Išvaržoms atsirasti įtakos turi ne tik genetiniai dalykai. Svarbu ir priimamas gimdymas, ir vados laikymas. Pvz., jei jau pradėję vaikščioti šuniukai turės galimybę pasilypėti ant gardo sienos viršaus (stovėti pasistiebę), išvaržos didesniems egzemplioriams gali atsirasti būtent dėl tokio stiebimosi (rekomenduojama gardą šuniukams daryti tokio aukščio, kad jie negalėtų stiebtis). Gaila kažkaip girdėti, kad vadas su išvaržomis reikia brokuoti - jei išvaržėlės atsiranda dėl laikymo, tai vados išbrokavimas truputį nusikaltimas Turėtų būti truputį kitaip vertinama.
Pagal nuotrauką sunku spręsti, bet nėr labai jau maža. Išvaržos pavojingos tuo, kad padažnėjus žarnyno peristaltikai (pvz., viduriuojant), į tą žiedą gali iškristi žarnytės kilpa ir tada jau gaunasi žarnyno nepraeinamumas, be operacijos neapsieinama. Taip pat išvaržos pavojingos veisiamoms kalėms - vaisiams augant, didėja spaudimas pilve ir lygiai taip pat į žiedą gali išsprūsti žarna, arba, gimdymo metu, stanguojant pilvo siena gal plyšti toje vietoje, kur ji yra nestipri. Kai rodysitės veterinarui (dėl kasmetinių skiepų ar pan.), pasikalbėkit dėl išvaržos didumo ir reikalingumo ją tvarkyti.
)))
Kada iskristi turi siulai ? Mums jau eina 3 savaite,o isorej kaip zilkos grynai,ir nekrenta niekas,sake su tirpstanciais susiuvo,bet isoreje grynai zilkos mazgiukai ? Gal reiktu kreiptis eiti istraukti jau
Geriausiai Jums atsakytų operavęs veterinaras - tik jis geriausiai žino, kokiais siūlais siuvo ir per kiek laiko jie turi iškristi. Būna ilgai itprstančių siūlų, kurie ir pas žmonės ištirpsta per tris savaites, o pas šunis (jei nesilaižo) išbūna dar ilgiau.
Jei aplink siūlus oda paraudus, tada jau geriau užvažiuokit pas veterinarą, kad siūliukus išimtų žirklėmis
Jei aplink siūlus oda paraudus, tada jau geriau užvažiuokit pas veterinarą, kad siūliukus išimtų žirklėmis
iškeliu seną temą, o situacija pas mus tokia: kalytė, kuriai dabar 11 metų, nuo gimimo turėjo bambos išvaržą, prieš daugiau nei metus (2013-06-12) išvarža buvo operuota. Viskas puikiai sugijo. Prieš kokią savaitę pastebėjau, kad išvarža lyg ir vėl atsirado, mažulytė visai, paguldžius kalytę ant nugaros nieko nelieka, bet sėdint, einant yra.
Nuo ko ji galėjo vėl atsirasti? kirpykloje, kai kerpa pilvuką ko gero pakelia už priekinių kojų, pilvo tempimas gaunasi - ar tai gali būti priežastis? (anksčiau visada būdavau kartu ir guldydavom su kirpėja ant nugaros, o paskutinį kartą palikau vieną, tai įtariu, kad galėjo kelti) arba gal šokinėjimas nuo lovų?
eisim žinoma pas vetą, bet gal kas pasidalins patirtim, mistika man tos išvaržos...
Nuo ko ji galėjo vėl atsirasti? kirpykloje, kai kerpa pilvuką ko gero pakelia už priekinių kojų, pilvo tempimas gaunasi - ar tai gali būti priežastis? (anksčiau visada būdavau kartu ir guldydavom su kirpėja ant nugaros, o paskutinį kartą palikau vieną, tai įtariu, kad galėjo kelti) arba gal šokinėjimas nuo lovų?
eisim žinoma pas vetą, bet gal kas pasidalins patirtim, mistika man tos išvaržos...
radau info apie vaikams naudojamus pleistrus bambutės išvaržai porofix http://www.emama.lt/...s-isvarzai.html,
kažin gal pabandyt pilvuką nuskutus paklijuot? ar čia tik jaunam augančiam organizmui tinka? Kykute, gal kokių patarimų?
kažin gal pabandyt pilvuką nuskutus paklijuot? ar čia tik jaunam augančiam organizmui tinka? Kykute, gal kokių patarimų?
Pjūvio-siuvimo vietoje susidaro randinis audinys, kuris bet kuriuo atveju nėra toks stiprus, kaip normali pilvo siena ir nuo šokinėjimo ta vieta galėjo įplyšti. Jei kalytei 11 metų ir išvarža nedidelė, stipriai nesijaudinkit - pragyvensit ir be papildomos operacijos.
Pleistras tokiu atveju neefektyvus, tuo labiau žmogiškas. Pleistriukas kūdikiams klijuojamas organizmo formavimosi laikotarpiu, kada yra tikimybė, kad augant ta vieta susiformuos taip kaip reikia, plius žmogaus bambos padėtis yra kitokia, nei šuns (žemės trauka kitaip veikia ) Nevarkit.
Pleistras tokiu atveju neefektyvus, tuo labiau žmogiškas. Pleistriukas kūdikiams klijuojamas organizmo formavimosi laikotarpiu, kada yra tikimybė, kad augant ta vieta susiformuos taip kaip reikia, plius žmogaus bambos padėtis yra kitokia, nei šuns (žemės trauka kitaip veikia ) Nevarkit.
QUOTE(kykute @ 2014 08 19, 14:59)
ačiū už atsakymą, išvarža visai maža, bet man atrodo po truputį didėja. Aš nepanikuoju, aš pykstu ant savęs, kad nenusaugojau, neatpratinau laipioti ant lovų, nesakė/neakcentavo vetas, o ir aš pati nesusipratau, nesigilinau, na užsiuvo ir užsiuvo, o kaip kas toliau gali būti nebesigilinau (pieno liaukų augliukai man didesnę baimę kėlė).QUOTE(kykute @ 2014 08 19, 14:59)
Pleistras tokiu atveju neefektyvus, tuo labiau žmogiškas.
O yra ir specialiai gyvūnams? aš galvojau, kad užklijavus bent jau neleistų didėti išvaržai
QUOTE(villijaa @ 2014 08 20, 09:16)
O yra ir specialiai gyvūnams? aš galvojau, kad užklijavus bent jau neleistų didėti išvaržai
Specialiai gyvūnams - nemačiau. Ir kas naudojo praktikoje, irgi nepažįstu, nepopuliaru. Matyt dėl anatominės padėties.