Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(skarletukas @ 2008 04 16, 08:10)
Laba rytukas  4u.gif
As cia pas jus naujoke, tiesiog labai ieskau pagalbos savo sesutei ir nezinau kur isijungti. Gal tarp cia esanciu mergaiciu kas nors tures kokiu ziniu ir gales man bent kiek palengvinti nezinia ir skausma.
Mano sesutei vienoje kiausideje aptiko (gydytojo teigimu) augli. Padare CA 125 vėžio žymens tyrima ir dar kazkoki tyrima bent nezinau kaip vadinasi. Gydytojas sake, kad auglys piktybinis ar ne bus aisku po tyrimu. Vakar skambinau sesutei ir klausiau atsakymu:
CA125 - norma (sake kad geras)
Taciau pasake kad antras tyrimas blogas ir kad uzaugusi mikoplazma. Vakar visa interneta isnarsiojau kad bent kiek informacijos suzinociau, kadangi jos gydytojas siuo metu isvykes ir grys tik kita savaite. Ir neradau nieko apart tai kad tai yra labai bjauri bakterija.
As labai noriu paprasyti jusu pagalbos - gal kuri bent ka zinote, nes ta nezinia varo is proto, sesutei is viso blogai. Sukasi visokios mintys.
Aciu jums labai verysad.gif

Sveiki 4u.gif As cia daznai jus paskaitau...
Kiek man teko susidurti su draugem ir kitais pazistamais, tai kiausidziu vezys gali buti labai agresyvus. Tad, mano patarimas, kuo greiciau viska gerai issitirti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 04 20, 13:23)
gal kas žinot - sergant ar sirgus onkoliga rekomenduotina ar nerekomenduotina, o gal apskritai draudžiama lankytis baseinuose, maudytis sūkurinėse voniose, vaikščioti į pirtis?

Man į baseinus leido jau sanatorijoje - buvo tik ką baigtas spindulinis gydymas, tačiau nebuvo jokių nudeginimų ir žaizdų. Tačiau baseine aš pradžioje išbūdavau 15 minučių, vėliau 30 - labai pavargdavau. Baseino blogybė tik ta, kad chloruotas vanduo gali erzinti odą ir pavojus peršalti.

Egles sanatorija jokių purvo ar mineralinių vonių onkologiniams ligoniams nerekomenduoja.

Mano onkologė, išleisdama po chemoterapijos pilno kurso, dėl pirčių yra pasakiusi: "Specialiai nuolat nesikaitinčiau, bet proto ribose galima viskas". Būdama Druskininkuose sanatorijoje jau norėjau išbandyti vandens parką, bet sulaikė "šukuosena" - nepatogumų daugiau nei malonumo. Baseine tai gali kepuraitę užsimaukšlinti, o į pirtį ... Kiek žinau, ten toks pirčių pasirinkimas, kad galima atrasti tinkamas pagal šilumą ir intensyvumą. Kad tik širdelė atlaikytų.

Tad, jei nėra žaizdų ir pakanka jėgų, jei nėra nepatogumų dėl šukuosenų, galite bandyti ir baseinus, ir neperkarštas pirtis. smile.gif
Atsakyti
Teta, Gabija, ačiū už patarimus 4u.gif
Labai noriu palepint mamą, na, ir pati drauge su ja pasibūti. Juolab, kad regis nepabėgsim nuo antros chemijos, nors tiksliai dar paaiškės kitą pirmadienį kaip ir kas ax.gif Be to, tam vandens parke tikrai didelis įvairių pirčių pasirinkimas, nuo karščiausių +90 laipsnių, iki +30 laipsnių. ten tik maloniai šilta. O ir be sūkurinių vonių baseinas paprastas yra.. Taigi bandysiu pakalbint mirksiukas.gif Užtat jau šį trečiadienį eisim visa šeimukė į muzikinį teatrą wub.gif Net tėtis su broliu sutiko, nors šiaip jie pas mus tokie antikultūriniai lotuliukas.gif

Beje, per pirmą chemo mamai nenuslinko plaukučiai. Liko kaip buvę visi. Todėl dabar labai išgyvena, kad jei skirs antrąją - liks vasarai plikutė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo upsikaz: 20 balandžio 2008 - 21:44
QUOTE(upsikaz @ 2008 04 20, 22:42)
Teta, Gabija, ačiū už patarimus 4u.gif 
regis nepabėgsim nuo antros chemijos

Oi, aš galvojau, kad jūs chemijas jau praėjot doh.gif Jei manęs dar lauktų chemijos kursas, tai su baseinais nerizikuočiau. Vien dėl galimybės peršalti ir po to atidėti chemijos kursą. Tarp savo 3 ir 4 kursų praktiškai nebuvau išėjusi į lauką - gydžiau gerklę ir kosulį. Buvau labai imli užkratams. Pasverkit riziką.

O plaukiukai slinkt pradėjo nuo pirmos chemijos po 3 savaičių. Gal jūsų vaistukai tokie, nuo kurių plaukiukai neslenka mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 04 20, 23:36)
Oi, aš galvojau, kad jūs chemijas jau praėjot  doh.gif  Jei manęs dar lauktų chemijos kursas, tai su baseinais nerizikuočiau. Vien dėl galimybės peršalti ir po to atidėti chemijos kursą. Tarp savo 3 ir 4 kursų praktiškai nebuvau išėjusi į lauką - gydžiau gerklę ir kosulį. Buvau labai imli užkratams. Pasverkit riziką.

O plaukiukai slinkt pradėjo nuo pirmos chemijos po 3 savaičių. Gal jūsų vaistukai tokie, nuo kurių plaukiukai neslenka mirksiukas.gif

Aš, matyt, ne taip suformulavau doh.gif Mamytė atlaikė vieną chemijos kursą - 6 kartus kas tris savaites. Paskutinis lašinimas buvo sausio 30 d. Sakydama, kad laukia antra chemija, turėjau minty, kad dabar laukiam kokie bus pašalinto limfmazgio tyrimo atsakymai (regis, esu pasakojusi, kad gydytoja tikrindama skydliaukę visai netyčia atrado padidėjusius lifmazgius. dviejų biopsijų tyrimai prieštaringi, todėl paėmė vieną limfmazgį, kad išsiaiškintų tiksliau), tačiau gydytojas užsiminė, kad greičiausiai vėl skirs chemoterapiją.. na, dar žiūrėsim, kt. pirmadienį bus aiškiau, nenoriu prisikarksėti 4u.gif
o pirmąkart lašino platinum, plaukučiai nenuslinko, net sesutės klausiau kaip čia, kokia chemija, gal silpna, tai anot jos, vaistai stiprūs, o jai dirbant skyriuje tik antras toks atvejis, kad su plaukučiais liko. bet man teko forumuose skaityti, kad tai ne toks jau retas atvejis... ax.gif
Atsakyti
deja, nepraslydom... mama atlaikė puikiai 3 chemo, o vat su ketvirta, paskutine verysad.gif šeštadienį tik išrašė po chemo, iškart jau blogai besijaučiančią, o šiandien jau vėl ligoninėj, nes tempa 39 verysad.gif jaučiu dar ligoninėj užsikrėtė kokiu nors visrusu, nes palatoj buvo daug sergančių moterų, o viena net mirė nuo plaučių uždegimo...po kiekvienos chemo jai krisdavo kraujas veik iki nulio, tada leisdavo vaistus ir šiek tiek atstatydavo. kaip dabar pasveikt nuo peršalimo? kad leukocitai vėl bus kritę iki 0,- faktas kaip blynas verysad.gif Ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(vobla @ 2008 04 22, 15:26)
deja, nepraslydom... mama atlaikė puikiai 3 chemo, o vat su ketvirta, paskutine  verysad.gif  šeštadienį tik išrašė po chemo, iškart jau blogai besijaučiančią, o šiandien jau vėl ligoninėj, nes tempa 39 verysad.gif jaučiu dar ligoninėj užsikrėtė kokiu nors visrusu, nes palatoj buvo daug sergančių moterų, o viena net mirė nuo plaučių uždegimo...po kiekvienos chemo jai krisdavo kraujas veik iki  nulio, tada leisdavo vaistus ir šiek tiek atstatydavo. kaip dabar pasveikt nuo peršalimo? kad leukocitai vėl bus kritę iki 0,- faktas kaip blynas  verysad.gif Ką daryt?

Suprantu nerimą, bet nuo chemo imunitetas tiek sunaikinamas, kad menkiausia infekcija tampa rimta.Reikia pasikliauti gydytojais.Suleis vaistus didinančius imunitetą.Patys galit visą kūną trinti spiritu, o jei jautri oda degtine.Man padėdavo sumažinti temperatūrą.
Stiprybės.
Ryt važiuoju paskyrimo trečiam chemo kursui.Dar tik 12 dienų po operacijos, tai su chemo bus sunku.Taigi trečias kursas, tai jau pusdiplomis ir net eksternu , per 2,5 metų.Tokiais tempais ir onko magistrą galiu užsitarnauti.
Atsakyti
Labas, stipruoles 4u.gif

Vakar mama pateko pas gyd.Cesa, isigijo (turi atsiusti per 3 dienas) naujoviska kateteri, kuris atsparus rentgenui, greiciausiai penktad ji isistatys, o kita savaite gulsis, pasak gydytojo, ilgam gydymui...
Dziaugiames, kad viskas vyksta pakankamai sklandziai ir greitai.
myliu jus visas uz jusu stiprybe...
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 04 22, 17:39)
Ryt važiuoju paskyrimo trečiam chemo kursui. Dar tik 12 dienų po operacijos, tai su chemo bus sunku.Taigi trečias kursas, tai jau pusdiplomis ir net eksternu , per 2,5 metų.Tokiais tempais ir onko magistrą galiu užsitarnauti.

Gabija, su mūsų ir aukščiausiojo palaikymu.

QUOTE(Daile @ 2008 04 22, 22:15)
Vakar mama pateko pas gyd.Cesa, isigijo (turi atsiusti per 3 dienas) naujoviska kateteri, kuris atsparus rentgenui, greiciausiai penktad ji isistatys, o kita savaite gulsis, pasak gydytojo, ilgam gydymui...

Gerai tie kateteriai. Klaipėdiečiai juos naudoja. Kauno klinikose klausiau, tai patirties neturi, tik labai sunkiems ligoniams ir tai ...

Atsakyti
QUOTE(upsikaz @ 2008 04 20, 13:23)
gal kas žinot - sergant ar sirgus onkoliga rekomenduotina ar nerekomenduotina, o gal apskritai draudžiama lankytis baseinuose, maudytis sūkurinėse voniose, vaikščioti į pirtis?

Nerekomenduojama vaikscioti i pirti, jacuzzi kas turi metastazes. Bet as kai skaudedavo kaulus (metastazes kauluose) paguledavau jacuzzi man skausmus nuimdavo blush2.gif . Ir mineraliniam vandeny gulejau nieko neatsitiko lotuliukas.gif .
QUOTE(Gabija. @ 2008 04 22, 17:39)
Patys galit visą kūną trinti spiritu, o jei jautri oda degtine.Man padėdavo sumažinti temperatūrą.

O man gydytojai liepe, net kosmetika, kremus ir t.t keisti, kad nebutu alkoholio, ka jau kalbeti apie spirita rolleyes.gif .
Vot pas mane blink.gif niekada temperaturos nebuvo aukstos blink.gif . Temperatura 35.6 jei 36 tai nors nesalta lotuliukas.gif .
Atsakyti
Man daktare sanatorijoje leido maudytis masaziniame mineralinio vandens baseine, kur temperatura iki +32. Kai ta uzdare remontui, ejau i paprasta baseina, kur vanduo buvo +29. I pirti neleido, bet jacuzzi neilgai pabut leido (+33).
Vandens proceduros labai malonios kunui.
Atsakyti
aš irgi einu į baseinus ir jakuzi nevengiu g.gif užvakar taip smagiai Birštono aqua pasibuvom, neatsisakius šito malunumo nail.gif o pirčių ir šiaip nemėgėja, tai mineraliniam baseine pramirkau biggrin.gif

eisiu sveikatą komisijai iš naujo tikrintis, tikiuosi greit kaip ir anais kartais pavyks susisukt blush2.gif dar man klausimas, ar keičiasi pinigų suma jei gauni pvz darbingumą 50 proc arba 80? ar trečios grupės vienodai pinigėlius skaičiuoja? g.gif
Atsakyti