Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko išvarža

QUOTE(kykute @ 2008 05 01, 12:03)
Pavardžių neminėjau (prisipažinsiu, netgi nežinojau  blush2.gif ) Šiaip nuotaika tokia buvo, dvyliktos valandos pasiplepėjimas tarp draugių forume. Tema apie pekinesus, o šneka prasideda apie mopsus. Kiekvienas turi teisę išreikšti savo nuomonę. Kaip ir kiekvienas veterinaras yra žmogus, kuris taiso ne mašinas, o gyvus organizmus ir ne viską galima prognozuoti. Nuo šuns irgi daug kas priklauso.
Užuojautos dėl mopsiuko, žinau, kad skauda, bet... reikia gyventi toliau  4u.gif

Viskas tvarkoje blush2.gif tiesiog abstarktūs brūkštelėjimai gali įvairiai po to interpretuojami būti. Iš tiesų būtų smagu, jei kruopštus planavimas būtų atlygintas teigiamais rezultatais. Deja.. Net iš pažiūros visiškai sveikas šuniukas gali po narkozės (jei neklystu, tai tokiai trumpai chirurginei intervencijai net ne narkozė, o "primigdymas" su vietine anestezija skiriami) nepabusti. Visuomet norisi padaryti kuo geriau, jei pajuntam rizikos kvapą, instinktyviai kyla noras tą riziką pašalinti ir toliau sau "ramiai" gyventi. Bet lazda du galus turi. Po tokio atvejo tikrai nebežinau, ar pasisakyti už operavimą, ar už luktelėjimą su išaugimo viltimi (žinoma, jei po veterinaro apžiūros situacija neatrodo kritiškai grėsminga). Kaip dažniausiai atrodo? O taip, tikrai, kažkas gali nutikti ten ir tada, tik ne čia, ir ne dabar, ir ne man. Po tokios skaudžios pamokos, priėjau prie išvados, kad tas "operuoti, ar ne", yra kiekvieno asmeninis sprendimas, priklausantis nuo daugelio aplinkybių. Sėkmės visiems, kurie dabar yra to sprendimo procese 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 05 01, 09:02)
Išvaržos visos yra sutvarkomos. Tai ne brokas, tuo labiau ne "nepataisomas". nelabai supratau klausimo dėl sėklidės - tai ji iškritus kirkšnyje (kas tai diagnozavo)? Jei sėklidė nera mašnelėje (kur jai anatomiškai ir vieta), jos funkcionalumas kenčia arba jo visai nėra. Todėl nėvietoje esančią sėklidę reikia išoperuoti, nes neveikiantis organas "išprotėja" ir didėja jo blogybinių pakitimų galimybė - auglių, hormonų sutrikimų (matosi elgesyje), vėžio.

kad sutvarkomos tai aš suprantu, bet nuo to vistiek nelabai lengviau verysad.gif
dėl sėklidžių aiškino taip, kad lengviausia išvaržą operuoti kai šuo kastruojamas, o jei nekastruojamas lieka tikimybė kad dėl sutrikusios kraujotakos liks nevaisingas.
beje o kokio amžiausi operuoti?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 05 01, 09:02)
O tai jei šuniui bus du metai, tai jau operacijos mažiau bijosit  g.gif ? Čia šeimininko reikalas. Aš šneku už save. O Jums - spręsti pačiai.

Taip blogai kuo ilgiau tempiu tuo bijau doh.gif Bet veterinaras sakė man žinote kaip čia kosmetinis brokas unsure.gif ir jau mano šuniukiu sakė jokiu budu negalima gimditi doh.gif kol yra išvarža.
Atsakyti
http://good-times.we...102826310TGkHlA

Ar cia irgi isvarza? blink.gif
Na ir pasiseke mums tada, gera suniuka isigijom - prie nesibaigiancio kosulio dar ir isvarza islindo... verysad.gif
Atsakyti
Sveiki, susidūrėme su išvaržėle bamboje, šuniukas Brabanto grifonas 3 mėnesių. Ką galėtumėt patarti? Verta operuoti ar ne? Šuniukams parodoms bus.
Atsakyti
Ak tai tie pekinesai populiariausi tarp išvaržą turinčių šuniukų?! doh.gif Tėvų pekinesui irgi išvarža, tai galvojam ką čia daryti.. g.gif Kadangi 21 d. skiepai, tai žiūrėsima ką pasakys jo veterinarė. Mažasis dar trijų mėnesių neturi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Germutė @ 2008 03 17, 17:09)
o mažiems šuniukams bambos išvarža paprastai būna, kai mama sunkiai juos gimdo... tai vat ir gimsta tada su išvarža jau, arba ji tik po kiek laiko išlenda.

kiek zinau isvarza gali atsirast jei gimus suniukui kale nesugeba normaliai perkast virksteles, tampo suniuka kol pergriauzia, tai labai budinga trumpa snuki ir perkandima turincioms kalems, taigi visi pekinai, mopsai, buldogai ir t.t. patenka i rizikos grupe. uztai kalei gimdant reiktu jai padet susitvarkyt su virkstele, o ne laukt kol perkas pati.. o buna ir tokiu rupestingu mamu kurios netgi nukasta virkstele nori dar patrumpint unsure.gif todel reiktu nepalikt mamyciu su naujagimiais be prieziuros ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tss: 07 birželio 2011 - 21:23
QUOTE(kykute @ 2008 03 18, 00:58)
Germute, pas jus pekinesas. O tai veislė, kuriai išvaržos pasitaiko dažniausiai iš visų šunų ir būna pačios didžiausios (niekam nesu dėjusi daugiau siūlių, nei 2 mėn. pekinesui – o paskutinis operuotas buvo Berno aviganiukas...)
Šuniukams išvarža atsiranda ne tik kai mama juos sunkiai gimdo. Tai priklauso nuo veislės – kaip jau sakiau, pekinesams tai labai dažna, taip pat nuo auginimo – pvz., kai šuniukai lizde atitveriami lenta ar pan. ir jie stojasi ant priekinių kojyčių ir bando perlipti per tokią užtvarą arba kai jiems leidžiama lakstyti laiptais – tada, jei bambos žiedas silpnesnis, per jį dėl spaudimo pilve po oda iškrenta pilvo riebalai.

Nebijokit taip tos operacijos. Ir pirmą kartą girdžiu tokią amžiaus ribą, kaip "pusė metų" iki kurios šuniukams negalima narkozė. Nėra taip. Bambos išvarža, jei ją reikia operuoti, standartiškai operuojama iki pirmojo skiepo (t.y., iki 8 sav.) arba tarp I ir II skiepo (t.y., 10 sav. amžiaus). Maži šuniukai greitai užmiega ir greitai prabunda.

Su kita veisle dar pagalvočiau ir stebėčiau, kaip su ta išvarža situacija vyksta toliau. Bet jei turėčiau pekinesą, tikrai nelaukčiau.  4u.gif

O aš naiviai galvojau, kad išvarža daugiau genetinis reikalas ir kad tokių šuniukų veisimui "paleisti" nereikėtų... ax.gif

Taip pat, matyt naiviai galvojau, kad tokia operacija su narkoze, galima tik virš trijų mėn. šuniukams... ax.gif

Gyveni ir "mokais" iš supermamkų forumo.... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akuna matata: 10 birželio 2011 - 22:47
QUOTE(Akuna matata @ 2011 06 10, 23:32)
O aš naiviai galvojau, kad išvarža daugiau genetinis reikalas ir kad tokių šuniukų veisimui "paleisti" nereikėtų... ax.gif

Ne, nenoriu sutikti - tai ne tik genetinis reikalas. Aišku, genetinis polinkis išvaržoms yra. Bet yra ir kitų faktorių, tai įtakojančių.

Narkozės nesiūlau jaunesniems nei 2 mėn, gyvūnėliams. Katėms tai nebūna aktualu, o šuniukams, jei atsakingas veisėjas nori sutvarkyti pilvukus prieš atiduodant naujiems šeimininkams - 2,5 mėn. amžius yra pats tas.
Atsakyti
O aš stebėjausi, kodėl veterinarai taip retai pasidalina žiniomis forumuose. Pasirodo, teisingai daro, nes gi visada gali atsirasti koks nors akuna ar kitokia matata, ir papilstyti purvų.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2011 06 12, 11:52)
O aš stebėjausi, kodėl veterinarai taip retai pasidalina žiniomis forumuose. Pasirodo, teisingai daro, nes gi visada gali atsirasti koks nors akuna ar kitokia matata, ir papilstyti purvų.

O aš stebėjausi, kodėl kai kurių veterinarų praktika ir žinios, aukščiau nei genetika... doh.gif Gal ne veltui Stalinas pirmus genetikus sušaudė ? ax.gif
Atsakyti
Jūs čia ką jau šaudyti susiruošėt? bigsmile.gif
Genetika yra vienas iš mokslų, privalomas veterinarijos gydytojams. Bet į genetines klaidas ne viską nurašyti galima. Ar tik nedarot ir iš šitos temos bardako ir nekreipiat pokalbio ne į temą? g.gif
Atsakyti