Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Labas,
gavau siandien eiline doze, kol kas kraujas geras, po chemiju jauciuosi irgi gerai, tik Tavegyl'as migdo gera pusdieni verysad.gif Namo vairuoju autopilotu:) Dar liko 5, o tai reiskia, kad turesiu darbo iki liepos vidurio.
Ryt su Romantike lekiam prie juros vacation1.gif. Gaila, kad degintis negalima, bet nors po pusele pasedesim, juros oru pakvepuosim... Ir tai jau smagumelis.....
Sekmes visoms ir kuo geresnes nuotaikos!
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2008 05 29, 14:00)
Ir man gydytoja sakė,kad vieną ligonį gydė Avastin,o sulaukė visiškai priešingos reakcijos.Turbūt kiekvienas organizmas savaip sureaguoja.Kaip kam lemta...
O kiek (Oksaliplatinos) kursų žada duoti tavo mamai?Mano-po trijų kursų žiūrėjo,koks gydymo poveikis,o po to dar trys davė.Kažkaip viskas atgijo,kai perskaičiau tavo situaciją nes visą tai su seserim išgyvenom.Labai tikiuosi,kad tavo mamytei gydymas padės-tik vilties neprarskit.

Kazkaip kalbejo ape 6 kursus: 2 dienas non stop lasina, paskui 2 sav. pertrauka...Ir tyrimai lyg po triju. Musu gydytoja vakar isskrido i uzsieni, o kito gydytojo dar nespejom paklaust....Bandom laikytis. Mama kol kas (tfu tfu) jauciasi neblogai - dar jokios bjaurastys list nepradejo kol kas. Kaip bus - pamatysim...
Atsakyti
Nu va: mama jau namie, kol kas (tfu tfu tfu) jauciasi gerai. Visko, aisku, dar gali buti....
Kartojo plauciu rentgena - ten nieko nemato. O KT plauciuose 1,1 cm darinius rode. Dabar musu gydytoja isvykus, kai gris, spres ka toliau daryti....Gal darys pilna plauciu KT?
Atsakyti
Mano mamai suleido pirma doze Chemijos vakar.. Gal kas susiduret su Paclitaxiliu? Kokiu nemalonumu tiketis ish jo? Uz saviates duo dar kazkokia paipildoma (kombinuota) nedidele doze kitu vaistu (nezinau kaip vaidnasi, mama sako, kazkas ish G...)

Dar vienas klausimukas, kur isigyti Lietuvoj galvos apdangalu vasarai.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 05 30, 17:12)
Dar vienas klausimukas, kur isigyti Lietuvoj galvos apdangalu vasarai..  blush2.gif

šiandien kaip tik Urmo bazėj buvau, tai netyčia užmačiau skyrių 'perukai, šinjonai, bižuterija..'. pašniukštinėjau - nemažai visokių modelių, kainos irgi įvairios. nors natūralių plaukų nebuvo. gal, kad tokie gerokai brangesni.
mes pirkom salone Juozapavičiaus pr., ten neblogas pasirinkimas ax.gif

beje, nežinau, ar esate atkreipę dėmesį - yra patogios ir, mano manymu, dailios skarelės, kurios gale su gumele sutraukiamos. esu mačiusi ir Urme, ir kt. prekyvietėse. tiesa, tos, kurias mačiau ir pirkau, skirtos šaltajam sezonui, su pašildymu. bet pats pasiuvimo principas labai paprastas, namuose galima iš lengvo audinio 'susimeistrauti'. mums neblogai pavyko 4u.gif

šiaip liūdna truputį - kai ruošėmės pirmai chemo, pirkome skarelių, peruką, bet mamos plaukai neslinko. toks tylus džiaugsmas buvo. deja, dabar, po antros chemo pirmo kurso, jau birti pradėjo.. unsure.gif
ale užtat guodžiamės, kad čiotką peruką bus proga panešiot tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 30 gegužės 2008 - 19:53
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 30, 20:46)
ale užtat guodžiamės, kad čiotką peruką bus proga panešiot  tongue.gif

Labas

Mano perukas guli spintoje.Pripratau prie ataugusių garbanotų trumpų tamsių plaukų.Perukas beveik atitiko mano buvusią šukuoseną.Norėjau pasižiūrėti kaip atrodžiau, bet nekilo rankos vėl užsidėti.
Mano kainavo 260 Lt, bet tik viršugalvis buvo odos imitacija, o toliau buvo su gumytėm, paskui pradėjo graužti ypač kai karšta, tai patariu įsisiūti kūno spalvos medvilninį pamušalą, be to gumytės per pora mėnesių išsitampė, perukas pradėjo važinėti ant galvos.Tai gumytes pridiksniavau prie pamušalo .Vasarą per karščius pripurkšdavau į pamušalą vandens.Tai toks buvo vaikščiojimas.

Baigiasi pirmadieni mano atostogos.Vėl 5 dienos venų badymo, o po to nesvarumo būklė.Kraujas atsistatė su grasalva iki minimalių normos ribų.Lauke vaikštau kaip vampyras, kur siekia šešėlis.Saulė ir šiluma veikia svaiginančiai.
gero poilsio ir sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 31, 09:56)
Kraujas atsistatė su grasalva iki minimalių normos ribų.

Gabija, o kaip Jums su ta Grasalva? tiesiog padarė tyrimus ir nusprendė leisti, ar pačiai teko iniciatyvą rodyti? ax.gif
mes antradienį eisim pas kt gydytoją (mūsiškė kažkur išlėkus), tai žiūrėsiu ką ta sakys, bet jau tol nepakelsiu nuo kėdės užpakalio, kol svarių argumentų neišgirsiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 31, 10:46)
Gabija, o kaip Jums su ta Grasalva? tiesiog padarė tyrimus ir nusprendė leisti, ar pačiai teko iniciatyvą rodyti?  ax.gif
mes antradienį eisim pas kt gydytoją (mūsiškė kažkur išlėkus), tai žiūrėsiu ką ta sakys, bet jau tol nepakelsiu nuo kėdės užpakalio, kol svarių argumentų neišgirsiu  mirksiukas.gif

Kadangi neutrofilų buvo rodos 0,48, tai išrašė 2 ampules, nieko neprašiau, pati gydytoja paskyrė ir patarė kol kraujas atsistatys sėdėti namuose ir nesusigriebti infekcijos.Atsistatė kraujas maždaug per tris dienas, bet silpnumas išliko net per paskutinę savaitę, ypač pasilentus nutrūksta filmas.

Šiandien paskaičiau tinklapyje Sveikas žmogus apie mitybą sergant vėžiu.
Valgyti praktiškai nieko negalima nes viskas turi koncerogenų.
Tai ką daryti? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gabija.: 31 gegužės 2008 - 11:36
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 31, 12:32)
Šiandien paskaičiau tinklapyje Sveikas žmogus apie mitybą sergant vėžiu.
Valgyti praktiškai nieko negalima nes viskas turi koncerogenų.
Tai ką daryti? doh.gif

Buvau paskaitoje skirtoje onkologiniams ligoniams Vilniuje apie mitybą. Skaitė docentė, buvusi ilgą laiką VOI dietologė. Valgyti viską, saikingai, įvairus maistas. Įsiklausyti į savo poreikius. Geriausia savas užaugintas maistas. Tokį gabija, juk ir valgote, gyvenate Kauno rajone. Labai svarbūs įpročiai, pasisako prieš drastiškus maisto įpročių keitimus. Atsižvelgia į gyvenamos vietos lokalizaciją, kas tinka Šiaurės gyventojams, tas netinka pietų, ir atvirkščiai. Danijos maisto tarnybos leidžia naudoti daug riebalų. Pvz. čiukčių maiste jie sudaro apie 40 %. Logiška, kad čiukčėms ir kitų šiaurės tautų atstovams netiks kinų maistas ir siūlomas išgerti 3-4 l skysčių kiekis. tongue.gif
Kinams netiks pilnas riebalų Šiaurės tautų maistas.
Užklausus apie badavimą ir organizmo valymą: atsakymas - nesąmonė, organizmas turi apsivalyti pats, tam ir yra sudėtinga apsivalymo sistema: kepenys, inkstai ir t. t. Prieš bet kokius kišimusis į natūralias kūno funkcijas – klizmos, ilgalaikis badavimas. Laikosi nuomonės, kad po badavimo pirmiausia atsistatinės vėžinės ląstelės, nes dėl jų piktybiškumo dauginimasis ir sugebėjimas absorbuoti maisto medžiagas ir vitaminus yra daug didesnis nei sveikųjų.
O šiaip, kiekvienas renkasi tai, kas arčiau dūšios. Nuomones ir patarimus priima tik tokius, kokius nori išgirsti ir nesąmoningai prie jų linksta. smile.gif
Sėkmės Jums antrajame etape. Žiūrėkit tuoj trečias, ketvirtas ir pabaiga.
Nelengvi pirmi žingsniai – pradžia padaryta.
Saulutės visiems reikia vengti, ne tik Jums. Kaip ir karščio.

Kancerogenai kancerogenais. Mano tėvelis valgė labai sveiką maistą, o vėžio neišvengė. Amžius, stresai ir kt. dalykai veikia. Dabar klausia, ką daryti, o aš nežinau, ką patarti. Jam 78 m. Prostata. Stadija I-II. Stiprus, gerai jaučiasi, niekuom perdaug nesiskundžia. Gydymas – spinduliai, nuo jų ne koks poveikis šlapimo pūslei, žarnynui ir visiems kitiems organams, kuriuos užkabins. Ar Jūs Gabija buvote spinduliuota? Jeigu taip, kokie šalutiniai veiksniai reiškiasi. Kaip didžiausias šalutinis veiksnys sergantiems prostata - nurodoma šlapimo nelaikymas.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 31, 13:34)
. Tokį gabija, juk ir valgote, gyvenate Kauno rajone.

Deja , deja dabar kaimiečiai taip pat beveik viską parduotuvėje perka.Savų turiu tik salotų, svogūnų ir kelis ridikėlius, nes kiti užaugino tik lapus.

Mano tėvelis valgė labai sveiką  maistą, o vėžio neišvengė.
O mano mama  85 metai valgė lašinius , rūkytas mėsas, mažai daržovių , daug bulvių , pieną ir tik širdimi ir kraujospūdžiu skundžiasi.

Ar Jūs Gabija buvote spinduliuota?

[B]Dar neteko spindulių išbandyti.

Dėkoju už konsultaciją apie maistą.Aš irgi taip manau.Ragaujam visko po truputi drinks_cheers.gif .
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 31, 13:34)
Kancerogenai kancerogenais. Mano tėvelis valgė labai sveiką  maistą, o vėžio neišvengė. Amžius, stresai ir kt. dalykai veikia. Dabar klausia, ką daryti, o aš nežinau, ką patarti. Jam 78 m. Prostata. Stadija I-II. Stiprus, gerai jaučiasi, niekuom perdaug nesiskundžia. Gydymas – spinduliai, nuo jų ne koks poveikis šlapimo pūslei, žarnynui ir visiems kitiems organams, kuriuos užkabins. Ar Jūs Gabija buvote spinduliuota? Jeigu taip, kokie šalutiniai veiksniai reiškiasi. Kaip didžiausias šalutinis veiksnys sergantiems prostata - nurodoma šlapimo nelaikymas.

Pas mus situacija panasi: tevukai visa laika kaime, mama sibiro "ekskursijas" iskentus - o abu turi po "znypliu". Teveliui jau pries 4 metus prostata buvo nustatyta. II-III stadija. Gyde pusmeti hormonais, o paskui spinduliavo. Dar po keleto menesiu pradejo labai bert veida, galva - bet taip niekas ir neptavirtino, kad del spinduliavimo. O nei del tustinimosi (spinduliuojant gali buti uzkabinama tiesioji zarna - viduriu kietejimas), nei del slapinimo nelaikymo problemu nera. Slapimo nelaikymas daznesnis po operacinio gydymo. O visa spinduliavimo laika jautesi gerai, kasdien vazinejo po 80 km svitintis pirmyn ir atgal....
Dedei irgi buvo taikytas spindulinis - kaip ir nieko labai nesiskundzia. Todel nebijokite, juolab, kad stadija zema, o prostata lengvai pasiduoda gydymui...

O su mamyte einam i chemijos "kursus"...
Atsakyti
mamai pernai vasarą spinduliavo. yra keletas niuansų: nešlapinti spinduliuojamos vietos, po ilgesnio laiko oda gali nudegti ir perštėti, taigi reikalui esant reiktų pasirūpinti tepaliukais. o šiaip pagrindinis pastebėtas šalutinis poveikis - nuovargis ir silpnumas. apskritai - spinduliai palyginus su chemija tai siemkių gliaudymas ax.gif
adis, stiprybės ir sveikatos Jūsų tėčiui 4u.gif
Atsakyti