Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Su Šventom Velykom wub.gif

user posted image

Linkiu daug šilumos, grožio, sveikatos ir puikios nuotaikos šią dieną

O man liūdna, nes nežinau ar pamatysiu mamą ... šią savaitę sloguoju, šiek tiek gerklę skaudėjo ir tt. Jau beveik praėjo, bet vis tiek neramu, nes onkologai mamai uždraudė susirgti verysad.gif Ir aš, ir ji bijo rizikuoti, nors labai norime pasimatyti. Kaip liūdna, kad per šeimos šventes esame atskirai...jau per Kalėdas taip buvo, nes dukra gulėjo su aukšta temperatūra. Kadangi mažė šiemet pirmus metus eina į darželį, vis sirginėja, arba mums su MB parneša virusą ar slogą.

O kaip jūs darote - ar saugotės, nebendraujate su artimaisias, jei yra bent menkiausia rizika pasigaut virusą? g.gif

Atsakyti
Laikykis Snape,
as irgi taip darau. Labai saugausi, kad neuzkresciau savo mamos. Ji namuose, bet imunitetas labai silpnas. Saugaus, kad pati nesusirgciau ir jos neuzkresciau. Buvo man pakilusi temperatura, kaulus kazkaip lauze, tai stengiausi arti jos neiti, bet aisku kur dingsi bendram bute? Nelabai kur pasislepsi, bet vistiek. Jei butu ji atskirai - geriau gal pabuciau namie, kad neatnesti viruso kokio. Nusiusk kita zmogu ja aplankyti, ka nors is savu. Susirgti jai butu tikrai ne i nauda. O ir pati busi ramesne, nes zinosi, kad neatnesei viruso.
Stiprybes tau ir tavo mamytei sveikateles kuo didziausios! 4u.gif Velykos nuostabi svente, bet mamyte uz viska nuostabiausia wub.gif 4u.gif
Atsakyti
Del uzkretimo, tai sunkoka buna. Gyvenu su vaikais, kurie gana nemazai serga kai buna salta ir dregna. Tada vaikstau su "merline kauke" ant veido. Man rodos, tai nebloga iseitis kai nori buti su artimaisiais arba kitaip neiseina.
Atsakyti
ar gali taip buti, kad pykina nuo vandens? Mama po chemo i ,4,5 diena vemia nuo vandens, bent man taip atrodo, tik isgeria kokia puse puodelio ir uz kurio laiko viskas atgal. Jei geria arbata ar sultis nedideliais kiekiais lygtai nieko. Neismanau ka daryti, gydytojai skambinti per velykas nesinori, gal cia nieko blogo? Liepta gerti daug skysciu, kad valyti kepenis ir inkstus, tai mama to vandens jau tiek atsigerusi - sako negaliu as i ji ziureti jau!. Na bet gerti vistiek reikia. Sakau, gal cia psichologinis dalykas, ar kas cia yra? Zinau, kad jei organizmas nepriima vandens tai negerai, jau panikuoju, gelbekit .... help.gif
Atsakyti
QUOTE(harley @ 2008 03 24, 17:30)
ar gali taip buti, kad pykina nuo vandens? Mama po chemo i ,4,5 diena vemia nuo vandens, bent man taip atrodo, tik isgeria kokia puse puodelio ir uz kurio laiko viskas atgal. Jei geria arbata ar sultis nedideliais kiekiais lygtai nieko. Neismanau ka daryti, gydytojai skambinti per velykas nesinori, gal cia nieko blogo? Liepta gerti daug skysciu, kad valyti kepenis ir inkstus, tai mama to vandens jau tiek atsigerusi - sako negaliu as i ji ziureti jau!. Na bet gerti vistiek reikia. Sakau, gal cia psichologinis dalykas, ar kas cia yra? Zinau, kad jei organizmas nepriima vandens tai negerai, jau panikuoju, gelbekit ....  help.gif

Taip gali pykinti ir nuo vandens, nuo visko, net nuo bandymo valytis dantis.Netaupykit vaistų nuo pykinimo , rodos Zofranas.Tegul bando citrinos pačiulpti.Man tiesiog lašelines organizmo plovimui tris dienas lašindavo.Vaistus nuo pykinimo reikia leistis , kol neįsisiūbavo blogumas.Vakare anksčiau, nes naktį vis tiek miegi.
Atsakyti
QUOTE(harley @ 2008 03 24, 18:30)
ar gali taip buti, kad pykina nuo vandens?

Harley, neišsigąsk ir nepanikuok. Kaip sako mano draugė - "Organizmas - puikiai sudėliota Mendelejevo lentelė. Reikia tik jausti ko jam reikia". Kai negaliu gerti vandens, bandau jį "paskaninti". Rudenį kaip išprotėjusi norėjau šaltalankio sulčių (visa kaimas apie tai žinojo ir nešė). Paskui pirkdavau iš "MAXIMOS" granatų sultis. Šįkart skiedžiu vandenį spanguolių sultimis. Paklausk mamos ko jai norisi. Gal tiesiog žalia arbata su citrina padės. Svarbu, kad organizmas gautų pakankamai skysčių. Nesu medikamentų žinovė, visada klausau vidinio balso. Gabija teisi, be "Zofrano" pykinimo atsikratyti sunku. Ar turite jo?
Atsakyti
QUOTE(harley @ 2008 03 24, 17:30)
ar gali taip buti, kad pykina nuo vandens? Mama po chemo i ,4,5 diena vemia nuo vandens, bent man taip atrodo, tik isgeria kokia puse puodelio ir uz kurio laiko viskas atgal.

Gali būti, kad nuo didelio vandens kiekio ir nuo vaistų sutriko skrandžio rūgštingumas. Man atrodydavo, kad skrandis toks "išplautas", prastai virškindavo maistą. Tada reikėtų į vandenį įsispausti labai nedaug citrinos sulčių, kad vos vos rūgštelėtų. Gal priešingai, per daug rūgšties, ką mama jaučia, kokį skonį burnoje.
Pusė stiklinės, jeigu perdaug, gerti bandyti kelis gurkšnelius arba per šiaudelį. Man dar labai padeda Boržomi mineralinis, tik prieš gerdama palaikau pusdienį ąsotėlyje, kad "nusiburbuliuotų". Nebūtinai vanduo, jei vemia tiks ir silpna kmynų arba juodoji arbata (tokia vos vos su spalva). Bandykite. Per pirmąją chemiją prieš pora metų gėriau tik džiovintų obuolių kompotą, be jokio cukraus.
Kiek išgeriate vandens? Neperlenkit lazdos. Jei mama nėra stambi (60 kg) užteks 1,5 -2 litrų. Galit bandyti pasiskambinti į skyrių ir pasitarti su budinčiu onkologu.
Atsakyti
Man dar labai padeda Boržomi mineralinis, tik prieš gerdama palaikau pusdienį ąsotėlyje, kad "nusiburbuliuotų".

Man gydytoja patarė Vytautą, Boržomį ar kt. pašildyti iki 40 laipsnių, kad "nusiburbuliuotų". Sakė, kad sudėtis nuo to nepasikeičia. Pabandykit. Tik negerkit šilto - neskanu.
Atsakyti
Aciu mergaites uz atsakymus, patarimus - tikrai nuraminot 4u.gif . Bandom gerti dabar vandenuka biskuteli su citrina paskaninta, po nedaug, bet lygtai nebemeta atgal to vandens, dar su rugstesne uogiene pabandziau atskiesti, taip irgi tik del spalvos ir vos del kitokio skonio. Na irgi nieko lygtai. Bandysiu dar duoti mineralini, kaip pataret. O vandens ji isgeria i diena na litra gal? Vis tas vemimas. Tikrai ne daugiau, o svoris 70. Reiketu biski daugiau tu skysciu, na ka padarysi, kad jai neiseina kitaip. Sakau, gal siandien jau bus geriau? Siandien jau 6 diena kaip po chemo. Zofrana leidziam, tikrai negailim ir dar i tarpus Cerukali, bet kad ji vistiek taip veme si karta....kaip prasidejo nuo antros dienos po chemo , tai taip iki penktos. Leidom vaistus galima sakyti vos ne kas 4 valandas, ir vistiek pykino istisai, tokio nesustojamo vemimo nebuvo, bet bliuda teko apsikabinus buti pstoviai.... Nu siandien kol kas dar neteko .....Na tikiuosi, kad viskas susitvakys. Aciu brangutes dar karteli 4u.gif . Svarbiausiai, kad pirmus du chemo kartus tai taip blogai nebuvo, KMUK dienos stacionare moterys kai kurios sake, kad trecia chemo sunkiausia buna, tai sakau, gal cia tai ir yra??? g.gif Na ziuresim kas bus toliau .
Atsakyti
Labas rytas.

noreciau del gerimo parasyti. cia kaip mama. kai mano mazosios buvo sutrikes vyrskinimas, drauge patare virintu vandeniu uzpilti i termosa sauja razinu. paskui klausiau gydytojos-sake labai geras daiktas. nes turi daug mineralu del "dehidratacijos" apsaugo ir labai skanu.

as is vakaro i termosa idedavau uogu ir uzpildavau, nuo ryto gerdavom. pabandykit. gal tiks Jusu mamai. kuo daugiau uogu- duo stipresnis skonis gaunas.

Sekmes visokeriausios VISOMS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 25 kovo 2008 - 11:13
QUOTE(mamalama @ 2008 03 24, 21:10)

. Svarbu, kad organizmas gautų pakankamai skysčių. Nesu medikamentų žinovė, visada klausau vidinio balso. Gabija teisi, be "Zofrano" pykinimo atsikratyti sunku. Ar turite jo?

As chemoterapijos metu taip pat negalejau gerti vandens,aplamai jokie skysciai nelindo,tai valgiau daug svieziu mandarinu,vynuogiu,bent kazkiek kompensavau skysciu trukuma.O zofrano skonis ,ypac kuri buvo man paskyrusi gydytoja braskiu skonio ,tai dar ir dabar kelia sleikscius prisiminimus,nuo jo dar labiau pykino,paskui pakeite i paprasta.Girdejau ,kad pykinima mazina kepti uoboliai ir vakare isgerta raudonojo vyno taurele,tai isbandziau pati mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Astonija @ 2007 12 20, 23:15)
Labas mielos moterys,

Prasau, patarkite.

Sia vasara mano mama susirgo plauciu onkologine liga, buvo pasalintas kairysis plautis, po to seke chemoterapijos seansai. Pries pora savaiciu atlikus tyrimus itarta, kad metastazuoja i kaulus. Paskirta stipresne chemija, kuria be galo sunkiai atlaike. Kita tuoj po Kaledu. Siandiena mamos noru nuejome i ziniuones Ilzes Jansones paskaitas. Po paskaitos mama priejo pasikonsultuoti asmeniskai ir Ilzei pasisake, kokia liga serga. Tai ziniuone i ja paziurejusi pasake, kad pas mama praktiskai nebera kepenu ir kad dar vieno seanso mama neatlaikys (beje, ir mama sako, kad neatlaikys). ziniuone sako, kad reikia atsisakyti chemoterapijos ir gydytis jos budais (zoleliu misiniais, specialiomis miksturomis ir t.t.)

Mielosios, gal esate ka nors girdejusios apie Ilze Jansone? Kokia jusu nuomone tuo klausimu?

Is mano mamos ji jau 3000lt isviliojo uz zoleles ir konsultacijas....zmogus bando griebtis paskutinio siaudo, bando griebtis bet kokio tikejimo...
Man atrodo ,kad dora ir sazininga moteris is tokiu sunkiu ligoniu nesipinigautu. Nezinau, man pasirode akivaizdus plesikizmas:( mama pradejo naudoto jos vaistus neseniai, tad negaliu pasakyti apie rezultatus, bet tas jos poziuris...."oi neturiu laiko, va tau reikia to to ir dar sito, na ir ta paimk, viso si karta bus 1300lt iki kito kart" blink.gif
Atsakyti