Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(Teta @ 2008 05 06, 22:25)
Šiandien išdrįsau išlįsti iš peruko ir į darbą nueiti be jo  bigsmile.gif

Aš net neįtariau, kad Jūs su peruku. doh.gif Pagalvojau ir kada gi taip suspėjo plaukai ataugti. doh.gif
Atsakyti
adis, labai ačiū už info 4u.gif skaitau daug ir intensyviai, mat tikiu, kad žinojimas - kelias sėkmės link, tik va teorijos viena, praktiniai potyriai vėlgi - kita ax.gif

šiandien buvo pirmas lašinimas, viskas lyg ir gerai, tik emocinė įtampa truputį jaučiasi, visaip stengiuosi praskaidrinti mamai nuotaiką. tiesa, pasidalinkite patirtimi dėl Zofrano - kas keletas valandų jį reiktų leistis? sesutė rekomendavo apytiksliai kas šešias valandas, bet mama sakosi geriau jaučianti ir tarpus gana ilgus daro, pastarasis - 9,5 val. gal tikrai individualus dalykas, tik pamenu, kai pirmą kartą po pirmos chem jį pavėlavo susileisti, jau buvo pradėję pykint, tai dieve dieve koks košmaras laukė.. po tokios patirties paskui ir atsiranda siaubukai baunukai:)

gabija, o Jums kokiu dažnumu lašins?

Papildyta:
beje, dėl perukų: su viena moterim palatoj įsikalbėjau, taip dailiai atrodė, kad net ryžausi klausti, ar savi plaukučiai - pasirodo, kad ne 4u.gif bet jau dailumas moters bigsmile.gif
Atsakyti
Laba diena.

Jau pusantro menesio bunu be skareles "prie zmoniu". Is pradziu, visi, kas nezino apie buvusi gydyma, klause KODEL taip trumpai apsikirpau g.gif Dabar jau girdziu tik komplimentus, nes, pasirodo, tinka man ta trumpa sukuosena...Kam as taip ilgai "nesiojau" ilgus plaukus mirksiukas.gif

Moraline bukle labai keista...Daznai uzmirsus apie praeita etapa, net issigastu...KAIP as galejau pamirsti??? O buna kitu dienu kai norisi verkti, nes viskas VEL atrodo tamsiom spalvom...
Siandien sapnavau, kad manes vel laukia operacija, kad viskas atsinaujino is kitos puses. unsure.gif blink.gif verysad.gif KAIP baisu buvo tam sapne. Net atsibudus, nesupratau is karto, kad tai buvo tik mano pasamones laki vaizduote....Pasijutau kaip kare...Taip buvo gaila vaiku, nes akivaizdziai girdejau daktaru zodzius, kad dabar jau gyvensiu labai trumpai verysad.gif verysad.gif verysad.gif

Brrrrrrrrrrr...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 07 gegužės 2008 - 07:42
QUOTE(vi_ @ 2008 05 06, 22:48)
Studijos atradimas toks: Avastinas naudojamas kartu su chemo/radio-terapijomis, paskatina pažeistų auglio kraujagyslių atsistatymą (kaip suprantu, auglys negalėdamas prisikurti naujų kapiliarų, atsiremontuoja senus), ir tokiu būdu padidina chemoterapijos efektyvumą.

Aš taip pat šiomis dienomis perskaičiau panašų straipsnelį, tik skirtą "plačiajai visuomenei" smile.gif. Straipsnelis atspausdintas "Scientific American" žurnale, balandžio mėn. numeryje. Leidžiamas šis žurnalas ir lietuvių kalba, yra spaudos kioskuose. Ten rašoma panašiai kaip pasakojo Vi: tyrėjai naudojo avastiną, atliko tyrimus (berods BMR) - augliuko kraujagyslių tinklas tapo apardytas, atliko kitus tyrimus (neminėjo, bet manau PET) - energijos sunaudojimas nesumažėjo. Vadinas, likusio "branduoliuko" kraujotaka "atsistatė", nes šiaip augliukai turi labai netvarkingą kraujotaką. Ten kaip ir akcentuojama, kad gydymas avastinu turėtų būti kompleksinis (tik kartu su chemoterapija arba spinduline terapija). Kažin, gydymo praktikoje matyt irgi netaikoma avastino monoterapija g.gif. Autorius šneka ir apie tai, kad ateityje panašūs vaistai galėtų būti naudojami kitų ligų, susijusių su sutrikusia kraujotaka gydymui (pvz. geltonosios dėmės - kuri sukelia aklumą).
Gal ir "į pievas" begalvodama nuėjau, bet...O kaip tuomet su tom ryklio kremzlėm. "Rimtų darbų" kažkaip man nepavyko rasti, matyt nemoku "googlinti" blush2.gif . Gerai, tarkim jos tikrai "slopina angiogenezę". O jei naudojamos, kaip papildas po gydymo, remisijos metu...? Nesuprantu, ar vėl čia ta lazda su dviem galais išlindo, ar aš ieškau kabliukų ten kur jų nei negali būti unsure.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ūkanota: 07 gegužės 2008 - 08:33
QUOTE(romantikė @ 2008 05 07, 08:41)
Siandien sapnavau, kad manes vel laukia operacija, kad viskas atsinaujino is kitos puses.  unsure.gif  blink.gif  verysad.gif KAIP baisu buvo tam sapne. Net atsibudus, nesupratau is karto, kad tai buvo tik mano pasamones laki vaizduote....Pasijutau kaip kare...Taip buvo gaila vaiku, nes akivaizdziai girdejau daktaru zodzius, kad dabar jau gyvensiu labai trumpai  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Brrrrrrrrrrr...

TAI TIK SAPNAS. Aš net dabar susapnavusi blogą sapną griebiuosi tokio RITUALO. Mane jis nuramina ir padeda. Tai iš vaikystės. Bėgu į vonią, atsuku krano čiaupą ir paleidžiu vandenį stipria srove, įsivaizduoju: kaip viskas, ką susapnavau, garma kartu su vandeniu žemyn. ATSIKRATAU TO, KĄ SUSAPNAVAU. smile.gif Jei tingiu, tai mintyse įsivaizduoju kaip tai vyksta. Tada ant kito šono ir toliau parpiu arba keliuosi, jei jau laikas.
QUOTE(vi_ @ 2008 05 06, 22:04)
Aš irgi taip seniau galvojau – geriau išsyk napalmu (stipriausia chemija) viską išdeginti, kad neliktų kam ateityje atželti. Kažkada šitaip primokytą savo brangiausią į pirmą pasimatymą su chemoterapeute pasiunčiau. Gydytoja perkalbėjo švelnesniam karui... Dabar šalta galva manau kiek kitaip. I-II stadijų panaikinti augliai palieka organizme tik pavienes auglio ląsteles bei neturinčias peno (nesusiformavusias į auglį, turintį savo kraujotaką) šių ląstelių kolonijasO

Bet egzistuoja dar tokie dalykai, kaip specifinis vėžio tipas, t. y. ląstelės iš kurių jis išsivystė. Auglio piktybiškumo laipsnis, jo diferencija. Stadija dar nieko nereiškia. Jei ji ir III-IV, o auglys lėtai besivystantis ir augantis metų metus, prognozės nėra tokios baugios kaip prie ypatingai agresyvios I-II. Kraujo vėžiams net yra išskirta lėtinės ir ūminės formos. (Kažkodėl visi žinome, kad smulkialąstis plaučių vėžys, melanoma, kiaušidžių, kasos ir eilė kitų sunkiai įveikiami, yra ir tokių, kuriems nėra to TINKAMO gydymo). Herceptinas, Glivekas, Avastinas priklauso biologinei terapijai, kitaip vadinamai taikinių terapijai. Įrodyta jų veiksmingumas, esant ankstyvosioms stadijoms. Todėl ir peticijos rašomos.
Ir kaip žinoti, ar gauni tinkamą gydymą, jei nenusimanysi tokiuose dalykuose? Gal limitai baigėsi, o medikas neturi galių tų limitų išreikalauti. Gal pačiam reikia imtis žygių - Sam-o koridoriuose.
Beje, gavau atsakymus iš Sam-o, LRS Sveikatos reikalų komiteto, Europaralamento atstovo: Lietuvoje planuojama turėti PET/CT tyrimus 2011 m.
Bet galvoti tenka ir apie ateitį, kuri mūsų atveju, deja, ne rožėmis klota – anksčiau ar vėliau JIS sugrįš, ir sugrįš jau matomame pavidale. Kuom tada JĮ dobsime?

Tuo, kas liko, gal ne tokiomis veiksmingomis, bet nebus graužaties, kad kažką praleidai ir padarei ne taip. Gal turint atkaklumo ir noro atsivers studijų vartai.
Paskaičiau ta proga, kas naujo žarnyno vėžio gydyme. Pasirodo, kad Erbitux‘ą yra geriau naudoti kartu su Irinotecan‘u, nei pastarąjį vieną – išgyveni 10,7 vs 10 mėn. Jau išties...

Čia onkologija, 7 mėn. didžiulis laimėjimas. Džiaugiamasi laimėtomis papildomomis statistinėmis savaitėmis, oficialiuose moksliniuose straipsniuose ir studijose.
Nors šiaip patarimas toks – nesukite sau dėl to galvos. Juk niekas šiuo metu nežino, kuris iš aukščiau išvardintų vaistų yra jūsų atveju efektyviausias. Genai, metabolizmas (dalykai nuo kurių priklauso reakcija į vaistus), tai taip individualu. Palikim tai gydytojams ir Dievui.

Yra du tipai žmonių: vieni suka galvas, kiti ne. Mūsų, Šiaulių teatro, aktorius P. Piaulokas susirgo. Gydosi, gražiai kalba apie save ir save ištikusį išbandymą. Ramybės ir darnos gražus derinys. Pasitiki gydytojais ir viską daro, ką jam liepia. Aš kitokio kirpimo, noriu viską žinoti, gal ne viską, tiek, kiek sugebu sudoroti savo apsilpusiomis pilkosiomis ląstelėmis. Pasitikiu gydytojais. Bet esu amerikoniško gydmo atstovė: sveikime- buvime dalyvauju komandoje: Aš, mano gydytojai ir angelas sargas, ir ne bet kaip, o aktyviai.
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 07, 00:23)
pasidalinkite patirtimi dėl Zofrano - kas keletas valandų jį reiktų leistis? sesutė rekomendavo apytiksliai kas šešias valandas, bet mama sakosi geriau jaučianti ir tarpus gana ilgus daro, pastarasis - 9,5 val. gal tikrai individualus dalykas, tik pamenu, kai pirmą kartą po pirmos chem jį pavėlavo susileisti, jau buvo pradėję pykint, tai dieve dieve koks košmaras laukė.. po tokios patirties paskui ir atsiranda siaubukai baunukai:)

Žiūrėkit savo situacijos ir savo patirties. Aš leisdavausi tik ryte ir vakare 3 paras. Paskutinioji chemija susidėdavo iš dviejų leidimų ir dviejų medikamentų. Antrasis leidimas sekdavo po savaitės, tik su vienu vaistu, tada Zofrano nesileisdavau, nes sulašinti vaistai nekeldavo pykinimo. Suleisdavo dienos chemoterapijoje sesutė tik prieš lašinimą .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 07 gegužės 2008 - 09:49
QUOTE(Ūkanota @ 2008 05 07, 09:32)
Ten rašoma panašiai kaip pasakojo Vi: tyrėjai naudojo avastiną, atliko tyrimus (berods BMR) - augliuko kraujagyslių tinklas tapo apardytas, atliko kitus tyrimus (neminėjo, bet manau PET) - energijos sunaudojimas nesumažėjo. Vadinas, likusio "branduoliuko" kraujotaka "atsistatė", nes šiaip augliukai turi labai netvarkingą kraujotaką. Ten kaip ir akcentuojama, kad gydymas avastinu turėtų būti kompleksinis (tik kartu su chemoterapija arba spinduline terapija). Gal ir "į pievas" begalvodama nuėjau, bet...O kaip tuomet su tom ryklio kremzlėm. "Rimtų darbų" kažkaip man nepavyko rasti, matyt nemoku "googlinti"  blush2.gif . Gerai, tarkim jos tikrai "slopina angiogenezę". O jei naudojamos, kaip papildas po gydymo, remisijos metu...? Nesuprantu, ar vėl čia ta lazda su dviem galais išlindo, ar aš ieškau kabliukų ten kur jų nei negali būti  unsure.gif .

Kiek žinau, monoterapijai nenaudojama. LABAI ĮDOMI INFORMACIJA.
Dėl googlinimo, googlini gerai. smile.gif Aš ir niekur nieko doro neradau. Apie Angiocell ir nieko rimto nėra.

Aš turiu panašią problemėlę: kažkaip reikia išspręsti. Dėl gydymo ir prednizolono ryškiai blogėja limfos nutekėjimas, abiejų rankų, ypač dešinės. Blogai dar nėra, bet pablogejimas tai taip. Kažkada naudojau dėl limfos tekėjimo pagerinimo tokį augalinį preparatą Cyklo3 fort. Man padėjo, gal veikė kaip placebas, nes chirurgai užklausus, į jį rimtai nežiūrėjo. Jo paskirtis stiprinti veninę kraujotaką, tuo pačiu ir limfotaką. Tiesiogiai veikia venų ir limfagyslių sieneles, jas stiprina. Tada mažėja limfos patekimas į aplinkinius audinius.
Logiškai galvojant, jei veikia kraujotaką, tai gal ir skatina angiogenezę?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 05 07, 09:37)
Logiškai galvojant, jei veikia kraujotaką, tai gal ir skatina angiogenezę?

Hmm nežinau, apie tokį Cyklo3fort pirmą kartą išgirdau unsure.gif Kažin koks kraujagyslių "stiprinimo mechanizmas". Jei gerėja pratekėjimas, tai gal "išplečia" kraujagyses ir limfagysles, arba kažkaip sutvirtina sieneles sumažindamas jų pralaidumą (sienelė tvirtesnė, o spindis išlieka toks pat), gal nebūtinai skatina naujų formavimąsi? g.gif Mamytei gydymo metu šeimos gydytoja pasiūlė susileisti kursą "magnezijos", nes paklausius atrodė, kad širdelė labiau "balakatuoja". Aišku, atsiklausėm chemoterapeutės, tai ji atsakė, kad neee. Jei jau labai nori ka nors leistis tai "mildronatą", nes pirmasis vaistukas išplečia kraujagysles, pagerėja kraujotaka, aprūpinimas maisto medžiagomis ir pan.
Dabar tiksliai jau nepacituosiu, bet minėtam straipsnelyje buvo šnekama apie kraujagyslių porėtumą -pralaidumą. Reiks pažiūrėti vakare.
Atsakyti
Chemoterapinis gydymas yra būtinas. Kiek jis efektyvus, čia jau kitas klausimas, į kurį šiuo metu niekas neturi atsakymo. Laikas parodys... Tiek III, tiek IV žarnyno vėžio stadijų gydymo schemos, kiek skaičiau „užsienio spaudoje“, yra vienodos.

O ką jie jums siūlo? Nors šiaip patarimas toks – nesukite sau dėl to galvos. Juk niekas šiuo metu nežino, kuris iš aukščiau išvardintų vaistų yra jūsų atveju efektyviausias. Genai, metabolizmas (dalykai nuo kurių priklauso reakcija į vaistus), tai taip individualu. Palikim tai gydytojams ir Dievui.

Taigi, o VLN abdominalinio vedejas kitaip kalba - kad tik 4 stadijai ir su MS inkstuose naudoti brangiuosius platina ar kazkaip juos ten...Kazkaip net kartais atrodo, kad i "plana" nepapuoli....Pas mama MS yra limfmazgiuse ir auglys perauges is tiesiosios i maksti - jau didelis.....Pries tai spinduliavo, paskui ispjove...

Siaip sesuo su medikais bendrauja, bet as irgi info rankioju, mama kol kas sanatorijoj, tik po bus konkretus konsultavimasis su chemikais...Tik aisku, kad chemo reiks...Konkreciai dar nenuspresta, kas kaip ir kada...

Labai aciu visoms uz info, ypac vi. 4u.gif
Jei ka naujo zinosiu - rasysiu...
Atsakyti
Sveikutes, as turiu vel klausimeli Jusu blush2.gif Mociutei isoperavo gimda, iseme ja balandzio gale, po 5 dienu i sanatorija isvaziavo ji.Operavo lazeriu, operacija pavyko, dabar jauciais gerai, sako, akd net nejaute kad operavo ja...dabar atejo atsakymas, akd I stadijos vezys, atciau gydytojas uzsimine, akd reikes svitinti unsure.gif tai ar tiokrai I stadija, jei svitina? kodel svitinti ruosiasi? ir dar klausimas, kuris gydymas sunkesnis- svitinimo ar chemijos leidimo? verysad.gif Anytai tai taike ir toki, ir toki buda, bet jai jau buvo II-III stadija, jos negalejo operauoti del kitu aplinkybiu.taciau va jau 2 metai, kai kolaks neatsinaujina niekas jai.Tai va ytodel ir idomu man apie I stadija ir svitinima?
Atsakyti
QUOTE(Skorpe @ 2008 05 07, 12:06)
Sveikutes, as turiu vel klausimeli Jusu blush2.gif  Mociutei isoperavo gimda, iseme ja balandzio gale, po 5 dienu i sanatorija isvaziavo ji.Operavo lazeriu, operacija pavyko, dabar jauciais gerai, sako, akd net nejaute kad operavo ja...dabar atejo atsakymas, akd I stadijos vezys, atciau gydytojas uzsimine, akd reikes svitinti unsure.gif tai ar tiokrai I stadija, jei svitina? kodel svitinti ruosiasi? ir dar klausimas, kuris gydymas sunkesnis- svitinimo ar chemijos leidimo? verysad.gif Anytai tai taike ir toki, ir toki buda, bet jai jau buvo II-III stadija, jos negalejo operauoti del kitu aplinkybiu.taciau va jau 2 metai, kai kolaks neatsinaujina niekas jai.Tai va ytodel ir idomu man apie I stadija ir svitinima?

Jusu daktaras sako tiesa, daugelis onko ligu pirmoje stadijoje yra tik svytinamos, beja svytinimas Jums bus taikomas kaip uztvirtinimas, as labai cia proziskai pasakysiu, jei isoperavo gimda, tai ir ta augliuka iseme 100 proc, bet del to, kad kokia palaida lastele toliau nemutuotu bus taikomas svytinimas, kuris ta ploteli turi numarinti, man paciai po chemijos buvo taikomas svytinimas, kai jau buvo nelike susidariuso auglio, taciau gydymo uztvirtinimui teko gult po tuo aparatu.

Adis kaip laikotes ir kitos mergaites 4u.gif

Noriu tyliai pasidziaugti ir gal kazkam suteikti nors mazyte vilti, po visu gydymu ir ilgalaikes remisijos, as pastojau ir ziema antra kart tapsiu mama nestuke.gif va kaip buna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 05 07, 13:35)
antra kart tapsiu mama  nestuke.gif

Kaip džiaugiuos, Deganti! Puiki žinia. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 05 07, 12:35)
Jusu daktaras sako tiesa, daugelis onko ligu pirmoje stadijoje yra tik svytinamos, beja svytinimas Jums bus taikomas kaip uztvirtinimas, as labai cia proziskai pasakysiu, jei isoperavo gimda, tai ir ta augliuka iseme 100 proc, bet del to, kad kokia palaida lastele toliau nemutuotu bus taikomas svytinimas, kuris ta ploteli turi numarinti, man paciai po chemijos buvo taikomas svytinimas, kai jau buvo nelike susidariuso auglio, taciau gydymo uztvirtinimui teko gult po tuo aparatu.

Adis kaip laikotes ir kitos mergaites  4u.gif

Noriu tyliai pasidziaugti ir gal kazkam suteikti nors mazyte vilti, po visu gydymu ir ilgalaikes remisijos, as pastojau ir ziema antra kart tapsiu mama  nestuke.gif va kaip buna  wub.gif

dekui labai uz info.... rolleyes.gif Ir tikekimes, akd ties I stadija ir pasiliksim, toliau niekas neplis unsure.gif O Jums kuo dideliausios sekmes nestumo metu ir sulaukus maziuko stebukliuko 4u.gif
Atsakyti