sveikos, mergaitės,
man labai labai reikia Jūsų žinių ir patarimų:
pirmadienį buvo konsiliumas dėl pašalinto mamos limfmazgio rezultatų ir deja deja visgi numatė skirti chemoterapiją. tyrimai rodo, kad limfmazgiai pažeisti, bet neaišku, kada - gal prieš pirmą chemiją, gal vėliau, nes yra 'apirę', bet rodo, kad problemos šaltinis yra būtent ginekologinės, taigi tikimasi, kad kituose organuose dar nieko nėra (tai patvirtina ir atskiri tyrimai, bent jau matomų dalykų nerasta). didžiausia blogybė ta, kad ar per neapsižiūrėjimą, ar dar dievai žino dėl kokių priežasčių per pirmąją chemoterapiją nebuvo atsižvelgta į limfmazgius (nors jau po radikalios operacijos atsakymai rodė, kad poroje pašalintų limfmazgių blogi dalykai yra) ir, matyt, skirta ne pati optimaliausia vaistų sudėtis. šiandien chemikė surašė vaistus, pasak jos, esą pagrindinės pajėgos metamos į limfmazgius. skiria kombinuotą
HYCAMTIN + CISPLATIN-TEVA chemiją.
Galbūt kas nors esate susidūrę praktiškai su tokiu deriniu??? Lapelius tikrai nuoširdžiai išsistudijavau, pasiskaičiau internete, bet info mane stebina arba aš žiopla esu ir noriu matyti dalykus šviesenius nei jie yra
![doh.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/doh.gif)
Hycamtin veiklioji medžiaga - topotekanas. Radau štai ką: "Topotekano derinys su cisplatina skiriamas IVB stadijos arba recidyvavusiai po spindulinio gydymogimdos kaklelio karcinomai gydyti. Pacientės, kurios anksčiau buvo gydytos cisplatina, turi būti negydomos gana ilgą laikotarpį, kad šio derinio skyrimas būtų pagrįstas". Beje, Cisplatiną mamai baigė lašinti sausio 30 d. (šeši kartai kas tris savaites), praėjo, vadinas, vos trys mėnesiai...
Žodžiu, gal kas susidūrėt... Žinau, tarsi reiktų manyti, kad gydytojai žino, ką skiria, bet po šiokios tokios karčios patirties.......Žinokit, baisu..