Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

Sveikos, tik dabar atradau šitą temą, linkiu visoms stiprybės 4u.gif
Norėčiau pasiteirauti, gal kas esate susidūrę su kepenų vėžiu? Mano vyrui rado darinuką kepenyse, bet tiksliai negali pasakyti kas tai, padarėm AFP tyrimą ir šiuo metu laukiam atsakymo.Labai pergyvenu, nes ir mano mamytė kaip tik serga IV stad. plaučių vėžiu, kuris išplitęs į kepenis, antinksčius, ir limfmazgius. Chemo nutraukė, nes liga sparčiai progresavo. Dabar sunkiai bepaeina. Tai irgi norėjau pasiklausti, gal verta kreiptis į kokius žolininkus? Suprantu, kad neišgydis, bet gal nors šiek tiek sustiprėtų g.gif
Patarkit prašau, nes dabar mano mintys visai nesidelioja, nes du mano brangiausi žmonės serga verysad.gif
Atsakyti
Labas mergaites:)

Per ta menesi, kol mamai 'ji'' nustate (mes sia liga vadiname ateiviu, arba juo) kai padare operacija, tas pooperacinis laikatorpis...visi artimieji labai suartejome, sulipome kaip kregzduciu kakuciai:))
suvokeme, kokia mama brangi ir kokia besalygiska yra meile.
pirmame etape visko buvo, ir asaru (perrisinejant) ir daug juoko. mama buvo tiesiog privesta atgauti jegas ir atsistot. Is ligonines isvaziavom su ''triubom'' .
Atboginom arfa, mama atsidekodama personalui pagrojo ir siandien jau sanatorijoj.
Prasideda antras etapas..
gal kuri turite patirties tame,kad pradejus labiau maitintis mama pradejo viduriuot.
Negaliu pasakyti ar tai susije su maitinimu, nes mama tikrai labai save prisiziuri, gal tai nuo antibiotiku kuriuos leido ilga laika?
Bet vakar normalus buvo,o siandien suviduriavo.
nuvesim jai geruju bakteriju, smectos. toliau reiks gaudyt terapeuta.
Atsakyti
Atsiprasau ne cia pataikiau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonya: 03 balandžio 2008 - 18:45
QUOTE(eziukai @ 2008 04 03, 14:23)
Norėčiau pasiteirauti, gal kas esate susidūrę su kepenų vėžiu? Mano vyrui rado darinuką kepenyse, bet tiksliai negali pasakyti kas tai, padarėm AFP tyrimą ir šiuo metu laukiam atsakymo.Labai pergyvenu, nes ir mano mamytė kaip tik serga IV stad. plaučių vėžiu, kuris išplitęs į kepenis, antinksčius, ir limfmazgius. Chemo nutraukė, nes liga sparčiai progresavo. Dabar sunkiai bepaeina. Tai irgi norėjau pasiklausti, gal verta kreiptis į kokius žolininkus? Suprantu, kad neišgydis, bet gal nors šiek tiek sustiprėtų g.gif
Patarkit prašau, nes dabar mano mintys visai nesidelioja, nes du mano brangiausi žmonės serga verysad.gif

Labas 4u.gif 4u.gif 4u.gif .
Man plauciu vezys IV stadija isplite taip pat visur kaip ir tavo mamai, dar ir kauluose beveik visur . 8 chemoterapijas atlaikiau, geriau dar bandyminius vaistukus, artimiausiu metu planuoju dar kitus vaistukus gerti. Mano liga taip pat labai progresavo as beveik nieko nejutau karts nuo karto koks sanarys ar petys paskaudedavo. Tvarkausi tarptautini invaliduma teko is naujo perskaityti savo ligos istorija, rezultatus. Stebiuosi kaip tada is karto nepaluzau, kazkaip nesigilinau labai. Siuo metu dirbu, skausmai kai kurie islenda karts nuo karto, bet uztenka Tylenol 3, o blogiausiams atvejams turiu morfijaus. As naudojau kiniskas zolytes energijai palaikyti. Is pradziu didelio poveikio nejauciau, nes gerai jauciausi, o kai is tikruju energijos neturejau pajutau ta poveiki is karto thumbup.gif .
O tavo mamai kojos skauda, kad sunkiai bepaeina? Chemo nutrauke, nes kraujo rezultatai prasti? Del ko? Ir koks plauciu vezys mamai smulkialastelinis ar nesmulkialastelinis?
Pazistamas serga kepenu veziu IV stadija. Jis prastai jauciasi, liga progresuoja ir duoda gydytojai 20 proc., kad chemo pades, bet vis tiek daro chemo.
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 04 03, 13:23)
Norėčiau pasiteirauti, gal kas esate susidūrę su kepenų vėžiu? Mano vyrui rado darinuką kepenyse, bet tiksliai negali pasakyti kas tai, padarėm AFP tyrimą ir šiuo metu laukiam atsakymo.

Mieloji,darinukas kepenyse,tai dar nereiškia,kad jau vėžys...juk gali būti ir šiaip kokia dėmelė...Nežinau ką reiškia AFP tyrimas,bet žinau kad kepenų vėžių yra daugybė rūšių.Liaudiškai vadinam kepenų vėžiu,o daktarai tai vardija HODŽKINO ir neHODŽKINO LIMFOMOMIS.Mano vyrui buvo 4 stadija,bet jau greitai bus 2 metai kaip remisijoj...Linkiu didelės sėkmės ir tikėjimo,kad viskas bus gerai console.gif
Atsakyti
QUOTE(kareen @ 2008 04 03, 18:46)
Labas  4u.gif  4u.gif  4u.gif .
Man plauciu vezys IV stadija isplite taip pat visur kaip ir tavo mamai, dar ir kauluose beveik visur . 8 chemoterapijas atlaikiau, geriau dar bandyminius vaistukus, artimiausiu metu planuoju dar kitus vaistukus gerti. Mano liga taip pat labai progresavo as beveik nieko nejutau karts nuo karto koks sanarys ar petys paskaudedavo. Tvarkausi tarptautini invaliduma teko is naujo perskaityti savo ligos istorija, rezultatus. Stebiuosi kaip tada is karto nepaluzau, kazkaip nesigilinau labai. Siuo metu dirbu, skausmai kai kurie islenda karts nuo karto, bet uztenka Tylenol 3, o blogiausiams atvejams turiu morfijaus. As naudojau kiniskas zolytes energijai palaikyti. Is pradziu didelio poveikio nejauciau, nes gerai jauciausi, o kai is tikruju energijos neturejau pajutau ta poveiki is karto  thumbup.gif .
O tavo mamai kojos skauda, kad sunkiai bepaeina? Chemo nutrauke, nes kraujo rezultatai prasti? Del ko? Ir koks plauciu vezys mamai smulkialastelinis ar nesmulkialastelinis?
Pazistamas serga kepenu veziu IV stadija. Jis prastai jauciasi, liga progresuoja ir duoda gydytojai 20 proc., kad chemo pades, bet vis tiek daro chemo.

Parašyta adenokarcinoma, o dėl tų ląstelinių nežinau g.gif Kojų jai neskauda, bet tiesiog jos silpnos, sunku eiti, suklumpa ant laiptelio ir viskas nepasikelia, tai praktiškai nevaikšto. Chemo nutraukė , nes per du mėn. nuo 10cm. tumoras kepenyse(MTS), padidėjo iki 20cm., nors tuo metu ir taikė chemo. Be to negalėjo taikyti pilnos dėl širdies, o ir kraujas dabar nekoks, daug leukocitų rado, ištinęs veidas ir kojos. Todėl gyd. nesiryžo toliau leisti chemo, nes sakė akivaizdus pablogėjimas. Siuntė komisijai dėl švitinimo, bet mama nėjo, nes sakė, kad vis tiek neis švitintis, nes negali paeiti ir neturi jėgų. Aš nuvažiavau už ją, bet sakė, kad jau nėra prasmės, tik simptominis gyd. deja verysad.gif O kokius kiniškus geri, gal cordycepsą g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramunike @ 2008 04 03, 19:14)
Mieloji,darinukas kepenyse,tai dar nereiškia,kad jau vėžys...juk gali būti ir šiaip kokia dėmelė...Nežinau ką reiškia AFP tyrimas,bet žinau kad kepenų vėžių yra daugybė rūšių.Liaudiškai vadinam kepenų vėžiu,o daktarai tai vardija HODŽKINO ir neHODŽKINO LIMFOMOMIS.Mano vyrui buvo 4 stadija,bet jau greitai bus 2 metai kaip remisijoj...Linkiu didelės sėkmės ir tikėjimo,kad viskas bus gerai  console.gif

Aš žinau, kad dar nereiškia, kad vėžys, bet gyd. į tai panašu verysad.gif O aFP tyrimas yra spec. vėžio žymuo dėl kepenų ir sėklidžių vėžio.
O kaip tavovyrui rado, kokie simptomai buvo, kokius tyrimus darėt?
Atsakyti
Labas mergaites,

mano mamai irgi adenokarcinoma. Prie viso to kazkokia ikyri bakterija neleidzia uzgyti pjuvio zaizdom. Pasak gydytojo antibiotikai jos neima. reik stiprios imunines sistemos.
Toj sanatorijoj taip salta, o pagyventi pas mane ji atsisako. siandien vaziuosiu,bandysiu ikalbet. Beda ta, kad reikia zmogaus, i kuri galetume kreiptis, del maitinimo, del visu iskylanciu blogumu. Viduriuoja, pykina,pavalgius spazmuoja.
zodziu...kaip jus gijote po operaciju? kas padejo kovojant su komplikacijomis?
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 04 04, 11:59)
Parašyta adenokarcinoma, o dėl tų ląstelinių nežinau g.gif  Kojų jai neskauda, bet tiesiog jos silpnos, sunku eiti, suklumpa ant laiptelio ir viskas nepasikelia, tai praktiškai nevaikšto. Chemo nutraukė , nes per du mėn. nuo 10cm. tumoras kepenyse(MTS), padidėjo iki 20cm., nors tuo metu ir taikė chemo. Be to negalėjo taikyti pilnos dėl širdies, o ir kraujas dabar nekoks, daug leukocitų rado, ištinęs veidas ir kojos. Todėl gyd. nesiryžo toliau leisti chemo, nes sakė akivaizdus pablogėjimas. Siuntė komisijai dėl švitinimo, bet mama nėjo, nes sakė, kad vis tiek neis švitintis, nes negali paeiti ir neturi jėgų. Aš nuvažiavau už ją, bet sakė, kad jau nėra prasmės, tik simptominis gyd. deja verysad.gif O kokius kiniškus geri, gal cordycepsą g.gif

Pas mane taip pat adenokarcinoma tai reiskia nesmulkialastelinis. Geresnis variantas ax.gif nei smulkialastelinis. O ar tikrino gydytojai kaulus, jei ne, geriau issireikalauk. Svitinimas musu atveju jau nebepadeda tik jei skauda kaulus naudos duoda nuima skausmus.
As geriu Essence of Yunzhi kapsules seniau geriau arkliskas dozes biggrin.gif po 18 kapsuliu, dabar sumazinau iki 6 kapsuliu. Brangus labai, bet padeda mirksiukas.gif . Aisku neisgydys, bet jauciuosi gerai ir chemoterapijos metu mazino salutinius poveikius, man tu poveikiu ir nebuvo biggrin.gif .
Dar geriu imunine sistema palaikancius preparatus irgi dabar dozes sumazinau.
Gerdavau kinisku zoleliu arbata, bet pavadinimo nera, ivairios sakneles, zieveles, parinktos specialiai man. Energija atstatydavo.
Svarbiausia tavo mamai stiprinti kojas, laikykites mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(eziukai @ 2008 04 04, 10:59)
O kaip tavo vyrui rado, kokie simptomai buvo, kokius tyrimus darėt?

Kiek pamenu,mano vyro pati pati pradžia buvo tai,kad paskaudėdavo skrandį...na,tarsi ,blogai virškintų...kiek vėliau, jam būdavo šilčiau negu mums visiems,būnant toj pačioj aplinkoj.Mėnesio laikotarpy pradėjo smarkiau skaudėti,pajuodo paakiai, pagelto akys,negalėjo valgyti,pats kūdo,o pilvas keistai padidėjo.Apsilankius pas daktarą,parašė "omeprazolio",nes pagalvojo,kad bus skrandžio opaligė ir liepė išsitirti skrandį...Paros bėgyje sukilo karštis ir pradėjo nežmoniškai prakaituoti...išvežėm su greitąja.Tyrė viską-ekoskopavo,pati ekoskopijos metu pamačiau,kad baisios kepenys,o daktaras paklaustas pasakė tik,kad čia rimta bėda...kraują ėmė po 10mėgintuvėlių kas valandą...ištyrė skrandį,prostatą ir padarė kepenų biopsiją,kurios atsakymo turėjom laukti3savaites namie...
Paprašykit daktarų,kad vyrui atliktų kraujo tyrimą dėl hepatitų B,C,nes Lietuvoj,neprašius šio tyrimo ,kiek žinau nedaro...
Stiprybės Jums 4u.gif

Atsakyti

kareen-tu dvasios milžinas!
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

Vel savaitgalis-as namuose. Reabilitacija sanatorijoje-puikus dalykas. Nors pavargstu nuo itempto proceduru grafiko, ilsiuosi, budama prie Nemuno wub.gif

Geru dienu visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos.Atsimenat rasiau,kad pas ma,ma vezys kruties.Tai isoperavo,pasake,kad limfmazgiai nepadidejo,kad viskas gerai.O dabar sukylo temperatura,jau 3 diena.Seip jos temperatura ir mano daugiau 35.5 neuzkyla,cia pas mus paveldymumas toks,tai mums 37 temp,jau mes lavonai.Tai jai uzkylo iki 37.5-38,tam tarpe,svyruoja,snd jau pradejo leist antibiotikus..nors snd ryte nebuvo tempos,dabar vel uzkylo.Dar suka kelenus.Kas cia gali but gal zinot? verysad.gif
Atsakyti