Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko išvarža

QUOTE(Jonuko_mamka @ 2008 03 18, 01:07)
g.gif nežinau, po vieno atvejo, kai mano draugė nuvežė mopsui sutvarkyti išvaržą, o jis numiro .... doh.gif  doh.gif  doh.gif , tai daba operuočiau išvaržą tik kraštutiniu atveju

Viskas priklauso nuo veterinaro. Reikia mokėti rinkamai pasirinkti. 4u.gif Beje, ar auginate tamsta pekinesą?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 03 18, 01:11)
Viskas priklauso nuo veterinaro. Reikia mokėti rinkamai pasirinkti.  4u.gif Beje, ar auginate tamsta pekinesą?

lotuliukas.gif Dar ne, bet..... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif O prie ko pekinas??? Juk numiro mopsas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jonuko_mamka @ 2008 03 18, 01:20)
lotuliukas.gif Dar ne, bet.....  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif O prie ko pekinas???

Prie temos autorės lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mopsai aplamai pavojinga veislė veterinarams. Ir turėdama mopsą, dėl išvaržos laukčiau (nebent tai būtų kalė, kurią ateityje kergčiau). O su pekinesu nelaukčiau. tongue.gif
Atsakyti
Nu ačiū visoms už nuomones... thumbup.gif . Aš tai jau ant tų veterinarų pikta esu... Vienas sako vienaip, kitas vėl kitaip... blink.gif , tai neaišku ir darosi. Nu mes su vyru pasitarėm ir nusprendėm nelaukti. Po pusantro mėnesio operuojames ( nes tik tada eilę prieisim unsure.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Germutė @ 2008 03 18, 12:56)
Nu ačiū visoms už nuomones...  thumbup.gif . Aš tai jau ant tų veterinarų pikta esu... Vienas  sako vienaip, kitas vėl kitaip...  blink.gif , tai neaišku ir darosi. Nu mes su vyru pasitarėm ir nusprendėm nelaukti. Po pusantro mėnesio operuojames ( nes tik tada eilę prieisim unsure.gif ).

Teisingai nusprendete.
Nebijokite.
Savajam isvarza operavom nepilnai 4 menesiu. Laukem, kol praeis 2-vi savaites po III-cuio skiepo. Viskas labai gerai, sklandziai praejo. Net rando dabar nera smile.gif. Narkoze buvo nestipri, greitai prabudo, jokiu vemimu, ar kitu blogumu.

As nerizikavau laukti, nes su isvarza visada gyvensi su rizika: o jeigu ji istrigs? Tai net baisu pagalvoti, kokius skausmus sunelis apturetu....
Va tik, pikciausia, kad veiseja neperspejo, kai pirkom apie sia beda sad.gif... Bet tai ant jos sasizes telieka...
Atsakyti
O kaip su kirkšnine išvarža?

Ar tai nepataisomas brokas? ir kokia tikimybė nekastruojat, kad šuns sėklidės funkcionuos?

Kokio amžiaus šunį patartina operuoti?
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 03 18, 01:25)
O su pekinesu nelaukčiau.

kykute, o kodel taip manai blink.gif aš turiu pekinesa ir ji turi išvarža, bet jei jau 1 metas dar vis bijau operacijos doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Barby: 30 balandžio 2008 - 22:31
QUOTE(Smandi @ 2008 04 30, 18:33)
O kaip su kirkšnine išvarža?
Ar tai nepataisomas brokas? ir kokia tikimybė nekastruojat, kad šuns sėklidės funkcionuos?
Kokio amžiaus šunį patartina operuoti?

Išvaržos visos yra sutvarkomos. Tai ne brokas, tuo labiau ne "nepataisomas". nelabai supratau klausimo dėl sėklidės - tai ji iškritus kirkšnyje (kas tai diagnozavo)? Jei sėklidė nera mašnelėje (kur jai anatomiškai ir vieta), jos funkcionalumas kenčia arba jo visai nėra. Todėl nėvietoje esančią sėklidę reikia išoperuoti, nes neveikiantis organas "išprotėja" ir didėja jo blogybinių pakitimų galimybė - auglių, hormonų sutrikimų (matosi elgesyje), vėžio.

QUOTE(Barby @ 2008 04 30, 23:31)
aš turiu pekinesa ir ji turi išvarža, bet jei jau 1 metas dar vis bijau operacijos  doh.gif

O tai jei šuniui bus du metai, tai jau operacijos mažiau bijosit g.gif ? Čia šeimininko reikalas. Aš šneku už save. O Jums - spręsti pačiai.
Atsakyti
gal zinote koki nors veterinara is kauno kuris mus priimtu laisvadieni? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(witute @ 2008 05 01, 09:24)
gal zinote koki nors veterinara is kauno kuris mus priimtu laisvadieni?  unsure.gif

Priklausomai nuo to, kas nutiko. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(kykute @ 2008 03 18, 01:11)
Viskas priklauso nuo veterinaro. Reikia mokėti rinkamai pasirinkti.  4u.gif Beje, ar auginate tamsta pekinesą?

Labai jau kategoriškas pasisakymas. Akmuo į gerb. Vytauto Gumbaravičiaus daržą sviestas. Smagu ir saugu gyvent būtų, jei "tinkamai" veterinarą pasirinkus viskas lengvai kaip per sviestą slystų.
Atsakyti
QUOTE(Caira @ 2008 05 01, 11:42)
Labai jau kategoriškas pasisakymas. Akmuo į gerb. Vytauto Gumbaravičiaus daržą sviestas. Smagu ir saugu gyvent būtų, jei "tinkamai" veterinarą pasirinkus viskas lengvai kaip per sviestą slystų.

Pavardžių neminėjau (prisipažinsiu, netgi nežinojau blush2.gif ) Šiaip nuotaika tokia buvo, dvyliktos valandos pasiplepėjimas tarp draugių forume. Tema apie pekinesus, o šneka prasideda apie mopsus. Kiekvienas turi teisę išreikšti savo nuomonę. Kaip ir kiekvienas veterinaras yra žmogus, kuris taiso ne mašinas, o gyvus organizmus ir ne viską galima prognozuoti. Nuo šuns irgi daug kas priklauso.
Užuojautos dėl mopsiuko, žinau, kad skauda, bet... reikia gyventi toliau 4u.gif
Atsakyti