Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis " Žemyna ". Eiguliai.

QUOTE(Laurencijan @ 2009 09 18, 15:52)
Sveiki,

Norejau siek tiek daugiau suzinoti apie si darzeli....
Kada reikia uzsirasyti?
Zinoma, svarbiausia- aukletojos... kuri geriausia jusu nuomone, o gal tokiu nera..
Ar cia vykdomas geras ukdymas?
Na, viska, ka Jusu nuomone aktualu naujokams.
Dekui.

Tik dukrą užrašiau nuo metų, visus kitus vos gimusius, nors galima patekti ir vėliau užsirašius...
Ką reiškia geriausia auklėtoja? Kokius kriterijus turi atitikti? Kol kas per visų vaikų grupes blogų neteko sutikti. doh.gif
Kas yr "geras ukdymas"? Lopšeliukų ir darželio beveik visos grupės dirba pagal "geros pradžios" metodą, pora grupių darželinių montesorinės. 4u.gif
Atsakyti
Na o mes lankome Vakares grupe tai kolkas labai dziaugiuosi,nes aukletojos labai geros,papasakojo kaip vaikiukui sekesi,padeda jai priprasti,ir man atrodo labai rupestingos.As tai esu patenkinta sia grupe,bet mes einam dar menesi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunelek @ 2009 10 01, 11:19)
Na o mes lankome Vakares grupe tai kolkas labai dziaugiuosi,nes aukletojos labai geros,papasakojo kaip vaikiukui sekesi,padeda jai priprasti,ir man atrodo labai rupestingos.As tai esu patenkinta sia grupe,bet mes  einam dar menesi smile.gif

Tai išsiaiškinot kame ten reikalas buvo ir nebenorėjo mažoji eiti? Dabar viskas gerai, kaip suprantu thumbup.gif
Atsakyti
Perskaičiau viską ir supratau, kad auklėtojos forume (paskaitė forumą ir auklėtojos ir direktorė mirksiukas.gif ) mane su Emile supainiojo mirksiukas.gif .

Bet iš esmės mano nuomonė tokia panaši. Esam patenkinti ir darželiu, ir lopšeliu. Esam “prioritetiniai“, nes jau trečias vaikas lanko šitą daržą (ir iš to galit spręsti, kad esam patenkinti).
Nesam šeimoje fanatiški sveikos mitybos propaguotojai, bet iš esmės toks maitinimasisi mums tinka ir maisto derinimas irgi (nors namuose to specialiai nedarom, bet dažniausiai vis tiek taip ir gaunasi savaime). Vaikai namuose pratinami maisto per daug nesirankioti, todėl ypač mažiukai dar “nesugadinti“ ir valgo viską, kas paduota. O jei nevalgo, reiškia, nėr alkani mirksiukas.gif

Žinoma, smulkių nesusipratimų kartais būna. Bet stengiamės būti geranoriški ir matom, kad vaikams ten yra gerai. O tai ir yra svarbiausia.

Buvo čia vienos mamos labai pasipiktinta dėl automobilių parkavimo vietos nebuvimo. Jei dirbate KMUK, patariu privažiuoti iki daržo iš Topolio pusės, tuomet tos problemos neiškyla. Beveik visada rasit vietikę. Galų gale ir iš kitos pusės privažiavus galima gyvenamojo namo kieme pastatyti. Nebent esat inavlidas ir negalte savom kojom nei kelių žingsnių paeėjėti. Nei nėščia, nei su dveim leliukais netapau invalide ir visada sugebu tuos kelis žingsnius paeiti. Ir man naudingiau, ir pareiti žmoniškai ik darželio patogiau. Tikrai yra žiauriai nemalonu, kai eini iš darželio su vaikais tuo keliuku, o automobiliai primyn atgal atbulom važinėjasi. Ir darbuotojų čia neprikišinėkit. Nes jei nesistumdo ant to keliuko rytais ir vakarais. Atvažiavo į darbą ir pastatė mašiną.
Žodžiu, man tikrai yra nesuprantama, kodėl būtinai automobiliu būtina privažiuoti iki pat darželio durų. Turbūt ir nesuprasiu jau, per sena esu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lishka @ 2009 10 01, 12:20)
Tai išsiaiškinot kame ten reikalas buvo ir nebenorėjo mažoji eiti? Dabar viskas gerai, kaip suprantu  thumbup.gif

Na lyg ir buvo jau pradejusi miegoti,bet vel kazkas pasidare ir jau visa savaite ten nemiega,na aukletoja sako kad jai per ilga darzelyje diena ir kaip pradeda imti vaikucius i namus tai ji galvoja ,kad jos niekas nepaims,nors labai jau daug kartu kalbejausi su ja kad niekada mamytes savo vaikuciu nepalieka.Tai kita savaite stengsius paimti kokia 4 valanda tada jai geriau buna,ir pamiega ir pavalgo,o tada jau namucio eina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunelek @ 2009 10 01, 20:40)
Na lyg ir buvo jau pradejusi miegoti,bet vel kazkas pasidare ir jau visa savaite ten nemiega,na aukletoja sako kad jai per ilga darzelyje diena ir kaip pradeda imti vaikucius i namus tai ji galvoja ,kad jos niekas nepaims,nors labai jau daug kartu kalbejausi su ja kad niekada mamytes savo vaikuciu nepalieka.Tai kita savaite stengsius paimti kokia 4 valanda tada jai geriau buna,ir pamiega ir pavalgo,o tada jau namucio eina smile.gif

nu po biški įsivažiuosit, viskas bus gerai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lishka @ 2009 10 02, 09:26)
nu po biški įsivažiuosit, viskas bus gerai  thumbup.gif

Na tikiuosi,kad pripras smile.gif
Atsakyti
Tikrai yra žiauriai nemalonu, kai eini iš darželio su vaikais tuo keliuku, o automobiliai primyn atgal atbulom važinėjasi. Ir darbuotojų čia neprikišinėkit. Nes jei nesistumdo ant to keliuko rytais ir vakarais. Atvažiavo į darbą ir pastatė mašiną.
Žodžiu, man tikrai yra nesuprantama, kodėl būtinai automobiliu būtina privažiuoti iki pat darželio durų. Turbūt ir nesuprasiu jau, per sena esu lotuliukas.gif
[/quote]

Sveiki,
esu is tu mamau, kurios "primyn atgal atbulom važinėjasi":)
Pritariu 100% nuomonei, kad i kiema vaziuoti su automobiliu nesaugu vaiku atzvilgiu ir galima lengvai padaryti grustis, taciau mano megina yra didele, todel as pati jos i grupe nelydziu,- paleidziu prie varteliu (musu iejimas is karto pirmas) ir nuvaziuoju.Pasiimant uztrunku ilgiau, bet vis tiek greitai.Nesu suraukusi nei karto antakiu jei mane tame keliuke uzstato- bet kokiu atveju 5 minutes ir kazkas ateis, o kaip tik nesuprantu mamu, kurios tuo keliuku vaikucius vedas- juk kur automobili pastatyum, puikiai galima praeiti per darzelio teritorija.Tai ir saugiau ir smagiau.
Kodel nestatau masinos kiemuose? Taip, taip patogiau (ir per visus praeitus metus niekam netrukdziau), o ir kazkaip pagalvoju apie tuose kiemuose statomus gyventoju automobilius: galiu pagalvot, kaip as barciausi, jie man, griztant is darbo, i mano "naktine" vieta pastatytas automobilis.Na ir kas, kad tik 10 min, bet negi zmogus po top is kokio 6 auksto leisis perstatinet?
Todel manau, kad neverta diskutuot kodel vieni daro vienaip, kiti- kitaip.Kiekvienas turi savo svariu argumentu ir renkasi taip, kaip jam patogiau:)

Mano mergina siemet paliko Vakares grupe, todel neseniai kalbejau su viena is mamu, kuriso vaikutis liko.Sake, kad dar daug asaryciu rytais buna schmoll.gif
Aukletojos tikrai geros ir kompetetingos, todel viskam reikia laiko.
Kantrybes ir styprybes visosm Zemynos mamytem:)
Atsakyti
Sveikos mamos,
papasakokit apie "Austėjos" grupę, ką? Kad ji įrengta puikiai - pati mačiau. Bet labiausiai rūpi apie auklėtojas... ax.gif
Ačiū
Atsakyti
QUOTE(KasVasa @ 2009 10 02, 17:37)
Pritariu 100% nuomonei, kad i kiema vaziuoti su automobiliu nesaugu vaiku atzvilgiu ir galima lengvai padaryti grustis, taciau mano megina yra didele, todel as pati jos i grupe nelydziu,- paleidziu prie varteliu (musu iejimas is karto pirmas) ir  nuvaziuoju.

Nu palaukit - o tai mergina negali per darželio teritoriją nuo ktios pusės ateiti?
Pykstu ant tokių mamų/tėčių, kurie net kelių žingsnių negali patys žengti ar vaiko pavesti. Mano mažiukai bijo eiti prieš tas sustojusias mašinas ir laukia, kol jos dings (nors tik pereinam keliuką ties varteliais, juo niekad nevedu). Pripratę prie atsargumo, o čia visokie tetos/dėdės iki pat vartų atlekia. doh.gif

Nesuprantu, kaip nedaeina suaugėliams, kai ir akcija tokia graži buvo, ir per visas grupes susirinkimuose kalbama... g.gif
Atsakyti
Na jo tikimes kad greitai nustos verkusi...
Dar norejau paklausti ,o kodel vienos grupes irengtos gerai,o kitos seip sau.Na tiesa sakant kitu as ir nemaciau,bet va sako kad 'Austejos' irengta puikiai.Tai gal galite daugiau apie kitas papasakoti grupes. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunelek @ 2009 10 01, 21:40)

Aš irgi tą patį pastebėjau su savo mažiais. jei paimi apie 17-18 val., tai paskui namie šakutės būna: siuautėja isterikuoja, sunku vakare paguldyti miegoti. O va, paimi iš karto po pavakarių/vakarienės apie 16 val., tada ilgesnis vakaras namie ir vaikai iškarto ramesni. Nors darželyje jų elgesysy dėl to iš esmės labai nesiskiria. Vis tiek svetima vieta, svetimi žmonės, tai jei jau ten per daug sau neleidžia emocijų lieti, matyt.

Dėl automobilių, aišku, galima ginčytis iki nukritimo. Parašiau tik dėl to, kad kažkas čia labai jau “dėjo“ ant direktorės. O dėl aplinkinių namų gyventojų, tai galiu pasakyti, kad mes, matyt, labai jau nestandartriniu laiku atvžiauojam, nes vietos būna tose aikštelėse navalom. O jei jau kartą kitą susivėlinu popiet, tai čia mano problemos: yra tekę ir beveik nuo Topolio ateiti ir su leliukais atgal pareiti. Nu, ir nenutrūko nei kojos, nei rankos. Tiesiog gal kartais verta pristabdyti ir nustoti lėtki kaip akis išdegus per gyvenimą.
O kai pagrindiniai varteliai būna užrakinti, tai nori nenori tenka tuo keliuku eiti. Ar siūlytumėt per tvorą lipti? lotuliukas.gif
Atsakyti