QUOTE(harley @ 2008 03 25, 11:54)
Bandysiu dar duoti mineralini, kaip pataret. O vandens ji isgeria i diena na litra gal? Vis tas vemimas. Tikrai ne daugiau, o svoris 70. Reiketu biski daugiau tu skysciu, na ka padarysi, kad jai neiseina kitaip.
Kai tik skysčiai nebesukels pykinimo, tikrai reikėtų daugiau: 2-2,5 l per parą. Jūsų situacijoje, kai vemiama ištisai, o jeigu dar naktimis prakaituojama, gali kilti dehidratacijos pavojus. Kiek žinau, tai nėra labai geras dalykas, dėl skysčių ir mineralinių medžiagų trūkumo sutrinka elektrolitų balansas. Ligonis suglemba, tampa apatiškas, svaigsta galva, beveik nesišlapina. (Mano jaunylei vaikystėje taip buvo. Skubiai paguldė į ligoninę). Todėl, jei tik galės mineralinį gerti, būtų gerai. Yra vaistinėse Rehydron miltelių, tik gėrimas būna bjauroko skonio, esant pykinimui vargu, ar išgertų.
QUOTE(astaxa @ 2008 03 25, 12:12)
drauge patare virintu vandeniu uzpilti i termosa sauja razinu. paskui klausiau gydytojos-sake labai geras daiktas. nes turi daug mineralu del "dehidratacijos" apsaugo ir labai skanu.
as is vakaro i termosa idedavau uogu ir uzpildavau, nuo ryto gerdavom. pabandykit. gal tiks Jusu mamai. kuo daugiau uogu- tuo stipresnis skonis gaunas.
as is vakaro i termosa idedavau uogu ir uzpildavau, nuo ryto gerdavom. pabandykit. gal tiks Jusu mamai. kuo daugiau uogu- tuo stipresnis skonis gaunas.
Razinos turi daug kalio. Vemiant, viduriuojant, prakaituojant - t.y. netenkant skysčių, prarandama ir kalis. Dėl kalio trūkumo gali sutrikti širdelės veikla. Razinos mano išsigelbėjimas. Kalio man dažnai trūksta, ypač gydantis. Bandė lašinti KCl tirpalą ligoninėj, kiaurai išbėga. Man jokio efekto. Sesutė patarė nakčiai užsimerkti razinas, ryte išgeri skystį ir razinas suvalgyti. Padėjo.
Magnio turi džiovinti abrikosai. Daug kalio turi džiovintos slyvos, džiovinti obuoliai. Džiovintos slyvos gerai, jei nuo zofrano ar chemijos užkietėja viduriai. Todėl šių vaisių kompotas puikiai tinka. Aš dar valgydavau keptus obuolius, su jais taip pat gauni kalio ir skysčių, sureguliuoja žarnyną.
Carvel siūlomi švieži vaisiai yra gerai, ypač vynuogės, gliukozės šaltinis. Tik nei žalių daržovių, nei šviežių vaisių negalima, prasidėjus neutropenijai, kai neutrofilų (granuliocitų) kraujyje yra <0,5, tada viskas tik virtame, troškintame, keptame pavidale (tie patys obuoliai, bananai ir pan.).
Gal gydytoja paskirs lašintis skysčius po sekančios chemijos, turėtų bendrą būklę palengvinti.