Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(Siracusa @ 2008 05 08, 07:06)
Laba smile.gif
ale naujienos kokios yahoo.gif  wub.gif Sveikinimai begaliniai Tau wub.gif
aš pas kmu ginekologus lankiausi, nuostabūs tikrai ir visada jaučiau palaikymą  ax.gif  wub.gif
hematologai jau žino šito naujieną?  bigsmile.gif

Aciu visoms uz palaikyma, as lankausi (tiksliau pradejau) daba kaune saules medicinos centre, ir pas ten dirbancia ginekologe, vakar buvau pirma kart, tai saunu kad ji neissigando mano diagnozes, pasake, kad tai buvo jau senai ir buves gydymas neturi jau jokiso itakos, tie vaistai senu seniausiai isgarave, antra atkalbejo nuo genetiniu tyrimu, tik sake 18 savaite (siandien dar tik 10) duos siuntima i klinikas ti kazkokiam krutam echoskopui su genetiku kartu, ir abi nusrendem, kad to pakaks, nes jei jau pavyko pastot, tai turetu but viskas gerai, be to nestumas vystosi normaliai, nera jokios persileidimo rizikos ir panasiai, na tai siandien ryte pridaviau visus tyrimus, kita savaite paziuresim kaip atrodo.

Zinai Siracusa as manau hematologas suzinos tik per kita tech apziura kuri bus kitamet, jau po vaikelio gimimo, paskutiniai tyrimai visi buvo geri, o ji pati mus uztikrino, kad jei pavyks pastot tai viskas ok, galim gimdyt, o jau ginekologai zinos kokius tyrimus paskirti esant po tokios ligos, kadangi po mano gydymo praejo jau daug laiko, tai as nebeieinu i jokias rizikos grupes pasirodo.

Atsakyti
deganti, manau, kad priežiūra bus pati geriausia, kokia tik gali būi iš ginekologinės pusės. Tu savęs nepamiršk lepinti, dar ir kitų lepinimo paprašyk. Bus viskas OK.

Atsakyti
Deganti, kuo didesnės sėkmės bigsmile.gif Šitie rūpesčiai kur kas malonesni. 4u.gif 4u.gif

Adis, riebalas lengvas daiktas, tad jo 1 kg daug išpučia. Kai baigiau visas procedūras ir pradėjau gerti tamoksifeną, man irgi raukšlės pradėjo lygintis. Buvau išsigandusi. Net rūbų naujų nebepirkau. Dabar pūtimosi tempai lyg ir sumažėjo - ar organizmas apsiprato, ar pasisotino. Bet žinot, prieš mūsų susitikimą visada jus įsivaizdavau aukštą, pilną moteriškę - mano supratime toks yra energingas žmogus. Susitikimo diena nebuvo pati sveikiausia jūsų diena, bet jei prie tos dienos Adis prilips koks kilogramas, tai nemanau, kad jis pakenks.

QUOTE(ZoVi @ 2008 05 08, 09:38)
Tyrimu kol kas jokiu neskiria, o man del plauciu neramu: atsirado kosuliukas. Bet raminu save, kad tai nuo persalimo, nes paskauda ir gerkle. Ir nugara paskauda. Gal reiketu kokiu tyrimu? Gal kam panasiai buvo? Pasidalinkite patirtimi.

Chemoterapijos metu buvo prilipęs kosulys. Tiesa, tada labai skaudėjo gerklę, kuri manėm ir davė kosulį. Įtarėm, kad ji galėjo skaudėti arba nuo peršalimo, arba nuo refliukso (skrandžio rūgščių išsijiejimo į stemplę). Kad tik pralįsti pro chemijas, tuo pačiu metu gydžiausi ir nuo vieno, ir nuo kito. Ir priedo gėriau barsuko taukų kapsules, kurios saugo plaučius nuo žalingo poveikio. Skrandžio tyrimą darėm tarpe tarp chemoterapijos ir švitinimo - pasak gydytojos, ramiausiu periodu, kai mažiausiai dirginamas. Tad, nors švitinimas ir atrodo neskausmingas, turi užslėptų dalykų.
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 05 08, 13:23)
Kai baigiau visas procedūras ir pradėjau gerti tamoksifeną, man irgi raukšlės pradėjo lygintis. Buvau išsigandusi. Net rūbų naujų nebepirkau. Dabar pūtimosi tempai lyg ir sumažėjo - ar organizmas apsiprato, ar pasisotino.

Nori pasakyt, kad nuo Tamoksifeno pradejo svoris augti? ax.gif As geriu tik 2 savaites. Stebiu save kasdien. Kolkas ypatingo salutinio poveikio nematau.
Atsakyti
Deganti, aišku, kad rizikos jokios nėr, gi tiek metų tau jau praėję biggrin.gif
lengvo nešiojimo ir pranešk vis kaip sekasi wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Siracusa: 08 gegužės 2008 - 14:54
QUOTE(Teta @ 2008 05 08, 13:23)

prilips koks kilogramas, tai nemanau, kad jis pakenks.

Jei tai būtų normalus svoris, nepakenktų visi 5 kg. Tai nesveikas išpurtimas ir tinimas. Dėl to ir rašau, kad ryte balerina, vakare dramblina.
Be to, dėl to skauda rankas, tirpsta. Limfa nenuteka gerai, reikia riboti druską ir skysčius, o skysčius vartoti po ch. labai reikia dėl tų pačių kepenų apsivalymo. Et, daugiau nerutuliosiu šios temos.

Atsakyti
Labas seimyna 4u.gif

Siandien mano mamai pirma chemijos diena.
Prasidejo mums dar vienas, naujas etapas. Einu skaityt senu temu, rinkti info, nes vel nezinomybeje.
Atsakyti
Labas,

Deganti, nuosirdziausi sveikinimai! 4u.gif 4u.gif 4u.gif pasirodo dar ir taip buna....

Siandien nuejau lasinti eilines dozes ir mane pasodino prie Veronikos Pavilionienes. Teko pabendrauti, gaila, kad trumpai, tas herceptinas taip greitai sukapsi verysad.gif Paliko labai siltos ir mielos moters ispudi. Gaila, kad ta musu liga griebia visus is eiles.
Oi, kad jus zinotumet, kaip man viskas atsibodo!!!! O dar tik pradzia, dar 8 dozes laukia, o paskui ir visa kita... bijau.gif Aisku, visokios emocijos retkarciais uzpuola, bet kol kas jas ginu i sali ir dziaugiuosi pavasariu, ka tikrai neidama i darba galiu daryti. Vat ir privalumas smile.gif

Romantike, gal pavyks susitikti rytoj? Susiskambinsim wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ryke: 08 gegužės 2008 - 19:45
QUOTE(romantikė @ 2008 05 08, 14:26)
Nori pasakyt, kad nuo Tamoksifeno pradejo svoris augti? 

Nežinau, ar nuo tamoksifeno, ar nuo "išbadėjimo". Ir negaliu pasakyti, kad svoris augo. Tiesiog, kaip Adis sako, jaučiausi tinstanti. Visa oda atrodė putli. Todėl sanatorijoje labai sąžiningai eidavau į mankštas biggrin.gif

Papildyta:
Vis dar negaliu gerti kavos - labai pradeda tabaluotis širdelė ir labai ilgai nenurimsta. Gal žinote, kaip ją pastiprinti. Geriu žuvų taukus, bet jų vienų tikriausiai permaža unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 07, 10:19)

Čia onkologija, 7 mėn. didžiulis laimėjimas. ...

Iš 10,7 vs 10 mėn. gaunasi 0,7 mėn., t.y. apie 3 savaitės...

O dėl kitko... Jei pakanka stiprybės žinoti, žinojimas yra gerai. Tačiau, kaip žinojimą, pvz., apie modernesnius/efektyvesnius gydymo metodus taikomus kitur, pritaikyti pas mus, kur patvirtintos standartinės gydymo procedūros, kuriose jie nenumatyti? Arba kur sužinoti, kokia chemija mūsų atveju yra efektyviausia? Juk stipresnė nereiškia geresnę, kaip mums kad logiškai susimąsto. Gydyme ir mes labai aktyviai dalyvavome – gydytoja iš mūsų kaskart sužinodavo nemažai naujo iš onkologijos pasaulio... Naujienas ji sutikdavo su pavargusia šypsena ant veido. Nes žinojo, kad naujienos yra teorija, o tai, ką ji mums gali pasiūlyti, yra praktika, ir tarp teorijos ir praktikos yra kažkas tokio, ko neperlipsi ir už pinigus. Aišku, čia neina šneka apie žinojimą, jog ir mūsuose prieinamame arsenale šalia standartinio (kaip taisyklė, nemokamo) yra modernus (kaip taisyklė, nekompensuojamas) gydymas. Tačiau apie tai gydytojas, paprastai, bent užsimena. Šiandien, jau kiek nutolus nuo gydymo etapo, kuomet gausus prisiskaitymas kėlė abejones ir norą kažką koreguoti, kažkodėl įtikėjau, kad gydytojai geriau už mus žino, kas pas mus arba mums yra įmanoma ir ko verta imtis.

Stiprybės tau dorojantis su prednizolonu. Ir lai visa tai, per ką jau perėjai ir vis dar eini, padeda pasiekti ramybės salelę ar net visą kontinentą, kurie mūsuose čia vadinami REMISIJA.

Atsakyti
Adis rašė: "Logiškai galvojant, jei veikia kraujotaką, tai gal ir skatina angiogenezę?"

Netiesa, kraujotaka ir angiogenezė - du skirtingi dalykai. Dar daugiau - tos medžiagos, kurios yra Jūsų minėtame preparate, yra netiesioginiai angiogenezės inhibitoriai (slopintojai). Tad - gerkit į sveikatą.
Atsakyti
Vaistininkui. aciuks.gif Ačiū Jums. Poveikis tikrai buvo po ilgesnio vartojimo. Prireikė maždaug 3-4 mėn.

Vi_ visi tavo pamąstymai yra absoliučiai teisingi. smile.gif
Atsakyti