Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(dangiuk @ 2008 05 12, 14:19)
Noriu neprotingai paklaust - ko reikia, kad galėtum pasidaryti kiaušidžių vėžio markerį (ar kaip jis ten)? 4u.gif

Jei už pinigus privačioje klinikoje , tereikia paprašyti ir padaro per kelias val.Kaune daro netoli Klinikų , šalia Topolio.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 12, 18:28)
Jei už pinigus privačioje klinikoje , tereikia paprašyti ir padaro per kelias val.Kaune daro netoli Klinikų , šalia Topolio.

ačiū. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 05 11, 18:39)
Labiausiai spaudzia sirdi, del vaiku. Pries vaziuodama pasitikrinti nelabai graziai atrodancio apgamo kiekvienakart isgyvenu ta pati-matau , ir sapnuoju, kaip prie mano karsto verkia vaikai............Aisku tai kvaila, bet baimes seselis visada persekioja. Pati esu medike ir nuolat girdziu apie sias ligas, apie klastinga C koda (TLK kodyne vezys koduojamas C raide ir skaiciukais), kancias ir mirtis.

aš kiekvieną dieną save įsivaizduoju , kaip po 25 metų dalyvausiu savo anukų vestuvėse.Ir man dzin su kokia suknele grabe gulėsiu .Įsivaizduoju, kad ši chemo bus veiksminga ir paskutinė.Jei ne bus kaip dievas nori.
Ko bijau kai einu tikrintis , tai operacijos ir chemo.
Jau įkaliau drinks_cheers.gif penkias dozeles Topatekano, kraują patikrino- pakenčiamas, dar ketvirtadienį patikrins.Kartais iš silpnumo norisi į šoną pasvirti ax.gif , bet tai ne cis platina-I kursas.
Aišku būna baimių ir nevilties .Jau III chemo ciklas, 2 operacijos.Man padeda antidepresantai.Po šio gydymo remisijos laikotarpiu bandysiu be jų gyventi, bet kol kas jie labai pagerina nuotaiką.Nematau prasmės plauti kojas ašaromis , kada yra priemonių, nuo kurių stabilizuojasi nuotaika ir atsiranda gyvenimo džiaugsmas.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2008 05 12, 08:48)
Jooo.... Man po 4 metų irgi pasakė tikrintis tik kas pusę metų. Tik aš nesidžiaugiau-taip baisu būti pusmetį be kontrolės. Taip ir buvo-neužilgo išgirdau "Recidyvas"...
Taip neturėtų palikti ligonių pusmečiui,juk per tą laiką gali įvykti nepataisomų dalykų.

Teisingai rašai, kad reikia dažniau tikrintis. Nes mano mamytei, kurią palaidojau vakar verysad.gif , taip ir nutiko. Pasitikrino viskas ok, sako ateik po pusmečio, o po pusmečio jau buvo viskas labai blogai verysad.gif ir išgyveno tik 4mėn. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 05 12, 18:46)
Teisingai rašai, kad reikia dažniau tikrintis. Nes mano mamytei, kurią palaidojau vakar  verysad.gif , taip ir nutiko. Pasitikrino viskas ok, sako ateik po pusmečio, o po pusmečio jau buvo viskas labai blogai verysad.gif  ir išgyveno tik 4mėn. verysad.gif

Užuojauta netekus mamytės. Stiprybės tau gyvenime be mamos...

O daktarai... Nemato jie be PET‘o, kad ne viskas ok. Belieka patiems patapus pusiau-daktarais savimi bei savo artimaisiais rūpintis. Bent markerį kartą į mėnesį pasidaryti, jei jis informatyvus. O jei yra pinigų ir jėgų, pas kaimynus lenkus į PET‘o pečių įlįsti. Bet šiaip jau, daktarai juk turi žinoti ir žino, kada yra didesnė ligos sugrįžimo rizika, ir nesilaikyti įsikandus to standartinio patikrų režimo – pirmus 2 metus kas 3 mėn., po to kartą į pusmetį, etc. Galima pagalvoti, jog tas padaras į kalendorių žiūri ir pasibaigus terminui žiemos poguliui krenta ar išvis kojas užverčia. Bent jau išlydėdami šalia mielo ausiai ok patyliukais dar pridurtų, žmonės, jei išgalit kaip nors patys pasitikrinkit, bo mes čia standartinių procedūrų prispausti nei rankų, nei kojų pakelti negalime. O JIS juk kada nors sugrįš, tik daug piktesnis, nes pamokytas.

Jei adis ir Gabija būtų tik daktarams į lūpas žiūrėjusios... Pačios sau tyrimus išsirašė ir laiku tam padarui per nagus sukirto. Jaučiu, kad ir mane seną bambeklę pergyvens. Alia neabydna dėl šito būtų. Vertos.

Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 12, 18:43)
Nematau prasmės plauti kojas ašaromis , kada yra priemonių, nuo kurių stabilizuojasi nuotaika ir atsiranda gyvenimo džiaugsmas.

čia aš Jums labai pritariu, tik va kad ir kaip besistengčiau - mama teigia, kad susitrvarkyti gali pati, o tas "pati" tai varge vargeli... doh.gif

QUOTE(vi_ @ 2008 05 12, 19:33)
Jei adis ir Gabija būtų tik daktarams į lūpas žiūrėjusios... Pačios sau tyrimus išsirašė ir laiku tam padarui per nagus sukirto.

šventa tiesa drinks_cheers.gif mums juk irgi visiškai tas pats nutiko: jei nebūtų mama primygtinai skydliaukės tyrimų pareikalavusi, sėdėtume sau dabar namuose įsivaizduodamos, kad ji sveika... o va dabar antra chemoterapija skirta... unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif ,
As tai siandien su nuotykiais ax.gif . Ryte turejau susitikima su savo radiologu. Iki susitikimo likus 1.5 val. man pradejo tirpti visa kaire puse. Pirmiausiai negalejau net skareles uzsiristi , kaires rankos pirstu nejutau, po keliu minuciu pajutau, kad visa kairi zanda ir liezuvio puse uztirpo. Paskambinau vyrui ispeti, kad jei kas ieskotu manes mieste stulpa apsikabinusios lotuliukas.gif . Visas tirpimas uztruko 10 min. Po to kaip agurcikas, sveikut sveikutele nieko neskaudejo. Tai nelabai supratau kas buvo rolleyes.gif . Kadangi karts nuo karto uzeina skausmelis koks pvz. skauda desini peti. Tikejausi, kad radiacija darys, bet radiologas nieko blogo nerado, tiksliau viskas blogai lotuliukas.gif, bet petyje netaip blogai biggrin.gif . Pasiule nervu scana pasidaryti smile.gif . Gal kas daresi toki scana? Jei ne, tai zinokite ir toks yra thumbup.gif .
Atsakyti
Labutis,visoms,
Aš ir vėl į Jus kreipiuos su savo bėdom. verysad.gif Vėl pergyvenu dėl savo mamulės,jau jaučiu,kad mane depresija puola-naktimis visai nemiegu,ašaros byra...Praėjom pragaro kelią-operacija,12 kursų chemijos.Rezultatai pradžiugino-metastazės kepenyse apkalkėjo,dabar tik reguliariai tikrinamės ir su nerimu kiekvieną kartą važiuojam į onkologinį.Bėda ta,kad visi tyrimai labai geri,bet ji visai be jėgų-vis guli nes silpna,vaikšto leisgyvė kaip šešėlis.Širdis tiesiog plyšta,žiūrint į ją.Mergaitės,o kaip dėl vitaminų,ar galima juos gerti?Gal kuo pastiprint organizmą galima,gal kuri susidūrėt su tuo?
Stiprybės ir sekmės visoms.
Atsakyti
QUOTE(vikka @ 2008 05 13, 08:02)
Labutis,visoms,
Aš ir vėl į Jus kreipiuos su savo bėdom. verysad.gif Vėl pergyvenu dėl savo mamulės,jau jaučiu,kad mane depresija puola-naktimis visai nemiegu,ašaros byra...Praėjom pragaro kelią-operacija,12 kursų chemijos.Rezultatai pradžiugino-metastazės kepenyse apkalkėjo,dabar tik reguliariai tikrinamės ir su nerimu kiekvieną kartą važiuojam į onkologinį.Bėda ta,kad visi tyrimai labai geri,bet ji visai be jėgų-vis guli nes silpna,vaikšto leisgyvė kaip šešėlis.Širdis tiesiog plyšta,žiūrint į ją.Mergaitės,o kaip dėl vitaminų,ar galima juos gerti?Gal kuo pastiprint organizmą galima,gal kuri susidūrėt su tuo?
Stiprybės ir sekmės visoms.

mano mamai irgi buvo metastazės kepenyse, taip pat buvo labai silpna, vos paeidao, o vėliau ir išviso nepaėjo. Jei esat Vilniečiai, pasiimkit siuntimą iš BPG ir nueikit pas fitoterapeutą LOC GYD. RUOLIA. Jis visko prirašys, visokių vitaminų ir žolių. Už žoles 50lt. reikia mokėti, tik vitaminai gana brangūs nes labai daug prirašo. Bet galima ne visus pirktis. Tikrai rekomenduoju. Deja mes jau per vėlai į jį kreipėmės verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 05 13, 11:05)
nueikit pas fitoterapeutą LOC GYD. RUOLIA.

tikrai daug apie šį žmogų girdėjau, bet sakykit, iš praktinės pusės: ar tai tkrai duoda praktinės naudos??.. gal klaidingai mąstau, bet ar ne didesnį vaidmenį čia saviįtaiga suvaidina?.. pasidalinkite patirtimi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 05 13, 11:05)
mano mamai irgi buvo metastazės kepenyse, taip pat buvo labai silpna, vos paeidao, o vėliau ir išviso nepaėjo. Jei esat Vilniečiai, pasiimkit siuntimą iš BPG ir nueikit pas fitoterapeutą LOC GYD. RUOLIA. Jis visko prirašys, visokių vitaminų ir žolių. Už žoles 50lt. reikia mokėti, tik vitaminai gana brangūs nes labai daug prirašo. Bet galima ne visus pirktis. Tikrai rekomenduoju. Deja mes jau per vėlai į jį kreipėmės verysad.gif

Labai ačiū,kad atsiliepėt,bet aš kaunietė.O ką reiškia BPG??? ax.gif Šią savaitę ruošiamės i onkologinį,gal ten kas ką galit patarti?Tiesiog nebežinau,ko griebtis ir kuo mamai padėti...
Stiprybės tau. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikka: 13 gegužės 2008 - 14:12
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 13, 12:42)
tikrai daug apie šį žmogų girdėjau, bet sakykit, iš praktinės pusės: ar tai tkrai duoda praktinės naudos??.. gal klaidingai mąstau, bet ar ne didesnį vaidmenį čia saviįtaiga suvaidina?.. pasidalinkite patirtimi  4u.gif

Manau priklauso nuo to kada kreipsies ir ar tai nebus per vėlu. Bet manau atstatyti jėgom po chemijų ir spinduliavimo, tai geras variantas. Kadangi jis prie žolių prirašo įvairiausių vit. antioksidantų, homeopatinių preaparatų

QUOTE(vikka @ 2008 05 13, 14:11)
Labai ačiū,kad atsiliepėt,bet aš kaunietė.O ką reiškia BPG??? ax.gif Šią savaitę ruošiamės i onkologinį,gal ten kas ką galit patarti?Tiesiog nebežinau,ko griebtis ir kuo mamai padėti...
Stiprybės tau. verysad.gif

BPG yra bendrosios praktikos gydytojas, tegu išrašo siuntimą ir aprašo ligą, kokia diagnozė. Pabandyti galit nueiti, juk niekas per galvą neduos. Kaip supratau į Vilių žadat važiuot?
Ačiū mergaitės už užuojautą, bet dabar be galo sunku verysad.gif , nors turiu nuostabią šeimą, bet mama yra mama wub.gif
Atsakyti