Įkraunama...
Įkraunama...

Šuniuko išvarža

Mano pekiniukei dar tik trys mėnesiai, o jau išvaržą turi verysad.gif . Labai bijau dėl jos... buvom pas veterinarą, sako nėra pavojinga, bet operuoti reikia... bet baisu man, juk šuniukui tik trys mėnesiai, kaip ji narkozę pakels verysad.gif verysad.gif verysad.gif ? Nu nežinau, nei ką daryti... parašykite, patarkite...
Atsakyti
QUOTE(Germutė @ 2008 03 15, 18:31)
Mano pekiniukei dar tik trys mėnesiai, o jau išvaržą turi  verysad.gif . Labai bijau dėl jos... buvom pas veterinarą, sako nėra pavojinga, bet operuoti reikia... bet baisu man, juk šuniukui tik trys mėnesiai, kaip ji narkozę pakels  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif ? Nu nežinau, nei ką daryti... parašykite, patarkite...

Pirmiausiai, nustok panikuoti. Išvarža, ne pasaulio pabaiga. Jei ji nedidelė ir nekinta, operuoti nėra labai būtina - dažnai šuniukai išauga iš šito reikalo. Mano mažoji irgi vaikystėj su bambos išvarža buvo, gydytoja liepė stebėti ir, jei keičiasi, iškrenta ar dar kas, tik tada operuot. Jei nesikeičia, nelįsti ir operuoti tik tada, kai kokią kitą operaciją darys (nu, prie to paties ir išvaržą sutvarkyti). Maniau, kad kai saviškę kastruosiu, tada ir išsioperuosim, bet kažkaip kartą čiupinėdama jai papilvę niekaip nebesugebėjau tos išvaržos rasti. Belieka tikėtis, kad išaugo, nebet per plaukus bambos neberandu biggrin.gif
Atsakyti
Kvailokas klausimas, o kur ta isvarza yra suniukui?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 03 15, 19:41)

Nu cia tai tikrai kvailas klausimas lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(saulute301 @ 2008 03 15, 20:08)
Nu cia tai tikrai kvailas klausimas  lotuliukas.gif

Pas mopsus ir daznai buna isvarzos, turejau du mopsiukus wub.gif tai vienas gime be isvarzos o kitas su, kalbejau su vetrinaru jis ir sake kad nieko baisaus jei padides ar nores operuoti tai gales ispjauti, bet po visu skiepu, taigi ir pardaviau su bambute, pirkejai tikrai nebuvo pries kad yra isvarza ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 03 15, 18:41)

Paprastai bambutėje. Dažniausiai tokia išvarža nepavojinga.
Rečiau pasitaiko išvarža kirkšnyje, ji pavojingesnė.
Atsakyti
Įdedam vaizdinę medžiagą, kaip atrodo bambutės išvarža. Kol kas mes nesiveržiam operuot.... na, bus matyt, kaip ji keičiasi.
Atsakyti
QUOTE(Sapho @ 2008 03 16, 15:02)
Įdedam vaizdinę medžiagą, kaip atrodo bambutės išvarža. Kol kas mes nesiveržiam operuot.... na, bus matyt, kaip ji keičiasi.

Tokia nemaza. O ji visada buvo ar tik dabar islindo?As pirkau rotveileriuka,tai kazkuris lizde buvo su isvarza,tai seimininkai patys pries parduodant operavo.O jus nematet ar kaip. Man forumiete buvo patarus ziureti kad nebutu isvarzos tai as ir ziurejau,bet ir patys seimininkai parode pas ka buvo ir jau buvo isoperave. Bet as nenorejau operuoto,man geriau kad viskas ten butu kaip turi buti.
Atsakyti
Buvom pas kitą veterinarą pasirodyti, tai sakė, jei tas guziukas paspaudus įlenda į vidų, tai nelabai gerai, nes kai šuniukas augs, išvarža didės ir ims liesti žarnos sienelę... sad.gif . nu mes bandysim laukti, kaip čia bus, nes šuneliui iki puses metų pasirodo nerekomenduojama narkozės duoti.
Papildyta:
o mažiems šuniukams bambos išvarža paprastai būna, kai mama sunkiai juos gimdo... tai vat ir gimsta tada su išvarža jau, arba ji tik po kiek laiko išlenda.
Atsakyti
QUOTE(Germutė @ 2008 03 17, 17:09)
Buvom pas kitą veterinarą pasirodyti, tai sakė, jei tas guziukas paspaudus įlenda į vidų, tai nelabai gerai, nes kai šuniukas augs, išvarža didės ir ims liesti žarnos sienelę... sad.gif . nu mes bandysim laukti, kaip čia bus, nes šuneliui iki puses metų pasirodo nerekomenduojama narkozės duoti.
Papildyta:
o mažiems šuniukams bambos išvarža paprastai būna, kai mama sunkiai juos gimdo... tai vat ir gimsta tada su išvarža jau, arba ji tik po kiek laiko išlenda.

Ojei,taip ilgai laukti, o nebijot jei ji islys daug ir gal jau nespesit isoperuoti.Gal jau geriau operuokit,nes juk visa laika ant baimes busit.
Atsakyti
QUOTE(Germutė @ 2008 03 17, 16:09)
Papildyta:

Mes irgi turejom sita beda,tikrai nepatare operuot is karto...liepe ziuret, jos daznai uzauga...mum pasiseke 4u.gif uzaugo ta isvarzike ir jokiu bedu 4u.gif
Atsakyti
Germute, pas jus pekinesas. O tai veislė, kuriai išvaržos pasitaiko dažniausiai iš visų šunų ir būna pačios didžiausios (niekam nesu dėjusi daugiau siūlių, nei 2 mėn. pekinesui – o paskutinis operuotas buvo Berno aviganiukas...)
Šuniukams išvarža atsiranda ne tik kai mama juos sunkiai gimdo. Tai priklauso nuo veislės – kaip jau sakiau, pekinesams tai labai dažna, taip pat nuo auginimo – pvz., kai šuniukai lizde atitveriami lenta ar pan. ir jie stojasi ant priekinių kojyčių ir bando perlipti per tokią užtvarą arba kai jiems leidžiama lakstyti laiptais – tada, jei bambos žiedas silpnesnis, per jį dėl spaudimo pilve po oda iškrenta pilvo riebalai.

Nebijokit taip tos operacijos. Ir pirmą kartą girdžiu tokią amžiaus ribą, kaip "pusė metų" iki kurios šuniukams negalima narkozė. Nėra taip. Bambos išvarža, jei ją reikia operuoti, standartiškai operuojama iki pirmojo skiepo (t.y., iki 8 sav.) arba tarp I ir II skiepo (t.y., 10 sav. amžiaus). Maži šuniukai greitai užmiega ir greitai prabunda.

Su kita veisle dar pagalvočiau ir stebėčiau, kaip su ta išvarža situacija vyksta toliau. Bet jei turėčiau pekinesą, tikrai nelaukčiau. 4u.gif
Atsakyti
g.gif nežinau, po vieno atvejo, kai mano draugė nuvežė mopsui sutvarkyti išvaržą, o jis numiro .... doh.gif doh.gif doh.gif , tai daba operuočiau išvaržą tik kraštutiniu atveju
Atsakyti