Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko išvarža

Mano prancūzas turi bambos išvaržą. Konsultavomės su 4 veterinarais, kurių nuomonės buvo tokios: 2 sakė stebėt, 1 sakė operuot tuoj pat, 1 sakė neoperuot, nes tokia veislė, kad a) rizikinga su narkoze cool.gif nėra išvaržos dydis ir šuns judrumas toks, kad kiltų kažkoks pavojus. biggrin.gif

Išvarža neužaugo, nėra visai mizerna, bet mes neoperavom, nes nusprendėm, kad operuosim tik tada, jei atsitiks kažkokia būtinybė kokiai kitai procedūrai su narkoze, tai tuo pačiu ir išvaržą sukabins. Šuniui jau 2 metai. Manau, kad jei neprireiks narkozės dėl kol kitko, nugyvens jis spakainai su ta išvarža ...

Šiaip ar taip nebus taip, kad visi veterinarai turės tą pačią nuomonę. Arba pasitiki vienu veterinaru, darai taip kaip jis rekomenduoja ir nesuki galvos, arba turi išklausyt N skirtingų nuomonių ir sprendimą priimti pats. Nė vienas variantas nėr blogai, mano manymu biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu spanieli 8 metų šiandien jam buvo operuota kirksnės išvarža ir kaip ilgai reikia laukti po narkozės kol vėl pradės bent žingsnius dėti su galinėmis kojomis nes kažko baugiai man atrodo sėdi neina nors dar apsvaigęs yra bet vistiek..
Atsakyti
Senesni šunys po narkozės atsigauna lėčiau, nei jauni. Šiandien dar daug nenorėkit, rytoj turėtų jau būti atsigavęs, tik operuotą vietą dar kelias dienas skaudės - dėl to mažiau vaikščios ir galbūt šlubuos. Geriausia būtų, kad pasiskambintumėt operavusiam veterinarui, jis geriausiai žino ką darė ir kaip turėtų vykti gijimas. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki. Norėjau paklausti turiu 2 mažus suniukus jiems 6 savaites, greičiausiai abu turi kirkšnies išvaržas. Ką patartumėte daryti? Buvau pas 2 veterinarijos gydytojus, vienas sakė, jog galima atlikti operacija ir viska sutvarkyti, tik prieš, tai liepė stebėti ir kaip nors tampriai prispausti išvarža, kad ji neiškristų ir nedidėtų, taip ji gal susitvarkys savaime, o antrasis sakė, kad jokių operacijų nedaroma ir jei dides šunelius reikės užmigdyti.
Atsakyti
QUOTE(dipsyte @ 2012 04 17, 17:35)
Sveiki. Norėjau paklausti turiu 2 mažus suniukus jiems 6 savaites, greičiausiai abu turi kirkšnies išvaržas. Ką patartumėte daryti? Buvau pas 2 veterinarijos gydytojus, vienas sakė, jog galima atlikti operacija ir viska sutvarkyti, tik prieš, tai liepė stebėti ir kaip nors tampriai prispausti išvarža, kad ji neiškristų ir nedidėtų, taip ji gal susitvarkys savaime, o antrasis sakė, kad jokių operacijų nedaroma ir jei dides šunelius reikės užmigdyti.

Mūsų vienam šuniukui buvo kirkšnies išvarža. Mes ją išoperavom po pirmojo skiepo praėjus dviem savaitėm. Viskas labai gražiai sugijo ir šeiminikams atidavėm "sutvarkytą" mažylį. Be abejo, jie apie turėtą išvaržą buvo informuoti. Kiek aš konsultavausi, visi vetai rekomendavo operuoti. O komplikacija tokia, kad žarnytė gali įstrigti susidariusioje skylutėje ir tada jau padėti šuniui praktiškai nebeįmanoma suspėti.. O kad rekėtų užmigdyti dėl kirkšnies išvaržos, nesąmonė man rods doh.gif
Atsakyti
Sveikos turim ir mes isvarza,rusu toy (5men.) isvarza taip pat su skylute,paspaudus sake ilena...Pasiule operuoti,kai bus traukiami dantukai,ka manot ? g.gif kas patars.
Atsakyti
Šunys kurie duoda palikuonis su bambytės, ar kirkšnies išvarža, neturėtų būti veisiami, nes tai beveik 100 procentų genetiškai perduodamas brokas. Jei tiesiog sau, namams, tai galima daryti operaciją, kai šuniukui virš trijų mėnesių.

Šuniukai ir kačiukai, kurie turi išvaržas, kilmės dokumente privalėtų turėti įrašą "NEVEISIMUI".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akuna matata: 18 lapkričio 2012 - 21:39
o kai bambos išvaržos mažos ir apie 5 mėn dingsta, kai didelis šuo su 2 centų dydžio išvarža visą gyvenimą gyvena pilnaverį gyvenimą už tai brokuot? Kai yra visiškas menkniekis kai jos mažutės, kad ir genetiškai paveldėtos. Yra masė dalykų į kuriuos reiktų labiau kreipt dėmesį
Atsakyti
QUOTE(zay @ 2012 11 18, 22:38)
o kai bambos išvaržos mažos ir apie 5 mėn dingsta, kai didelis šuo su 2 centų dydžio išvarža visą gyvenimą gyvena pilnaverį gyvenimą už tai brokuot? Kai yra visiškas menkniekis kai jos mažutės, kad ir genetiškai paveldėtos. Yra masė dalykų į kuriuos reiktų labiau kreipt dėmesį

Taip, toks šuo pragyvens pilnavertį gyvenimą, bet veisimui jis nėra tinkamas, nes tai genetiškai perduodamas brokas.

Taip, kai kada būna kad išvarža su laiku dingsta, tačiau tai vienetiniai atvejai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akuna matata: 18 lapkričio 2012 - 21:42
QUOTE(Akuna matata @ 2012 11 18, 23:40)
Taip, toks šuo pragyvens pilnavertį gyvenimą, bet veisimui jis nėra tinkamas, nes tai genetiškai perduodamas brokas.

Taip, kai kada būna kad išvarža su laiku dingsta, tačiau tai vienetiniai atvejai.

O gal galima kaipnors ta vieta su kazkuo priklijuoti pratempti,ar tokiu budu yra pabandymui ? g.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
O iš kur jūs ištraukėte kad išvaržos paveldimos? biggrin.gif Kiek man teko bendrauti su įvairiais veisėjais ir veterinarais šiais klausimais, tai vieni sakė kad paveldimos kiti kad ne, veterinarai tai laikosi savo nuomonės kad išvaržos atsiranda pas šuniukus ne dėl genetinių dalykų o dėl per grubiai priimto gimdymo ar dar visokių kitokių niuansų, veisėjai kai kurie taip pat teigia, o kai kurie laikosi kad tai peveldima, bet juk nėra moksliškai įrodyta kad tai paveldimą ar ne? Jei klystu pataisykite, norėčiau daugiau patvirtintos informacijos gauti apie tai smile.gif
Atsakyti
Išvaržos būna visokios, būna ir kaip jūs minėjot dėl tam tikrų fgizinio poveikio faktorių, būna ir paveldimos. Mano viena puiki veislinė kalė pati turėjo ir daliai vaikų ir anūkų perdavė, bet pusei šuniukų ties 5 mėn jos pačios dingsta, kiti net nepastebi, kad turi. Tam manau visiškas marazmas brokuot puikų veislinį gyvūną už dalykus kurie netrugdo niekur. Dabar net veterinarai mažas vertina kaip visiškus niekus, teko apie tai daug bendraut (nes klube tikrindavau vadas), tai vat tas skatinimas brokuot yra tarybinių laikų paveldas, vienas iš mitų, dabar tai vartinama kaip paprastas dalykas, ko net šalint, jei išvarža maža, nereikia. Jau tikrai yra daug rimtesnių dalykų veisime kur reiktų akcentuoti dėmesį. Man įdomūs prioritetai klubo, kur nereikalaujama jokių psichikos patikrinimų, jokių dresūrų, nieko kas yra daug rimčiau ir kas paveldima, o vat niekai yra ta vieta kur tipo kartelė keliama.....taigi vertėtų atsinaujinti informaciją-tik tiek. Ir dabar net matau bla bla bla bla bla bla postus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif . Bet daugiau šia tema nediskutuosiu, nes kaip ir reikalo nėra, man svarbiau nauji šiuolaikiniai tyrimai, nei pasakos ir prietarai 20 metų senumo.
Rimtas dalykas-didelė išvarža, maža-niekai, į tai net dėmesio nereiktų kreipt.
Atsakyti