprastiniais žaislais. Montesori grupėse perkamos specialios priemonės, todėl leisti į šias grupes brangiau.
Tokia mano patirtis. Mes lankom kitą darželį, gal kas pasikeitė, nes prabėgo pora metelių. Parašiau, nes niekas neatrašė. Turim nemažai draugų, lankančių šį darželį, niekas pernelyg nesiskundžia, auklėtojos geros. Jei planuojat eiti į šį darželį, tikrai patariu apsilankyti, pakalbėti su auklėtojom, pasirinkti sau tinkamiausią metodą ir patikti vedėjai . Jokiu būdu neprasitark, kad jums netoli šis darželis, o pagirk, kad girdėjai gerų atsiliepimų, kad domina taikomi metodai.