Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(fyyyfa @ 2008 04 29, 12:34)
didžiausias patarimas kuo mažiau streso, darbas kaip suprantu dėdės nelengvas, todėl kuo mažiau "ergelio"
sėkmės ir stiprybės...

ačiū už atsakymą. Tikrintis tai jis tikrinsis - tuo tikiu, bet gyvent jis žada, kaip iki operacijos, t.y. ir tvoras mūryt, ir kita velniava užsiiminėt.... žOdžiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 04 29, 10:24)
Aciu uz palaikyma, jei bus kalusimu - parasysiu, ar galima? blush2.gif

Taip, be abejo. Tikiuosi turėsiu atsakymus.

Dėl chemoterapijos. Oksaliplatina yra standartinė schema prie aukštesnių žarnyno vėžio stadijų. Kai prieš porą metų gausiai skaičiau apie vėžį ir jo gydymą, pasaulyje ji stovėjo pirmu numeriu, net neužsimenant, kur metėsi MS. Prie jos dar pridurdavo ir dabar priduria Avastiną (kraujotakos organų (smulkių kraujagyslių) formavimąsi stabdantį preparatą), kad apriboti galimybę augliui prisijungti prie pagrindinės kraujotakos sistemos. Avastino būtinai paprašykite, - tai dar palyginti naujas, brangus ir efektyvus vaistas - o dėl kitko jiems gal geriau žinoti. Gydymo metodai, ačiū Dievui, nestovi vietoj ir nuolatos tobulėja.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 04 29, 20:55)
Taip, be abejo. Tikiuosi turėsiu atsakymus.

Dėl chemoterapijos. Oksaliplatina yra standartinė schema prie aukštesnių žarnyno vėžio stadijų. Kai prieš porą metų gausiai skaičiau apie vėžį ir jo gydymą, pasaulyje ji stovėjo pirmu numeriu, net neužsimenant, kur metėsi MS. Prie jos dar pridurdavo ir dabar priduria Avastiną (kraujotakos organų (smulkių kraujagyslių) formavimąsi stabdantį preparatą), kad apriboti galimybę augliui prisijungti prie pagrindinės kraujotakos sistemos. Avastino būtinai paprašykite, - tai dar palyginti naujas, brangus ir efektyvus vaistas - o dėl kitko jiems gal geriau žinoti. Gydymo metodai, ačiū Dievui, nestovi vietoj ir nuolatos tobulėja.

Dekui, svarbiausia, kad po operacijos sustipretu, nes vis dar vakarais truputi kyla temperatura...
Papildyta:
QUOTE(vi_ @ 2008 03 31, 23:22)
O kodėl taip atsitiko – čia amžinas klausimas, į kurį niekas, net onkologai, neturi atsakymo, tad ir kaltės ieškojimas kažkame yra tik nervų gadinimo būdas. Taip jau atsitiko. Nežiūrėkit atgal ir toli į priekį – ir vienos dienos rūpesčių pakanka per akis. Baisiausia pasidaro, kai buvusius ir dar nebūtus rūpesčius bei pergyvenimus susikrauni sterblėn, ir nežinai, ką su šiuo „turtu“ daryti bei kaip toliau gyventi, pasijauti it ant bedugnės krašto. Visiškai šios būsenos nepavyks išvengti, bet neužsibūkite joje. Užsiimkite kuo nors. Galima kad ir šio forumo skaitymu užsiimti. Rasite daug pozityvaus ir naudingo, kas ateityje vienaip ar antraip pravers. Man kažkada tai labai padėjo. Net ir tada, kai vakare niekas nežadėdavo, jog išgyvensim bent iki ryto...

Is tikruju, taip, tik kai tuos nervus patausot, kai aplink sviesiu spalvu nedaug belieka...Tada ir remiames i stipriuosius...Aciu 4u.gif
Atsakyti
verysad.gif
Ir vel nelabai linksma darosi...Nors sitam skyrely zmones tikrai optimistai, bet mes dar sunkiai prie to pratinames...
Buvo sese pas Kriauciuna konsultacijai....Tai kaip rasete vi_, schemos... verysad.gif Kadangi nerado (nemate?) kepenyse, tada III stadija, ir tegali vaistus tokiai stadijai skirti. Nors pagal agresyvuma, buvima limfmazgiuose greciausiai yra ir nematomu MS kepenyse....Ir vel uzburtas ratas....
Atsisakyti tokiu atveju chemo? Neaisku, kas geriau...... verysad.gif
Atsakyti
sveikos, mergaitės,
man labai labai reikia Jūsų žinių ir patarimų:
pirmadienį buvo konsiliumas dėl pašalinto mamos limfmazgio rezultatų ir deja deja visgi numatė skirti chemoterapiją. tyrimai rodo, kad limfmazgiai pažeisti, bet neaišku, kada - gal prieš pirmą chemiją, gal vėliau, nes yra 'apirę', bet rodo, kad problemos šaltinis yra būtent ginekologinės, taigi tikimasi, kad kituose organuose dar nieko nėra (tai patvirtina ir atskiri tyrimai, bent jau matomų dalykų nerasta). didžiausia blogybė ta, kad ar per neapsižiūrėjimą, ar dar dievai žino dėl kokių priežasčių per pirmąją chemoterapiją nebuvo atsižvelgta į limfmazgius (nors jau po radikalios operacijos atsakymai rodė, kad poroje pašalintų limfmazgių blogi dalykai yra) ir, matyt, skirta ne pati optimaliausia vaistų sudėtis. šiandien chemikė surašė vaistus, pasak jos, esą pagrindinės pajėgos metamos į limfmazgius. skiria kombinuotą HYCAMTIN + CISPLATIN-TEVA chemiją. Galbūt kas nors esate susidūrę praktiškai su tokiu deriniu??? Lapelius tikrai nuoširdžiai išsistudijavau, pasiskaičiau internete, bet info mane stebina arba aš žiopla esu ir noriu matyti dalykus šviesenius nei jie yra doh.gif Hycamtin veiklioji medžiaga - topotekanas. Radau štai ką: "Topotekano derinys su cisplatina skiriamas IVB stadijos arba recidyvavusiai po spindulinio gydymogimdos kaklelio karcinomai gydyti. Pacientės, kurios anksčiau buvo gydytos cisplatina, turi būti negydomos gana ilgą laikotarpį, kad šio derinio skyrimas būtų pagrįstas". Beje, Cisplatiną mamai baigė lašinti sausio 30 d. (šeši kartai kas tris savaites), praėjo, vadinas, vos trys mėnesiai...
Žodžiu, gal kas susidūrėt... Žinau, tarsi reiktų manyti, kad gydytojai žino, ką skiria, bet po šiokios tokios karčios patirties.......Žinokit, baisu.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 04 30, 19:18)
sveikos, mergaitės,
man labai labai reikia Jūsų žinių ir patarimų:
Hycamtin veiklioji medžiaga - topotekanas. Radau štai ką: "Topotekano derinys su cisplatina skiriamas IVB stadijos arba recidyvavusiai po spindulinio gydymogimdos kaklelio karcinomai gydyti. Pacientės, kurios anksčiau buvo gydytos cisplatina, turi būti negydomos gana ilgą laikotarpį, kad šio derinio skyrimas būtų pagrįstas". Beje, Cisplatiną mamai baigė lašinti sausio  30 d. (šeši kartai kas tris savaites), praėjo, vadinas, vos trys mėnesiai...
Žodžiu, gal kas susidūrėt... Žinau, tarsi reiktų manyti, kad gydytojai žino, ką skiria, bet po šiokios tokios karčios patirties.......Žinokit, baisu.. unsure.gif

Man pradės po švenčių lašinti Topotekaną po švenčių.Jis kiek žinau skiriamas ,kai po chemo nepraeina 6 mėnesiai ir vėl pakyla vėžio žnyplės.Draugei nuo jo stipriai blogėjo kraujas ir imuninė sistema, kilo temperatūra.Pastoviai jai leido grasalvą, kraujui atstatyti.
Aš nusipirkau sulčiaspaudę, pasidariau mišinį: razinos,citrinos,graikiški riešutai, spanguolės , medus , brendis lygiomis dalimis.Tai stengiuosi, kad po operacijos kiek atsigaučiau iki chemo.Žinokit , kad sulčių vienkartinė dozė pora šaukštų, bet kelis kart per dieną, nes organizmas daugiau neįsisavina , o likutis eina augliui.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 02, 10:39)
Draugei nuo jo stipriai blogėjo kraujas ir imuninė sistema, kilo temperatūra.Pastoviai jai leido grasalvą, kraujui atstatyti.

Aš Grasalvą leisdavausi po 8 ampules, tiek jų reikėjo po kievieno chem. bloko, kai buvau gydoma pirmą kartą. Mano sudija buvo susijusi su Grasalva. Nuo tada esu jos didžiulė gerbėja. Labai džiaugiuosi, kad laimėjo ginčą su Europos Sąjunga, nes vaistas tikrai saugus. Dabar yra tarptautinis jo pripažinimas.
Gydytojai įvertins Jūsų realią būseną ir paskiris, jei reikės. Šįkart tereikėjo vienos Grasalvos ampulės po 1-4 chem. bloko, o nuo penktos chem. visiškai apsiėjau be Grasalvos. Kraujas atsistatydavo savaime, nors pagal visas patirtis: „kuo toliau į mišką, tuo gūdžiau.“ Todėl draugės patirtis tėra, tik jos patirtis.
QUOTE(Gabija. @ 2008 05 02, 10:39)
smile.gif razinos,citrinos,graikiški riešutai, spanguolės , medus , brendis lygiomis dalimis.Tai stengiuosi, kad po operacijos kiek atsigaučiau iki chemo. tongue.gif

KLASIKA. LEGENDINIS MIKSAS.
Atsakyti
Paskaiciau šią temą,giliai užkabino... Šaunuolės,moterys,kokios jūs visos stiprios smile.gif ... Laikykitės,kovokite,NEPASIDUOKITE mirksiukas.gif . As turiu guzelį prie ausies ,aptikau seniai,gal prieš 6 metus,bet pasirodyti gydytojams išdrįsau tik dabar.VUOI atliko tyrimus,diagnozavo adenomą,tačiau ar tikrai auglys nepiktybinis,paaiškės tik po operacijos unsure.gif . O operuos pirmadienį. Data paskirta beveik prieš 2 mėnesius,atrodo,per tiek laiko susigyvenau su ta mintim,stengiuosi per daug negalvoti,ir,atrodo,visai gerai sekėsi rolleyes.gif smile.gif ,tik šiandien kažkodėl nemiga užpuolė blush-anim-cl.gif g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(gomerta @ 2008 05 04, 02:41)
Paskaiciau šią temą,giliai užkabino... Šaunuolės,moterys,kokios jūs visos stiprios smile.gif ... Laikykitės,kovokite,NEPASIDUOKITE  mirksiukas.gif . As turiu guzelį prie ausies ,aptikau seniai,gal prieš 6 metus,bet pasirodyti gydytojams išdrįsau tik dabar.VUOI atliko tyrimus,diagnozavo adenomą,tačiau ar tikrai auglys nepiktybinis,paaiškės tik po operacijos  unsure.gif . O operuos pirmadienį. Data paskirta beveik prieš 2 mėnesius,atrodo,per tiek laiko susigyvenau su ta mintim,stengiuosi per daug negalvoti,ir,atrodo,visai gerai sekėsi rolleyes.gif  smile.gif ,tik šiandien kažkodėl nemiga užpuolė blush-anim-cl.gif  g.gif ...

Tikrai tikekis geriausio - jei per 6 metus gyva ir sveika, tai dar ir daug daug isgyvensi 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,

Dažnai pavartydavau bei paskaitydavau jūsų forumą, bet kol pati nesusidūriau su šia baisia liga tol nerašiau. Prieš savaitę mano vyrui diagnozavo ūminę limfoblastinę leukemiją. Aš tuo metu buvau Ispanijoje, taigi man niekas nieko nesakė. Sakė, kad tik guli ligoninėjė, plaučiu uždegimas. Taigi gryžau, o namie visas desantas: mama, tėtis, sesuo.
Kai sužinojau verkti negalėjau, pravirkau išgėrusi puse butelio Granto su tėčiu.

Kita rytą nuėjus pas vyrą apsiraminau, tikėjausi rasti jau leisgyvi, bet jis sau žvalus sėdi ir šypsosi.

Aišku ši savaitė mums buvo labai sunki, reikėjo apmąstyti viską, nes supratau, kad teks visiškai pakeisti gyvenimą, viską, viską...

Gal kas nors iš jūsų esate susidūrusios su šia liga ir galite bent kiek plačiau papasakoti.

Nuo šiol aš tapsiu nuolatine forumo dalyve.
Atsakyti
QUOTE(doloresa76 @ 2008 05 04, 22:48)
Prieš savaitę mano vyrui diagnozavo ūminę limfoblastinę leukemiją.
Nuo šiol aš tapsiu nuolatine forumo dalyve.

4u.gif
Labas naujokėle. Tikriausiai jau žinai: yra labai neblogas tinklalapis
www. kraujas.lt.
Jis priklauso onkohematologinių ligonių bendrijai. Čia renkasi žmonės susirgę kraujo navikinėmis ligomis, labai stipri jų draugija ir veikla. Sprendžia kraujo ligomis sergantiems opius klausimus ir problemas.

Pas mus taip pat prašom. smile.gif
Atsakyti
rytoj pradedam chemoterapiją - žinau, paprasta nebus, visgi trys dienos iš eilės, bet nusiteikėm ryžtingai 4u.gif bijau to topotekano, nerimauju dėl trijų dienų, jaudinuosi, kad mamytės kraujas nesuprastėtų, bet... kaip sako Adis, blogos svetimos patirtys ir yra svetimos patirtys, tai nereiškia, jog jos turi kartotis. todėl stengiuosi nusiteikti ir nuteikti mamą kuo optimistiškiau - nebūtinai juk turi nutikti blogiausi dalykai ax.gif
Atsakyti