Deganti,
arune, kada i sanatorija vaziuosi?
Aciu merginos uz sveikinimus, pati tai dar tokioj sumaisty, visi siaip dziaugiasi, o va mes su mama abi tokios pragmatikes, siandien laukia susitikimas su ginekologe nauja, paziuresiu kaip man pasiseks viska ramiai nupasakoti ir ka ji pasakys daba reiks info rink apie nestumo stebesina moteru po onko ligos, ir aisku paciai tai praeiti, na ka mano kaip "eksperto" gyvenimas tesiasi, jau buvau nuo tokios veiklos atpratus daba ir vel prasides ziniu kaupimo etapas.
Arune kaip suprantu visi tyrimai paskutiniai geri, o atvaizdas su kiekviena diena tame veidrodyje tikrai grazes
Romantike kaip Jus?
Arune kaip suprantu visi tyrimai paskutiniai geri, o atvaizdas su kiekviena diena tame veidrodyje tikrai grazes
Romantike kaip Jus?
QUOTE(Deganti @ 2008 05 07, 13:08)
Aciu merginos uz sveikinimus, pati tai dar tokioj sumaisty, visi siaip dziaugiasi, o va mes su mama abi tokios pragmatikes, siandien laukia susitikimas su ginekologe nauja, paziuresiu kaip man pasiseks viska ramiai nupasakoti ir ka ji pasakys daba reiks info rink apie nestumo stebesina moteru po onko ligos, ir aisku paciai tai praeiti, na ka mano kaip "eksperto" gyvenimas tesiasi, jau buvau nuo tokios veiklos atpratus daba ir vel prasides ziniu kaupimo etapas.
Romantike kaip Jus?
Romantike kaip Jus?
Visaip buna. Savijauta gera. Nors pasitikrinus sveikata po gydymo, radau, kad skydliaukes ir sirdies bukles labai suprastejo. Pagrindines diagnozes profpatikrinimo dar nebuvo.
Bet...dziugina mane kiekviena akimirka, kuria praleidziu salia savo spinduleliu-vaiku, ypac mazoji - mano gyvenimo esme. Kai ji mane apkabina, sako"myliu-myliu", ziuri tiesiai man i akis savo spinduliojanciu zvilgsniu, as tirpstu...asaru is perpildanciu mane jausmu sulaikyt negaliu...
Kovoju su biurokratais del man labai reikalingo vaisto, kurio jie man nenori apmoket. Realybe
QUOTE(romantikė @ 2008 05 07, 14:01)
Nežinau,dar net neklausiau,ar čia man priklauso,ar ne. Va,kitą savaitę važiuoju tyrimus pabaigti,ir tada paklausiu. Šiaip tai labai noriu.
QUOTE(Deganti @ 2008 05 07, 14:08)
niekis tas atvaizdas,absoliutus niekis.Čia tik šiaip paplepėjimai.
Adis,o kaip tu,ar jau daraisi panaši į drambliuką?
QUOTE(romantikė @ 2008 05 07, 08:41)
Laba diena.
Moraline bukle labai keista...Daznai uzmirsus apie praeita etapa, net issigastu...KAIP as galejau pamirsti??? O buna kitu dienu kai norisi verkti, nes viskas VEL atrodo tamsiom spalvom...
Siandien sapnavau, kad manes vel laukia operacija, kad viskas atsinaujino is kitos puses. KAIP baisu buvo tam sapne. Net atsibudus, nesupratau is karto, kad tai buvo tik mano pasamones laki vaizduote....Pasijutau kaip kare...Taip buvo gaila vaiku, nes akivaizdziai girdejau daktaru zodzius, kad dabar jau gyvensiu labai trumpai
Brrrrrrrrrrr...
Moraline bukle labai keista...Daznai uzmirsus apie praeita etapa, net issigastu...KAIP as galejau pamirsti??? O buna kitu dienu kai norisi verkti, nes viskas VEL atrodo tamsiom spalvom...
Siandien sapnavau, kad manes vel laukia operacija, kad viskas atsinaujino is kitos puses. KAIP baisu buvo tam sapne. Net atsibudus, nesupratau is karto, kad tai buvo tik mano pasamones laki vaizduote....Pasijutau kaip kare...Taip buvo gaila vaiku, nes akivaizdziai girdejau daktaru zodzius, kad dabar jau gyvensiu labai trumpai
Brrrrrrrrrrr...
Deja labai pažįstama būsena , kai pradėjau sveikti po pirmos chemo , po kokio pusmečio užplaukė juoda depresija , naujos chemijos baimė, ašaros.Teko pradėti naudoti antidepresantus.Mano pačios valios deja neužteko susitvarkyti su tokiomis mintimis.
(Teta @ 2008 05 06, 22:25)
Šiandien išdrįsau išlįsti iš peruko ir į darbą nueiti be jo Per šventes "repetavau" sode, pratinau savo plikutę prie gryno oro. Gabija, jei dabar būtų stiliaus konkursas, tai aš jus gal ir pralenkčiau Jei jūs nebūtumėt jame sudalyvavusi, vargu ar jau šiandien būčiau išdrįsusi ir aš išeiti sava galva į visuomenę. Tik šešėlis nelabai gražus - ausys labai matosi
Na nors koks pozityvus mano įnašas.O dabar nevisos dienos saulėtos, tai kol orai pasitaisys , tai ir plaukai paaugs , ir šešėlis bus OKEI.
O aš be peruko dariau eksperimentą ,nuėjau į vieną buvusių darbų-rezultatas niekas nepažino , kol neprakalbau. Smagu ,
Reikia Valinsko paprašyti , kad surengtų gražiausios arbūziukės konkursą.
O aš ryt pirmą kartą eisiu pas kirpėją.Nežinau ką sugalvos jo fantazija.Plaukai šonuose beveik tiesūs , viršugalvyje karakulis .
O Topotekanas kol kas elgiasi labai gerai.Nors dar tik du kartus įkaliau.
Sėkmės visoms.
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 07, 00:23)
adis, labai ačiū už info skaitau daug ir intensyviai, mat tikiu, kad žinojimas - kelias sėkmės link, tik va teorijos viena, praktiniai potyriai vėlgi - kita
šiandien buvo pirmas lašinimas, viskas lyg ir gerai, tik emocinė įtampa truputį jaučiasi, visaip stengiuosi praskaidrinti mamai nuotaiką. tiesa, pasidalinkite patirtimi dėl Zofrano - kas keletas valandų jį reiktų leistis? sesutė rekomendavo apytiksliai kas šešias valandas, bet mama sakosi geriau jaučianti ir tarpus gana ilgus daro, pastarasis - 9,5 val. gal tikrai individualus dalykas, tik pamenu, kai pirmą kartą po pirmos chem jį pavėlavo susileisti, jau buvo pradėję pykint, tai dieve dieve koks košmaras laukė.. po tokios patirties paskui ir atsiranda siaubukai baunukai:)
gabija, o Jums kokiu dažnumu lašins?
Papildyta:
beje, dėl perukų: su viena moterim palatoj įsikalbėjau, taip dailiai atrodė, kad net ryžausi klausti, ar savi plaukučiai - pasirodo, kad ne bet jau dailumas moters
šiandien buvo pirmas lašinimas, viskas lyg ir gerai, tik emocinė įtampa truputį jaučiasi, visaip stengiuosi praskaidrinti mamai nuotaiką. tiesa, pasidalinkite patirtimi dėl Zofrano - kas keletas valandų jį reiktų leistis? sesutė rekomendavo apytiksliai kas šešias valandas, bet mama sakosi geriau jaučianti ir tarpus gana ilgus daro, pastarasis - 9,5 val. gal tikrai individualus dalykas, tik pamenu, kai pirmą kartą po pirmos chem jį pavėlavo susileisti, jau buvo pradėję pykint, tai dieve dieve koks košmaras laukė.. po tokios patirties paskui ir atsiranda siaubukai baunukai:)
gabija, o Jums kokiu dažnumu lašins?
Papildyta:
beje, dėl perukų: su viena moterim palatoj įsikalbėjau, taip dailiai atrodė, kad net ryžausi klausti, ar savi plaukučiai - pasirodo, kad ne bet jau dailumas moters
Zofraną skiria priklausomai nuo chemo sudėties.Dabar leidžia tik kartą , anksčiau leidausi du.Specialiai mažinti nemanau , kad reiktų.Nes jei pasijaučia blogumas ir susileidi, tai jau mažai padeda .Man buvo per pirmą ciklą išsivystęs psichologinis pykinimas, o tai jau sudėtinga, nes pykina dar prieš chemiją dvi dienas, pradėdavau vemti , tik įėjus į ligoninės kolidorių.
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2008 05 07, 14:08)
Romantike kaip Jus?
Romantike kaip Jus?
Bandyk nuginti abejones, įsivaizduodama save ir vaikutį sveikais.Kiekvieną dieną skirk valandėlę tokių vaizdų kūrimui, nupieš kaip moki tokios laimingos ateities paveikslą, save ir vaikutį , saulę , jūrą ar kas tau miela, pasikabink matomoje vietoje ir kai užeis abejonės žvelk į tą paveikslą ir labai , labai prašyk dievo, kad šis paveikslas atgytų ir taptų tikrove.
Sėkmės tau.
Oi, oi, oi kas čia vyksta. Deganti, laukiau laukiau tokių žinių - sulaukiau. Labai labai džiaugiuosi sveikinu. Šitiek teigiamų emocijų mums čia suteikei...
Šeštadienį KT tyrimas dėl plaučių. Gal sumažins man tą prednizoloną. Kad jį kur, be savo darbelio atlieka daug pašalinių. Kerta per sąnarius, atsitupiu ką nors pavalyti ar iš spintutės pasiimti ir neatsistoju, kviečiu pagalbon dukrą, kad padėtų. Vakar į mikriuką neįlipau. Pilvelis - taukinė, veidas toks pat. Toks jausmas, kad visi riebaliukai sutekėjo į dvi vietas: pilvą ir veidą. O svoris - + tik 1 kg. Gerai, kad vyras nuostabus. Skundžiuos, kad nei šaip, nei taip atrodau. Aš gi savimyla. Dešimt su virš metų sportavau - aerobika, stepas, kikboksas. Ypač šitą mėgau. Pilvo presiukas super buvo... tai maniškis sako, už tai nė vienos raukšlės ant veido. Visos išsilygino. Apetitas lyg jau vėl grįžta į vietą, naktimis nesikeliu valgyt.
Labai daug vaikštau, pastebėjau, kad vaikštant tinimas nuo veido atslūgsta. Bet tada tinsta kojos, tiksliau pėdos. Taip ir gyvenu ryte balerina, per pietus citrina, vakare drambliukas. Būtų liūdna, jei ne kolegos iš kraujo forumo. Ten vienas vyriokas tokias pat problemėles gvildena...žinai, kad ne vienai man taip, yra ir daugiau tokių, nesi kažkokia išskirtinė šio vaisto atžvilgiu.
Kai tik yra laiko važiuoju į centrą, aš tokiam rajone gyvenu, kur vaikštinėti nelabai smagu. Eilinis mikrorajonas su keliais aplūžusias medeliais. Centre prasinešu (sraigės greičiu) Vilniaus gatve, užsuku kavos, atsidarė pas mus toks A&J ŠOKOLADINIŲ DESERTŲ RESTORANAS, pavadinimas skambus, iš tikrųjų tai labai jauki kavinukė, nedaug žmonių, muzika rami. Kava panaši į tokią, kaip gėriau Italijoje. Tai ten pailsiu, paskaitau spaudą, tada pas vyrą į darbą ir namučių kartu. Nuo gegužės 1 d. aš jau dirbantis žmogiukas. Mano darbo grafikas laisvas. Dirbu namučiuose. Yra darbelio, skambutis, padarau ir vėl laisva. Vienu žodžiu, gyvenimas gražus ir puikus.
Šeštadienį KT tyrimas dėl plaučių. Gal sumažins man tą prednizoloną. Kad jį kur, be savo darbelio atlieka daug pašalinių. Kerta per sąnarius, atsitupiu ką nors pavalyti ar iš spintutės pasiimti ir neatsistoju, kviečiu pagalbon dukrą, kad padėtų. Vakar į mikriuką neįlipau. Pilvelis - taukinė, veidas toks pat. Toks jausmas, kad visi riebaliukai sutekėjo į dvi vietas: pilvą ir veidą. O svoris - + tik 1 kg. Gerai, kad vyras nuostabus. Skundžiuos, kad nei šaip, nei taip atrodau. Aš gi savimyla. Dešimt su virš metų sportavau - aerobika, stepas, kikboksas. Ypač šitą mėgau. Pilvo presiukas super buvo... tai maniškis sako, už tai nė vienos raukšlės ant veido. Visos išsilygino. Apetitas lyg jau vėl grįžta į vietą, naktimis nesikeliu valgyt.
Labai daug vaikštau, pastebėjau, kad vaikštant tinimas nuo veido atslūgsta. Bet tada tinsta kojos, tiksliau pėdos. Taip ir gyvenu ryte balerina, per pietus citrina, vakare drambliukas. Būtų liūdna, jei ne kolegos iš kraujo forumo. Ten vienas vyriokas tokias pat problemėles gvildena...žinai, kad ne vienai man taip, yra ir daugiau tokių, nesi kažkokia išskirtinė šio vaisto atžvilgiu.
Kai tik yra laiko važiuoju į centrą, aš tokiam rajone gyvenu, kur vaikštinėti nelabai smagu. Eilinis mikrorajonas su keliais aplūžusias medeliais. Centre prasinešu (sraigės greičiu) Vilniaus gatve, užsuku kavos, atsidarė pas mus toks A&J ŠOKOLADINIŲ DESERTŲ RESTORANAS, pavadinimas skambus, iš tikrųjų tai labai jauki kavinukė, nedaug žmonių, muzika rami. Kava panaši į tokią, kaip gėriau Italijoje. Tai ten pailsiu, paskaitau spaudą, tada pas vyrą į darbą ir namučių kartu. Nuo gegužės 1 d. aš jau dirbantis žmogiukas. Mano darbo grafikas laisvas. Dirbu namučiuose. Yra darbelio, skambutis, padarau ir vėl laisva. Vienu žodžiu, gyvenimas gražus ir puikus.
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 07, 18:11)
O Topotekanas kol kas elgiasi labai gerai.Nors dar tik du kartus įkaliau.
Sėkmės visoms.
Sėkmės visoms.
nus, tfu tfu tfu, bet mums irgi labai neblogai. net toks juokas suėmė: vakar juokavom su mama, kad šiandien balandėlių darysim abi (ji šias dieneles pas mane leidžia, kad nereikėtų kasdien į Kauną 60 km važiuoti, o ir šiaip ramiau abiem kartu), tai ką jūs manot - grįžtu po darbo penktą, o ant stalo jau garuoja! viena ji paslapčia pagamino o svarbiausia - kad ir pati patenkinta, ir savijauta nebloga liko dar rytoj viena lašelinė ir pirmas laiptelis įveiktas.
Deganti, kiek jaukių emocijų įnešėte
Papildyta:
Tiesa, dėl Zofrano, tai sesutės šiandien paprašiau patikslint: prieš pradedant lašinti suleido dvi (!) ampules, o dar vieną susileidom 22 val. Dar sakė vidutiniškai rekomenduotina kas šešias valandas leisti, bet šiaip jau iš tiesų labai individualu..
Deganti,kokios nuostabios naujienos
Mergaites,norejau paklausti tokio dalyko:mano mamai 2006 vasari pasalino skrandi(adenokarcinoma).Visi tyrimai,kuriuos jai atlieka-echoskopija. Manau,tai nera pakankamai informatyvu. Ka jus patartumete? Mama nieko is gydytoju nereikalauja. Negana to,kiekviena karta duoda "i kisene"uz keliu minuciu tyrima.
Mergaites,norejau paklausti tokio dalyko:mano mamai 2006 vasari pasalino skrandi(adenokarcinoma).Visi tyrimai,kuriuos jai atlieka-echoskopija. Manau,tai nera pakankamai informatyvu. Ka jus patartumete? Mama nieko is gydytoju nereikalauja. Negana to,kiekviena karta duoda "i kisene"uz keliu minuciu tyrima.
Laba
ale naujienos kokios Sveikinimai begaliniai Tau
aš pas kmu ginekologus lankiausi, nuostabūs tikrai ir visada jaučiau palaikymą
hematologai jau žino šito naujieną?
QUOTE(Deganti @ 2008 05 07, 13:08)
ale naujienos kokios Sveikinimai begaliniai Tau
aš pas kmu ginekologus lankiausi, nuostabūs tikrai ir visada jaučiau palaikymą
hematologai jau žino šito naujieną?
Kovoju su biurokratais del man labai reikalingo vaisto, kurio jie man nenori apmoket. Realybe
Labas mergaites! Kokios Jus nuostabios! Kiek optimizmo! Kaip man toli iki Jusu.
Romantike, norejau paklausti del kokio vaisto kovoji?(moteriskas smalsumas) Musu diagnozes beveik tos pacios, tik pas mane hormonams nejautrus (EG- ir PR silpnai teigiamas). As ipusejau svitinimo maratona. Ryskiu nepatogumu kol kas nejauciu, tik vakarais labai prie lovytes traukia, o diena prasideda 4 val ryte. Tyrimu kol kas jokiu neskiria, o man del plauciu neramu: atsirado kosuliukas. Bet raminu save, kad tai nuo persalimo, nes paskauda ir gerkle. Ir nugara paskauda. Gal reiketu kokiu tyrimu? Gal kam panasiai buvo? Pasidalinkite patirtimi.
Sekmes visoms!