Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(ifauru @ 2008 05 31, 23:56)
Teveliui jau pries 4 metus prostata buvo nustatyta. II-III stadija. Gyde pusmeti hormonais, o paskui spinduliavo. Dar po keleto menesiu pradejo labai bert veida, galva - bet taip niekas ir neptavirtino, kad del spinduliavimo. O nei del tustinimosi (spinduliuojant gali buti uzkabinama tiesioji zarna - viduriu kietejimas), nei del slapinimo nelaikymo problemu nera. Slapimo nelaikymas daznesnis po operacinio gydymo. O visa spinduliavimo laika jautesi gerai, kasdien vazinejo po 80 km svitintis pirmyn ir atgal....
Dedei irgi buvo taikytas spindulinis - kaip ir nieko labai nesiskundzia. Todel nebijokite, juolab, kad stadija zema, o prostata lengvai pasiduoda gydymui...

ifauru
Ačiū tau. Paguodei.
Mano tėvelis šiuo metu yra tokioje būsenoje, jog nusprendė nesigydyti. Spinduliavimas, kaip galimas gydymo būdas, buvo aptartas konsultacijos metu. Kol kas buvo paliktas pusmečiui stebėjmui. Deja, markeris PSA didėja. Jūsų pavyzdžiai suteikė vilčių, bandysiu kalbinti, jei gydytojas nuspręstų gydyti. Dabar tėtis nenori net kalbėti apie ligą, tik užklausiu ir sako: na gerai, nenoriu apie tai kalbėti. Nors žmogus metuose, labai bijo sirgti ir mirti. Prisiklausęs apie gydymą, prisigaudęs visokios neigiamos informacijos, anksčiau tai ir švitinimo aparatūra senesnė buvo, gal komplikacijų daugioau būdavo. Nors mano pažįstamai švitino augliuką klubų srityje, tai teko spindulių moteriškiems organams, šlapimo pūslei. Turėjo problemų, pažeidė makšties sritį, gleivinę, kol viskas sugijo... Šlapinantis skaudėdavo. Dabar, po kiek laiko, tai viskas gerai. Tik mėnesinių nėra.

O kaip važinėdavote: savo automobiliu ar viešuoju transportu. Užteko jėgų? Mums tas pats bus, jei tik sutiks gydytis.
Atsakyti
Kalbant apie prostatą,mes čia irgi turim gerą pavyzdį. Brolio uošviui buvo 1-2 st. prieš 10 m. Gydytas spinduliais. Dabar jam 65m. Šalutinių reiškinių nežinau ar jam kokių buvo,taip atvirai nekalbam. Adis,reikia įkalbėti tėvelį gydytis,prostata pasiduoda gydymui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 05 31, 23:56)
O visa spinduliavimo laika jautesi gerai, kasdien vazinejo po 80 km svitintis pirmyn ir atgal....

mano mama irgi kasdien po 70 km važinėjo, po visko kartu dar dažnai picos į Megą nulėkdavom 4u.gif
Atsakyti
Vaje vaje, mano mamai labai baisios "lomkes"... verysad.gif Chemija buvo ketvirtadieni, penktadieni dar nieko, o va sheshtadeini pradejo visur viska skaudeti, baisiausiai - vidurius. Nakti kelesi i tuoleta, tai pakeliui nukrito be samones, gerai kai tetis rado neuzilgo doh.gif doh.gif
Ar tai normalu??? Sake, geriau mirt, nes skausmai vos ishtveriami... Nuskausminamu ampules nepadejo verysad.gif O dar 6 kartai laukia verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 06 01, 09:50)
ifauru
Ačiū tau. Paguodei.
Mano tėvelis šiuo metu yra tokioje būsenoje, jog nusprendė nesigydyti.  Spinduliavimas, kaip galimas gydymo būdas, buvo aptartas konsultacijos metu.  Kol kas buvo paliktas pusmečiui stebėjmui. Deja, markeris PSA didėja. Jūsų pavyzdžiai suteikė vilčių, bandysiu kalbinti, jei gydytojas nuspręstų gydyti. Dabar tėtis nenori net kalbėti apie ligą, tik užklausiu ir sako: na gerai, nenoriu apie tai kalbėti. Nors žmogus metuose, labai bijo sirgti ir mirti. Prisiklausęs apie gydymą, prisigaudęs visokios neigiamos informacijos, anksčiau tai ir švitinimo aparatūra senesnė buvo, gal komplikacijų daugioau būdavo. Nors mano pažįstamai švitino augliuką klubų srityje, tai teko spindulių moteriškiems organams, šlapimo pūslei. Turėjo problemų, pažeidė makšties sritį, gleivinę, kol viskas sugijo... Šlapinantis skaudėdavo. Dabar, po kiek laiko, tai viskas gerai. Tik mėnesinių nėra.

O kaip važinėdavote: savo automobiliu ar viešuoju transportu. Užteko jėgų? Mums tas pats bus, jei tik sutiks gydytis.

Na, as galiu pasakyt, kad laukt nelabai yra ko...Juolab, kad markeris dideja. O kokie tyrimai daryti - tik markeris, ar ir biopsija, rentgenograma? Tecio pradinis PSA buvo berods 64 wub.gif Kito dedes dar daugiau - virs 70. Abiem po hormonoterapijos apsitvarke. O vyro dedes markeris buvo apie 10, tai ji tik spinduliavo, jis gulejo stacionare, bet tik del to, kad finansiskai nenorejo vazinet. Mano tetis visa ta laika vairavo pats - pirmyn ir atgal, kazkokiiu ypatingu nuovargiu nesiskusdavo. Ji labiau vargino hormonu pasaliniai reiskiniai....
O gal teciui parankiokit pozityviu straipsniu - kad ir is interneto, ir lyg netycia palikit ar kazkaip kitaip?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 06 01, 22:02)
Na, as galiu pasakyt, kad laukt nelabai yra ko...Juolab, kad markeris dideja. O kokie tyrimai daryti - tik markeris, ar ir biopsija, rentgenograma? Tecio pradinis PSA buvo berods 64 wub.gif Kito dedes dar daugiau - virs 70. Abiem po hormonoterapijos apsitvarke. O vyro dedes markeris buvo apie 10, tai ji tik spinduliavo, jis gulejo stacionare, bet tik del to, kad finansiskai nenorejo vazinet. Mano tetis visa ta laika vairavo pats - pirmyn ir atgal, kazkokiiu ypatingu nuovargiu nesiskusdavo. Ji labiau vargino hormonu pasaliniai reiskiniai....
O gal teciui parankiokit pozityviu straipsniu - kad ir is interneto, ir lyg netycia palikit ar kazkaip kitaip?? g.gif

Ačiū visoms už suteiktas žinias, kurios drąsina ir pozityvias išvadas iš Jūsų pasisakymų galiu daryti . O tai teorinės žinios ir lieka teorinėmis. Aš, taip pat kaip tėtis, turėdama tik internetines žinias apie prostatos vėžį, pasiskaičius apie galimas komplikcijas, (+ dar mano gydymo patirtis) linkau ir į tą pusę, kad nesigydyti.
Tėčio nustatatė š. m. sausį. Biopsija patvirtino. Paliko stebėti pusmečiui su PSA 10,5. Per tris mėnesius didėjo 0,5. Dabar markeris 11. Kadangi man tai nauja sritis, nežinau, ar daug, ar mažai. Gydytojas turėtų spręsti kaip toliau elgtis: dar toliau stebėti ar jau spinduliuoti. Užregistravau KMUK liepos pradžiai. Laiko dar yra. Jūsų pateikti pavyzdžiai manau man padės jį perkalbėti. Turėsiu konkrečių argumentų.
P.s gyvenu tolokai, bendraujame daugiausia telefonu. Bandydavau kalbėti, tuoj pat palietus šią temą, baigdavo kalbą, padėdamas ragelį. Dabar pati esu stipresnė, galėsiu nuvažiuoti. smile.gif

Atsakyti
Mergaites susiduriau su problemele. Mano draugelio estrogenai neigiami, progesteronas silpnai teigiamas. Kauno onkologiniam gydytojai sako, kad hormoninio gydymo nereikia, KMUK - kad reikia. Gal kam nors teke susidurti su tokia diagnoze? Gal zinote kaip i tokia situacija reaguoja Vilniaus onkologai ar kiti? Daug buvo diskutuota apie tamoksifena. O gal kas nors zinote apie naujos kartos aromatazes inhibitorius (letrozoli, anastrazoli, eksemestana)? Kokiu principu jie yra skiriami? Prisiskaiciau, kad jie veiksmingesni. Gydytoja labai nenoriai kalba apie naujos kartos vaistus, sake reikia pradeti nuo tamoksifeno.
Pasidalinkite savo patirtimi. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 06 02, 10:13)
Mergaites susiduriau su problemele. Mano draugelio estrogenai neigiami, progesteronas silpnai teigiamas. Kauno onkologiniam gydytojai sako, kad hormoninio gydymo nereikia, KMUK - kad reikia. Gal kam nors teke susidurti su tokia diagnoze? Gal zinote kaip i tokia situacija reaguoja Vilniaus onkologai ar kiti? Daug buvo diskutuota apie tamoksifena. O gal kas nors zinote apie naujos kartos  aromatazes inhibitorius (letrozoli, anastrazoli, eksemestana)? Kokiu principu jie yra skiriami? Prisiskaiciau, kad jie veiksmingesni. Gydytoja labai nenoriai kalba apie naujos kartos vaistus, sake reikia pradeti nuo tamoksifeno.
Pasidalinkite savo patirtimi. Aciu.

Jei nera menopauzes, tinka tik tamoksifenas. Aromatazes inhibitoriai skiriami postmenopauzeje.
Mano palatos kaimynei su panasiais hormonu reakcijos rezultatais tamoksifeno neskyre. Bet kiekvienas atvejis labai indivisualus.
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 01, 21:45)
Vaje vaje, mano mamai labai baisios "lomkes"...  verysad.gif Chemija buvo ketvirtadieni, penktadieni dar nieko, o va sheshtadeini pradejo visur viska skaudeti, baisiausiai - vidurius. Nakti kelesi i tuoleta, tai pakeliui nukrito be samones, gerai kai tetis rado neuzilgo  doh.gif  doh.gif
Ar tai normalu??? Sake, geriau mirt, nes skausmai vos ishtveriami... Nuskausminamu ampules nepadejo verysad.gif O dar 6 kartai laukia  verysad.gif

Reiria valgyti labai švelnų vaistą.daugiau košių.daug gerti.Skrandis reaguoja į bet kokį aštresnį maistą.
Aš 3 paras po tokio priepuolio išgulėjau , buvo viena poza tik ant nugaros, skausmas žarnyno ir skrandžio baisus.Dieta po to buvo forminiai džiuvėsiai ir košės.Finale irgi apalpau.Onkologė patarė gerti Raniberl ir Zantac.mano gydytoja konsultavo telefonu.Jūs galit pasitikslinti gal ką kito skirs.
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 01, 21:45)
Vaje vaje, mano mamai labai baisios "lomkes"...  verysad.gif Chemija buvo ketvirtadieni, penktadieni dar nieko, o va sheshtadeini pradejo visur viska skaudeti, baisiausiai - vidurius. Nakti kelesi i tuoleta, tai pakeliui nukrito be samones, gerai kai tetis rado neuzilgo  doh.gif  doh.gif
Ar tai normalu??? Sake, geriau mirt, nes skausmai vos ishtveriami... Nuskausminamu ampules nepadejo verysad.gif O dar 6 kartai laukia  verysad.gif

Gal Jūsų mamytė gauna mano schemą? Paklitakselį ir gemzarą ir po savaitės Gemzarą?
Klausiate ar normalu. Normalu. Daugiau būna naktiniai skausmai. Spazminiai. Pilvelį paskauda kaip prieš gimdymą, gerai, kad neilgai - kelias valandas. Praeina. Skausmai panašūs į gripo keliamus skausmus, tik žymiai stipresni. „Laužo“, raumenis, gręžte, gręžia. Man – ypač nugaros, sprando. Skrandis, kaip žinot, didžiulis raumenų maišelis, kliuvo ir jam. Sąnarius čiurnų dar labai skaudėdavo. Mane gydytoja buvo įspėjusi. Naktį šaip taip prastumi. Dieną miegi.
Nuskausminamų nevartojau. Nereikėjo. Iškęsdavau. Man dar kildavo temperatūra kartais tą pačią dieną, kartais antroje, trečioje paroje: apie 38-38,8. Tik galiu paguosti, bent man, kuo toliau tuo lengvesnė ši chemija buvo. Sunkiausi pirmi kartai. Aš blogiau pernešiau Gemzarą. Jei ne pastovios temperatūros, tai ši chemija sakyčiau, bent man, visai pusėtina.

Gydytojai būtinai pasakykit. Gal sugalvos, ką nors. Nuo sąnarių skausmų man buvo paskirta Deksametazonas: 3x2 tab. 3 dienas po leidimo. Bet visvien baigus deksametazoną „lomkės“ būdavo, tik ne tokios stiprios.
P. s. paklauskite daktarės dėl nošpos, jei nuskausminami nepadėjo, gal ji spazmus nuimtų?

Kaip sakiau visi skirtingi. Paklitakseliu Ryke gydoma, nesiskundžia labai. ax.gif Kitaip jai veikia.

Ryke ir romantike, kaip pailsėjot? Prie jūros žadėjot važiuoti, radot pušelę?

Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 06 02, 17:09)
Reiria valgyti labai švelnų vaistą.daugiau košių.daug gerti.Skrandis reaguoja į bet kokį aštresnį maistą.
Aš 3 paras po tokio priepuolio išgulėjau , buvo viena poza tik ant nugaros, skausmas žarnyno ir skrandžio baisus.Dieta po to buvo forminiai džiuvėsiai ir košės.Finale irgi apalpau.Onkologė patarė gerti Raniberl ir Zantac.mano gydytoja konsultavo telefonu.Jūs galit pasitikslinti gal ką kito skirs.

Aciu labai 4u.gif Viduriai kiek pagerejo, bet uztat shirdis pradejo smarkiai streikuoti. Visa diena net gulint pulsas 160 verysad.gif verysad.gif Paskambinom gydytojai, liepe i klinikas vezti... matyt toksikacija tikrai didele, o nuo valandciu lasheliniu shirdis dar labiau apsunka verysad.gif verysad.gif

Vajvajvaj.. man tai vidurius irgi baisiai suka - mama Lietuvoj, ash - Vokietijoj, jei ne egzaminai ir sergantys pacios vaikai ciuozciau i Lietuva unsure.gif unsure.gif Dabar telefonu valandom su gydytojais, mama ir visais kitais shneku... Sunku ant sirdies, ne tas zodis....
Papildyta:
QUOTE(adis @ 2008 06 02, 18:46)
Gal Jūsų mamytė gauna mano schemą? Paklitakselį ir gemzarą ir po savaitės Gemzarą?
Klausiate ar normalu. Normalu. Daugiau būna naktiniai skausmai. Spazminiai. Pilvelį paskauda kaip prieš gimdymą, gerai, kad neilgai - kelias valandas.  Praeina. Skausmai panašūs į gripo keliamus skausmus, tik žymiai stipresni. „Laužo“,  raumenis, gręžte, gręžia. Man – ypač nugaros, sprando. Skrandis, kaip žinot, didžiulis raumenų maišelis, kliuvo ir jam. Sąnarius čiurnų dar labai skaudėdavo. Mane gydytoja buvo įspėjusi. Naktį šaip taip prastumi. Dieną miegi.
Nuskausminamų nevartojau. Nereikėjo. Iškęsdavau. Man dar kildavo temperatūra kartais tą pačią dieną, kartais antroje, trečioje paroje: apie 38-38,8. Tik galiu paguosti, bent man, kuo toliau tuo lengvesnė ši chemija buvo. Sunkiausi pirmi kartai. Aš blogiau pernešiau Gemzarą. Jei ne pastovios temperatūros, tai ši chemija sakyčiau, bent man, visai pusėtina.

Gydytojai būtinai pasakykit. Gal sugalvos, ką nors. Nuo sąnarių skausmų man buvo paskirta Deksametazonas: 3x2 tab. 3 dienas po leidimo. Bet visvien baigus deksametazoną „lomkės“ būdavo, tik ne tokios stiprios.
P. s. paklauskite daktarės dėl nošpos, jei nuskausminami nepadėjo, gal ji spazmus nuimtų?

Kaip sakiau visi skirtingi. Paklitakseliu Ryke gydoma, nesiskundžia labai. ax.gif  Kitaip jai veikia.

Ryke ir romantike, kaip pailsėjot? Prie jūros žadėjot važiuoti, radot pušelę?

Aha, ja gydo ta pacia schena... o ka daryti su tuo Gemzaru, jei shirdis vos pansha jau dabar.. Gemzara turetu treciadieni leist.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 06 02, 20:49)
Viduriai kiek pagerejo, bet uztat shirdis pradejo smarkiai streikuoti. Visa diena net gulint pulsas 160  verysad.gif  verysad.gif Paskambinom gydytojai, liepe i klinikas vezti... matyt toksikacija tikrai didele, o nuo valandciu  lasheliniu shirdis dar labiau

Sužiūrės gydytojai. o toliau bus matyt. Jei neperneš, pakeis medikamentus. Niekas nekankins Jūsų mamos.
Vajvajvaj.. man tai vidurius irgi baisiai suka - mama Lietuvoj, ash - Vokietijoj, jei ne egzaminai ir sergantys pacios vaikai ciuozciau i Lietuva unsure.gif  unsure.gif Dabar telefonu valandom su gydytojais, mama ir visais kitais shneku... Sunku ant sirdies, ne tas zodis....

Lyg Lietuvoje nesuktų? Lyg Lietuvoje sunku ant širdies nebūtų? smile.gif Na kaip čia būdama padėtum, – niekaip, kiekvienam reikia iškęsti, tai kas skirta.
Pergalvok, ką gali šitoje situacijoje padaryti pozityvaus, vertingi tik tie veiksmai, kurie duoda apčiuopiamą realią naudą. Nervai dėl nervų. nono.gif Kas iš to? Suviduriuosi, nemiegosi, o rezultatas koks, pati ligą įsivarysi, pvz. kokį dirgliosios žarnos sindromą. Laikyk egzaminus smartass.gif ir pradžiugink mamą gerais rezultatais, bus žymiai geriau tau ir mamai. Tiesiog bus šiek tiek džiaugsmo šitame sunkiame etape. Žinok, nėra nieko blogiau, nei „sienomis laipiojantys artimieji“, kai ligoniai turi būti už juos stipresni ir guosti...kad nepergyventų, neverktų, „nelaipiotų sienomis“...ramybė ir palaikymas reikalingas. Artimųjų tikėjimas gerais rezultatais, net tada, kai pagrindo tikėti nelabai yra.

Aha, ja gydo ta pacia schena... o ka daryti su tuo Gemzaru, jei shirdis vos pansha jau dabar.. Gemzara turetu treciadieni leist..

console.gif Atidės, padarys tyrimus, jeigu reikės. Širdelę sustiprins.
Atsakyti