Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(harley @ 2008 03 25, 11:54)
Bandysiu dar duoti mineralini, kaip pataret. O vandens ji isgeria i diena na litra gal? Vis tas vemimas. Tikrai ne daugiau, o svoris 70. Reiketu biski daugiau tu skysciu, na ka padarysi, kad jai neiseina kitaip.

Kai tik skysčiai nebesukels pykinimo, tikrai reikėtų daugiau: 2-2,5 l per parą. Jūsų situacijoje, kai vemiama ištisai, o jeigu dar naktimis prakaituojama, gali kilti dehidratacijos pavojus. Kiek žinau, tai nėra labai geras dalykas, dėl skysčių ir mineralinių medžiagų trūkumo sutrinka elektrolitų balansas. Ligonis suglemba, tampa apatiškas, svaigsta galva, beveik nesišlapina. (Mano jaunylei vaikystėje taip buvo. Skubiai paguldė į ligoninę). Todėl, jei tik galės mineralinį gerti, būtų gerai. Yra vaistinėse Rehydron miltelių, tik gėrimas būna bjauroko skonio, esant pykinimui vargu, ar išgertų.

QUOTE(astaxa @ 2008 03 25, 12:12)
drauge patare virintu vandeniu uzpilti i termosa sauja razinu. paskui klausiau gydytojos-sake labai geras daiktas. nes turi daug mineralu del "dehidratacijos" apsaugo ir labai skanu.
as is vakaro i termosa idedavau uogu ir uzpildavau, nuo ryto gerdavom. pabandykit. gal tiks Jusu mamai. kuo daugiau uogu- tuo stipresnis skonis gaunas.

Razinos turi daug kalio. Vemiant, viduriuojant, prakaituojant - t.y. netenkant skysčių, prarandama ir kalis. Dėl kalio trūkumo gali sutrikti širdelės veikla. Razinos mano išsigelbėjimas. Kalio man dažnai trūksta, ypač gydantis. Bandė lašinti KCl tirpalą ligoninėj, kiaurai išbėga. Man jokio efekto. Sesutė patarė nakčiai užsimerkti razinas, ryte išgeri skystį ir razinas suvalgyti. Padėjo.
Magnio turi džiovinti abrikosai. Daug kalio turi džiovintos slyvos, džiovinti obuoliai. Džiovintos slyvos gerai, jei nuo zofrano ar chemijos užkietėja viduriai. Todėl šių vaisių kompotas puikiai tinka. Aš dar valgydavau keptus obuolius, su jais taip pat gauni kalio ir skysčių, sureguliuoja žarnyną.

Carvel siūlomi švieži vaisiai yra gerai, ypač vynuogės, gliukozės šaltinis. Tik nei žalių daržovių, nei šviežių vaisių negalima, prasidėjus neutropenijai, kai neutrofilų (granuliocitų) kraujyje yra <0,5, tada viskas tik virtame, troškintame, keptame pavidale (tie patys obuoliai, bananai ir pan.).

Gal gydytoja paskirs lašintis skysčius po sekančios chemijos, turėtų bendrą būklę palengvinti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 25 kovo 2008 - 12:42
Na skysciu - " visokiu apgauliu" vandens skoniui apgauti siaip taip litra isgerdavom , taciau siandien teko vis tik statyti laseline. Sulasino litra ringerio ir fiziologinio, jauciasi mama zymiai geriau. taip gydytoja liepe testi tris dienas. Tikimes pageres dar labiau thumbup.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif . Gal zinot ax.gif 4 stadijai kokia invalidumo grupe duoda. Ir kiek cia litukais butu.
Pasiule man tarptautini invaliduma susitvarkyti. Tai bandysiu tvarkytis jei pavyks cool.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 03 27, 02:42)
Laba diena  4u.gif . Gal zinot  ax.gif 4 stadijai kokia invalidumo grupe duoda. Ir kiek cia litukais butu.
Pasiule man tarptautini invaliduma susitvarkyti. Tai bandysiu tvarkytis jei pavyks  cool.gif .

Kiek yra tekę girdėti iš pažįstamų,tai su ketvirta stadija skirdavo pirmą grupę,bet gali skirti ir antrą...daug kas priklausys kaip mokėsi kalbėti,bėdavotis ir kiek į kišenę daktarams įdėsi g.gif
O ką reiškia "TARPTAUTINIS invalidumas"?Kažin ar mano vyras galėtų tokį gauti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunike @ 2008 03 27, 18:06)
Kiek yra tekę girdėti iš pažįstamų,tai su ketvirta stadija skirdavo pirmą grupę,bet gali skirti ir antrą...daug kas priklausys kaip mokėsi kalbėti,bėdavotis ir kiek į kišenę daktarams įdėsi  g.gif
O ką reiškia "TARPTAUTINIS invalidumas"?Kažin ar mano vyras galėtų tokį gauti  g.gif

Jei salis yra sudariusi tarptautini susitarima su Lietuva del socialines apsaugos galima bandyti pateikti prasyma del invalidumo.

Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 03 27, 03:42)
Laba diena  4u.gif . Gal zinot  ax.gif 4 stadijai kokia invalidumo grupe duoda. Ir kiek cia litukais butu.
Pasiule man tarptautini invaliduma susitvarkyti. Tai bandysiu tvarkytis jei pavyks  cool.gif .

Kadangi mano IV stadija, galiu atsakyti.
Dabar grupių nebėra, yra netektas darbingumas. Netektas darbingumas nuo 60 iki 75 % atitinka anksčiau buvusią II grupę.
Pirmais metais mano netektas darbingumas buvo 70% ir leido dirbti 2-3 val, antrais metais, nors liga progresavo, buvo 65 % ir leido dirbti 3-4val. Šįmet jau 60%, galiu dirbti 4-5 val. Mano sveikata vis gerėja ir gerėja. smile.gif
Senąją I grupę atitinka netektas darbingumas 75-100%.
III grupę 45-60%.
Man kiekvienais metais reikia pristatyti sveikatos dokumentus, nes neduoda ilgesniam nei 1 m. laikotarpiui.
Pinigėliai skaičiuojami pagal formules, kur svarbu bendras darbo stažas ir atlygis.
Todėl kiekevienam skirtingai. Gali pasižiūrėti čia:Netekto darbingumo pensija

(Kai atsivers langas su pelyte pavažiuok truputį žemyn, nes atrodo, kad nėra informacijos. Ji pateikta šiek tiek žemiau.)
Atsakyti
Nu labutes 4u.gif mane kad suriete tai suriete,vakar net greitaja teko kviesti,nuo kedes nebeatsikeliau,toks stiprus radikulitas,kad dar ir siandien is lovos vos isropoju ,o gyditojas israse B grupes vitaminu kompleksa.Skambinau savo onkologei pasiteirauti ar man juos galima vartoti,patikino ,kad siuo atveju jie tiesiog neisvengiami,kai tik atsistosiu ant koju liepe atvaziuoti pasidaryti tomografija.
Atsakyti
Labai ačiū KAREEN ir ADIS 4u.gif

Visoms gero savaitgalio 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2008 03 28, 14:43)
Nu labutes 4u.gif mane kad suriete tai suriete,vakar net greitaja teko kviesti,nuo kedes nebeatsikeliau,toks stiprus radikulitas,kad dar ir siandien is lovos vos isropoju ,o gyditojas israse B grupes vitaminu kompleksa.Skambinau savo onkologei pasiteirauti ar man juos galima vartoti,patikino ,kad siuo atveju jie tiesiog neisvengiami,kai tik atsistosiu ant koju liepe atvaziuoti pasidaryti tomografija.

Kažkur skaičiau, kad užsienyje juokiasi iš mūsų draudimo nenaudoti B grupės vitaminų, kad tai dar vienas mitas.

Balandžio 9 operuojuosi.Gerai atidirbinėju: pustrečių metų , bus dvi operacijos, du chemijos ciklai, o po šios operacijos manau gausiu dar vieną chemiją.Buvau susiradusi gerą darbą, per konkursą drabužėlių gavau ir niekuo negalėsiu pasidžiaugti.Nė gelyne negalėsiu perpjautu pilvu pasikapstyti.Tai Š...... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 28, 18:32)
Kažkur skaičiau, kad užsienyje juokiasi iš mūsų draudimo nenaudoti B grupės vitaminų, kad tai dar vienas mitas.

Balandžio 9 operuojuosi.Gerai atidirbinėju: pustrečių metų , bus dvi operacijos, du chemijos ciklai, o po šios operacijos manau gausiu dar vieną chemiją.Buvau susiradusi gerą darbą, per konkursą drabužėlių gavau ir niekuo negalėsiu pasidžiaugti.Nė gelyne negalėsiu perpjautu pilvu pasikapstyti.Tai Š...... blush2.gif

laikykis viskas bus ok !!! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 03 28, 18:32)
Balandžio 9 operuojuosi.Gerai atidirbinėju: pustrečių metų , bus dvi operacijos, du chemijos ciklai, o po šios operacijos manau gausiu dar vieną chemiją.

Gabija balandžio pabaigoje bus trys metai, kai išgirdau diagnozę. Per šiuos tris metus dvi chemijos, dvi operacijos, spinduliavimas. Šis kursas visas lydimas aukštų temperetūrų. Jei yra 37.8 juokauju, kad temperatūros neturiu. Šiandien 39.3. Esu namų arešte. Per keturis mėnesius beveik nebuvau išėjusi į lauką. Nepaisant to, turėjau tris nuostabius metus. Mano dukros su kiekvienais metais tapo vis vyresnės ir savarankiškesnės. Kai susirgau jaunylė buvo 13, dabar jai 16. Vyresnioji buvo 17, dabar gegužę švęsime 20. Jūs sulaukėt anūko. Nors ir sunkus gydymas, verta pakentėti. Kaip aš sakau, mes nepriklausom tik sau, yra daugybė žmonių, kurie mus myli ir mes jiems reikalingi. Dėl jų, dėl kartu praleidžiamų dienų stengiamės. Pasipuošit drabužėliais bus dar progų. O Jūs šaunuolė, vis moteriškai knietėjo paklausti kaip sekėsi. Bet pagalvojau, gal Jūs nenuėjot, gal paskutinę akimirką persigalvojot. doh.gif blush2.gif

Paprašykit po operacijos sanatorijos, jūs kažkada norėjot į Palangą. Aš buvau Vyturį, (Baltijos sanatorja) su sovietiniu kvapeliu, bet prie pat Palangos parko. Nežinau kaip Jūs, aš po parką galiu vaikščioti visą dieną. Iki jūros netoli. Procedūrų daug nebus. Sustiprėsit, jėgas atgausit.
Atsakyti
Adis ,susigraudinau paskaičiusi tavo laišką.Kai sužinojau paskutines naujienas , net neverkiau, bet vyrui Sedatif , tai augaliniai raminantys,nupirkau.
Jau atbukimas turbūt prasideda.
Per šią savaitę pasidarau generalinę tvarką kambariuose.
Bėda , kad nuo mamos turiu slėpti , o kartu gyvena , tai tuoj puola rūpintis jei kraujo spaudimą pasimatuoju, o jei sužinotų tiesą, tai tikrai insultas ištiktų.
Darau Reiki pratimus, pakvėpuoju iki operacijos mankštinsiuosi.Vakarais atidirbu po valandą , bet darau lėtus pratimus , raumenų tempimą, pilvo presą.Tik piktą, kad vėl iš naujo reikės kapanotis schmoll.gif .
Bet toks jau mūsų darbas.Už ką pinigus kas mėnesį gauname g.gif ? Kad sergame. Taigi reikia ir atidirbti, o ne simuliuoti.
Gero savaitgalio.Saulutė šviečia.galėsim pavasariu pasidžiaugti. 4u.gif
Atsakyti