Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(upsikaz @ 2008 05 28, 17:56)
gal galite pakomentuoti plačiau?.. nes aš kiek kitokios nuomonės esu, tik tiek, kad KMUK techninė bazė geriau aprūpinta  ax.gif

Man irgi butu labai idomu suzinoti kur verciau gydytis, nes dabar mama guli KMU ir zinot, pasikeitus gydytojai pasikeite nuomone apie liga......net nebezinau ka ir galvoti. pirma gydytoja sake, kad reikes operuoti nes jis (auglys plauciuose, nors gydytojai abejoja ar jis blogas) dideja, o stai naujoji aiskina kad jis nedideja ir kad anksciau daryta bronchoskopija reikia pakartoti vel.nebezinau kuom tiketi ir ka daryti.
Atsakyti
QUOTE(Pinacea @ 2008 05 26, 13:41)
Turiu ir ash beda.. tiksliau mano mama. Priesh 4 metus operavo kruties vezy (2 stadija) - po chemijos ir spinduliu viskas buvo gerai. Dabar rado kepenyse ir plauciuose metastazes (kol kas tiap mano ish nuotrauku)... mamai 54 metai, shiaip - stipri moteris... tada operavos kauno onkologiniam, dabar ten nebenori...

Pirmas klausimas: Kauno klinikos ar Santarishkes Vilniuj. Kur geresnes galimybes?
Antras klasuimuks - ar yra Lietuvoj taikoma lazerine termoterpija?
Trecias ir paskutinis - ar yra jau NEXAVAR vaistu? Ir kiek jie kainuotu??
Ash atsiprashau, kad taip isiverziau, bet nebegaliu nieko daryti,taip sukrete mane shi zinia..

Didelis Aciu uz info!

verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Kas liecia leukocitu atstatyma, mano mamai po kruties vezio siunciau Esberitox... Gere ji juos nemazom dozem (jie nekenksimngi, homeopatiniai, jei neklystu... )... na ir jai neblogai atsistate.

Yra dar brangiu preparatu kaip Filgastimum ar Granocyte.. nezinau, kaip Lietuvoj, Vokietijoj juos taiko po chemijos seansu leukocitams atstatyti..
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2008 05 28, 16:58)
Labutis,
Labai gerai suprantu tavo skausmą,mes su seserim visa tai išgyvenom.Netgi mūsų mamyčių amžius atitinka...Mūsų mamulei irgi buvo operuota,gavo 6 chemijos kursus,po to dar 6 oksaliplatina.Skirtumas tik tas,kad mano mamai metastazės tik kepenyse,bet jų daugybė.Noriu tave šiek tiek apraminti.Mamai po oksaliplatinos metastazės apkalkėjo.Tik visus kursus atlaikyti labai sunku,kai žmogų pririša dviem parom.Klausėm ir mes dėl Avastin,deja,kaip gali jo tikėtis,kai šis preparatas(Kauno onkologinėje ligoninėje) yra gautas tik keturių žmonių gydymui.Laikykitės ir stiprybės Jums einant šiuo nelengvu keliu. verysad.gif

Likimo drauges - juokas pro asaras...
Mes klinikose. Avastin bijojo duoti del galimu vidiniu kraujavimu, nes, kaip minejo, del jo yra net buve mirtinu atveju....
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 27, 11:47)
nulėkiau as gydytoją su klausimu, kodėl neatstatinėjam kraujo vaistais, tai iš pradžių kažkokias keistas kalbas pradėjo apie tai, jog mamai reikia maitintis, kaip maitinosi, nevartoti jokių keistenybių (???), kitų priemonių nėra, o kai paminėjau žodį "Grasalva"......vaistas priverstinai "išspirs" ląsteles iš kaulų (o ar galėtų būti kitaip?  blink.gif ), taigi vėl stresas organizmui, neva reikia laukti, kol atsistatys natūraliai. manęs toks aiškinimas nelabai įtikino, jeigu kt savaitę niekas nepakis, eisiu "išmušinėti" tų vaistų. ar tikrai juos taip sunku gauti? gal be reikalo nervinuosi, juk gydytoja turėtų žinoti, ką sako... bet baisiausia man yra, kad daromas didesnis nei trijų savaičių tarpas, nors vėlgi - gydytoja aiškina, kad tai nėra blogybė, nes organizme tų nuodų iki valiai... (antra chemoterapija skirta po pirmosios vos 4 mėnesiams praėjus)..

Grasalva labai sužadina kaulų čiulpų veiklą. Ji stimuliuoja granulocitų (t. y. neutrofilų) ląstelių kolonijas. Vaistas skiriamas onkologinių ligonių neutropenijai mažinti Po jos suleidimo neretai skauda kojas, sąnarius. Jei neskiria, galbūt dėl mamos amžiaus, didelis krūvis organizmui, iš tiesų.

Iš preparatų būtų visi su ežiuole
ECHINOFITAS
IMMUNAL
LIMPHOZIL

ŠPINATAI, GREIPFRUTAI - kelia limfocitus (bent aš taip užsirašiusi užrašų knygutėje, gal ir suklydau, gal leukocitus turėjau galvoje? Nors g.gif limfocitai yra leukocitų sudedamoji dalis smile.gif ). Gerai salotos.
Dilgėlės gerai – hemoglobinui. Tik, kad trombocitų daug nebūtų. Jos didina kraujo krešėjimą.
Su greifrutais atsargiai gali būti nesuderinamumas su vaistais. Prieš vartojant gydymo (chemoterapijos) metu echinofitą, imunalį ar limphozilį pasitarkite su gydytoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 28 gegužės 2008 - 19:17
Na, ka. Mama atsigavineja po antros chemijos...liko dar dvi. jai kas dvi savaites po dvi paras lasina. vis nesuzinau ka. mama sako kad FU -2010 schema kazkokia.
Kraujas reaguoja i chemija, leukocitai krite, kaip juos atstatyti?
si karta ilgiau ir sunkiau tveria verysad.gif
pykina nuo vandens, surakina zandikauli,viduriuoja...zodziu visi imanomi malonumai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daile: 28 gegužės 2008 - 19:17
Radau rusu onkoforume toki recepta leukocitu atstatymui (jei skaitot rusiskai) - gal kam pamacys

http://www.oncoforum...609&postcount=4

Pati tingejau blush2.gif Man Grasalva leido.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 28 gegužės 2008 - 21:03
Romantike, prapuolene, ar gavai vaistukus jau?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 28, 20:13)
Jei neskiria, galbūt dėl mamos amžiaus, didelis krūvis organizmui, iš tiesų.

adis, dėkui už info 4u.gif o mano mamytei tik 48 metai, dėl krūvio tai taip, visgi jau vien pertrauka tarp chemijų vos 4 mėn. bet esmė ta, kad gydytoja apskritai nutylėjo apie vaistus, tik man pradėjus klausinėti pati kalbėti pradėjo. aj, daug tų niuansų, žiūrėsim kaip bus po savaitės ax.gif

QUOTE(romantikė @ 2008 05 28, 22:01)
Radau rusu onkoforume toki recepta leukocitu atstatymui (jei skaitot rusiskai) - gal kam pamacys

ačiū, romantike wub.gif man dar pasisekė - priklausau paskutiniajai kartai, kurios atstovus rusų kalbos nuo pirmos klasės mokė mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 28, 23:45)
adis,  o mano mamytei tik 48 metai, dėl krūvio tai taip, visgi jau vien pertrauka tarp chemijų vos 4 mėn. bet esmė ta, kad gydytoja apskritai nutylėjo apie vaistus, tik man pradėjus klausinėti pati kalbėti pradėjo. aj, daug tų niuansų, žiūrėsim kaip bus po savaitės  ax.gif

Na tada aš nežinau g.gif, mano bendraamžė. Aš metais tik jaunesnė. Drąsiai gali prašyti Grasalvos. Gavau net po 7 ampules prieš tris metus (tiek tada reikėjo kraujo atstatymui) ir dabar po vieną.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 28, 23:08)
Romantike, prapuolene, ar gavai vaistukus jau?

ax.gif Kartais paskaitau, tik kad parasyt neturiu ka.
Nors vakar buvau labai geros nuotaikos, nes pirmasyk po viso gydymo echoskopu istyre nuodugniai - thumbup.gif kaip pasake echoskopuotoja: "siam kartui esat visiskai sveika" rolleyes.gif Na ir gerai. Taip ir toliau.

Vaisto dar negavau. Gavom neigiama atsakyma, rasem pakartotinai (ir daktare, ir as)...Ilgai nagrinejo, svarste. Sia savaite turesiu galutini atsakyma unsure.gif

QUOTE(upsikaz @ 2008 05 28, 23:45)
ačiū, romantike wub.gif man dar pasisekė - priklausau paskutiniajai kartai, kurios atstovus rusų kalbos nuo pirmos klasės mokė  mirksiukas.gif

tada paskaityk daugiau, nes as ten radau labai daug rimtu geru patarimu ir suzinojau daug naudingos informacijos. Aciu adis uz sia nuoroda bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 05 28, 19:36)
Likimo drauges - juokas pro asaras...
Mes klinikose. Avastin bijojo duoti del galimu vidiniu kraujavimu, nes, kaip minejo, del jo yra net buve mirtinu atveju....

Ir man gydytoja sakė,kad vieną ligonį gydė Avastin,o sulaukė visiškai priešingos reakcijos.Turbūt kiekvienas organizmas savaip sureaguoja.Kaip kam lemta...
O kiek (Oksaliplatinos) kursų žada duoti tavo mamai?Mano-po trijų kursų žiūrėjo,koks gydymo poveikis,o po to dar trys davė.Kažkaip viskas atgijo,kai perskaičiau tavo situaciją nes visą tai su seserim išgyvenom.Labai tikiuosi,kad tavo mamytei gydymas padės-tik vilties neprarskit.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 29, 11:09)
Drąsiai gali prašyti Grasalvos.

taip ir padarysiu mirksiukas.gif
nusiteiksiu mandagiai, bet kovingai gun_smilie.gif
ir tegul tik pabando neduot gun_rifle.gif lotuliukas.gif
Atsakyti