Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(toro @ 2008 03 16, 13:05)
Sveikintina, kad namų darbai bus atviri. Bet reikėtų atsisakyti anonimiškumo bent jau kol kas. Aš asmeniškai ne autorių vertinu, o nuotrauką. Be to ND ieškojimus bandymus manau būtų tikslinga kelti į temą aptarimui, o po to galima ir į albumą kelti.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 16, 13:04)
čia kaip egzaminas koks  bigsmile.gif

Pirmiausia todėl kad taip reikėjo  bigsmile.gif O jei rimtai tai todėl kad mes skaitome iš kairės ir dešinę, ir logiška, kad žiūrėdama į foto aš pirmiausia matau kairę pusę. Juodas fonas nėra toks įdomus, kad jam būtų skiriamas dėmesys pirmiausiai. Kairė pusė yra lenvesnė ir citrina čia irgi dėl to atrodytu lengvesnė. Kažkaip taip aš suprantu  unsure.gif Nors aplamai jau prieš tai žinutėje surašiau kokia buvo užduotis ir čia kompozicija čia nėra taip jau labai svarbi  unsure.gif

Aha, mažas egzaminas smile.gif
Žmogus žiūri į nuotrauką, kaip į visumą, dėl to labai svarbu kompozicija. Ypač tavo nuotraukose, kur citrina yra pagrindinis ir vienintelis objektas. Ar nemanai, kad čia buvo galima pritaikyti kurį nors vieną iš kompozicijos principų? Pvz. "auksinio pjūvio" arba centrinę kompoziciją?
Atsakyti
Sveikintina, kad namų darbai bus atviri. Bet reikėtų atsisakyti anonimiškumo bent jau kol kas. Aš asmeniškai ne autorių vertinu, o nuotrauką. Be to ND ieškojimus bandymus manau būtų tikslinga kelti į temą aptarimui, o po to galima ir į albumą kelti.

Nu biški čia prifolosofavau. Tikuosi ne per daug nusišnekėjau.

Šiam kartui tiek.

SVEIKAS PRISIJUNGES smile.gif

O del namu darbu taigi ten rasomi kometarai ir gali bet kas rasyti, o cia keliame gi vis tiek visas kitas foto kurias darome,o ten tik ND.. as manau reiktu kelti is kart ten ir ten stengtis viesiem parasyti bent po komentara..
BETO bus lengviau ten viska vienoje vietoje surasti tiem kas cia nedalyvaus pastoviai, gal bus daugiau tada komentaru, o ne taip,kad jiem ieskoti sioje temoje.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 16, 13:13)
Pvz. "auksinio pjūvio" arba centrinę kompoziciją?

centrinę tai tikrai ne, nes ne tokia užduotis buvo. O auksinio pjūvio g.gif manau galima, tik nelabai pagaunu dar kurioje vietoje turėtų būti tiksliai unsure.gif Po to pakirpsiu dar tą antrą variantą, kaip galvoju kad turėtų būti pagal auksinį pjūvį smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 16, 08:52)
Degute, tavo paningą pamenu, tau pavyko daug geriau nei man  bigsmile.gif , tik truputį vaikas galėtų būti labiau kairėje pusėje, kad dar labiau matytusi judesys.

Nu neprisimenu, kad būčiau rodžius šitą nuotrauką bigsmile.gif
O kad vaikas galėtų būt labiau kairėj, tai sutinku, tik tada fotkinant ne tas galvoj buvo, svarbu buvo pagaut tą judesį. O karpant jau daugiau nebegaliu perkadruot smile.gif Sužaliuos viskas, prasidės dviračių sezonas, eisiu kartoti smile.gif

QUOTE(Cinside @ 2008 03 16, 10:12)

Kadangi užkabino maisto fotografija paskutiniu, bandžiau šiek tiek pasižaist. Tik, žinau, foną reikia taisyti. O techninės pusės kokių pastabų turėtumėt?
user posted image
Žinau žinau, fonas  doh.gif

Na, man tik šioje atrodo skaniai fotografiškai pateiktas maistas. Kitos labiau buitiškos, tinkančios eiliniams meniu smile.gif

QUOTE(Tosk @ 2008 03 16, 10:44)
Kazkada ir as buvau ydejus kalnu vaizda su atspindziu vandenyje. Gavau velniu uz tai, kad horizontas per vidury ax.gif

Aha, ir aš buvau gavusi. Bet paskui kažkur radau, kad atspindžiuose, simetrijai parodyti, būtent ir gali būti horizontas per vidurį.

Atsakyti
Sveiki,
pirmą kartą bandysiu komentuoti ax.gif
QUOTE(Meilushka @ 2008 03 15, 23:31)
user posted image
na va bandau dar karta ax.gif

gražiame mieste gyveni smile.gif . Prie kitų jau išsakytų komentarų galiu pridurti, kad man kliūna kairys apatinis kampas, kuris yra per tamsus. O patinka spalvingumas.
QUOTE(Peledike @ 2008 03 16, 00:16)
prisistatymui paruošiau keletą foto (kaip tik ta proga mano mylima gėlytė pražydo  smile.gif )

user posted image

kliūna gėles spalva, gal peršviesta, nes nenatūrali atrodo. Ir fonas akina. Įdomu būtų pažiūrėti, kaip kitos spalvos fone atrodytų, kaip jau ir rašė smile.gif
QUOTE(Degutė @ 2008 03 16, 00:37)

Gražu smile.gif Ir ryšku, ir spalvos žaismingos... Tik aš irgi dėčiau objektą labiau į kairę, bet tokiomis sąlygomis, vis tiek labai gerai ax.gif
Tai tiek mano pirmųjų "žalių" komentarų blush2.gif .

Kol kas esu tokioj stadijoj, kad fotografuoju viską, kas pasitaiko po ranka, o paskui analizuoju ir mokausi.
Tik nelabai suprantu, kaip ten su ND, ar į naują kelti, ar į seną, ar į abi? 4u.gif
Atsakyti
aha, įvyko persigrupavimas unsure.gif gal ir gerai, kaip sako toro, drąsiau gal bus.
gal ir aš kada prisijungsiu, nebus taip baisu smile.gif tik pirma dar teorijos pasigaudysiu, kad nebūtų visai gėda.

gero mokymosi visiems smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Laba diena smile.gif

...

Šiam kartui tiek.

laba diena biggrin.gif

tai galima palikti ta sarasa...

namu darbai man tai patiko anonimiski ax.gif

mano pirmasis bandymas darzoviu tema biggrin.gif
labai paprastas bet toks biski kaip stock photo doh.gif
prasau nebausti uz lomo - as ji dabar isimylejusi, visada megau sodresnes, tiek to, gal ir ne visai naturalias spalvas ax.gif
pirmasis kadras be lomo
user posted image

antrasis su ax.gif nu man patinka...
user posted image
Atsakyti
Va kiaušinis smile.gif Tik baltoj erdvėj.

user posted image

Necentravau, nes šešėlis truputį įstrižas. Ir kažkaip geriausiai man žiūrisi būtent dešiniam kampe viršuj. Ar negerai?
ISO - 100, F-5, išl - 1/50. Apšvietimas - stalinė baltos šviesos lempa.

Sutems, bandysiu juodoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 16 kovo 2008 - 15:51
neblogas kiausinis, grazus spalviniai perejimai tik seselis melsvas...man jis tiesiog prie kiausinio spalvines gamos netinka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurga @ 2008 03 16, 15:20)
Kol kas esu tokioj stadijoj, kad fotografuoju viską, kas pasitaiko po ranka, o paskui analizuoju ir mokausi.
Tik nelabai suprantu, kaip ten su ND, ar į naują kelti, ar į seną, ar į abi?  4u.gif

kazi kurioje temoje dalyvausi,jei sioje tai i tuos naujuosius,jei toje temoje,tai i ju ND.

peppi, man patiko tas antras variantas, einu pasiskaityt apie tai biggrin.gif

Dar karta paklausiu, gal zinot kur galima butu pasiskaityti apie balta,juoda fonus?
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 03 16, 15:30)
neblogas kiausinis, grazus spalviniai perejimai tik seselis melsvas...man jis tiesiog prie kiausinio spalvines gamos netinka smile.gif

Aha, melsvas. Bet jei bandau jį daryt pilku, kiaušinis pageltonuoja. Gal čia dėl to, kad apšvietimas lempa liuminescensine? Gal kertasi su dienos šviesa g.gif
Papildyta:
QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 16, 15:30)
Dar karta paklausiu, gal zinot kur galima butu pasiskaityti apie balta,juoda fonus?

blog'e yra baltam fone, juodam fone
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2008 03 16, 15:26)
pirmasis kadras be lomo
user posted image

antrasis su ax.gif nu man patinka...
user posted image

Na, ar su lomo, ar be, šiuo atveju labai stipriai neisiskiria. Lomo tik vos vos pasodrina spalvas. Va tik, atspindį padaro labiau į išdegimą panašų.
Kažin, o jei kotelio necentruoti, o pakreipti kurion nors pusėn? Paversti patį pomidorą g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Degutė: 16 kovo 2008 - 15:42