Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 17, 21:04)
bet jus suprantat kad bus naujoku kurie nores dalyvauti, bet negales nes netures slaptazodzio... neseniai kai buvo viena tema SM, sukure antrus nd kad galetu dalyvauti naujokai ir tikrai buvo smagiau ir idomiau!

tai bus puiki proga jį užsitarnaut rodant savo foto..
aš visgi už vienus ND.. klausimas kas interpretaciniuose bedalyvaus.. .. o jei dalyvaujam visi, tai ar ne per didelis krūvis naujokams.. gal geriau išmąstyti , išgimdyti vieni ND nei paskubom daryti keli?

būtų gerai rast greičiau bendrą sprendimą ir pradėt fotografuot..

sillwio, jei kas , žinai į ką kreiptis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 17 kovo 2008 - 21:13
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 17, 20:58)
dubliuoju savo zinute smile.gif

pritariu smile.gif
Atsakyti
Bandau pakomentuoti kelis paskutinius puslapius:

Anasko, miela tavo mergyte smile.gif is tu dvieju foto man geresnis pirmas variantas, nes antrame labai nepatinka krastas ties keliukais. Tik pirmaji varianta daryciau j/b nes vien mergytes aprangoje daug visokiu spalvu, kurios nieko ypatingo nesukuria. J/b foto siuo atveju man atrodo ne taip buitiskai.

Elina, tokios foto atspindi mokymosi procesa, matosi, kad bandai, ziuri kas gaunasi ir vel bandai, po truputi susidraugauji su technika, bet tai ne ta fotografija, kuri butu kitam idomi. Kaip kazkas minejo, tavo pozuotojus supa detalem apkrauta aplinka, kuri matyti nuotraukose ir neprideda grozio. Detales ir spalvos, kurios, mano manymu, cia irgi naudos neduoda, blasko mano demesi ir neleidzia is karto ziureti i emocija, kuria norejai perteikti.

Dejavu, man patiko smile.gif grazios spalvos, silkinis vanduo. Butu buve idomu pabandyti fotografuoti su dar didesniu islaikymu, kad vanduo butu dar labiau silkinis, bet atrodo skaiciau, kad neturejai su savim stovo smile.gif

Westa, tavo ciuciu nuotrauku as negaliu objektyviai vertinti, kadangi mane kaip gyvunu myletoja jos visada paperka biggrin.gif nors net nesu didele prancuziuku gerbeja, bet taviskiai labai mieli. Viskas, baigiu, nes jau matau, kad ne apie foto kalba krypsta, nepyk biggrin.gif is kitos puses ziurint, emocajas foto sukele, geras emocijas, o tai mano geras zenklas smile.gif

Grethenn, pirma foto nepatinka, nes sakai, kad rodai faktura, o 2/3 nuotraukos uzima isplaukusi faktura, kurios as net pamatyti aiskiai negaliu. Jei jau paliekant tokia foto, kokia cia ideta, tai as bent jau noreciau, kad ji butu ryski.
Antra foto idomesne, butu idomu, jei papasakotum apie atlikima, taciau man ji pernelyg abstrakti, kad ilgiau uzsilaikytu zvilgsnis.

Sansara, labai pavasariska ir lengva smile.gif ypac pirma, gal del to, kad labai pasiilgau saules ir zalumos.
Atsakyti
nesuprantu. parasiau zinute o jos cia ner... kazkas paskutiniu metu darosi. matyt kazkokie zenklai kad traukciaus nuo to kompiuterio greiciau.

tada pasikartosiu trumpai:

Sansara, aciu uz pagalba!
beje tavo zalia labai astri smile.gif pavasaris pavasaryje..

ir visiems aciu uz supratima ir palaikyma.
is sono atrodo kas cia tokio tas ivykis, bet zinokit i dusia prikakojo nerealiai... jaucius sutepta kazkokia... fui..
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 16, 22:52)
Pakirpau tą citriną. Nu žinokit su liniuote matavau, sunku man dar su tom proporcijom  unsure.gif Ir piešdama pastoviai nugrybauju. Ir tai nelabai suprantu kuri citrinos vieta turėtų būti tam karštam taške  unsure.gif

Smiltis, pabandyk pati sau keletą variantų, kol rasi tokį, kuris tau labiausiai patinka. Išanalizuok koks jisai. Gal rasi panaudotą kažkurį kompozicijos principą.

QUOTE(Stikline @ 2008 03 17, 09:32)
Įmetu vieną, kuri man patinka kažkuo, bet aišku kliūva daug kas...mažai erdvės, kojų galėtų šuns nebūt išvis...ir nžn kaip ta nukirpta paprika  g.gif  Ir dar šešėliai nepatinka visai čia man.

O tu pabandyk perfotografuot taip, kad tavo išvardintų trūkumų jau nebūtų.

QUOTE(Jurga @ 2008 03 17, 12:23)
patiko man ši foto savo keliama nuotaika. Gaila, kad tamsi, tačiau, iš tiesų ten buvo tamsu ir pašviesint nepavyko.

Stebuklų nebūna - arba palaidojami šešėliai, arba išdeginamas dangus. Per didelis kontrastas. Nebent - fotografuoti pakankamai apsiniaukusią dieną (nors tai dažnai nepadeda) arba vakare. Pamėgink.

Degute, nerandu tavo naktinio kiaušinio. Šaunuolė, susitvarkei puikiai. Atspalviai antraeilis dalykas šiuo atveju, nes tikslas buvo parodyti banalų objektą kitaip. Žinok noriu dar daugiau tavo bandymų smile.gif
Atsakyti
Sakykim ne ten pataikiau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wyshnia: 17 kovo 2008 - 21:50
QUOTE(westa @ 2008 03 17, 21:10)
tai bus puiki proga jį užsitarnaut  rodant savo foto..
aš visgi už vienus ND.. klausimas kas interpretaciniuose bedalyvaus.. .. o jei dalyvaujam visi, tai ar ne per didelis krūvis naujokams.. gal geriau išmąstyti , išgimdyti vieni ND nei paskubom daryti keli?

būtų gerai rast greičiau bendrą sprendimą ir pradėt fotografuot..

sillwio, jei kas , žinai į ką kreiptis  smile.gif

siaip argumenta supratau, o dabar mastau, gal cia pavadinimai tie kiek klaidina - padarykim tuos techninius tikrai techniniai, nu grynai, kas butu visiskai aisku, ko po ju siekiama ismokt, pvz., baltas fonas, naturali sviesa, dirbtinis apsvietimas, naktine fotografija, makro, panningas ir pan, o kita tema vadinkim tiesiog platesne tema. Bet ji neturi buti butinai auksto meninio ir abstrakcijos lygio, tiesiog tokia, kur galima ir techniniu pusiu izvelgt, ir pamastyt, interpretuot - kiek kam noro ir galimybiu yra. Pvz tema Medis buvo puiki tokiu ND pvz, arba Saldainiai, Portretas, Reportazas, Miestas.

tavo argumentas apie "paskubom" darytus darbus atrodytu logiskas, jeigu ND darymo praktika butu tokia - kzk ideda, kiti pakomentuoja, tas pataiso, ideda nauja versija - ty. tikrai per tas dvi savaites patobuleja su savo pasirinkta ideja. Bet kaip rodo praktika, taip daranciu zmoniu yra nedaug - vieni viduj ilgai brandina be komentaru, patys kankindamiesi, kiti - tiesiog imeta ir imasi dar kitos idejos (nes kritika dazniausiai pareina paskutinem dienom iki balsavimo, kai realiai laiko taisyt nera daug).

nu ir dar - taigi, niekas cia nieko nevercia visko daryt, jeigu kam laiko uztenka vieniems ND, tai tas taip ir daro mirksiukas.gif jeigu jau matysim, kad toj antroj, sudetingesnej temoj dalyvaus po 3 foto i 3 vietas, nu naturaliai ir numarinsim ja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2008 03 17, 21:20)
Sillwio, ar zadi jungtis i kita tema ? Pasutiniai tavo pasikalbejimai su Viktoru nei penki nei desimt... Ar ateinu as cia ir rasau, kokia si tema neaiski, koks blogis, kaip jus nieko nesuprantat? Ar tu veikti daugiau neturi ka? Yra dvi temos, kas kur norejo, pasiskirste. Ar ne vertetu taip ir palikti?  g.gif

Wyshnia, gal išprotėjai? Turbūt ne į tą temą parašei? Ar rašymas anoj reiškia, kad čia jau negalima rašyti? Jeigu vistik čia parašei būdama blaivios sąmonės, tai aš atsiprašau šios temos dalyvių, kad kitose temose įsiplieskusias diskusijas bandoma perkelti čia.
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2008 03 17, 21:24)
siaip argumenta supratau, o dabar mastau, gal cia pavadinimai tie kiek klaidina - padarykim tuos techninius tikrai techniniai, nu grynai, kas butu visiskai aisku, ko po ju siekiama ismokt, pvz., baltas fonas, naturali sviesa, dirbtinis apsvietimas, naktine fotografija, makro, panningas ir pan, o kita tema vadinkim tiesiog platesne tema. Bet ji neturi buti butinai auksto meninio ir abstrakcijos lygio, tiesiog tokia, kur galima ir techniniu pusiu izvelgt, ir pamastyt, interpretuot - kiek kam noro ir galimybiu yra. Pvz tema Medis buvo puiki tokiu ND pvz, arba Saldainiai, Portretas, Reportazas, Miestas.

sutinku.. smile.gif ..iš principo tikrai gali būti taip.. tik greičiau pradedam 4u.gif
Atsakyti
As tai nesuprantu prasmes svarstymam del ND.
Tie kurie nori vienos temos,taigi ir dalyvaukit tik vienoje.
Kiti nori dvieju,tai mes dalyvausim abejose...
nesuprantu...
jei bus dvi temos tai bus visiem gerai,nori dalyvauji vienoj,nori kitoj,nori abejose.
Atsakyti
Agniuke*, visiškai sutinku thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 17, 21:25)
Wyshnia, gal išprotėjai? Turbūt ne į tą temą parašei? Ar rašymas anoj reiškia, kad čia jau negalima rašyti? Jeigu vistik čia parašei būdama blaivios sąmonės, tai aš atsiprašau šios temos dalyvių, kad kitose temose įsiplieskusias diskusijas bandoma perkelti čia.

As irgi nesupratau g.gif pagalvojau kad sumaise temas...
tuolabiau taikoma vienam asmeniui,tai gal per AZ galima biggrin.gif

O del ND gera ideja... techniniam ir platesniai temai,nes pvz medis, galima buvo ivairiai ir su interpretacijom sumastyt smile.gif
o tech darbai tikrai turetu buti tokie kaip gaziulka parase biggrin.gif drinks_cheers.gif kazko galima bus ismokti...
super...
nu blyn kaip patiko man sita ideja del tech. bigsmile.gif
Atsakyti