Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(Gabija. @ 2008 06 08, 08:21)
Gal pas R. Nutautienę lankotės?Ji labai stengiasi pakelti dvasiškai.Eilės pas ją tikrai didelės.
Dėl stiprumo.Aš dar naudoju antidepresantus.Jie  subalansuoja nuotaiką.Kitas etapas buvo psichologinių knygų apie pasamonės galią skaitymas.Tai Joseph Murphy "Jūsų pasamonės galia", "Per kitokį mąstymą į sveikatą , turtą ir laimę." , dar nebežinau autoriaus"Ir pamilk ligą savo"  g.gif man psichologiškai daug padėjo.Dabar studijuoju knygutę apie savitaigą.
Pamažu atėjo mintis, jei jau tiek visko atkentėjau, kodėl turėčiau pasiduoti.Štai ir raunu save už plaukų iš liūno.
Be to jau greit bus 3 metai, kaip tęsiasi gydymas.Reikia daryti proto perversmą, nes reikia gyventi taip kaip yra.
Sėkmės ir užsispyrimo. 4u.gif

Pas Nutautiene... Mano mama bijo jau antro etapo birzelio 18 diena... po pirmo Paklitakselio norejo mirti.. Gemzara perkelia kiek geriau, bet pykinimas nenustoja..
Shias knygas (pirmas dvi tai tikrai, kitos nezinau) mama jau priesh keturis metus per pirma ligos eiga perskaite. Ir man veze skaityti ax.gif o ash... skeptike iki pat pashaknu..bet del mamos perskaiciau. biggrin.gif
Gabija, kokius antidepresantus geriat? Paklaustume gydytojos. Man neramu ir del mamos nervu, nes jutamai jie susilpnejo. Kiekvienas menkniekis baigias asharom...
Gal ir kitos merginos galit patarti, kuom nervus stiprinat? Ir ishopejusia burna???
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 08, 11:51)
Pas Nutautiene... Mano mama bijo jau antro etapo birzelio 18 diena... po pirmo Paklitakselio norejo mirti.. Gemzara perkelia kiek geriau, bet pykinimas nenustoja..
Shias knygas (pirmas dvi tai tikrai, kitos nezinau) mama jau priesh keturis metus per pirma ligos eiga perskaite. Ir man veze skaityti ax.gif o ash... skeptike iki pat pashaknu..bet del mamos perskaiciau.  biggrin.gif
Gabija, kokius antidepresantus geriat? Paklaustume gydytojos. Man neramu ir del mamos nervu, nes jutamai jie susilpnejo. Kiekvienas menkniekis baigias asharom...
Gal ir kitos merginos galit patarti, kuom nervus stiprinat? Ir ishopejusia burna???

Aš geriu Zoloft antidepresantus.Bet juos galima gauti tik su receptu.Man pašalino panikos, ašarų priepuolius.Būna, bet retai ir galiu su jais susitvarkyti.O normali nuotaika esant tokiai situacijai geriausia.
Dėl išopėjimo , kažkas forume rašė, bet nepamenu ką siūlė ...
Atsakyti

[B]Radau , išsaugotą informaciją dėl išopėjusios burnos glaeivinės
Yra toks Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą. Pati jo buvau nusipirkusi
Labas, Kadangi 2005 m. visa chemija buvo lydima didžiulio burnos gleivinės išopėjimo, dantenų paraudimo, ypač protinių dantų, vėliau dantenų nusileidimo ir dantų kaklelių atsidengimo žinau keletą būdų palengvinti ir pašalinti šią problemą.
1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 6–8 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Man paskyrė spinduliavimo metu, šįmet, kai gulėjau taip pat. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 4–6 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojams stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis kart per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių arba medetkų arbatomis.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. (pabūsiu ir aš reklama). Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, preis ir opos
vaikinai labai gyre geli Daktarin, daugeliui jis padejo atsikratyti burnos opu.
jau nebepadeda tik jei skauda kaulus naudos duoda nuima skausmus.
Atsakyti
Gabija, jus cia auksas shio skyrelio 4u.gif wub.gif wub.gif

Pabuvojom su mama 3 valandas Panemunes shile po pushim, pakvepavom tyru oru, pamaitinom mashalus (mano kraujo prisisiurbe, mamos turbut po chemijos neskanus, tai jos nepuole tongue.gif ) ir dabar va parsiradom namo..
Pirmadieni skambinsim gydytojai, klasuim del antidepresantu.. Mama nusprende, kad visgi reik, nors bent kad teti patausoti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 08, 17:39)
Gabija, jus cia auksas shio skyrelio  4u.gif  wub.gif  wub.gif

Pabuvojom su mama 3 valandas Panemunes shile po pushim, pakvepavom tyru oru, pamaitinom mashalus (mano kraujo prisisiurbe, mamos turbut po chemijos neskanus, tai jos nepuole  tongue.gif ) ir dabar va parsiradom namo..
Pirmadieni skambinsim gydytojai, klasuim del antidepresantu.. Mama nusprende, kad visgi reik, nors bent kad teti patausoti ax.gif

Na info ne mano kūryba, tik prisiminiau , kad buvau išsisaugojusi šiuos patarimus ''juodai dienai".
Šiandien vos sukramčiau buterbrodą, toks jausmas , kad atrofavosi žandikaulių raumenys.Kramtai ir nesukandi.Cirkas. doh.gif
O nervus reikia raminti ir dėl artimųjų .Įsivaizduoju , kad jiems irgi ne pyragai, kai niekuo negali padėti.Matydavau kaip vyras reaguodavo į mano ašaras verysad.gif .
Laikykitės. 4u.gif
Atsakyti
Gal kas vartojote CigaPlan- kokie atsiliepimai? pastebėjimai, nuomonės?
Atsakyti
[quote=naminuke2,2008 06 05, 18:16]
Labutis,
Priimkite i savo gretas dar viena naujoke. Turiu (turejau) onko krutyje. Istveriau operacija, chemo, svitinima. Dabar "draugauju" su tamoksifenu ir suku galva apie netradicine medicina. Artimieji pasiule testuotis ir vaistus (papildus) parinkti Folio metodu. Yra tikrinama varza be vaistu ir "paburus" su vaistuku. Ne labai tikiu tuo "paburimu', bet.....

Sveikos,
Neištvėriau neįsiterpdama dėl folio metodo ir vega testo galimybių. Patys metodai puikūs, požiūris į organizmą visuminis, rytietiškas. Tik esame savo kailiu pajutę (vyras serga onko liga - gydomės jau metus) kad gydytojo patirtis čia pats svarbiausias dalykas. Bet ne tiek jo profesionalumas ar darbo stažas, (o Lietuvoje patyrę daktarai tokie, turintys nors 15m stažo, - jų ne tiek ir daug), o jų patirtis ir specializacija gydyti onkologines ligas. Tik Rusijoje suradome besispecializuojančius centrus, gydytojų komandas su tokia patirtimi. Jie naudoja daugiau, šiek tiek kitokių būdų, procedūrų. Į paciento gydymą žiūri plačiai ir kompleksiškai - skiria ir homoepatinius žirnelius, ir visą kompleksą bioaktyvių papildų, fitoterapinių priemonių, fizioterapiją, dietas. Remiasi tradicinių medikų tyrimais, naudoja navikų biopsijos medžiagą gydymui parinkti. Turi visą savo biblioteką , kur surinkti įvairūs netradiciniai požiūriai į vėžio gydymą viso pasaulio. Jeigu įdomu, pažiūrėkite internete akademikės Jeliseevos vadovaujamo centro.
Atsakyti
Mamai po pirmos chemijos CA15-3 markeris 213 verysad.gif blink.gif blink.gif Priesh chemija buvo 80 unsure.gif unsure.gif Sakau, be reikalo daresi, neishtvere.. dabar tik dar labiau nuotaikas sujauke... Nemanau, kad vezys taip stipriai plinta. Gal, sakau, mazai skysciu geria, tai antigeno daugiau kraujyje, o gal ir pati chemija viska sujauke organizme. Be to, juk shis testas rodo nebutnai vien vezines lasteles??? Bandau save guosti unsure.gif Mano mama dar turi ir Sistemine Sklerodermija, kuri dabar suaktyvejusi, tai gal cia ir nuo jos taip...
Atsakyti
Kazkur skaiciau, kad nei ezuoles nei zenshenio negalima vartoti chemijos metu.. ar teisybe, nes mama jau echinacejos preparatu nusipirko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 11, 14:42)
Kazkur skaiciau, kad nei ezuoles nei zenshenio negalima vartoti chemijos metu.. ar teisybe, nes mama jau echinacejos preparatu nusipirko g.gif

mus konsultavusi chemoterapeutė atkreipė dėmesį, kad kaip tik daugelio rekomenduojamų preparatų sudėtinė dalis yra ežuolė g.gif tačiau įspėjo būti atsargioms su viskuo, kas su bitutėmis susiję - medumi, bičių duonele... tiesa, akcentavo, kad chemoterapijos metu stiprinančius preparatus dera pradėti vartoti ne anksčiau kaip praėjus savaitei po lašinimo. va tiek žinių 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 11 birželio 2008 - 16:09
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 11, 00:32)
Mamai po pirmos chemijos CA15-3 markeris 213  verysad.gif  blink.gif  blink.gif Priesh chemija buvo 80 unsure.gif  unsure.gif Sakau, be reikalo daresi, neishtvere.. dabar tik dar labiau nuotaikas sujauke... Nemanau, kad vezys taip stipriai plinta. Gal, sakau, mazai skysciu geria, tai antigeno daugiau kraujyje, o gal ir pati chemija viska sujauke organizme. Be to, juk shis testas rodo nebutnai vien vezines lasteles??? Bandau save guosti unsure.gif  Mano mama dar turi ir Sistemine Sklerodermija, kuri dabar suaktyvejusi, tai gal cia ir nuo jos taip...

Markerį gali pakelti ir kiti faktoriai.Mano onkologas sakė turėjo praktikoje atvejų , kai markeris buvo keli šimtai , bet vėžio nebuvo. 20 proc atvejis markeris nerodo teisingų tendencijų.
Atsakyti
Ženčenio negalima vartoti visai, jokio! Jis laikomas nespecifiniu imunostimuliatoriumi, aktyvina viską iš eilės - imuniteto ir vėžines ląsteles.
Ežiuolė -echinacea visur ją rekomenduoja, kaip tinkamą imunomoduliatorių prie onkologijos.
O medus - labai įvairiai šneka, bet paties medaus vis tiek po daugiau, kaip pusę šaukštelio per dieną negalima dėl jo saldumo - lengvų angliavandenių.
Atsakyti