Sveikutės
tik dabar aptikau šią temą ir labai džiaugiuosi. Mnao 2 metukų dar neturinti dukrytė irgi jau praėjo chemoterapiją, gavo net 9 blokus (25 savaitės), nors mums ir ne visai onkologinė liga (navykas lyg tai ir gerybinis, bet savaime nedings) vis tiek prireikė chemoterapijos. mano dukrytė serga labai reta liga, čia toks pirmas atvėjis Lietuvoje ir nelabai žino kaip gydyti, iš pradžių gydė chirurgijos skyriuje visus metus (hormonai, lazerio operacijos) paskui perkėlė i onkohematologinį skyrių ir nusprendė taikyti chemoterapiją. Kitos išeities neturėjom, reikėjo kažkaip sustabdyti augima ir ačiū dievui pavyko. Darinys sumažėjo iki 70 procentų. dabar praėjo jau beveik mėnuo nuo paskutinio bloko, mergaitė jaučiasi gerai, labai gerai pradėjo valgyti, pagaliau pradėjo augti blakstėnos ir antakiai (visiškai buvo nukritę) ir plaukučiai auga. sekmadienį vėl važiuojam į ligoninę, pirmadienį laukia magnetinis rezonansas (gaus jau 17 narkozę) ir paskui dar chirurgų verdiktas nuo kurio priklausys mūsų tolimesnis gydymas. chirurgai visų pirmą turi pasakyti ar imanoma chirurgiškai pašalinti (anksčiau to padaryti buvo neimanoma). Labai bijau kitos savaitės, kažkokia nežinomybė bet tikiu kad viskas bus gerai.
Linkiu visoms stiprybės, puikiai jūsų suprantu. Laikikytes
QUOTE(adis @ 2008 06 02, 20:46)
Kaip sakiau visi skirtingi. Paklitakseliu Ryke gydoma, nesiskundžia labai. Kitaip jai veikia.
Ryke ir romantike, kaip pailsėjot? Prie jūros žadėjot važiuoti, radot pušelę?
Tikrai, as paklitakseliu kol kas negaliu skustis - ketvirtadieni sulasino, o penktadieni jau prie juros vaziavau. Tiesa, as gaunu apie puse paprastai skiriamos dozes, bet uztat kas savaite. Aisku, jauciasi, kad ne vitaminai sulasinti. Po pirmos ir antros chemijos kazkiek skaudejo keliu sanariai, po kitu ir to nebuvo. Is tikruju kiekviena zmogu veikia skirtingai.
Prie juros pailsejom - oras puikus, kompanija miela. Romantike, dar karta aciu uz kompanija! Buvo smagu Kadangi degintis negalejom, tai labai daug vaiksciojom. Vienintelis dalykas, kuris man trukde jaustis sveiku zmogumi, tai perukas. Matyt, prie tos "kepures" as niekada neiprasiu Ideciau nuotraukyciu su jura, bet nemoku Gal Romantike ides.... Taip noretusi su jumis vasaros vaizdais pasidalinti...
Mano mama reanimacijoj... tikiuosi, shirdis atlaikys.. o ash penktadieni sesiu i lektuva..
QUOTE(natuliona @ 2008 06 02, 23:09)
Sveikute. Tau ir tavo mazuliukei ...
QUOTE(Ryke @ 2008 06 03, 00:20)
Ideciau nuotraukyciu su jura, bet nemoku Gal Romantike ides.... Taip noretusi su jumis vasaros vaizdais pasidalinti...
Tuoj pora ikelsiu. Su vaizdais. Nes veideliu nesinoriu cia det...
Pailsejom nuostabiai. Isvaiksciojom visa Palanga skersai-isilgai ir pajuriu N kilometru. Tuo metu Palangoje buvo daug sveikuoliu-sportininku. Buvo idomu
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 03, 09:42)
Mano mama reanimacijoj... tikiuosi, shirdis atlaikys.. o ash penktadieni sesiu i lektuva..
Laikykis, brangioji. Linkiu Dievo palaimos mamai, kad ji viska atlaikytu
[quote=natuliona,2008 06 03, 00:09]
Sveikutės
tik dabar aptikau šią temą ir labai
Stiprybes Tau ir Tavo seimai
Sveikutės
tik dabar aptikau šią temą ir labai
Stiprybes Tau ir Tavo seimai
carvel, malonu matyt tave Kaip tu? Kur tu?
Paskutine biski didoka, bet neiseina sumazint
Paskutine biski didoka, bet neiseina sumazint
labukas
gerom naujienom noriu pasidalinti: per savaitę mamai leukocitai puikiausiai atsistatė, tai šiandien lašino chemo aišku, anoks čia malonumas, bet džiaugiuosi, kad nenukrypstam nuo kurso šiandien buvo pas kt gydytoja (man kaip tyčia egzaminas išpuolė, tai susidarėm sąrašą klausimų, kuriuos užduot reikėjo ), kuri neįtikėtina, bet... ŠNEKA pagyrė mamą, kad stiprinasi vaistažolėm (ačiū, ardis, romantikei ir kt. mergaitėm ), paaiškino kaip su ta Grasalva. žodžiu, viskas dabar ir aišku, ir paprasta atrodo - kiek nedaug tereikia, tiesiog elementaraus pasikalbėjimo
Gabija, jai prisėsit prie kompiuterio - kaip laikotės?
viskas bus gerai laikykitės
būkit stiprios
gerom naujienom noriu pasidalinti: per savaitę mamai leukocitai puikiausiai atsistatė, tai šiandien lašino chemo aišku, anoks čia malonumas, bet džiaugiuosi, kad nenukrypstam nuo kurso šiandien buvo pas kt gydytoja (man kaip tyčia egzaminas išpuolė, tai susidarėm sąrašą klausimų, kuriuos užduot reikėjo ), kuri neįtikėtina, bet... ŠNEKA pagyrė mamą, kad stiprinasi vaistažolėm (ačiū, ardis, romantikei ir kt. mergaitėm ), paaiškino kaip su ta Grasalva. žodžiu, viskas dabar ir aišku, ir paprasta atrodo - kiek nedaug tereikia, tiesiog elementaraus pasikalbėjimo
Gabija, jai prisėsit prie kompiuterio - kaip laikotės?
Sveikutės
tik dabar aptikau šią temą ir labai džiaugiuosi. Mnao 2 metukų dar neturinti dukrytė irgi jau praėjo chemoterapiją
tik dabar aptikau šią temą ir labai džiaugiuosi. Mnao 2 metukų dar neturinti dukrytė irgi jau praėjo chemoterapiją
viskas bus gerai laikykitės
būkit stiprios
Kaip reikalai pakrypo nekaip. Liūdna. Stiprybės Jums visiems: mamai, tėčiui ir tau.
Papildyta:
natuliona ,
bet tikiu kad viskas bus gerai.
Žaviuosi Jumis, taip ir bus.
labas visoms kurios tokios stiprios ir nusiteikusios nepasiduoti. STIPRYBES IR KANTRYBES VISOMS.
merginos as turiu klausima, ar kas nors turit patirties su kazkokia nauja ligu diagnozavimo metodika vadinama bioinformacine diagnostika, cia ja taiko vilniuje.ten paskaiciau kad jos pagalba galima surasti daug dar tik uzsimezgusiu ligu, kuriu nepastebi kiti aparatai ir jos pagalba galima sekti jau sena liga, ar ji plinta ir kur plinta.informacijos dauk ir bijau suklysti,galbut jus kuri nors ka nors zinote apie tai???
gal kas nors gali papasakoti apie PET tyrima, ADIS, kiek zinau jus turite apie tai ziniu, buciau labai dekinga jeigu rastumete laiko jomis pasidalinti.renku visa informacija
sekmes ir tvirtybes visoms
merginos as turiu klausima, ar kas nors turit patirties su kazkokia nauja ligu diagnozavimo metodika vadinama bioinformacine diagnostika, cia ja taiko vilniuje.ten paskaiciau kad jos pagalba galima surasti daug dar tik uzsimezgusiu ligu, kuriu nepastebi kiti aparatai ir jos pagalba galima sekti jau sena liga, ar ji plinta ir kur plinta.informacijos dauk ir bijau suklysti,galbut jus kuri nors ka nors zinote apie tai???
gal kas nors gali papasakoti apie PET tyrima, ADIS, kiek zinau jus turite apie tai ziniu, buciau labai dekinga jeigu rastumete laiko jomis pasidalinti.renku visa informacija
Laikykites
Merinos, kas turit, paisdalinkit patirim kaip ten su pasaliniais reiskiniai FOLFOX schemoje? Po kelinto labiausiai pradeda "list", kokie, ir kas padetu juos pakelt?
QUOTE(Ausra_23 @ 2008 06 03, 21:52)
Daug rašyta ankstesniuose forumuose, onkologinės ligos 7, 6 ir kt. Pasiskaitykite, kas neaišku, parašykite a. ž., pabandysiu atsakyti.
Natuliona, padarėt jau labai daug: 70% sumažinti naviką tai labai daug. Sėkmės jums ir tvirtybės.
Pažįstama savijauta: pagal KMUK tyrimus man buvo estrogenams silpnai jautrus, o progesteronams nejautrus. Abejojau dėl harmoninio gydymo tikslingumo. Apsisprendimui (bet svarbiausia dėl HER) vežiau tyrimą patikslinimui į Vilniaus onkologinį. Va, kai ten pasakė, kad estrogenams stipriai jautrus, o progesteronams silpnai jautrus, apsiraminau... ir geriu Tamoksifeną.
QUOTE(ZoVi @ 2008 06 02, 10:13)
Mano draugelio estrogenai neigiami, progesteronas silpnai teigiamas. Kauno onkologiniam gydytojai sako, kad hormoninio gydymo nereikia, KMUK - kad reikia. Gal kam nors teke susidurti su tokia diagnoze? Gal zinote kaip i tokia situacija reaguoja Vilniaus onkologai ar kiti?
Pažįstama savijauta: pagal KMUK tyrimus man buvo estrogenams silpnai jautrus, o progesteronams nejautrus. Abejojau dėl harmoninio gydymo tikslingumo. Apsisprendimui (bet svarbiausia dėl HER) vežiau tyrimą patikslinimui į Vilniaus onkologinį. Va, kai ten pasakė, kad estrogenams stipriai jautrus, o progesteronams silpnai jautrus, apsiraminau... ir geriu Tamoksifeną.