Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Peledike @ 2008 03 16, 00:24)
šiaip man buvo labai keistas šitas atradimas - fotografuojant išgauti baltą foną. trečioje nuotraukoje beveik natūralus fonas - apsinaukusio dangaus (grynai natūralų dar neaišku kada man pasiseks išgauti). kompe gražiau atrodė nei sukelta internete  blush2.gif  reikėjo gal vis gi tą rėmelį man padaryti  blush2.gif

Man patiko tas "baltas fonas" man dera.. bet per daug jo gal..nezinau, net prisimerkt teko,nes atrodo akis degina ar sviesa sviecia is nuotraukos. uz ieskojimus 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, šiek tiek aptvarkiau pirmą puslapį, jei turite kokių pasiūlymų rašykit man až o geriau į meilą. Reikėtų išspręsti klausimą ar mums reikalingas sąrašas? Ir kas išeina ir kas pasilieka (taip pat parašykit man AŽ), ryt dar patvarkysiu temą, nes daug off-topic'o prirašyta (kas suprantama šioje situacijoje). Tikiuosi temos kurioje vieni kitiems busime pakantūs ir šiltai priimsime naujokus ir pradedančiuosius, ir kaip jau rašiau pirmoje žinutėje - pasijautę pakilę laipteliu aukščiau - drąsiai žygiuokit į naują temą mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(peppi @ 2008 03 15, 19:39)
bet as cia kazkaip gal per daug isijauciau biggrin.gif priestaraukit, siulykit...

gerai tu čia įsijautei mirksiukas.gif

QUOTE(Elina @ 2008 03 15, 21:51)
Mergaitės, čia labai įdomi ir graži pamokėlė, tik rusiškai unsure.gif http://www.photoscap...s/10advices1-3/

patiko pamokėlė thumbup.gif

QUOTE(Agniuke* @ 2008 03 15, 22:48)
na nezinau, manau tau tikrai butu maloniau gauti komentara is labiau pazengusio nei is manes, jei daugiau laiko mokosi,fotografuoja.. biggrin.gif

Man tikrai malonu gauti iš visų bigsmile.gif

De Nada tavo foto, kur porelė su šuniu - man patinka šviesos žaismas, tik truputį aš būčiau pakėlusi , kad tilptų medis kairėje , dabar apačioje šiek tiek per daug nereikalingo ploto, o medis nukirstas.

Toro, vaikiuko foto į šeimos albumą viskas ten tvarkoj, jei bendrai vertinti tai ji tiesiog nuobodoka, reikėtų paieškoti kito fotografavimo kampo.

Renataly, jau kaip ir pasakiau vakar, nepyk kad gal kiek piktai dėl kokybės, bet yra kaip yra, vis tik norėtųsi jos bent kažkiek matyti bigsmile.gif

Elina, jei norėjai foto akcentoti pavadėlį, tai kaip jau Pupeliukas rašė reikia kažkaip kitaip komponuoti, gal šuniukas kažkur turėtų būti šone, o pavadėlį visą kaip nors įdomiaus susuk, žodžiu čia reikia pieškot variantų, ir man nelabai tas kilimas šiuo atveju patinka, paieškočiau kitokio fono, kuris labiau pabrėžtų pavadėlio spalvą smile.gif

Meilushka, pirmoj foto ųiek tiek erzina tas kabantis laidas, ir gal truputį gatvė galėjo nueiti labiau kampu, kad labiau išryškėtų perspektyva.Nors šiaip ji ir dabar yra.

Antroj labai gražiai kalnai, atrodo kaip nupiešti, bet pritariu kad reikia pakirpt dešinės ir šiek tiek apačios, kad nesimatytų nereikalingų dalykų.

Peledike, iš tavo gėlių labiausiai patiko trečia, tik norėtųsi kad būtų visa gėlė ryški ir tilptų kadre. Pirmos dvi matyt fotografuotos tiesiai prieš šviesos šaltinį ir nuotraukos atrodo labai plokščios, pabandyk nufotografuoti, kad šviesa kristų iš šono.

Degute, tavo paningą pamenu, tau pavyko daug geriau nei man bigsmile.gif , tik truputį vaikas galėtų būti labiau kairėje pusėje, kad dar labiau matytusi judesys.

Trumpai dar, aš pagalvojau ir kol kas tikrai liksiu šitoje temoje, nes jaučiuosi kol kas labiau pažengusi tik teoriškai, bet ne praktiškai. Bet neslėpsiu,kad labai noriu į pažengusių temą ir kai tik turėsiu foto su kuriom galėčiau prisistatyt, bandysiu pakliūti ten. Labai prašau nebeplėtoti šios temos ir aplamai mažiau veltis į diskusijas ne apie fotgrafavimą. Ačiū iš anksto.

Taip pat siūlau visgi pasilikti prie vienų namų darbų, tai čia kaip ir iš pradžių įvaldžius geriau techninius dalykus, savaime norėsis daugiau interpretuoti ir foto namų darbuose taps tik įdomesnės. Ir vėl gi siųlau dėti ND čia į temą, nes taip sulauksime daugiau komentarų, galbūt ir iš pažengusių, nes šiaip nemanau ,kad jie bėgs dar žiūrėti kažkur į albumus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 16 kovo 2008 - 08:57
Sveiki smile.gif

Na po pasikeitimų temoj, tikiuosi ir aš prisijungti prie pradedančiųjų mokymosi.
Parodyt nelabai turiu ką, nes tos, kurios man patinka - ne itin kokybiškos. Na pasiknisiu archyvuose, gal kas ir bus padoraus. bet kol neturiu technikos, manau prisidėsiu komentavimu(kiek galėsiu) ir buvimu čia. Manau tema verta to, kad ji gyvuotų.

Tad sveiki, ir ar priimsit naujoką, kuris dar neturi ką parodyti, bet jau turi šokių tokių žinių ir didelį norą eiti pirmyn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cherry_girl @ 2008 03 16, 09:16)
Tad sveiki, ir ar priimsit naujoką, kuris dar neturi ką parodyti, bet jau turi šokių tokių žinių ir didelį norą eiti pirmyn  smile.gif

Nefotografuojant vargu ar toli nueisi smile.gif Čia jau iš savo patirties sakau bigsmile.gif
Teorijos daug, o foto krios pačiai būtų bent į tą pusę, neturiu unsure.gif

Dar dėl namų darbų, to pačio Weston, kur nagrinėjamas anoje temoje darbuose yra daržovių ir tikrai tai nepavadinčiau tiesiog gerai atliktomis tik techniškai nuotraukomis, pažiūrėkite kiek jose yra interpretacijos wub.gif Čia
Atsakyti
jooo, ir jokio fotošopo smile.gif)

dėl namų darbų.. aš tai būčiau už tai, kad liktų bent jau kol kas tik vieni. kur juos reikia kelt, ar čia, ar į albumą, nežinau. gal kai visi bus vienoje vietoje, bus daugiau tvarkos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marakeš: 16 kovo 2008 - 09:28
QUOTE(Smiltis @ 2008 03 16, 10:21)
Nefotografuojant vargu ar toli nueisi  smile.gif Čia jau iš savo patirties sakau  bigsmile.gif
Teorijos daug, o foto krios pačiai būtų bent į tą pusę, neturiu  unsure.gif
Čia

Tai turiu daug vilčių, jog greitai ir techniką turėsiu bigsmile.gif O darbe yra salygos naudotis geru fotoaparatu, bet deja, ten labai ne daug ką gali nufotografuoti,laiko nėra, o gabentis namo negaliu ax.gif kartais pažaidžiu ir darbe, tai vis šiokia tokia praktika.

Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 03 16, 09:24)
jooo, ir jokio fotošopo smile.gif)

dėl namų darbų.. aš tai būčiau už tai, kad liktų bent jau kol kas tik vieni. kur juos reikia kelt, ar čia, ar į albumą, nežinau. gal kai visi bus vienoje vietoje, bus daugiau tvarkos?

Reikia dėti ir į albumą prabalsavimui, bet ir kelti čia aptarimams. Šiuo atveju bent jau dabar tas anonimiškumas nieko neduos schmoll.gif O vat patarimų ir diskusijų bs daugiau smile.gif
Atsakyti
jo, gerai...

dėl pirmo psl, gal pakelkit rankas, kas norit būt ten įrašytas, galit ir man į AŽ, kad Getter nereiktų temos valyt smile.gif surašysiu visus norinčius ir pakeisim...
Atsakyti
Meilushka, nuotrauka su kalnais tikrai nebloga, ir čia horizontas per vidury labai tinka, tik tie akmenys, kiek blaško, nors be jų gal bus visai nuobodi nuotrauka, bet aš irgi kaip ir Dejavu siūlau kiek kirpti apačios ir viršaus, kad tie kalnai išryškėtų, bei aišku gabalą akmenų.

Peledike - tavo nuotraukos su labai daug išdegimų - ir fonas (tačiau dėl jo nėra taip svarbu, nes gali būt ir lygus baltas) ir gelės (išdegusi raudona). Fotografavai su blykste - užmiršk ją, nebent išorinę naudosi su teisingais nustatymais. Plius nerysku. Bet bandymai įdomūs wink.gif sėkmės!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 16 kovo 2008 - 09:50
QUOTE(marakeš @ 2008 03 16, 10:42)
jo, gerai...

dėl pirmo psl, gal pakelkit rankas, kas norit būt ten įrašytas, galit ir man į AŽ, kad Getter nereiktų temos valyt smile.gif surašysiu visus norinčius ir pakeisim...

Labas rytas, mane prašom įrašyti. Mokysiuos su jumis 4u.gif
Canon Eos Mark II 4u.gif , Canon D400
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 16 kovo 2008 - 10:12
blush2.gif As taip pat noreciau blush2.gif
Atsakyti