Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

aj gi, prisiminiau, dėl ko man ir dėl 90 proc gerai - nemokamas parkingas hihihi.gif

Adis, mano dėdė su 3 nupjautais pirštais iki pernai kas metus vaikščiojo į NDNT bigsmile.gif matyt daktarai tikėjosi kad ataugs - nesuprasi ten jų irnesakyk.gif
o kodėl pagal juos aukštasis trūkumas?

dar reikia surašyt, kuo skundiesi, nes kai šeimos gyd klausia, ką rašyt - nu tikrai neturiu ką pasakyt cool.gif nebūna man silpnumo kažkokio ypatingo, nei greito nuovargio - kai grįžti po visų veiklų ir visiškai sveikas žmogus griūna į lovą.

Rusnė nuo trijų metų (rudens) į darželį eis turbūt, bent kol kas taip mąstom. greit laikas eina - per pirmą komisiją nestuke.gif buvau biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 04 24, 20:04)

Jei nedarbingumas nepertrauktas, tai skaiciuos nuo 2007 III ketv kol nedarbingumas tesis. Jei pertrauksi nedarbinguma nors kelioms dienoms, tai nauja nedarbingumo pasalpa skaiciuos nuo uzpraeito ketvircio (siuo atveju nuo 2007 IV). Jei tau sis ketvirtis finansiskai geresnis tai pabandyk dirbti per ilgaji savaitgali

Aciu, ZoVi, jau taip ir padariau. Gaila, kad anksciau nezinojau g.gif Skaiciau Sodroj, bet maciau tai, ka noriu matyt. Tikrai praradau pinigeliu. Bet ka jau padarysi, kur musu neprapuola rolleyes.gif

Beje, siandien sesute patare venas tepti HEPAROID LECIVA tepaliuku, kainuoja apie 7 Lt. As jau nusipirkau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ZoVi @ 2008 04 24, 19:04)
Man skyre 40% darbingumo, nors baigus aukstaji pries 25 metus. Nebuvo surasyta jokiu papildomu ligu, nebuvo "vokelio". Pagrindinis argumentas, kad dirbu ne pagal specialybe. Kol nepasakiau, kad dirbu ne pagal specialybe kalba ejo apie didesni darbinguma. 

Pagrindinis minusas mano situacijoje (pagal dokumentus forminanti daktara) - aukstasis issilavinimas ir darbas pagal specialybe. Pirma syki gyvenime man tai trukdo, o nepadeda unsure.gif Mes dar diskutavom ar mano darbas visiskai atitinka mano diplome nurodyta specialybe, ir as irodziau, kad taip. Pasirodo, kad reikejo irodinet atvirksciai doh.gif

QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 19:19)

dar reikia surašyt, kuo skundiesi, nes kai šeimos gyd klausia, ką rašyt - nu tikrai neturiu ką pasakyt  cool.gif  nebūna man silpnumo kažkokio ypatingo, nei greito nuovargio - kai grįžti po visų veiklų ir visiškai sveikas žmogus griūna į lovą. 

Trukumas yra ir aukstasis ir darbas pagal specialybe, nes tada yra tokia situacija, kad savo igudzius gali pritaikyti visapusiskai.
Rytoj sturmuosiu seimos daktare, po to neurologe.

Ryke, man tas tepalas visiskai nepadejo schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 24 balandžio 2008 - 20:12
Ryke,
QUOTE(Ryke @ 2008 04 24, 17:09)
Atidirbau  pilna darbo diena ir pasunkejau 4 kg ax.gif  Po pirmos nemalonus poveikis buvo tik toks - siek tiek jautesi keliai. Jei taip bus ir toliau, tai galesiu sokinet thumbup.gif

Svoris padidėja dėl skysčių susilaikymo, vėliau praeina, reikia kokių 2-3 d. (man bent taip būdavo).
QUOTE(Ryke @ 2008 04 24, 20:44)
Beje, siandien sesute patare venas tepti HEPAROID LECIVA tepaliuku, kainuoja apie 7 Lt. As jau nusipirkau smile.gif

Jis, kaip ir kiti tepalai, su heparinu mažina venų uždegimus. Skirtumas: tik gamintojas, dar veiklios medžiagos koncentracija. Tai būtų ir Lioton 1000, ir Hepagelis, Contractubex (skirtas randų gijimui).
Heparoid leciva maloniai kvepia ir susigeria gerai.
Siracusa,
QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 20:19)

Mums trūkumas, nes gauni mažesnį netektą darbingumą ir mažesnius pinigėlius. Dar ir amžius svarbu. Kuo jaunesnis, tuo tas darbingumas (netektas) mažesnis arba, kitaip sakant, tuo darbingesnis esi.

O aš jau dvidešimt dienų su prednizelonu. Nepatikėsit, pabundu naktimis iš alkio. Einu valgyt... topsecret.gif Apetitas žvėriškas. essen.gif Niekas neužkiša, net kaimiški uošvio lašinukai. Svoris dar labai neauga, tik rūbai ankštyn. Šiandien buvau pas šeimos gydytoją, tai sakė: - nieko čia nepadarysi. Toks vaistas. Dedasi viskas ant žandų ir pilvo. Dėl šio vaisto visas patinsti, kaupiasi skysčiai + dar darosi toks „mėnulio“ veidas..sunglasses2.gif Sėdžiu prie kompo žandus delnais parėmus.
Batai spaudžia, (pėdos patinę), teks sporbatčius traukti...
Vienintelė viltis, kad po susitikimo su pulmonologu ir plaučių KT, nuims man jį, nes, jei kaip žadėjo, 3-6 mėn. reikės vartoti, pavirsiu DRAMBLIU.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 24 balandžio 2008 - 22:19
QUOTE(adis @ 2008 04 24, 23:13)
Svoris padidėja dėl skysčių susilaikymo, vėliau praeina, reikia kokių 2-3 d. (man bent taip būdavo).

ir man taip pat.... na, si karta greiciau tvarkosi, nekoks jausmelis. Kad tik tokios problemos butu smile.gif "Kailiukas dar laikosi". Zadejo, kad po 3 sav. prasides savaimine depiliacija blush2.gif

Zaviuosi jumis, Adis, ir dziaugiuosi, kad jumoro neprarandat, kaip ir dauguma cia esanciu clap.gif clap.gif Bent turiu is ko mokytis ir neapsileisti:)
Atsakyti
Siracusa, kaip greit lekia laikas, tavo mazoji jau i darzeli ruosiasi, mano jau antra klase baigineje, na tikiuosi su ta grupe kaip nors prasisuksi 4u.gif

Adis laikykites, tai tik laikini nepatogumai, nors kai pamislinu koks bjaurus tas prednezelonas, fui doh.gif

Ryke gera pradzia ir puse darbo, plaukus gal patrumpinot, siaip geriau sekasi toms, kas tam pasiruosia, nusikerpa trumpai jei augina kasas, mano pazystama iki plauku slinkomo isbande net kelias sukuosenas, na ji kirpeja pati tai ir paekspermentavo.

Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2008 04 25, 11:38)
Ryke gera pradzia ir puse darbo, plaukus gal patrumpinot, siaip geriau sekasi toms, kas tam pasiruosia, nusikerpa trumpai jei augina kasas, mano pazystama iki plauku slinkomo isbande net kelias sukuosenas, na ji kirpeja pati tai ir paekspermentavo.

As irgi patrumpinau, is pradziu 2/3 nukirpau, po to beveik 1 cm liko...o likucius jau su masinele kai pradejau sertis ax.gif

Laba diena 4u.gif Kaip lauke grazu.
Atsakyti
Man sesutes irgi patare sukuosenas isbandyt, bet ai.... tiek to... o gal busiu pirmoji plaukuota g.gif viltis - durniu motina smile.gif
Oi, kaip siandien lauke nuostabu!!!!!
Atsakyti
Kalbat apie plaukus. O aš esu po chem.pusiau su plaukais,kaip aš juokauju-5 plaukai,3 blakstienos.Jau nauji plaukučiai auga. Ir svoris-nė prednizolono nereikėjo-priaugau 8 kg.Gydytoja sakė,kad ši chem.( dexametazonas) sulėtina medžiagų apykaitą.

Jau didžiąją dalį tyrimų atlikau. blink.gif Mamograma,markeris,rentgenas tvarkoj.
Vidaus organų echoskopija kaip ir gerai,tik šlapimo pūslėje 8 mm darinukas g.gif
Kas jis,neaišku,po 3 sav.pakartotinė echo. Dar liko ginekologas ir ši pakartotinė echoskopija geg.15.

gražios dienelės,lėksim ryt į Palangą.Pavargau moraliai šią savaitę.
Atsakyti
Pavasario saulė prašvito meiliai flirt.gif
Ir juokiasi, širdį vilioja.... flirt.gif
...Taip giedra ir linksma! Tiek šviečia vilties! flirt.gif
(Maironis)

QUOTE(arune @ 2008 04 25, 19:44)
gražios dienelės,lėksim ryt į Palangą.Pavargau moraliai šią savaitę.

Aš sekmadienį brauksiu (ganytis). Gerai, mums Arune, kai ji netoli. Draugę prisikalbinau.
Mano bendradarbiai nuo ketvirtadienio pažintinėje-poilsinėjė išvykoje Stokholme. cry.gif Kvietė ir mane. Sunku atsisakyti buvo. cry.gif Jėgų dar neturiu, judu kaip sraigė, nuovargis už kampo tik ir laukia, kada mane prigriebti. Tik problemų būčiau jiems pridariusi.
QUOTE(arune @ 2008 04 25, 19:44)
Ir svoris-nė prednizolono nereikėjo-priaugau 8 kg.Gydytoja sakė,kad ši chem.( dexametazonas) sulėtina medžiagų apykaitą.

Deksametazonas toks pats hormonas kaip predinizolonas, tik veikimas šiek tiek kitoks. Manęs tik jis taip neveikė (turiu galvoje svorio augimą). O šis...

Arune, man atrodo, kai svoris pakinta ± 5 kg, turėtų būti koreguojama vaistų dozė (turiu galvoje Herceptiną, jeigu dar neaptarėte su gydytoja, perklausk, ji geriau žinos). Deksametazoną tebevartoji, ar tik prie chemijos buvo paskirtas?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 26 balandžio 2008 - 06:51
QUOTE(adis @ 2008 04 26, 07:46)
Deksametazoną tebevartoji, ar tik prie chemijos buvo paskirtas?

Deksametazono jau nebevartoju.Ir svoris jau daugiau nebeauga,tie 8 kg.priaugo,ir viskas. Bet juos numesti g.gif kažkaip reikėtų.Herceptino dozę jau pakoregavo,jis skaičiuojamas 6 g vaisto kilogramui kūno masės.Su savo atvaizdu veidrody dabar nelabai draugauju schmoll.gif

Lekiam į Palangą.Sekantį kartą,kai važiuosiu Herceptino,reiks klausti,gal sanatorija priklausytų ir man,taip noretųsi.Važiuočiau su savo mergyte flirt.gif
Atsakyti
Labas mergaitės.Jau savo linijomis susidomėjote, reiškia sveikstate.Bet negalima kartoti tokios klaidos , kaip būti nepatenkinta savo kūnu jei prisidėjo keli centimetrai.Jūs turite juo didžiuotis , nes jūsų kūnas labai dirbo , kad galėtumėte dirbti , atostogauti, džiaugtis šiuo pavasariu.Taigi atsistokite prieš veidrodį nusišypsokite sau, padėkokite kiekvienai kūno lastelei už jos pastangas ir būkit laimingos. 4u.gif
Aš dvi savaitės kaip po operacijos.Vėl išlindo žarnyne žnyplės.Dabar jau pilvas darosi ramesnis, jau namuose darbelių nesunkių pasidarau, o kai pavargstu guliu ant gulto , šalia gėlyno, nuo saulės su lietsargiu prisidengusi ir žiūriu į bitutes.

user posted image

Mano didžiausia chemijos problema spręsis pirmadienį , nes turi paaiškėti kraujo tyrimai, o kadangi po paskutinės chemijos praėjo nepilni 6 mėnesiai, trūksta 2 savaičių schmoll.gif , tai galvojama ar duoti labai agresyvią chemiją ar lengvesnę.Įkalu "uspokojonsų" ir stengiuosi negalvoti.Nes jau pradeda nusibosti lipti trečią kartą iš tos pačios duobės.
O čia pažiūrėk į mano neseną avantiūrą.Jei būčiau buvusi sveika, tai būčiau iki to nedagalvojusi.Gavau drabužėlių už 800 lt.Tik bėda , kad pasipuošti dar negreit galėsiu.Iki rugsėjo vienintelė iškila bus į Klinikas.
http://www.extrafm.l...ius-nugaletojai
Noriu padėkoti visoms mane palaikiusioms wub.gif .Tai buvo pats maloniausias įvykis per paskutinį laikotarpį.Kas gali būti fainiau, kai tau į kabiną neša krūvą drabužių, o tu tik rinkis thumbup.gif .Gal tai moteriška tuštybė, bet maloni, ypač kai dabar daugiausia apsiperki vaistinėje.
Puikus pavasaris.Bėkit visos į gamtą.
Ate
Atsakyti