Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

sveiki
naujoku kiek daug smile.gif
o, pasidaret atvira namu darbu albuma? ok, ziureisu, gal ir as sudalyvausiu, bandysiu bigsmile.gif Tema, kaip supratau: "Dviese" ? Bus sunku buti originalia g.gif Na, pamastysiu.
Sekmes visiems

Atsakyti
čia jau rašiau, kad buvo užduotis nufotografuoti citriną juodam fone. Kad matytųsi faktūra labai svarbu yra apšvietimas, kuris neturi kristi tiesiai ant fotografuojamo obekto. Galima pasišviesti iš šonos, iš apačios, šviesos srautą nukreipti į foną. Tada išryškėja faktūra. Kad atsirastų nuotraukoje forma, tą daiktą reikia ieškot kaip pastatyt. Pirmam mano pavyzdy apšviesta kaip ir gerai, nes citrinos faktūra matosi, bet kadangi ji pastatyta tiesiai, nesimato formos ir nuotrauka yra plokščia. O antram jau atsiranda ir forma, tereikėjo tiesiog pasukti citriną. Originaluose citrina yra tikrai ryški, nežinau kaip atrodys internete.

user posted image

user posted image

Nežinau ar bus aiškiau unsure.gif kas nors gal dar ką papildytų unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 kovo 2008 - 12:06
QUOTE(sillwio @ 2008 03 16, 11:31)
Sveiki, kolegos. Ar galima man čia būti?

Kas cia dar per klausimai ?! smile.gif Dziugu tave cia matyti.

Del ND, as manau jie reikalingi, tai yra atskiras albumas, nes atejes naujokas gales nueiti paziureti, paskaityti komentarus,paziureti nugaletojus.

Ir beto manau bus lengviau pakomentuoti tiem kad bus <pazengusiuose>, nes jiem cia skaityti visa tema manau bus nelabai patogu, o ten viskas bus vienoje vietoje smile.gif
Del dvieju temu, na nezinau, man patinka dvi temos, bet spreskim visi ar dvi ar viena smile.gif

Del saraso priekyje, tai gal istikruju jo nereikia, jau geriau vietoj to ilgo saraso ideti kokia teorija, nors gal palikti tuos kurie tikrai dalyvauja,tik istrinti tuos kur ten dinge is pamoku.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 16, 11:31)
Sveiki, kolegos. Ar galima man čia būti?

taigi niekas nieko neisvare smile.gif
savaime aisku
Atsakyti
Cinside, kazkada i kudra buva idejus darba su maistu ir gavau toki komentara, perkelsiu cia, manau jis naudingas :

Maisto fotografavimas - vienas is sudetingiausiu zanru fotografioje,
todel sunku isvengti klaidu. Taigi, neisizeiskite del pastabu.
1. Kitinis objektyvas tokiem darbams neitin tinka. Jis yra gana tamsus,
todel norint gauti gera ryskumo gyli (o tam reikia kiek imanoma labiau
priverti diafragma) turite naudoti gerokai daugiau sviesos.
2. Fokusavima tokiais atvejais visuomet naudokite rankini. Tiksliai
apsispreskite, kur bus kadro akcentas ir i ji fokusuokite.
3. Sis Jusu kadras visas geltonas, nelealistinis. Vadinasi neteisingai
suvestas baltos spalvos balansas. Auto rezimai visada blogai veikia,
kai naudojate skirtingus sviesos saltinius. Pvz zvakes ir blykste. Viada
naudokite vienodo tipo apsvietma. Pabandykite fotografuoti raw formatu,
tada jau po to kompiuteriu galesite suvesti teisinga balta spalva.
4. Galini fona parinkite neutralesni. Nes dabar mano akiai gerokai
idomiau kas ten gale sedi, nei maisto isvaizda.
5.Netalpinkite pirmame plane tokiu stambiu ir kontrastuojanciu su visu
kadru objektu (bulves), nes tai neleidzia apzvelgti viso patiekalo,
prapuola patiekalo vientisumas.
6. Naudokite trikoji su gulsciuku arba fotografuokite labiau is
virsaus, kad isvengtumete nuotraukos pakryoimo.
7. Kontroliuokite seselius. Juos sumazinti galite naudobama ivairius
atsvaitus. Paprasciausias savadarbis atsvaitas - glamzyta maistine
aliuminio folija uzklijuota ant kokio tvirtesnio popieriaus.
8. Zalioje leksteje maistas dazniausiai neatrodo patraukliai ir
skamiai. Paprasciausia naudoti baltus arba juodus indus. Lengviau dirbti su
matiniais, neblizgiais indais.
9. Brendzio butelis fone labiau nuteikia rimtam pasisedejimui, o ne
romantiskai vakarienei. Geriau butu nudoti taurele su slakeliu gerimo.
Arba parinkti kitoki pavadinima.
Eksperimentuokite, ir po keleto sesiju tikriasuiai i Jusu nuotrakas
niekas negales ramiai, be alkio jausmo ziureti.

user posted image

Sia foto idedu ne komentaram, nes dabar pati jau matau kad cia daug klaidu, idedu Cinside, kad paskaitytu komentarus ir butu lengviau matant foto.
Gal komentarai bus kazkam naudingi.
Atsakyti
Ačiū už priėmimą atgal. Tiesiog po frazės pirmame puslapyje atsiradimo pagalvojau, kad ne visi čia laukiami smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 16, 12:05)
čia jau rašiau, kad buvo užduotis nufotografuoti citriną juodam fone. Kad matytųsi faktūra labai svarbu yra apšvietimas, kuris neturi kristi tiesiai ant fotografuojamo obekto. Galima pasišviesti iš šonos, iš apačios, šviesos srautą nukreipti į foną. Tada išryškėja faktūra. Kad atsirastų nuotraukoje forma, tą daiktą reikia ieškot kaip pastatyt. Pirmam mano pavyzdy apšviesta kaip ir gerai, nes citrinos faktūra matosi, bet kadangi ji pastatyta tiesiai, nesimato formos ir nuotrauka yra plokščia. O antram jau atsiranda ir forma, tereikėjo tiesiog pasukti citriną. Originaluose citrina yra tikrai ryški, nežinau kaip atrodys internete.

Nežinau ar bus aiškiau  unsure.gif kas nors gal dar ką papildytų  unsure.gif

O apie kompoziciją ką gali pasakyti? Norėtūsi suprasti, kodėl pasirinkai būtent tokį kadro komponavimą.
Naujokams - pamėginkite Smilties pavyzdį realizuoti patys. Nebūtina žinoma bėgti į parduotuvę pirkti citrinų. Tiks ir paprastas kiaušinis. Pagalvokite, kaip banalų daiktą parodyti kitaip. Bus gera treniruotė wink.gif Kas pirmas?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 16, 12:38)
O apie kompoziciją ką gali pasakyti? Norėtūsi suprasti, kodėl pasirinkai būtent tokį kadro komponavimą.

tiesiog buvo tokia užduotis, kad citrina būtų maža būtent kamputyje,o fonas didelis, nes esmė buvo nufotografuot citriną ryškiai ir kad būtų spalvos natūralios. Ir tai patikėkit nėra taip jau paprasta kaip atrodo ax.gif Pirmam variante šiuo atveju kompozicija būtų gera, o antram turėtų būti priešingam kampe bigsmile.gif

Dėl ND , niekas nesako, kad nereikia albumo, bet jei norite mokytis, o ne tik dalyvauti konkurse, tai tikslingiau yra dėti į temą, nes buvo jau ir anksčiau komentarų, kodėl niekas nekomentuoja albume esančių darbų. Asmeniškai aš kol perskaitau temą, jei dar ką nors komentuoji, jau į albumą ir nebespėju užsukt. O dėl kiekio aš asmeniškai darysiu čia tik vienus namų darbus, nes darau ir be šitų dar, taip kad man užtenka rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 kovo 2008 - 12:50
va katik pomidorus fotkinau biggrin.gif
paziuresim kas gavosi
Atsakyti
Noriu paprašyti naujokų nepriimti mano komentarų asmeniškai. Komentarai nuotraukoms, ne jums.

QUOTE(Meilushka @ 2008 03 15, 23:31)
na va bandau dar karta ax.gif

Smagiai. Ypač kalnų nuotrauka. Tie akmenys pirmam plane nuotraukai priduoda gylio. Jie šiek tiek per daug kampe, dėl to kairys kampas kiek per sunkus, bet pradžia sveikinta. Netgi labai.
P.S. pakelk vos vos kontrastą.

QUOTE(Peledike @ 2008 03 16, 00:16)
Labas vakaras.

skaitinėju po truputį ką rašote (ir pirmą puslapį perskaičiau  biggrin.gif ), daug naudingos info randu. tik kad mažylis neleidžia skirti fotografijai tiek laiko, kiek norėčiau  blush2.gif  dabar, kai įvyko perversmas-atsidalijimas, norėčiau ir aš prie jūsų prisijungti ir kartu mokytis. ar priimsit?  mirksiukas.gif

prisistatymui paruošiau keletą foto (kaip tik ta proga mano mylima gėlytė pražydo  smile.gif )

Labas 4u.gif
Gėlė tikrai graži. Atsakyk man sąžiningai, ar nuotraukose ji tokia pat graži, kaip tau atrodo žiūrint į ją? Jeigu ne, pamėgink dar. Pamėgink sau, ne mums. Kai pamatysi, kad tau pavyko nufotografuoti taip, kad nuotraukoje ji atrodo gražiau negu realybėje, būtinai parodyk mums. Palengvinimui pasakysiu, kad be blykstės gėlė atrodytų natūralesnė. Labai laukiu rezultatų.

QUOTE(Cinside @ 2008 03 16, 10:12)
Tai gal ir aš įsirašau. Gal buvimas sąraše privers daugiau fotografuot, nes vis laiko nerandu  doh.gif biggrin.gif
Pentax K100d + 18-55 mm kit
Papildyta:
Kadangi užkabino maisto fotografija paskutiniu, bandžiau šiek tiek pasižaist. Tik, žinau, foną reikia taisyti. O techninės pusės kokių pastabų turėtumėt?

Su kokybe susitvarkai. Ieškok tokių rakursų, kad mes, pamatę nuotraukas, eitume darytis sumuštinių su arbata smile.gif Galbūt kartais sunku įvertinti peizažą, portretą ar reportažą pačiam, bet maisto nuotrauką įvertinti neturėtų būti sunku. Sėkmės.
Papildyta:
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 16, 12:49)
tiesiog buvo tokia užduotis, kad citrina būtų maža būtent kamputyje,o fonas didelis, nes esmė buvo nufotografuot citriną ryškiai ir kad būtų spalvos natūralios. Ir tai patikėkit nėra taip jau paprasta kaip atrodo  ax.gif  Pirmam variante šiuo atveju kompozicija būtų gera, o antram turėtų būti priešingam kampe  bigsmile.gif 

Kodėl manai, kad kompozicija gera?
Atsakyti
As kaip naujoke uzduosiu vel durna klausima, bet db ir BLOG'e ir efoto ieskau, bet nerandu.. kur galeciau pasiskaityti apie balta, juoda fona?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 03 16, 12:52)
Kodėl manai, kad kompozicija gera?

čia kaip egzaminas koks bigsmile.gif

Pirmiausia todėl kad taip reikėjo bigsmile.gif O jei rimtai tai todėl kad mes skaitome iš kairės ir dešinę, ir logiška, kad žiūrėdama į foto aš pirmiausia matau kairę pusę. Juodas fonas nėra toks įdomus, kad jam būtų skiriamas dėmesys pirmiausiai. Kairė pusė yra lenvesnė ir citrina čia irgi dėl to atrodytu lengvesnė. Kažkaip taip aš suprantu unsure.gif Nors aplamai jau prieš tai žinutėje surašiau kokia buvo užduotis ir čia kompozicija čia nėra taip jau labai svarbi unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 kovo 2008 - 13:05
Laba diena smile.gif

Susipažinkim. Esu toro (Robertas). Šią temą stebiu labai senai praktiškai nuo pat jos egzistavimo pradžios. Prisijungiau berods pernai pavasarį. Prisipažinsiu esu tinginys,
todėl mano nuotraukų ir komentarų buvo mažai (tiesa dalyvavau keliuose namų darbuose, kol dar slaptažodis nebuvo uždėtas). Savęs negalėčiau priskirt nei prie labai pažengusių, nei prie naujokų, įvardinčiau save fotografu mėgėju. Fotografija susidomėjau prieš tris metus. Patinka fotografuoti, žiūrėti kitų žmonių darytas nuotraukas ir iš jų mokytis.

Tai, kad atsirado tema pažengusiems manau visiems mums išeis į naudą. Kaip supratau ano skyrelio specifika bus kiek kitokia, ten bus mokomasi fotografuoti meniškiau, siekiama profesionalumo. O šiame skyrelyje, kaip ir seniau bus mokomasi visko nuo nulio.

Visų dalyvių prašyčiau būti atlaidesnių, pakantesnių naujokams (kaip, kad kažkada čia būdavo) juk to ir susirenkam čia - MOKYTIS.
Nepykime, o nukreipkime teisinga linkme.

Dėl dalyvių sarašo: mano nuomone kol kas jis galėtų likti toks koks yra (na nebent kažkas iš senųjų (pažengusiųjų) paprašys išbraukti iš sąrašo. Fototechnika prie nick'o irgi galėtų likti, suprantama kad ne technika fotografuoja, tačiau kokybei turi didelę reikšmę.

Sveikintina, kad namų darbai bus atviri. Bet reikėtų atsisakyti anonimiškumo bent jau kol kas. Aš asmeniškai ne autorių vertinu, o nuotrauką. Be to ND ieškojimus bandymus manau būtų tikslinga kelti į temą aptarimui, o po to galima ir į albumą kelti.

Nu biški čia prifolosofavau. Tikuosi ne per daug nusišnekėjau.

Šiam kartui tiek.

Atsakyti