Manau priklauso nuo to kada kreipsies ir ar tai nebus per vėlu. Bet manau atstatyti jėgom po chemijų ir spinduliavimo, tai geras variantas. Kadangi jis prie žolių prirašo įvairiausių vit. antioksidantų, homeopatinių preaparatų
BPG yra bendrosios praktikos gydytojas, tegu išrašo siuntimą ir aprašo ligą, kokia diagnozė. Pabandyti galit nueiti, juk niekas per galvą neduos. Kaip supratau į Vilių žadat važiuot?
Ačiū mergaitės už užuojautą, bet dabar be galo sunku , nors turiu nuostabią šeimą, bet mama yra mama
Ne,aš turėjau omenyje,kad važiuosim į Kauno onkologinę ligoninę.Pasitikrint,kraujo tyrimus padaryt,galiausiai pasikonsultuoti.
Auksiniai žodžiai-mama yra mama,ji vienintelė.Sunku paguosti tokią minutę,bet galbūt laikas nors šiek tiek apmalšins skausmą,reikia tikėtis,kad nors kiek bus lengviau...Laikykis.
vikkai ir kt. dėl jėgų, sveikatos, vitaminų ir pan.
Jei Ruolia, kaip rašote, ima pinigus, nieko nuostabaus - juk nieko už dyką negausime. Tik nesuprantu vieno dalyko (jau mane "barėte" dėl tokių pat pamąstymų) - negi sunku užeiti į vaistinę? vikkos atveju - tai reikia nusipirkti visiems žinomus dalykus - bičių pienelio, kofermento Q10, iš žolių - nuo vaikystės pažįstamo eleuterokoko (jis buvo dedamas į limonadą Baikal), jei leidžia spaudimas - ženšenio, jei ne - paieškoti leuzėjos ar pan. ir t. t. Aišku, tai kainuos bet tikrai galima atgauti jėgas. Tik reikės perlipti per savo įsitikinimus, kuriuos Jums suformavo visuomenė. Kartais apmaudu, kad žmonės pamiršta vaistininkus, kurie yra labai arti Jūsų. Prašau neįsižeisti, bet situacija yra tokia - juk pačios skaitote forumą ir į jį rašote - tas neaišku, anas neaišku, aha, kreipsiuos į gydytoją, bet iš gydytojo vargu bau ar gausite tokios info, kuri išeina už chemoterapijos ir radioterapijos ribų. Negi manote, kad vaistininkai ne tame pačiame universitete mokosi? Juk ta pati profesūra Kaune moko ir gydytojus, ir vaistininkus, bet vaistininkai apie vaistus, žoles mokosi daugiau, nei gydytojai. Tiesiog tokios programos yra. Sakysite, kad keliuosi? Ne, tiesiog noriu vaistininkų markę pakelti. Sėkmės.
Jei Ruolia, kaip rašote, ima pinigus, nieko nuostabaus - juk nieko už dyką negausime.
Tik nesuprantu vieno dalyko (jau mane "barėte" dėl tokių pat pamąstymų) - negi sunku užeiti į vaistinę? vikkos atveju - tai reikia nusipirkti visiems žinomus dalykus - bičių pienelio, kofermento Q10, iš žolių - nuo vaikystės pažįstamo eleuterokoko (jis buvo dedamas į limonadą Baikal), jei leidžia spaudimas - ženšenio, jei ne - paieškoti leuzėjos ar pan. ir t. t. Aišku, tai kainuos bet tikrai galima atgauti jėgas. Tik reikės perlipti per savo įsitikinimus, kuriuos Jums suformavo visuomenė. Kartais apmaudu, kad žmonės pamiršta vaistininkus, kurie yra labai arti Jūsų. Prašau neįsižeisti, bet situacija yra tokia - juk pačios skaitote forumą ir į jį rašote - tas neaišku, anas neaišku, aha, kreipsiuos į gydytoją, bet iš gydytojo vargu bau ar gausite tokios info, kuri išeina už chemoterapijos ir radioterapijos ribų. Negi manote, kad vaistininkai ne tame pačiame universitete mokosi? Juk ta pati profesūra Kaune moko ir gydytojus, ir vaistininkus, bet vaistininkai apie vaistus, žoles mokosi daugiau, nei gydytojai. Tiesiog tokios programos yra. Sakysite, kad keliuosi? Ne, tiesiog noriu vaistininkų markę pakelti. Sėkmės.
Šeštadienį pabaigiau Topotekano ciklą .Spjoviau į gasdinimus dėl vitaminų.Gėriau per chemo vitaminus moterims, ženšenį, Imunal, granato sultis , tardicinį mišinį ;brendis , citrina , spanguolės, graikiški riešutai, razinos.Dar prieš operaciją ir chemiją gėriau užmaskavusi burokėlių sultis obuolių sultimis ir granatų sultimis , bet per chemo , taip nosis pradėjo viską atrinkti , kad burokėlis atkrito.
Geriu erškėtrožės, debesylo , plautės arbatą.Ją rekomendavo Kaune penktadieniais ekologiška produkcija prekiaujantis žolininkas/greta pieno bariuko/
Taigi nors po operacijos tik mėnuo, chemo kraujas atlaikė , dar tirs penktadienį, bet pastiprinimo dar nereikėjo. Gal galėtų vaistininkas įvertinti šią mano savigydą?
ką ir besakyti, suprantu Tave geriau nei gerai mano mamytei tik 48 metai, brolis paauglys, kartais toks nerimas užpuola, toks sielvartas labai padeda šitas skyrelis - ir tikėjimo, ir stiprybės, ir gerumo čia tiek daug
Jei Ruolia, kaip rašote, ima pinigus, nieko nuostabaus - juk nieko už dyką negausime.
Tik nesuprantu vieno dalyko (jau mane "barėte" dėl tokių pat pamąstymų) - negi sunku užeiti į vaistinę? vikkos atveju - tai reikia nusipirkti visiems žinomus dalykus - bičių pienelio, kofermento Q10, iš žolių - nuo vaikystės pažįstamo eleuterokoko (jis buvo dedamas į limonadą Baikal), jei leidžia spaudimas - ženšenio, jei ne - paieškoti leuzėjos ar pan. ir t. t. Aišku, tai kainuos bet tikrai galima atgauti jėgas. Tik reikės perlipti per savo įsitikinimus, kuriuos Jums suformavo visuomenė. Kartais apmaudu, kad žmonės pamiršta vaistininkus, kurie yra labai arti Jūsų. Prašau neįsižeisti, bet situacija yra tokia - juk pačios skaitote forumą ir į jį rašote - tas neaišku, anas neaišku, aha, kreipsiuos į gydytoją, bet iš gydytojo vargu bau ar gausite tokios info, kuri išeina už chemoterapijos ir radioterapijos ribų. Negi manote, kad vaistininkai ne tame pačiame universitete mokosi? Juk ta pati profesūra Kaune moko ir gydytojus, ir vaistininkus, bet vaistininkai apie vaistus, žoles mokosi daugiau, nei gydytojai. Tiesiog tokios programos yra. Sakysite, kad keliuosi? Ne, tiesiog noriu vaistininkų markę pakelti. Sėkmės.
Jokių įsitikinimų man perlipti tikrai nereikia,kai serga artimas žmogus,apie tai net negalvoji.Apie vaistininkus tikrai niekada blogai negalvojau,tiesiog ir jų būna visokių.
O jums dėkoju už tokią išsamią informaciją-tikrai bandysiu.
Dėl Gabijos savigydos Kad Gabija šaunuolė, mes ir taip žinome, tad faktas, kad užsiima "savigyda", manęs nenustebino. Patys pagalvokit - kai kasdieniame gyvenime persišaldome, suskauda koją ar dar kažką, kai pervargstame, susinerviname, tai ir geriam koldreksus, citramonus, valerijonus, t. y. vartojame simptomiškai (koldreksas numuš temp., valerijonas apramins). Taip ir onkologijoje. Su pačiu vėžiu kovoja daktarai su chemija ir radio, o mes galim tvarkytis su simptomais ir chemo padariniais. Jau rašiau, kad chemija sunaikina vit. B atsargas, ypač 5FU - tad reikia jas atstatyti, kitaip nervai nueis šaibomis, neuropatija užklups, sutriks kraujodara,- iš kur ta energija bebus? Visa (beveik) chemo muša imunitetą, tad jį ir stiprinkime, nes kitaip žiemą gripai užknis, operacijos turės daugiau komplikacijų ir t. t. Leidžia doxorubiciną? Širdis kaip mat atsisakys, tad be Q10 nė iš vietos. Švitina? Juk žinote, kad radiacija sukelia vėžį. Paradoksas? Bet taip yra. Tad renkamės mažesnę blogybę ir švitinamės, jei reikia, bet reikia tada kartu su radio užkrimsti radioapsauginių preparatų, kurie saugos sveikas ląsteles ir organus, kad neprasidėtų naujo vėžio iniciacija. Nebijokit, tokios medžiagos nesugeba pakenkti tų vėžinių ląstelių žudymui, kurias jau švitiname. Ir t. t. Paskaitot, kas bloga parašyta anotacijoj, ir bandot apsisaugoti. Kerta per plaučius? Saugom juos su žolėm (kaip Gabija), muša per gleivines - geriam žoles, kurios neleidžia išopėti burnai ir žarnynui... Deja, ne nuo visų dalykų galime apsisaugoti, pvz., nuo pykinimo natūralios priemonės yra labai labai silpnos, tad kartais net neverta bandyti, nors kartais veikia. Ne visus mikroelementus (ne vitaminus) kartais galima vartoti, o jei jis įeina į mūsų nusipirktą polivitaminą, apturime nuostolius. Žodžiu, kaip ir visur yra tam tikros galimybių ribos. Gal taip ir turi būti.
O va sesuo (pati vaistininke) buvo pas Ruolia, ir jai ispudzio nepaliko - labai daug "komerciniu" pasiulymu sulauke (kadangi zinoma farmacijos virtuve)...
O vaistininko mintys man asmeniskai O Jus kaunietis?
Gabija, kaip ir sakiau kažkada: į tą pačią upę du kartus neįbrisi. Chemija chemijai nelygu. Skiriasi medikamentai. Jų poveikis, naujesni ir yra naujesni. Ne veltui yra I, II, III kartos chemija. Manau be išvardintų savo pagalbininkų lygiai taip pat sėkmingai viską perneštumėte. Kita vertus, čia tik pati pradžia. Dygliukai kartais lenda vėliau. Kaip man, baigus chemiją. Linkiu, kad pabaiga būtų tokia kaip pradžia. Mano kraujas ir superinis, po IV chemijos bloko nereikėjo nė vienos Grasalvos ampulės, nors jokių sulčių ir papildų nevartojau. Pašaliniai dalykai ateina per sąnarius, akis, kraujo spaudimą, plaučius. Vaistininkui, ne nuo visos chemijos pykina. Gemzara arba gemcitabinas tokiu poveikiu nepasižymi, net vaistų nuo pykinimo neskiria. Kokia didžiausia klaida? Kad prisiklausoma, kaip kam buvo, ir kišama į save viskas: pradedant vitaminais, papildais ir žolėmis, net nesululaukus tų blogybių apie kurias girdėta, kurių iš vis tam konkrečiam žmogui, net ir nebus. Tada sakoma, man nebuvo...ir taip būtų nebuvę. Jei leidžia doksorubiciną, tai visų širdys išsibalansuoja? Ne, patikėkite, tikrai ne.
Man Ruolia ir priskyrė visokiausių papildų, kurių net nereikėjo, nes po pirmos chemijos ir virškinimas ir nervai, juo labiau plaučiai visiškai nepažeisti buvo, nes ir vaistai aukštesnės kategorijos buvo, kaip šį kartą. Kodėl aš turiu gerti nuo nemigos, jei tos nemigos nėra, arba B kompleksus, jei neuropatijų nėra? Vidurius laisvinačius arba priešingai nuo viduriavimo, jei šitokių simptomų nėra. Profilaktiškai? Nemanau.
Kepenims, gleivinėms atsistatyti, toms pačioms neuropatijoms sumažinti reikia tik laiko.
Buvau hematologų paskaitoje: gerk negėręs sultis, papildus, kol chemija blokuoja kaulų čiulpus, nepadės jokie papildai, tiesiog kraujodara nevyksta, pasibaigus aktyviam chemijos veikimui, viskas tvarkosi savaime, tik su sultimis, papildais ir žolytėmis gal šiek tiek greičiau. Aišku, dar svarbi visa ligonio būklė, amžius ir individualios savybės. Iš senos geldos burlaivį sunku padaryti. (turiu galvoje tiek amžių, tiek nualintą gydymo organizmą, jei gydymas keičia gydymą, be jokios pertraukos, nesuteikiant kūnui poilsio). Taip, kad...viskam reikia laiko, laiko pilnaverčio maisto ir paprasčiausio vandens.
Adis, vaistininkas pateikė tik pavyzdį, kaip reikėtų elgtis, kaip planuoti ir susigalvoti savigydą. Tai tik schema, medžiaga pamąstymui, be to, tai oficiali medicinos pozicija, tokia medžiaga yra dėstoma ir ją esu išklausęs. Sorry, bet su adis mūsų biolaukai nesutampa tikriausiai, nes nuo jos ir anksčiau labai barti gavau. Adis, žinau, kad gemcitabinas nepykina. O jei nepykina, durna būtų adatomis šikną badyti antiemetikais. Nėra neuropatijos? Aišku, kam tada padidintos B gr. vitaminų dozės, juk ne visa chemo sukelia neuropatiją. Ir t. t. Viešpatie, juk ne tai norėjau pasakyti, kad visi viską rytumėte, reikia ar nereikia. Ir to nesakiau. Aš juk negaliu kiekvienam forumo dalyviui sukonkretinti patarimus pagal jo specifiką. Pagaliau, čia forumas, aš eilinį kartą pasidalijau mintimis, kaip aš daryčiau ir kaip darau, jei kas to prašo.
adis rašo: Kokia didžiausia klaida? Kad prisiklausoma, kaip kam buvo, ir kišama į save viskas: pradedant vitaminais, papildais ir žolėmis, net nesululaukus tų blogybių apie kurias girdėta, kurių iš vis tam konkrečiam žmogui, net ir nebus. Tada sakoma, man nebuvo...ir taip būtų nebuvę. Jei leidžia doksorubiciną, tai visų širdys išsibalansuoja? Ne, patikėkite, tikrai ne.
Kad adis nusistačiusi prieš pagalbinę mediciną, mes žinome, bet, toks dalykas vis tiek egzistuoja. Bet niekas neliepia visiems iš eilės viską kišti. Pvz., ateina pas mane onkoligonis, aš jo klausiu kokia chemija, ar radiacija, yra HER, nėra HER, yra ER+ ar ne, koks kraujas... Jei viska gerai, tai valio, niekada nekišiu per prievartą. Miegat gerai? Reiškia gerai. Niekas jums nieko ir nesiūlys. Tokie ir neateina. Ko jiems... Bet jei ateina, vadinasi turi problemų. Ir sprendžiame. Konkrečiai tam žmogui. Jeigu leidžiasi kad padėtume, nes daug kas mano, kad jiems to, ko patariame nereikia, o reikia barsuko taukų, pvz. Bet... Jūsų pozicija, adis, klaidinga. Juk pati rašote, kad kai kas gali ateiti vėliau. Va, galbūt tam galima užkirsti kelią? Apie doxorubiciną: amerikonai seniai jau turi oficialų registruotą preparatą, kuris nėra tiesiogiai vaistas nuo vėžio; jis vadinasi dezrazoxanas. Pridedu ištrauką iš anotacijos:
Indications: Dexrazoxane is FDA-approved to prevent and/or reduce anthracycline-induced cardiotoxicity in women with metastatic breast cancer who have received a total cumulative dose of doxorubicin of 300 mg/m2 and who would benefit from continued treatment.
Kas nesupranta angl., keliais žodžiais pasakysiu, kad jis specialiai sukurtas panaikinti ar sumažinti doxorubicino kardiotoksiškumą. Jeigu kas gavote doxo ir nestreikavo širdis valio, bet drįsčiau abejoti, kad nebuvo jokių pokyčių širdies raumenyje, nebent gavote mažas dozes. Oficialiai kardiotoksiškumas pasireiškia, kai kumuliacinė dozė viršija 450 mg/m2. Bet gaunant ir mažesnę, manau, širdelė nesidžiaugia. O juk ir amerikonai negi durni, kuria preparatą nuo kardiotoksiškumo, kurio nėra? Bet jei kas manote, kad gąsdiname žmones ir prievartaujame pirkti Q10, tuo kraudamiesi turtus, apsirinkate. Tokį ar panašų daiktą perka gal tik vienas iš šimto, kuris pasakė, kad vartoja doxorubiciną. Kitas šimtas net nežino, ką jiems leidžia.
adis rašo: Buvau paskaitoje: gerk negėręs sultis papildus, kol chemija blokuoja kaulų čiulpus, nepadės jokie papildai, tiesiog kraujodara nevyksta, pasibaigus aktyviam chemijos veikimui, viskas tvarkosi savaime, tik su sultimis, papildais ir žolytėmis gal šiek tiek greičiau.
Kai žmogui dėl leukopenijos tenka sunkiai gaiveliotis, tai tas šiek tiek greičiau yra aukso vertės. O kiek žmonių sustabdomi chemo kursai, vien dėl blogo kraujo? Suprantu, kad adis nusistačiusi prieš papildus, bet žinau šimtus žmonių, kurie moka tūkstančius už visokius niekalus. Jų valia, bet jie tai daro iš nežinojimo. Ir aš džiaugsiuosi, jei kas mano svaičiojimuose apie savigydą ras bent idėjos nuojautą. Gal padrąsinimą. Nemanau, kad tai blogai. Taip pat nemanau, kad geras pilnavertis maistas ir vanduo nereikalingas nualintam organizmui, bet, velnias, kaip čia pasakius, aš manau, kad kartais to neužtenka. Nors jau ne pirmą kartą jaučiu beprasmiškumą rašydamas į forumą, pateiksiu paskutinį pavyzdį, apgindamas papildus ir daugiau nebesuksiu jums galvos o pavyzdys toks: žaliosios arbatos medžiagos sustiprina priešvėžinį doxorubicino poveikį tam tikrais vėžio atvejais 2,5 karto. Bet arbatos reikia išgerti bent 12 puodelių per dieną. Patikėkit, ne kiekvienas tai padarys. Bet va, nusipirkti ir praryti kelias žaliosios arbatos ekstrakto kapsules gali kiekvienas. Labanakt.
Adis, vaistininke, nesipykstam! Bent jau as pritariu vaistininko nuomonei. Gydymas gydymu, o sau padeti reikia patiems. Kiek zinau tradicine medicina vezio neisgydo, o tik prailgina gyvenima bei pagerina jo kokybe.... ir t.t. Tiesa, pradinese stadijose dar galima tiketis isgijimo. Kadangi mano stadija jau ne tarp tu laiminguju, tai pakanka paziureti i statistika ir to uztenka. Taigi, manau, jei jau ikritome i sita duobe, tai reikia is jos kapstytis visais imanomais ir neimanomais budais. Vaistininke, gal galima butu su jumis susisiekti asmeniskai? Siandien einu priduoti kraujo, o ryt, jei viskas tvarkoj - eilines dozes
KIEK ŽINOTE KAUNE, Lietuvoje VAISTININKŲ, KURIE ŽINO ONKOLOGINIŲ LIGONIŲ PROBLEMAS?
Už kiek farmacijos atstovų galit duoti garantiją?
KAS IR SU KOKIU IŠSILAVINIMU DIRBA ŠIANDIENINĖSE VAISTINĖSE? pvz. tokiose Eurovaistinėse?
Kai šiandien vaistinėse tokia pasiūla medikamentų ir papildų, kas iš eilinių vaistininkų išmano šalutinius medikamentų poveikius, kai sukraunama į vieną krūvą 4-6 ar daugiau medikamentinių preparatų (+ papildų, žolių ir etc. +chemija+ spinduliai ar dar koks nors specifinis gydymas) ir juos reikai vartoti vienu metu? Pridėkime žmogaus individualumą. Mano atvejis, kai kilo šitokia alerginė reakcija Gemzarai, gydytojai nėra žinomas. (darbo praktika virš 20 metų). Nufotografavo vaizdelį ir išsiuntė vaisto gamintojui. Po paskutinio pokalbio supratau, kad tai antinksčių perdėta reakcija. Visa tai vyksta su manim, prižiūrint kompetetingam medikui.
Visoms tinka sidabražolė. Man ne. Iškart pajutau rankas, labai plonos venos ir, galvoju, limfagyslės. Sidabražolės sutraukiamasis poveikis iškart pasireiškė, pakako pagerti gerą savaitėlę. Aš supratau, kas vyksta ir nebevartojau. Kita tokia pat prisivarys iki rimtos lifedemos, nes visos geria.
Atėjus pirkti medikamento ir užklausius konkretaus klausimo, kas vyksta? Nepatenkintu veidu vaistininkė išsitraukia anotaciją ir pradeda ją skaityti ir man pasako: nežinau, kreipkitės į gydytoją. Paklausus apie lubrikantus, kurie tinka naudoti su prezervatyvais, negavau atsakymo!!! Tai man svarbu, šiandien tai vienintelė apsisaugojimo priemonė, tai, kas kad nėra mėnesinių, jos bet kada gali atsirasti. Nepageidaujamas nėštumas, kuo gali baigtis nereikia aiškinti niekam. Atsakymas, nežinau gal šitas tiktų, nėra atsakymas, nes yra žodis nežinau...
Pabandykit padaryti tokį eksperimentą, apeikit savo kolegas ir pabūkit onkologiniu nieko neišmanančiu ligoniu. Tada suprasit, kodėl aš taip rašau. Jokiu būdu neturiu Jūsų galvoje ir mintyse. Jūsų žiniomis neabejoju. Kai man reikės pagalbos - kreipsiuos.
P. s. manau mes NESIPYKSTAM. TAI TIK MANO ASMENINĖ NUOMONĖ. Ji gali būti klaidinga, kiekvienas su savo galva ir už savo sprendimus atsako tik PATS. Vaistininkui, prašau nepriimkit asmeniškai sau mano kritikos. Aš raginu būti protingais, nes ant svarstyklių dedama jau nebe sveikata, o dažnai gyvybė. Papildyta:
QUOTE(Ryke @ 2008 05 14, 08:36)
Kiek zinau tradicine medicina vezio neisgydo, o tik prailgina gyvenima bei pagerina jo kokybe.... ir t.t. Tiesa, pradinese stadijose dar galima tiketis isgijimo.
Iš kur tokios žinios? Pasiskaitykit tinklalapyje www.kraujas.lt jaunų žmonių samprotavimus.
Pasižiūrėkit, ką mano ir mąsto apie savo gydymą ir ligą, gyvenimą, tie, kuriems tik dvidešimt, trisdešimt. Pasimokyti iš jų daug ko galima.
Sveiki visi, Na manau čia tikrai niekas nesipyksta, o tiesiog žmonės diskutuoja. . Norėčiau palaikyti Adis, kad tikrai ne visi vaistininkai gali kompetentingai pakonsultuoti onkologinius ligoniukus. Nesakau, kad ir visi gydytojai viską tobuai išmano. Bet....Gerbiamas, Vaistininke, tikrai nesu prieš alternatyvų gydymąsi. Esu už gamtą ir jos gerybes. Pvz., man baisiausia šio situacijoj dar labiau nepakenkti. Čia jokiu būdu nei kritika jūsų atžvilgiu, nei puolimas...(virtualioje ervėje sunku kartais bendrauti, nes sunku nuspėti žmogaus emocijas ) tai daugiau retorinis klausimas. Sakykim nueinu aš į eilinę vaistinę pasikabėti su vaistininku, rekomenduoja man tą ir aną. Juk viso to nebus niekur nei užrašyta, nei dokumentuota, na ta prasme, kaip su atsakomybe už paskirtą gydymąsi, už rekomendacijas. Ar nebus taip, pasakė ir pamiršo...o žmogus pats kitą kartą nuėjęs tai ir pripainioti gali ir panašiai. O gal dozės netiko, gal kokia žolė ne ta?