QUOTE(romantikė @ 2008 05 07, 08:41)
TAI TIK SAPNAS. Aš net dabar susapnavusi blogą sapną griebiuosi tokio RITUALO. Mane jis nuramina ir padeda. Tai iš vaikystės. Bėgu į vonią, atsuku krano čiaupą ir paleidžiu vandenį stipria srove, įsivaizduoju: kaip viskas, ką susapnavau, garma kartu su vandeniu žemyn. ATSIKRATAU TO, KĄ SUSAPNAVAU.
Jei tingiu, tai mintyse įsivaizduoju kaip tai vyksta. Tada ant kito šono ir toliau parpiu arba keliuosi, jei jau laikas.
QUOTE(vi_ @ 2008 05 06, 22:04)
Aš irgi taip seniau galvojau geriau išsyk napalmu (stipriausia chemija) viską išdeginti, kad neliktų kam ateityje atželti. Kažkada šitaip primokytą savo brangiausią į pirmą pasimatymą su chemoterapeute pasiunčiau. Gydytoja perkalbėjo švelnesniam karui... Dabar šalta galva manau kiek kitaip. I-II stadijų panaikinti augliai palieka organizme tik pavienes auglio ląsteles bei neturinčias peno (nesusiformavusias į auglį, turintį savo kraujotaką) šių ląstelių kolonijasO
Bet egzistuoja dar tokie dalykai, kaip specifinis vėžio tipas, t. y. ląstelės iš kurių jis išsivystė. Auglio piktybiškumo laipsnis, jo diferencija. Stadija dar nieko nereiškia. Jei ji ir III-IV, o auglys lėtai besivystantis ir augantis metų metus, prognozės nėra tokios baugios kaip prie ypatingai agresyvios I-II. Kraujo vėžiams net yra išskirta lėtinės ir ūminės formos. (Kažkodėl visi žinome, kad smulkialąstis plaučių vėžys, melanoma, kiaušidžių, kasos ir eilė kitų sunkiai įveikiami, yra ir tokių, kuriems nėra to TINKAMO gydymo). Herceptinas, Glivekas, Avastinas priklauso biologinei terapijai, kitaip vadinamai taikinių terapijai. Įrodyta jų veiksmingumas, esant ankstyvosioms stadijoms. Todėl ir peticijos rašomos.
Ir kaip žinoti, ar gauni tinkamą gydymą, jei nenusimanysi tokiuose dalykuose? Gal limitai baigėsi, o medikas neturi galių tų limitų išreikalauti. Gal pačiam reikia imtis žygių - Sam-o koridoriuose.
Beje, gavau atsakymus iš Sam-o, LRS Sveikatos reikalų komiteto, Europaralamento atstovo: Lietuvoje planuojama turėti PET/CT tyrimus 2011 m.
Bet galvoti tenka ir apie ateitį, kuri mūsų atveju, deja, ne rožėmis klota anksčiau ar vėliau JIS sugrįš, ir sugrįš jau matomame pavidale. Kuom tada JĮ dobsime?
Tuo, kas liko, gal ne tokiomis veiksmingomis, bet nebus graužaties, kad kažką praleidai ir padarei ne taip. Gal turint atkaklumo ir noro atsivers studijų vartai.
Paskaičiau ta proga, kas naujo žarnyno vėžio gydyme. Pasirodo, kad Erbituxą yra geriau naudoti kartu su Irinotecanu, nei pastarąjį vieną išgyveni 10,7 vs 10 mėn. Jau išties...
Čia onkologija, 7 mėn. didžiulis laimėjimas. Džiaugiamasi laimėtomis papildomomis statistinėmis savaitėmis, oficialiuose moksliniuose straipsniuose ir studijose.
Nors šiaip patarimas toks nesukite sau dėl to galvos. Juk niekas šiuo metu nežino, kuris iš aukščiau išvardintų vaistų yra jūsų atveju efektyviausias. Genai, metabolizmas (dalykai nuo kurių priklauso reakcija į vaistus), tai taip individualu. Palikim tai gydytojams ir Dievui.
Yra du tipai žmonių: vieni suka galvas, kiti ne. Mūsų, Šiaulių teatro, aktorius P. Piaulokas susirgo. Gydosi, gražiai kalba apie save ir save ištikusį išbandymą. Ramybės ir darnos gražus derinys. Pasitiki gydytojais ir viską daro, ką jam liepia. Aš kitokio kirpimo, noriu viską žinoti, gal ne viską, tiek, kiek sugebu sudoroti savo apsilpusiomis pilkosiomis ląstelėmis. Pasitikiu gydytojais. Bet esu amerikoniško gydmo atstovė: sveikime- buvime dalyvauju komandoje: Aš, mano gydytojai ir angelas sargas, ir ne bet kaip, o aktyviai.
QUOTE(upsikaz @ 2008 05 07, 00:23)
pasidalinkite patirtimi dėl Zofrano - kas keletas valandų jį reiktų leistis? sesutė rekomendavo apytiksliai kas šešias valandas, bet mama sakosi geriau jaučianti ir tarpus gana ilgus daro, pastarasis - 9,5 val. gal tikrai individualus dalykas, tik pamenu, kai pirmą kartą po pirmos chem jį pavėlavo susileisti, jau buvo pradėję pykint, tai dieve dieve koks košmaras laukė.. po tokios patirties paskui ir atsiranda siaubukai baunukai:)
Žiūrėkit savo situacijos ir savo patirties. Aš leisdavausi tik ryte ir vakare 3 paras. Paskutinioji chemija susidėdavo iš dviejų leidimų ir dviejų medikamentų. Antrasis leidimas sekdavo po savaitės, tik su vienu vaistu, tada Zofrano nesileisdavau, nes sulašinti vaistai nekeldavo pykinimo. Suleisdavo dienos chemoterapijoje sesutė tik prieš lašinimą .