Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Laba diena, kokios geros naujienos, sveikinimai nestuke.gif .
Jau zinai savo rezultatus verysad.gif , teks vel chemija ir vaistus vartoti, niekur jis nedingo dabar mieguistas, bet reikia dar pamigdyti ji. Seniau buvau minejusi apie savo klinikinius naujus vaistus, kurie buvo uzdrausti, nors man padejo. Tai vis delto konferencijoje leido vartoti tuos vaistus kam padejo tik keleta apribojimu ivede. Deja europieciai, balti nepraeina pro ta filtra. Neistempiau baltuju rases unsure.gif nors man padejo tie bandyminiai vaistai. Dabar siulo keleta gydymo variantu: 1. Vaistas Torceva, 2. Chemija ir bandyminiai vaistai (du variantai) 3. Senasis variantas chemija su bandyminiais vaistais.
Kas nors vartoja Torceva? Kaip veikia?
Klausimas butu del invalidumo. Uz koki laikotarpi galima gauti invaliduma? Ar galiu tiketis padavus paraiska gauti invaliduma uz 2007 m. rugsejo menesi ir iki dabar ir t.t. Ar reikia nuo sausio men prasyti invalidumo (zinau zinau lotuliukas.gif vadinasi netektas darbingumo lygis biggrin.gif ).

Teta, del kavos siulau pabandyti kava be kofeino thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 05 09, 02:11)
Teta, del kavos siulau pabandyti kava be kofeino  thumbup.gif .

Teta, thumb_yello.gif labai geras pasiūlymas.

Širdelei atsigauti reikia laiko, jutau aš ją apie 2 m. Man buvo stebimi echoskopu pakitimai po pirmos chemijos, sakė nedideli, bet negrįžtami. Praėjus trejiems metams, net po antros chemijos, jų nėra. Užrašyta: įvyko „kažkoks“ savaiminis persitvarkymas. Kadangi neturiu tikslaus išrašo, tai pacituoti tiksliai negaliu.
Todėl reikia tikėtis, kad ji pailsės ir vėl viskas bus gerai. Bent manoji greitai sureaguodavo į bet kokią aktyvesnę fizinę veiklą, pasikeitė vaikščiojimo tempas, tapau lėtesnė visur. Nuovargis ateidavo per širdį, būdavo taip, kad tenka prigulti pusvalandukui. Atsikeli pilnas jėgų - lyg nieko blogo ir nebuvo.
Dar koks jūsų kalis? Man širdelė siunčia siganlus, kai būna norma, bet jau ribinė. Besigydant ligoninėje mane prižiūrėjusi rezidentė (rezidentai - patys darbčiausi ir altruistiškiausi medicinos atstovai tongue.gif ) patarė laikas nuo laiko jį stebėti.

Kalį ir širdelę labai gerai stiprina džiovintų vaisių mišinukas. Buvo jau čia nekartą rašytas, priminsiu.
Lygiomis dalimis (g) razinos, graikiški riešutai, džiovinti abrikosai, medus + citrinos sultys. Kai kas pila konjaką arba brendį, kaip konservantą, citriną keičia spanguolėmis. Laikyti šaldytuve, valgyti po arbatinį šaukštelį kelis kartus per dieną.
Paruošimas paprastas. Sumalama viskas mėsmale ar kitaip susmulkinama į vienalytę masę + medaus + išspaustos citrinos sultys. Originaliame recepte siūloma citriną dėti su viskuo: žievele ir visa baltąja dalimi, bet man žievelė nelabai saugu atrodo. O kas ten toje ląstelienoje gero nežinau, tai vartoju tik citrinos sultis.
Su sanatorijos gydytoja kažkada apkalbėjom šitą receptėlį, tai ji sakė, kad labai gerai atsato viso organizmo jėgas, ypač pavasarį. Tik saldu, jei gliukozė padidėjusi reikėtų nenaudoti.

kareen
kažin ar atbuline data suteiks, reikėtų skambinti ir klausti tiesiogiai į Sodrą ir NDNT.
Nors ir nepatenki į bandyminius vaistų studijos pratęsimą, turi dar daug variantų. Parinks patį geriausią.
Tarceva tik prieš metus Lietuvoje registruotas. Viena forumo dalyvė tėveliui buvo gavusi iš JAV šiek tiek anksčiau, tai medikai jais negydė, sakė, neturim patirties ir leidimo tokiais medikamentais gydyti.
Skiria pas mus Tarcevą sunkiai, dėl brangumo, kai jau nepadeda kiti vaistukai.

Atsakyti
Ir priedo gėriau barsuko taukų kapsules, kurios saugo plaučius nuo žalingo poveikio

Nusipirkau ir as rusiskas barsuko tauku kapsules. Anotacijoje parasyta, kad gausu vit E, B2, B6, B12. Sklando mitas, kad prie onko susirgimu B grupes vitaminu nerekomenduojama. Neramu ar nepakenks? Dozes rekomenduojamos 18 kapsuliu per diena. O Jus tokiais kiekiais ir gerete? Kiek laiko vartojote? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 09, 09:38)
  Tetathumb_yello.gif labai geras pasiūlymas.
kareen
kažin ar atbuline data suteiks, reikėtų skambinti ir klausti tiesiogiai į Sodrą ir NDNT.
Nors ir nepatenki į bandyminius vaistų studijos pratęsimą, turi dar daug variantų. Parinks patį geriausią.
Tarceva tik prieš metus Lietuvoje registruotas. Viena forumo dalyvė tėveliui buvo gavusi iš JAV šiek tiek anksčiau, tai medikai jais negydė, sakė, neturim patirties ir leidimo tokiais medikamentais gydyti.
Skiria pas mus Tarcevą sunkiai, dėl brangumo, kai jau nepadeda kiti vaistukai.

Kava gali tureti 2-5 proc kofeino arba visiskai be kofeino. Drasiai kava be kofeino geriau per chemijas ir dabar.

Man Tarcevo ir neskirs jau sako nepades. Skirs chemija ir naujus bandyminius vaistus ir pagal kiekviena individualiai dar skirs vaistus bandyminius. Gausis kas tris savaites chemija ir savaite dar vaistus bandyminius leis. Tikiuosi dar i darba sulakstyti lotuliukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kareen: 09 gegužės 2008 - 09:55
QUOTE(ZoVi @ 2008 05 09, 10:21)
Nusipirkau ir as rusiskas barsuko tauku kapsules. Anotacijoje parasyta, kad gausu vit E, B2, B6, B12. Sklando mitas, kad prie onko susirgimu B grupes vitaminu nerekomenduojama. Neramu ar nepakenks? Dozes rekomenduojamos 18 kapsuliu per diena. O Jus tokiais kiekiais ir gerete? Kiek laiko vartojote? Aciu.

Ta mita jau senai paneige mokslininkai, bet kol jis isnyks is musu galvu. As tu tauku negeriau, bet kitokiu kapsuliu tai daugiau nei po 18 per diena gerdavau. Kadangi is mano galvos tas mitas taip pat neisgariaves sakyciau drasu labai, tiek vitaminu kas kart gauti. Gal geriau svieziu darzoviu kuriuose gausu tu vitaminu siek tiek saugiau blush2.gif .
Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 05 09, 09:21)

As asmeniskai geriau naturalius barsuko taukus, nu va i da gyva, ir saldytuve da turiu porcija visada tam atvejui jei kosulys uzpuola. Manau siuo metu del tu B grupes vitaminu ir gydytojai jau atlaidziau ziuri 4u.gif

Ale ot ziuriu mano receptuks kad prilipo, dziugu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 05 09, 11:06)
Ale ot ziuriu mano receptuks kad prilipo, dziugu  wub.gif

Rytoj bandysiu su pulmonolgu apie barsuko taukus kalbėti, gal leis juos. Mačiau interenete kartais būna skelbimų, kad parduoda. Norėtųsi garantijos, tiksliau, kieno nors rekomendacijų apie parduodantįjį. Gali gi visko primaišyti: + pusę barsuko + kokių nors nekaltų (vištos ar kt. gyvo padaro ) taukų. Barsukas gali būti gaišena, man reikia sveiko žvėrelio. Och, kiek reikalvimų. Nors pagalvojus, kad jam gyvybę kažkas atėmė iš viso noras vartoti praeina. Tik tiek, kad jau ji atimta ir ne mano tai darbas.

Visas giminė buvo sukelta ant kojų ieškoti pažįstamų medžiotojų ir barsuko taukų, rezultatas 0. Dukrelė net draugus ir jų tėvus įtraukė į paieškas, aš net nežinojau. Slapta.

Na, aš nosies dar nenukabinu. Kapsulės bus tik tada, kai nepasiseks gauti natūralių.
O dėl vitaminų B, žinau tik, kad Vyturėlis, gyvenanti Anglijoje rašė, jog jos onkologas britas sutiko, kad jie nėra gerai.
Bbūtinai žiūrėti, kad būtų dienos norma, o neviršintų dozių 10 k. Tada nieko.
Šiaip jokie viršnormiai negerai, ar tai viatminai, ar medikamentai. Iš vis turėtų būti atsižvelgiam į žmogaus masę. Kaip vaikams, kad skiria, per daug terlionės.

Atsakyti
Mergaites, kaip jus kovojate su dantu jautrumu? kalbejau su mama, antra diena lasinimo, ir rodos visi dantu nervai atsidare verysad.gif
Kazkada skaiciau apie skalavima burnos, bet kur ir kuo ten skalaujant palengveja, neberandu...
Atsakyti
Adis duokit zinia kada busit Kaune, as Jums tu barsuko tauku atseikesiu bickuliuka pabandymui, yra tokiu kurie tiesiog negali ju vartoti, o pvz man tiko, ir isvadavo nuo chronisko kosulio, plius ir nuo abstrukcijos, kas budinga gaunant bleomicina.
Papildyta:
QUOTE(Daile @ 2008 05 09, 10:58)
Mergaites, kaip jus kovojate su dantu jautrumu? kalbejau su mama, antra diena lasinimo, ir rodos visi dantu nervai atsidare verysad.gif
Kazkada skaiciau apie skalavima burnos, bet kur ir kuo ten skalaujant palengveja, neberandu...

Pabandykit Daktarin geli + vanduo su druska, paprasta ir padeda.
Atsakyti
Aciu Deganti, daktarinas dar nuo mazes pienligiu likes, o druska su vandeniu aplamai vaistas superinis thumbup.gif
Barsuko tauku maziukas slakelis ir pas mane kazkur likes, vidiniam naudojimui neteko panaudot, bet nudegimams, plauku galiukams, odos issausejimams labai geras daiktas. Tik kvapas nekoks...
pasiklausinesiu medziotoju, mazu pavyks taska mums visoms surast ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 05 09, 10:21)
Dozes rekomenduojamos 18 kapsuliu per diena. O Jus tokiais kiekiais ir gerete? Kiek laiko vartojote? Aciu.

Aš pradžioj gėriau po 3x3 per dieną (t.y. 9 kapsulės= pusė normos), vėliau po 2 kapsules 3 kart. Išgėriau visą pokelį (120?) per chemoterapiją ir spinduliavimą. Dabar žinau, kad tų kapsulių būna su įvairiais priedais. Aš tada gavau ir gėriau barsuko taukus su želmenų priedu, kuris davė tų vitaminų B. Bet buvo taip blogai (du mėnesius miegojau sėdėdama), kad bet kaip bandžiau pagelbėti savo kūnui.

Kareen, ačiū, kad priminei tą kavą be kofeino doh.gif Kažkada pati esu tėveliams pirkusi. Kai būdama sanatorijoje Druskininkuose po ilgos pertraukos kavinėje vėl išgėriau kavos, tokia apėmė palaima. Skanesnės kavos nesu gėrusi thumbup.gif

Adis, Deganti, ačiū už receptą. Bandysiu.

Papildyta:
QUOTE(Daile @ 2008 05 09, 11:58)
kaip jus kovojate su dantu jautrumu? kalbejau su mama, antra diena lasinimo, ir rodos visi dantu nervai atsidare verysad.gif

Sanatorijoje man labai padėjo purvas dantenoms + skalavimas mineraliniu vandeniu. Purvo nelabai gausit, bet mineralinį vandenį galit pabandyti. Tik sanatorijoje jis labai koncentruotas, ne geriamas.
Atsakyti
Aciu uz info apie barsuka. O gal kam teko naudoti meskos taukus? Kai pirkau barsuko taukus, man siule meskos taukus. Sake, kad jie veiksmingesni. Tinklapiuose rusu kalba teigia, kad meskos taukai tinka prie onko ligu. Kokia jusu patirtis siuo klausimu?
Atsakyti