Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 07:55)
eisiu sveikatą komisijai iš naujo tikrintis, tikiuosi greit kaip ir anais kartais pavyks susisukt  blush2.gif dar man klausimas, ar keičiasi pinigų suma jei gauni pvz darbingumą 50 proc arba 80? ar trečios grupės vienodai pinigėlius skaičiuoja? g.gif

Keičiasi.
book.gif Pensijos apskaičiavimas.

Netekto darbingumo pensija

Atsakyti
Nesinorejo listi i Jusu skyreli, bet tenka...

Mamytei atsirado tustinimosi problemu, vietiniai daktarai rajone pokalbio budu nustate hemoroju. O po velyku paaiskejo, kad visgi piktatsis ignybo....
Dabar jau isoperuota (pries operacija svitino), stomuota, po savaitgalio keliaus i sanatorija, o paskui laukia chemija. Augliukas perauges is tiesiosios ir i maksti, is 11 paimtu limfmazgiu per operacija MS yra 8 verysad.gif
Tiesa, plauciai, kepenys dar nepakite - ben taip rode.

Dabar esu panikoj, mamytei beveik 70, neisivaizduoju, kaip pakels chemijas....
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 06:55)
aš irgi einu į baseinus ir jakuzi nevengiu  g.gif užvakar taip smagiai Birštono aqua pasibuvom, neatsisakius šito malunumo nail.gif o pirčių ir šiaip nemėgėja, tai mineraliniam baseine pramirkau biggrin.gif

eisiu sveikatą komisijai iš naujo tikrintis, tikiuosi greit kaip ir anais kartais pavyks susisukt  blush2.gif dar man klausimas, ar keičiasi pinigų suma jei gauni pvz darbingumą 50 proc arba 80? ar trečios grupės vienodai pinigėlius skaičiuoja? g.gif

Kaip faina Birstone wub.gif Mineralinio vandens baseinas po remonto jau smile.gif As nespejau juo pilnai pasidziaugti, nes tik 3 kartus nuejau ir uzdare remontuoti.

As tuoje istaigoje, kur nustatomas darbingumo lygis, praleidau virs 2 valandu doh.gif Kaip miegancios muses ten dirba zmones schmoll.gif Linkiu Tau kuo greiciau susitvarkyti cool.gif

Turiu klausima kolegom su premenopauzine bukle: ar buvo kam nors skirtas ZOLADEKSAS???

Jei taip ar lengvai gavot???

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 24 balandžio 2008 - 10:49
QUOTE(Gabija. @ 2008 04 22, 17:39)
Suprantu nerimą, bet nuo chemo imunitetas tiek sunaikinamas, kad menkiausia infekcija tampa rimta.Reikia pasikliauti gydytojais.Suleis vaistus didinančius imunitetą.Patys galit visą kūną trinti spiritu, o jei jautri oda degtine.Man padėdavo sumažinti temperatūrą.
Stiprybės.
Ryt važiuoju paskyrimo trečiam chemo kursui.Dar tik 12 dienų po operacijos, tai su chemo bus sunku.Taigi trečias kursas, tai jau pusdiplomis ir net eksternu , per 2,5 metų.Tokiais tempais ir onko magistrą galiu užsitarnauti.

Gabija, o ar Vilniuj operavotes? Mamytei VLN operavo, butu idomu pasidalyt nuomonem...
Atsakyti
Adis, jei gerai supratau, jei darbingumas 60 proc, tai nieko nemoka blink.gif čia visada taip buvo blink.gif aš porą kartų turėjau 40 proc, pernai 50, tai šįmet jaučiu 60 -- gal man neverta net eit tų komisijų visų, jei sumastysiu pilnu etatu dirbt, tai tik trukdys tie procentai ir jokios naudos huh.gif

QUOTE(romantikė @ 2008 04 24, 10:47)
As tuoje istaigoje, kur nustatomas darbingumo lygis, praleidau virs 2 valandu  doh.gif Kaip miegancios muses ten dirba zmones  schmoll.gif  Linkiu Tau kuo greiciau susitvarkyti cool.gif

tai dar per vietinius daktarus visokius pereit pirma reiks, akių, dar ten kažkokie, nebepamenu cool.gif bet anksčiau viską per pusantros sav. susitvarkydavau kažkur. Reiks su maže į vietinę pol eit, greičiau prieisiu gal hihihi.gif

man gegužė daktariškas mėnuo, reiks visus metinius tyrimus pasidaryt, čiulpai + komisijos dvigubos doh.gif kada magistrinį rašyt umn.gif lotuliukas.gif į Birštoną relaxo po visko reiks lėkt, smagu tikrai ten, pliuškeniesi, pro langą upė wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 12:29)
tai dar per vietinius daktarus visokius pereit pirma reiks, akių, dar ten kažkokie, nebepamenu cool.gif bet anksčiau viską per pusantros sav. susitvarkydavau kažkur. Reiks su maže į vietinę pol eit, greičiau prieisiu gal hihihi.gif

man gegužė daktariškas mėnuo, reiks visus metinius tyrimus pasidaryt, čiulpai + komisijos dvigubos doh.gif kada magistrinį rašyt umn.gif  lotuliukas.gif  į Birštoną relaxo po visko reiks lėkt, smagu tikrai ten, pliuškeniesi, pro langą upė wub.gif

As per vietinius neperejau, tikedamasi, kad uzteks pagrindines diagnozes doh.gif ir tai buvo mano klaida, nes neuzteko popieriuose aprasytu gretimu ligu doh.gif doh.gif doh.gif Tai dabar vel teks po poliklinika pasivaiksciot, jei noriu bent kokius pinigus gauti blink.gif

O Birstone tikras rojus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 13:29)
Adis, jei gerai supratau, jei darbingumas 60 proc, tai nieko nemoka  blink.gif čia visada taip buvo blink.gif aš porą kartų turėjau 40 proc, pernai 50, tai šįmet jaučiu 60 -- gal man neverta net eit tų komisijų visų, jei sumastysiu pilnu etatu dirbt, tai tik trukdys tie procentai ir jokios naudos huh.gif

Na taip, jeigu darbingumas 60% - nepriklausytų.

Kaip jūs rimtai vaikštot. g.gif Man šeimos gydytoja surašo visą istoriją ir pasiunčia. Einu labai rami į tą NDNT. O ten šokas. Visų pirma, neduoda ilgiau kaip metams. Antra - aš su kiekvienais metais -sveikyn. Nors operuotos jau abi rankos ir abi krūtys. blink.gif Jų pagrindinis argumentas: koks gydymas buvo taikytas. Jei jokio - tai lyg ir nebe ligonis. Reali fizinė būklė nelabai rūpi. Pernai buvau, ką tik po antros operaciojos, tai dar nebuvo galutinių histologinių tyrimų, tai vos gavau II atitinkančią, nes pasakė, kad kol nėra histologijos, tai gal mane tik šiaip „apgenėjo “. Dar tos juokingos formulės. Turiu aukštąjį - viskas, jau tau kaip ir trūkumas. Na ir kas, kad baigiau prieš 20 m. su trupučiu. Sakau, aš pagal specialybę nedirbu. Ne argumentas. doh.gif
Aš manau, Siracusa, kad verta tau eiti tas komisijas, kadangi gauni pastovų gydymą Gliveku, tai turėtų būti ir invalidumas. Todėl eik tuos poliklinikinius „žygius“, o su neįgalumu, kuris atitiks III grupę dirbti 6 val. tikrai galėsi, net gal visas 8. O kur Rusnelę? Į daržą ar auklei, ar gerai močiutei?

Ir parašyk kaip seksis, ne tik dėl smalsumo, bus kitiems informacija.
Atsakyti
QUOTE(Siracusa @ 2008 04 24, 13:29)
Adis, gal man neverta net eit tų komisijų visų, jei sumastysiu pilnu etatu dirbt, tai tik trukdys tie procentai ir jokios naudos huh.gif

ta išvada yra tik rekomendacinio pobūdžio ir darbdaviui nebūtina ją rodyti. Būtinai eik į komisiją, kai gausi išvadą tai ir spręsi ką daryti.
Atsakyti
Labas,
Grizau po antros chemo. Atidirbau pilna darbo diena ir pasunkejau 4 kg ax.gif Po pirmos nemalonus poveikis buvo tik toks - siek tiek jautesi keliai. Jei taip bus ir toliau, tai galesiu sokinet thumbup.gif
O gal kas zinot, pvz nedarbingumas nuo vasario ir tesiamas. Nedarbingumo pasalpa skaiciuojama nuo 2007 III ketv, nesvarbu, kad jau balandis ir kaip ir jau reiktu skaiciuot nuo 2007 IV ketv. Buvau taip isitikinus, kad taip ir skaiciuos, o vakar pazistami isaiskino, skaiciuojama nuo pradinio ketvircio.... Nespejau siandien i Sodra uzlekt.... reiks ryt... man svarbu, nes IV ketv buvo didesnis atlyginimas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 04 24, 12:03)
Gabija, o ar Vilniuj operavotes? Mamytei VLN operavo, butu idomu pasidalyt nuomonem...

Ne Kauno klinikose.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 04 24, 17:24)
Ne Kauno klinikose.

Aisku.... 4u.gif
O gal kas est susidures su tiesiosios zarnos problemomis?

Ir kaip ruostis chmoterapijai?
Atsakyti

Man skyre 40% darbingumo, nors baigus aukstaji pries 25 metus. Nebuvo surasyta jokiu papildomu ligu, nebuvo "vokelio". Pagrindinis argumentas, kad dirbu ne pagal specialybe. Kol nepasakiau, kad dirbu ne pagal specialybe kalba ejo apie didesni darbinguma.

Jei nedarbingumas nepertrauktas, tai skaiciuos nuo 2007 III ketv kol nedarbingumas tesis. Jei pertrauksi nedarbinguma nors kelioms dienoms, tai nauja nedarbingumo pasalpa skaiciuos nuo uzpraeito ketvircio (siuo atveju nuo 2007 IV). Jei tau sis ketvirtis finansiskai geresnis tai pabandyk dirbti per ilgaji savaitgali
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZoVi: 24 balandžio 2008 - 19:08