Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Oi mergaites mano nekokios zinios verysad.gif . Padare nervu ir smegenu scana ir metastaziu rado. Velniava kazkokia nieko neskauda, jei skauda tai tikrai simptomai ir skausmas nedideli is 10 balu gal iki 3 balu pagal skausma. Jei taip nezinociau diagnozes tai ir nekreipciau demesio. Kita savaite radiacija gausiu, tikiuosi iveikti tas metastazes nors prigesinti kazkiek. O dabar reik vyro laukti su vyno buteliu smile.gif . Liudesiui vietos nera smile.gif .
Atsakyti
Gal kas parasytumet i kokias institucijas kreiptis del:

1. Pažyma apie pajamas Lietuvoje už laikotarpį nuo 1984-01-01 iki 1993-12-31
2. Stažo Lietuvoje dokumentai
3. Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbingumo lygio pažyma. Nu ta gal rasiu smile.gif
Tiek pazymu sakes doh.gif ir reikejo man cia taip tvarkytis g.gif .
Reikia pas save viska atsiusti, o paskui saviskiams nusiusti, kad tie Lietuvon issiustu, ot biurokratija klesti lotuliukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 05 16, 23:32)
Oi mergaites mano nekokios zinios  verysad.gif . Padare nervu ir smegenu scana ir metastaziu rado. Velniava kazkokia nieko neskauda, jei skauda tai tikrai simptomai ir skausmas nedideli is 10 balu gal iki 3 balu pagal skausma. Jei taip nezinociau diagnozes tai ir nekreipciau demesio. Kita savaite radiacija gausiu, tikiuosi iveikti tas metastazes nors prigesinti kazkiek. O dabar reik vyro laukti su vyno buteliu  smile.gif . Liudesiui vietos nera  smile.gif .

console.gif
kareen, kai parašei apie veido ir kūno nutirpimą, pagalvojau, kad gali taip būti. Nenorėjau gasdinti. Laikykis mieloji, stipriai tave apkabinu. Tu ne viena, mes čia. Su geriausiais linkėjimais, palaikymais, supratimu.

Manau, būsi geroje priežiūroje, gydymas tavo neeilinis, teikaintis daug vilčių ir galimybių.

Noriu priminti, kas nežinot, kad žinotumėt:
Pirminiai galvos, tiek metastaziniai navikai sukelia tokius pačius simptomus. Dažniausi jų:
- epilepsijos priepuolis (jei anksčiau žmogus nesirgo epilepsija);
- naujai prasidėjęs ar pakitęs, stiprėjantis ypač rytinis ar naktinis galvos skausmas;
- palaipsniui stiprėjantis ar dažnėjantis galvos skausmas;
- nepaiškinamas pykinimas ar vėmimas;
- pakitusi rega: neaiškus matymas, dvejinimasis, periferinio regos lauko iškritimas;
- palaipsnis jutimų galūnėse netekimas ar palaipsniui atsirandantis galūnių paralyžius;
- pusiausvyros sutrikimas;
- kalbos sutrikimas;
- seilėtekis;
- raumenų silpnumas;
- mieguistumas;
- asmenybės ar elgesio pokyčiai;
- psichikos sutrikimas;
- traukuliai, ypač jei asmuo anksčiau jų nepatyrė, neserga epilepsija;
- klausos problemos;
- atminties sutrikimas, susilpnėjusi dėmesio koncentracija;
- hormonų pusiausvyros sutrikimas.

Pats paparsčiausias būdas kažkiek pasitikrinti: akių dugno ištyrimas, pas okulistą. Tai nėra 100 % patikima, bet jei kažką randa, nedelsiant kreiptis į onkolgą.

P. s. Aš šiandien kaip tik einu pasitikrinti. Bent Šiauliuose, kaina apie 50 Lt. Eilių už pingus nėra, 3-5 d.
Man jau apie pora mėnesių vaizdas liejasi, ypač rytais. Vėliau praeina, toks epizodinis liejimasis.

Gali būti dėl:
amžiaus
buvusios chemoterapijos
prednizolono
dėl kitų dalykų...
arba ...

Atsakyti
Tu teisi adis bigsmile.gif . Tik man visada desinioji puse skaudedavo, o apie tai ir turejau omenyje. PET metastaziu nemate pries menesi, bet CT scanas vakar pagavo kelias sporas, tad antradieni radiacija, nes pirmadieni valstybine svente pas mus. Akiu dugnas tyras gydytojai stebejosi ir tikrina man kas menesi kai lankausi pas gydytojus. Priekaistu medicinai neturiu fantastiskas greitis, penktadieni nustato, antradieni pagalba gauni nei kysio nei maldavimu. Ramiakas, jau vyno isgeriau su vyru dar karta pakalbejome ir dukra vyresnele zino smulkmenas.
Eisiu kurti temos kur geriau rojuje ar pragare lotuliukas.gif . Pagal fizika tai pragaras perkrautas ir atsalimas ten, rojuje laisvu vietu yra pagal teologija biggrin.gif .
As tai neplanuoju pasiduoti, bet kaip naujame cancer filme sakoma, kartais nu nera galimybiu nors tu ka isgyventi NERA rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 05 17, 00:31)
Gal kas parasytumet i kokias institucijas kreiptis del:

2. Stažo Lietuvoje dokumentai
3. Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbingumo lygio pažyma. Nu ta gal rasiu  smile.gif
Tiek pazymu sakes  doh.gif  ir reikejo man cia taip tvarkytis  g.gif .
Reikia pas save viska atsiusti, o paskui saviskiams nusiusti, kad tie Lietuvon issiustu, ot biurokratija klesti  lotuliukas.gif .

Kareen leik apkabinti tave.Dar tik pradžia , tai švytinant tikėkimės , kad sunaikins visus negerumus.Stiprybės tau.

jei įmonė veikia galima rasti įmonėje, jei tvarkingai uždaryta, tai dokumento arcyve to rojono kur buvo įmonė, jei įmonė neveikia , o popieriai sukūrenti, kaip buvo man, tai gali tik gauti pažymą iš archyvo , kad dokumentų nėra.Pensija aišku sutrumpėja.
[COLOR=red]2. Stažo Lietuvoje dokumentai

Tai visos darbo knygelės ir soc draudimo pažymėjimai
3. Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbingumo lygio pažyma. Nu ta gal rasiu smile.gif
Ją gauni perėjęs kasmetinę neįgalumo nustatymo komisiją.Pirminius dokumentus sutvarko šeimos gydytoją, o toliau rajono komisija

Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 05 17, 09:44)
nera galimybiu nors tu ka isgyventi NERA  rolleyes.gif .

Kol esame čia, turime ir galimybes. smile.gif Kai neliks galimybių, pradėsime tikėti stebuklais. smile.gif

O jeigu, ką, TAI ROJUS MUMS GARANTUOTAS. PALAUKSIME VIENA KITOS PRIE VARTELIŲ, PASITIKSIME IR SUKURSIME TEN SAVO KOMANDĄ. group.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 17 gegužės 2008 - 08:57
Kareen...apkabinu Tave stipriai stipriai.Laikykis,mieloji,Tu gali.Tu moki.dar yra vilties,kibkis į ją.labai labai palaikau Tave.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 17, 09:55)
Kareen leik apkabinti tave.Dar tik pradžia , tai švytinant tikėkimės , kad sunaikins visus negerumus.Stiprybės tau.

jei įmonė veikia galima rasti įmonėje, jei tvarkingai uždaryta, tai dokumento arcyve to rojono kur buvo įmonė, jei įmonė neveikia , o popieriai sukūrenti, kaip buvo man, tai gali tik gauti pažymą iš archyvo , kad dokumentų nėra.Pensija aišku sutrumpėja.
[COLOR=red]2. Stažo Lietuvoje dokumentai

Tai visos darbo knygelės ir soc draudimo pažymėjimai
3. Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbingumo lygio pažyma. Nu ta gal rasiu  smile.gif
Ją gauni perėjęs kasmetinę neįgalumo nustatymo komisiją.Pirminius dokumentus sutvarko šeimos gydytoją, o toliau rajono komisija

Aciu uz informacija. Issiunciau be tu pazymu jei reiks nusiusiu, jei nespes, vyrui ir vaikams is Lietuvos taip priklausys pasalpos. Pasirse pati Lietuva as jos neprasiau cia mane ikalbejo vietiniai jei priklauso ko nepaiimti ar ne lotuliukas.gif .

Aciu visoms uz palaikyma 4u.gif . ACIU wub.gif .
Atsakyti
Kareen, dar ne pabaiga, svitinimas pades, laikykis!
Adis, laukiam su gerais rezultatais!
Na, o man liko kelios dienos iki peruko doh.gif Kol kas tai pats nemaloniausias chemo poveikis. Ech.... teks pratintis...
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 05 17, 11:13)
Kareen, dar ne pabaiga, svitinimas pades, laikykis!
Na, o man liko kelios dienos iki peruko doh.gif  Kol kas tai pats nemaloniausias chemo poveikis. Ech.... teks pratintis...

Bet kai ataugs plaukai nereikės suktukų.Mano viršugalvyje 3 cm karakulis.Plaukai tankūs , bet auga lėtai.Paskutinė chemo buvo spalio 24.Dabar aišku vėl neaugs, tik kažkiek iškris.Jau buvau kirpykloje , viršugalvį apkarpė, tai dabar nors su želė karakulį priklijuoju, o tai kyla ragiukai į visas puses bigsmile.gif .

Svarbiausia ne įvaizdis, svarbiausia, kad mūsų "draugelis" nusinuodytų.
Atsakyti
QUOTE(Ryke @ 2008 05 17, 11:13)

Tai - geri mano rezultatai. Grįžau su visais pinigėliais. Gydytoja palinkėjo sėkmės smile.gif ir padovanojo tyrimą.
Ką sužinojau? Metasazių iš akių dugno nelabai mato. Jeigu mato, tai tada, kai jos jau būna pažeidę akies nervą. Mato tik priekinę smegenų dalį. Mato vaistų poveikį, mano atveju, pakitęs akispūdis (prednizolono šalutinis darbas). Kartais nuo agresyvaus gydymo atšoksta akies tinklainė.
Išvada: akis kaip ir dantis, po gydymo reikėtų pasitikrinti. Visus dantis prieš gydymą būtinai susitaisyti.

P. s. Jau antakiai piešiasi, kiekvieną dieną tamsyn. smile.gif

Ryke, ar jau įsigijai peruką?

Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 17, 17:39)
Tai - geri mano rezultatai.

Puiku,Adis. Daugiau negąsdink,neturi teisės sirgti nono.gif
Atsakyti