Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Dėl širdies .Manoji per pirmas chemijas naktimis polkas šokdavo lotuliukas.gif .
Dabar prieš operaciją pradėjau naudoti Cardioton -yra E,B3,B6,C vit, cinko, žuvų taukų, agurklių, nakvišų.Dėl kalio ir magnio geriu Pananginą ir ištempė širdelė operaciją , o dabar irgi nieko blogo nedaro.
Vakar išgėriau kavos ir pajutau tokį pasibjaurėjimą schmoll.gif , reiškia vėl chemo sezonui su kava baigta.Pirmą dieną kai baigiasi chemo poveikis pasinori kavos.Praeitą kartą negėriau 5 mėnesius.
Be kofeino pas mus prekyboje yra geltona Jakobs kava.Skoniu nieko nenusileidžia tikrai.Vakare su sojos pienu gerdavau.
Kiek bijojau Topotekano, žiūriu baigiu ištempti 4u.gif .Ryt paskutinis kartas, pirmadienį kraujo tyrimai, o tada atostogos.
Ryt nuplaukia balius kavinėje.
Atsakyti
Labas,
nemanau, kad kosulio, kuriam slopinti vartojate barsuko taukus, neįveiktų žolės. Tada nebebus dvejonių dėl kokybės (grynas ar maišytas, sumedžiotas ar metus gulėjęs paupy?..) ir karma bus švaresnė, nes gyvuliukas liks gyvas (galbūt gyvas, jei kas kepurės nepasisiūs...).
Atsakyti
Perskaiciau temele nuo pirmo psl. Negaliu nesizaveti JUMIS VISOMIS. Esate tokios stiprios. wub.gif Is kiekvienos zinutes sklinda siluma.
Man pries 15 metu isoperavo melanoma, jokio svytinimo, chemijos nebuvo. Bet ka teko isgyventi, tai kiekviena supras.....Nuolat vazineju tikrintis, apgamu turiu labai daug, kai kurie ypatingai stebimi......Nesideginu, saugausi. Labiausiai spaudzia sirdi, del vaiku. Pries vaziuodama pasitikrinti nelabai graziai atrodancio apgamo kiekvienakart isgyvenu ta pati-matau , ir sapnuoju, kaip prie mano karsto verkia vaikai............Aisku tai kvaila, bet baimes seselis visada persekioja. Pati esu medike ir nuolat girdziu apie sias ligas, apie klastinga C koda (TLK kodyne vezys koduojamas C raide ir skaiciukais), kancias ir mirtis.
Meilse ir silumos jums merginos, aciu kad rasote tokias mintis kurios stiprina ir ikvepia kovai su klastinga liga kitas wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Apsiramink! Viskas gerai. Tai tik baimė dėl nežinobybės. Gyvenk šia diena. Jautiesi gerai? Viskas ir yra gerai. Stiprybės tau. Tai tik pokštas, tai ne tai, ką tu galvoji...Aš to linkiu.
Atsakyti
QUOTE(mamalama @ 2008 05 11, 22:55)
Apsiramink! Viskas gerai. Tai tik baimė dėl nežinobybės. Gyvenk šia diena. Jautiesi gerai? Viskas ir yra gerai. Stiprybės tau. Tai tik pokštas, tai ne tai, ką tu galvoji...Aš to linkiu.

As rami smile.gif tik randas ir idubimas ant kuno primena buvusia operacija, per visa uzkapali rolleyes.gif dar gydyojas juokavo, nemaza turi tai pamazinsim biggrin.gif
bet galejo nuo abieju pusrutuliu nugnybti. Operavo nuostabus gyd.Cepulis, nors liga buvo ant uzkapalio-gulejau veido chirurgijos skyriuj smile.gif Is pradziu vazinejau labai daznai, po to reciau, dabar tik kai paciai neaisku. Namuose visada turiu siuntima konsultacijai be datos. Vaziuodama ten nerandu sau vietos, o kai iseinu isgirdusi geras zinias, ir zmones atrodo gerseni, ir saule ryskiau sviecia.
nei vienas neesam apsaugoti nuo klastingos ligos, onkologai ivardija dabartine situacija, kaip vezio epidemija... verysad.gif Neseniai mire drauge nuo umios leukemijos, dar ne 23 metu neturejo, pries eleta menesiu pazystamos dukryte mire nuo tos pacios ligos, mano dukros bendraamze ir bendravarde.
Stiprybes jums visoms ir jusu artimiesiems. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 05 11, 22:25)
nei vienas neesam apsaugoti nuo klastingos ligos, onkologai ivardija dabartine situacija, kaip vezio epidemija... verysad.gif 

Jau išties. Žmogus susikūrė ir toliau aplink save kuria sąlygas šiai epidemijai plisti. Visi gyvenam tarsi ant parako bačkos, tačiau nesusidūrę su šia liga turi privilegiją apie tai negalvoti, net skaitydami ant cigarečių pakelio užrašą „Rūkymas sukelia vėžį“, o susidūrusiems šito jau niekada nelemta pamiršti. Ir ne tik nelemta, bet ir negalima, antraip gali pramiegoti momentą, kai situacija iš pataisomos pavirs į nepataisomą. Sorry, už kiek, iš pirmo žvilgsnio, depresyvias mintis, tačiau tai tik kvietimas būdrauti, kartais gal net perlenkiant lazdą (negražu, bet nepakenks...). Turiu namie priešingai besielgiantį pvz. Maniškiui suretino patikras iki pusmečio, tai tiek džiaugsmo dabar, kad iš venos reikės imti kraują tik 2 kartus per metus... Būtų mano valia (prisiminus Gabijos atvejį...), tikrinčiau į mėnesį 2 kartus. Bet manęs niekas neklauso, nors bijo ir įtariai žiūri į kiekvieną skaustelėjimą, be kurių, beje, neapseina nė viena diena ir net valanda. Ai...

Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 05 11, 18:39)
Perskaiciau temele nuo pirmo psl. Negaliu nesizaveti JUMIS VISOMIS. Esate tokios stiprios. wub.gif  Is kiekvienos zinutes sklinda siluma.
Man pries 15 metu isoperavo melanoma, jokio svytinimo, chemijos nebuvo. Bet ka teko isgyventi, tai kiekviena supras.....Nuolat vazineju tikrintis, apgamu turiu labai daug, kai kurie ypatingai stebimi......Nesideginu, saugausi. Labiausiai spaudzia sirdi, del vaiku. Pries vaziuodama pasitikrinti nelabai graziai atrodancio apgamo kiekvienakart isgyvenu ta pati-matau , ir sapnuoju, kaip prie mano karsto verkia vaikai............Aisku tai kvaila, bet baimes seselis visada persekioja. Pati esu medike ir nuolat girdziu apie sias ligas, apie klastinga C koda (TLK kodyne vezys koduojamas C raide ir skaiciukais), kancias ir mirtis.
Meilse ir silumos jums merginos, aciu kad rasote tokias mintis kurios stiprina ir ikvepia kovai su klastinga liga kitas wub.gif  wub.gif  wub.gif

verysad.gif verysad.gif verysad.gif Visi sako, kad reikia pozytiviai mastyt ir valdytis, vengti tokiu minciu ir vaizdu... Bet kartais atrodo, kad pasakyt yra lengviau negu padaryt... unsure.gif

vi_, as jei galeciau irgi tikrinciausi daznai...daznai...
Atsakyti
Stiprybes jums visoms.As pati turiu daug apgamu ir ana savaite buvau onkologini pas chirurga.Man l.keista pasirode ,kad jis prie ju net neprisiliete o tik sededamas paziurejo ir pasake ,kad jie nepyktibiniai ir juos galima isoperuot,nes jie negraziai atrodo,jie gadinea visa estetini vaizda.O is ko jie sprendzia ar jie piktybiniai ar ne?Nes man viena is ju paskauda,bet sake nieko cia blogo ner.Kaip as bijau tos klastingos ligos.Prisigalvoju visokiu baisiu dalyku,kaip aplinkui vos ne visi nuo jos mirsta.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 05 12, 00:13)
Maniškiui suretino patikras iki pusmečio, tai tiek džiaugsmo dabar

Jooo.... Man po 4 metų irgi pasakė tikrintis tik kas pusę metų. Tik aš nesidžiaugiau-taip baisu būti pusmetį be kontrolės. Taip ir buvo-neužilgo išgirdau "Recidyvas"...
Taip neturėtų palikti ligonių pusmečiui,juk per tą laiką gali įvykti nepataisomų dalykų.
Atsakyti
QUOTE(giedre78 @ 2008 05 12, 10:46)
.O is ko jie sprendzia ar jie piktybiniai ar ne?

Yra tam tikri požymiai kurie rodo koks tas apgamas, geras ar jau nebe smile.gif -dydis, spalva, paraudimas aplinkui, išskyros-atrodo tiek paminėjau. Manasis kurį pašalino buvo iškilęs apie 0,5 cm virš odos, pakeitęs spalvą -mėlynai violetiniai raudonas patapo, ir buvo jaučiama fliuktuacija viduje. Diagnozę perskaičiau ant kortelės, kai vežė operuoti. Tuo metu studijavau slaugą 2 kurse, tai šiek tiek nutuokiau kas gali būti. Po to dar ėmė iš kirkšninių limfmazgių biopsinius mėginius. Bet jau randas paliko blink.gif beveik A4 formato ilgio, pašalino daug audinių aplinkui , apsidraudimui. Bet man jis nei mano vyrui netrukdo smile.gif . O tikrinantis man visada žiūriu per tokį "televizorių" -nežinau aparato pavadinimo rolleyes.gif , pažiūri gilesnius sluoksnius, ir pasako-tam kartui nieko įdomaus nematau smile.gif .
Va reik i vėl važiuoti, jau senokai nebuvau, ale kaip nenoriuuuuuuu unsure.gif palauksiu atostogų tada brauksiu.
Atsakyti
Noriu neprotingai paklaust - ko reikia, kad galėtum pasidaryti kiaušidžių vėžio markerį (ar kaip jis ten)? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aige @ 2008 05 11, 23:25)
As rami  smile.gif  tik randas ir idubimas ant kuno primena buvusia operacija, per visa uzkapali  rolleyes.gif dar gydyojas juokavo, nemaza turi tai pamazinsim biggrin.gif
bet galejo nuo abieju pusrutuliu nugnybti. Operavo nuostabus gyd.Cepulis, nors liga buvo ant uzkapalio-gulejau veido chirurgijos skyriuj  smile.gif  Is pradziu vazinejau labai daznai, po to reciau, dabar tik kai paciai neaisku.

Mane taip pat operavo gyd Čepulis,tikrai nuostabus daktaras good.gif ,norėtųsi,kad daugiau būtų tokių gydytojų kaip jis... Pasirodo,man įtarė melanomą (sužinojau tik gavusi išrašą),o visą laiką maniau,kad adenoma wacko.gif . Šiandien sužinojau,kad įtarimai dėl melanomos nepasitvirtino,auglys vis tik buvo nepiktybinis bigsmile.gif ...
Atsakyti