Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Man belieka pasidziaugti savo vaistininku biggrin.gif . Seimos gydytoja nera onkologiniu ligu zinove. Kartais mano vaistininkas pasiulo ar parekomenduoja pakeisti i zymiai efektyvesni vaista ar net atsisakyti israsyto vaisto, nes netikslinga vartoti. Aisku ka israso onkologas tai jau sventa bigsmile.gif .
Gausiu vitamino B12 i sikna mirksiukas.gif kas savaite is viso 9 savaites. Vot ir negalima lotuliukas.gif vitamino B, o jis pasirodo mazins mano salutinius poveikius naujoje chemijoje ir bandyminiu vaistu studijoje. Dziaugiuosiu, kad tai III faze bandyminio vaisto, jei butu blogai visiems nuo vitamino B 12 nebutu pasiekes ta faze. Planuoju sia savaite daug rasyti, nes teks deksametazona gerti 7 dienas. Paruosiamieji darbai prasideda thumbup.gif , nemigo nakteles lotuliukas.gif . Tiek ziniu is poligono gun_smilie.gif .
Atsakyti

Jei jau isplito diskusija apie papildoma gydyma,noriu paklausti apie PrioriTea,sia arbata man dave organizmui valyti.
Aciu Adis,as miskine sidabrazole vartoju dideliais kiekiais,o krauja kai reik paimti
verkiam ir as,ir sesele,nes venos plonesnes uz adata.
Ruosiuosi chemijai antram ratui,tikiuosi antra karta doxorubicino negausiu,nes sirdele
is tiesu jautesi ir stipriai.

Po sunkiu operaciju galima gauti vienkartine socialine parama,tik reik is mediku kazkokios pazymos.Gal kas naudojotes ir zinote kas tokia pazyma isduoda ?
Atsakyti
Ūkanota rašė: "Sakykim nueinu aš į eilinę vaistinę pasikabėti su vaistininku, rekomenduoja man tą ir aną. Juk viso to nebus niekur nei užrašyta, nei dokumentuota, na ta prasme, kaip su atsakomybe už paskirtą gydymąsi, už rekomendacijas. Ar nebus taip, pasakė ir pamiršo...o žmogus pats kitą kartą nuėjęs tai ir pripainioti gali ir panašiai. O gal dozės netiko, gal kokia žolė ne ta?"

Niekada gyvenime visko nesurašysime ir nesudokumentuosime. Nors gali būti šimtai įrodymų apie kokią nors žolę, bet įstatymai neleidžia nieko užrašyti. Tas pats su papildais - tyrimais nustatyta, kad vitaminas C sumažina doxorubicino toksiškumą, dvigubai padidina atsaką ir t.t., bet to vitamino anotacijoje tokios info niekada ir neatsiras. Tiesiog tokie įstatymai. Bet ar tai tragedija? Juk įstatymai nedraudžia man to jums persakyti. Svarbu žinoti. Tiesa, onkologų plaukai šiaušiasi vien nuo minties apie doxo ir vit. C kombinaciją, bet ar aš, vaistininkas, pagal įstatymą turintis teisę skleisti mokslo žinias, negaliu šito pasakyti savo klientui? O garantijos? Jokių. Man net patinka rinkti info apie pirminius tyrimus su pelytėm. Jeigu koks vitaminas daro gerus darbus pelytėm taikant chemo, tai tokia informacija yra vertingesnė, nei niekada niekada mokslo netirta mauda ir jos lašiukai. Ar gali vaistininkas duoti garantiją, kad jei padėjo pelei, nepakenks žmogui? Negali. O kas duoda maudos lašiukams garantiją? Kas duoda garantiją homeopatiniams vaistams (na tiems, kur praskiesti milijoną kartų), kuriems niekada nereikia atlikti jokių klinikinių tyrimų? Įsivaizduojate vaistą, kuris niekada net su pelytėm nebandytas? Ar kas davė jums ar man garantiją, kad šiandien troleibuso vairuotojas bus blaivus? Kur garantija, kad to truliko 10 000 V srovė nenutekės mums? Kas davė garantiją, kad bebras, kurio taukus valgome, nesirgo kokia dizenterija ar maru kokiu? Kadangi vaistininkai negali gydyti (tą daro daktarai), tai jie gali dalyti tik rekomendacijas. Aš pats negarantuotas, kad einant namo fura kokia neužvažiuos ant manęs, nors visi stengsimės laikytis eismo taisyklių, tai ką kalbėti apie kokio nors preparato ar žolės sąveiką su chemo konkretaus ligonio organizmo kontekste... Bet juk mums duota pasirinkimo teisė ir laisvė rinktis.
Atsakyti
Prtariu vaistininkui.....Mano sese irgi panasi - kai dirbo vaistinej, ir zmogus ateidavo patarimo, ji nervindavosi, kokia atsakomybe...

O kad tarp tu vaistiniku yra visokiu - niekas nesigincija. Net is "Senukuose" nelabai gali gaut dominancia info apie pvz. santechnika. Nes dirba zmones. Kaip ir apie tai, kad onkologai daziausiai gydo schemomis verysad.gif Per daug nesigilindami, nebet pats domesiesi, lisi, prasysi....Va ir diskutuojam cia....

Atsakyti
Laba diena,

Džiaugiuosi, kad jūs esate smile.gif . Galite man pasakyti, o kaip jaučiasi jums artimi žmonės?
Atsakyti
Laba diena.
Buvau ir as pas Ruolia. Skyre jis man Echinofita, propoli, triovita ir daug pektinu. Viskas. Turiu problemu su skydliauke, tai Ruolia rekomendavo pasikonsultuoti su daktaru-endokrinologu, kuris numano apie onkologija, ir po to vel ateiti pas ji.

cool.gif

Noriu tyliai "pasidziaugti": gavau pagaliau invalidumo pazymejima. Rytoj vaziuosiu tvarkyti popierius i Sodra.
Atsakyti
Aš pilnai sutinku su vaistininko mintimis, jis siūlo praktiškai tą patį ką ir Ruolia mums pasiūlė 4u.gif Labai daug vitaminų kurie stiprina, taip pat eleuterokokas , befunginas ir žolės.
Niekada neaukštinau ir nenoriu pasakyti, kad Ruolia daro stebuklus, bet tai buvo paskutinė viltis, kuris gal nors šiek tiek būtų sustiprinęs mamą, deja verysad.gif
O pabandyti manau visada verta, ir nemanau, kad kokie homeopatiniai vaistai ar papildai gali pakenkti labiau nei jau pakenkė liga.
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 05 14, 17:41)
Aš pilnai sutinku su vaistininko mintimis, jis siūlo praktiškai tą patį ką ir Ruolia mums pasiūlė 4u.gif Labai daug vitaminų kurie stiprina, taip pat eleuterokokas , befunginas ir žolės.
Niekada neaukštinau ir nenoriu pasakyti, kad Ruolia daro stebuklus, bet tai buvo paskutinė viltis, kuris gal nors šiek tiek būtų sustiprinęs mamą, deja verysad.gif
O pabandyti manau visada verta, ir nemanau, kad kokie homeopatiniai vaistai ar papildai gali pakenkti labiau nei jau pakenkė liga.

Uzuojauta. verysad.gif
Bet kaip pasake vienas mano gerbiamas homeopatas: jei homeopatiniai preparatai gali padeti, jie lygiai taip pat gali ir pakenkti....(vaistininke, ka manai?)
Atsakyti
QUOTE(shaiba @ 2008 05 14, 12:02)
Po sunkiu operaciju galima gauti vienkartine socialine parama,tik reik is mediku kazkokios pazymos.Gal kas naudojotes ir zinote kas tokia pazyma isduoda ?

Reikia iš savo daktarės pasiimti pažymą apie ligą,su ja vykti į soc.paramos skyrių. Tik kad ta socialinė parama menka-aš gavau 250 lt.
QUOTE(ifauru @ 2008 05 14, 15:17)

O kad tarp tu vaistiniku yra visokiu - niekas nesigincija.

Man buvo taip-aš paskubejau nusipirkti kažkada AngioCell ( ryklio kremzlių ekstraktą,skirtą angiogenezei mažinti ).Jį pardavė vaistininkė giminaitė.Tą pačią dieną su daktare pakalbėjom,kad jis man visdėlto nereikalingas. Tos giminaitės vaistininkės prašiau,gal galėtų grąžinti vaistą,nes jis brangus,nesinorėjo šiaip palikti. Ji pasakė-tai suvartok,vistiek pastiprinsi organizmą...Supratimo jokio neturėjo apie jį.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

blush2.gif jaučiuos per mažai žinanti, kad galėčiau įkišti savo trigrašį, bet tik norėjau pasidalinti Ruolios Power Pointo prezentacija, rasta internete:

http://www.mitela.lt...101020000_1.pdf

kiek aš suprantu (labai nedaug), visos šios vaistažolės ir pan. skiriamos tik PO chemoterapijos ar spinduliavimo? g.gif

Ruolia pats rašo (prezentacijoje):

"po radikalios spindulinės ir chemoterapijos reikėtų skirti vaistažoles [...] "

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2008 05 14, 22:07)
Tos giminaitės vaistininkės prašiau,gal galėtų grąžinti vaistą,nes jis brangus,nesinorėjo šiaip palikti. Ji pasakė-tai suvartok,vistiek pastiprinsi organizmą...Supratimo jokio neturėjo apie jį.

Na labai negražiai pasielgė-tikrai galėjo priimti atgal ir grąžinti pinigėlius, jei buvo nepradėtas vartoti, juk žmogiškas faktorius turi suveikti-ko gero numano, kad ir taip išlaidų pakanka unsure.gif . Aš ne vaistinėj dirbu, o poliklinikoj, bet kai ateina ligoniukas sergantis tokia rimta liga (aš su vaikais dirbu) visada pasikviečiu be eilės, ir šiaip norisi padaryti kas priklauso, ir net kas nepriklauso man, visa širdimi įsijaučiu į šių žmogučių padėtį.
O šiandien užsuko draugė pas mane-ji dabar dirba su onkologu Rėklaičiu, labai man patinka jis, tai va eisiu be jokių eilių ir užrašymų savo skūros tikrinti smile.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif ,
Demesio, kas vartoja TARCEVA. Pas mane yra rekomendacijos salutiniams efektams mazinti. Gal kam pagelbes. Jokie vitaminai ar kiti papildai nesiulomi tik rekomenduoja, kaip isvengti salutiniu poveikiu, ko vengti ir t.t. Informacija anglu kalba 3 lapai. Jei kam reikia imesiu i az.
Afnola, ka galiu tau pasakyti arimiesiems labai sunku, bet kai mato, kad dar ir dirbu, o savaitgali dar i rodeo vaziuojame, liudesiui vietos nera.
Mano plaukai jau paaugo. Galiu sugriauti mita, kad po chemijos atauga veslesni plaukai. Dabartiniai mano plaukai trecdalis mano buvusiuju storio, o spalva tai tyliu zili. Nors zilu plauku turiu jau nuo 18 metu, deja genai mirksiukas.gif .
Sunus 2.5 metu vis atnesa skarele uzsiristi priprates, kad visada su skarele, o vyresnele dziaugiasi mano ataugusiais plaukais. Vyras dziaugiasi, kad as salia, su plaukais ar be plauku biggrin.gif .
Nu tas deksametazonas tai liezuvi atrisa lotuliukas.gif.
Atsakyti