Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 8

QUOTE(edita26 @ 2008 04 02, 14:44)
pirma karta cia uzsukau... mano artimam zmogui kruties vezys ir manau, kad cia snekuciuojates apie viska. Susigalvojo atsisakyti chemijos, nes lankosi pas kazkokia moteri, kuri gydo maldomis ir kuri megina atkalbeti nuo chemijos. Niekaip nesuprantu, kaip galima jos atsisakyti ir patiketi kazkokia moterimi. Gal kuri girdejote apie Neveronyse, Kaune gyvenanacia moteri, vardu Gina (gal ji varda pasikeitusi). Buciau labai dekinga 4u.gif

O čia tai mirtiesnuosprendis.Po 3 mėnesių būrimo, auglys suvešės ir po to jau bus ką veikti.Juk mums brangi kiekviena diena.
Atsakyti
QUOTE(mamalama @ 2008 04 02, 00:44)
  Man po paskutinės chemoterapijos burnoje vien opos, dantis gelia ir nerandu būdų kaip sau padėti. Jaučiu, kad nuo to ir temp. pakilusi.

Yra toks Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą. Pati jo buvau nusipirkusi, kai prasidėjo problemos su gerkle, bet neišbandžiau. Turiu 5 pokelius, galiu juos atiduoti.
Atsakyti
QUOTE(mamalama @ 2008 04 02, 00:44)
00:31]
Man po paskutinės chemoterapijos burnoje vien opos, dantis gelia ir nerandu būdų kaip sau padėti. Jaučiu, kad nuo to ir temp. pakilusi. Rodos, visą mielinių pyragėlių lentyną nušluočiau. Net šlykštynė alus kvepėti pradeda. Turbūt B grupės vitaminų stoka.

Labas, Kadangi 2005 m. visa chemija buvo lydima didžiulio burnos gleivinės išopėjimo, dantenų paraudimo, ypač protinių dantų, vėliau dantenų nusileidimo ir dantų kaklelių atsidengimo žinau keletą būdų palengvinti ir pašalinti šią problemą.
1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 6–8 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Man paskyrė spinduliavimo metu, šįmet, kai gulėjau taip pat. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 4–6 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojams stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis kart per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių arba medetkų arbatomis.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. (pabūsiu ir aš reklama). Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, preis ir opos.
QUOTE(Deganti @ 2008 04 02, 08:55)
vaikinai labai gyre geli Daktarin, daugeliui jis padejo atsikratyti burnos opu.

Manau, kad geriausias pasirinkimas, aš, kai sužinojau, jau gydymas buvo baigtas.
Mano patarimais ir gali pasinaudoti. Bus kompleksinis gydymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 02 balandžio 2008 - 21:50
QUOTE(edita26 @ 2008 04 02, 15:44)
pirma karta cia uzsukau... mano artimam zmogui kruties vezys ir manau, kad cia snekuciuojates apie viska. Susigalvojo atsisakyti chemijos, nes lankosi pas kazkokia moteri, kuri gydo maldomis ir kuri megina atkalbeti nuo chemijos. Niekaip nesuprantu, kaip galima jos atsisakyti ir patiketi kazkokia moterimi. Gal kuri girdejote apie Neveronyse, Kaune gyvenanacia moteri, vardu Gina (gal ji varda pasikeitusi). Buciau labai dekinga 4u.gif

blink.gif tikrai mirties nuosprendis verysad.gif ....

QUOTE(panienka @ 2008 04 02, 19:34)
mano seneliui buvo akyje vezys, ejo pas bobute kuri ten melsdavosi, sausainiu apipoteriautu duodavo ir vandens is savo stebuklingo sulinio, pamacius mane karta pasake, kad as 'vandene' a la akys issproge, nors mano siaip dideles smile.gif tai va pirko pirko is jos tuos sausainius (krekerius surius) o veliau aki ispjove(cia jau zinoma klinikose). veliau vezys persimete i smegenis. ir toliau nera ka pasakot. ir manau ta pati bobute.. tokiam rusyje ten daro susirinkimus, duoda kazkokiu grybu uzpilu dar. nesamone, mano nuomone.

mes irgi buvom pas ta bobute,tai net sveikas zmogus ateina,seip atveda serganti,tai ir tam ligas suranda..... lotuliukas.gif
Atsakyti
mojuoja rankom, kazka snibzda, man nedaug metu buvo tai senelio klausiau, valgiau tuos sausainius. seansus ten padaro, dar papasakoja kokia sekmes istorija. neverta tiketi, sakau saziningai seneliukas vykde viska(mociutes ir tetos nurodymu), nepadejo.
Atsakyti
Noriu pasidaryti krūties vėžio markerį. Man jis nė karto nėra darytas ir onkologė, kadangi jis nebuvo padarytas prieš operaciją, nelabai šiuo tyrimu pasitiki. O aš noriu didesnio savęs nuraminimo.
Tačiau susižinojau, kad krūties vėžio žymenys yra net 4: CEA, CA 15-3, CA125, Tumor M2-PK. Ar juos reiktų darytis visus? Kokius žymenis jums daro? Ir gal žinote, kur Kaune geriausia darytis tokį tyrimą?
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2008 04 02, 18:48)
O čia tai mirtiesnuosprendis.Po 3 mėnesių būrimo, auglys suvešės ir po to jau bus ką veikti.Juk mums brangi kiekviena diena.

Aciu uz nuomone, nes mums visiems taip pat atrodo. O tokia stipri moteris, kad net sunku patiketi, kaip galima tuo tiketi einant kiekviena diena ir ten praleidziant po 3 valandas. Juk pas toki zmogu duris neusidarytu!!!
Tiesa, ta moteri nesimeldzia, o pasakoja apie savo gyvenima, kad sergantis zmogus zinotu, kad ji siusta Dievo zmonems padeti pasveikti. Man atrodo, kad malda neturi prasilenkti su chemija, kurios negalima atsisakyti!
Sekmes visoms, kurios kovoja su siuo vabalu. Tegul pavasaris privercia sypsotis 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Euguteee @ 2008 04 02, 22:35)
blink.gif tikrai mirties nuosprendis verysad.gif ....

Tikiuosi, kad jus aplenksite tokius "medikus" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teta @ 2008 04 03, 09:34)
Noriu pasidaryti krūties vėžio markerį. Man jis nė karto nėra darytas  ir onkologė, kadangi jis nebuvo padarytas prieš operaciją, nelabai šiuo tyrimu pasitiki. O aš noriu didesnio savęs nuraminimo.
Tačiau susižinojau, kad krūties vėžio žymenys yra net 4: CEA, CA 15-3, CA125, Tumor M2-PK. Ar juos reiktų darytis visus? Kokius žymenis jums daro? Ir gal žinote, kur Kaune geriausia darytis tokį tyrimą?

CA 15-3. Specifinis tik krūtų vėžiui. Svarbiausia indikacija – krūties vėžio įtarimas, gydymo kontrolė, metastazių nustatymas.

Jei noras yra galima ir kitus.
CA125. Jis būdingas sergant kiaušidžių vėžiu. Gali padidėti esant gimdos, krūties, storosios žarnos, plaučių vėžiui.

Tumor M2-PK. Universalus vėžio žymuo: stemplės, skrandžio, kasos, gaubtinės ir tiesios žarnos, plaučių, krūties vėžiams, inkstų ląstelių karcinomai. Tumor M2-PK koncentracijos dydis kraujyje atitinka auglio stadiją, parodo auglio augimą ar jo nykimą. Tyrimo jautrumas didėja, jei kartu tirami kiti specifiniai vėžio žymenys.

CEA. Jo kiekis kraujyje tiriamas atliekant daugelio vėžio rūšių klinikinį stebėjimą (nespecifinis žymuo naudojamas kartu su specifiniais vėžio žymenimis). Dažniausiai tiriamas stebint skrandžio, žarnyno, krūtų, plaučių, kasos ir prostatos navikus po operacijos. CEA tyrimas laikomas geriausiu neinvaziniu metodu storosios ir tiesiosios žarnos vėžiui stebėti jo eigai prognozuoti. Pooperaciniu periodu šis tyrimas kartais yra jautresnis parametras negu kompiuterinė tomografija ar endoskopija.

Dar yra ir toks. MAM.
Medicinos diagnostikos centro PGR (polimerazės grandininės reakcijos) laboratorijoje atliekamas naujas tyrimas krūties vėžio pirminėms metastazėms išaiškinti. Tai žmogaus mamaglobino geno iRNR nustatymas jautria AT-PGR (atvirkštinės transkriptazės-PGR) metodika.
Žmogaus mamaglobinas (MAM) – tai neseniai atrastas baltymas, pradėtas naudoti kaip molekulinis krūties vėžio žymuo. MAM yra specifinis krūties audiniui ir nustatomas kraujyje atsiradus pirminėms krūties vėžio metastazėms. Todėl šis tyrimas yra ypač vertingas jas nustatant, kai neretai krūties vėžys dar yra išgydomas.

Čia bendra info. Kas yra tie vėžio žymenys? Tai antigenai, t.y.: baltymai, fermentai ar biomolekulės, kurias gamina vėžinės ląstelės, arba organizmo imuninės sistemos išskiriamos medžiagos, kurios atsiranda kraujyje kaip atsakas į auglį. Kuo didesnis vėžio žymenų kiekis kraujyje, tuo labiau - išplitęs vėžinis procesas.
Apibūdimami specifiškumu. Pvz., specifiškumas 95%, tai reiškia, kad kad 95 proc. sveikų asmenų šis žymuo bus neigiamas, t.y. mažesnis už pasirinktą normą. Šis faktas taip pat reiškia, kad 5 proc. sveikų asmenų šis žymuo bus teigiamas.
Apibūdinami jautrumu. Pvz. 70%, tai reiškia, kad kad tyrimo rezultatai 30 proc. asmenų, sergančių šia konkrečia vėžio forma, patologijos nerodo.
Tai dar kartą parodo, kad: 1) absoliučios normos vėžio žymenims nėra, 2) visada reikia ikioperaciniu periodu nustatyti konkretaus individo vėžio žymens rodiklį. Antraip po operacijos gali būti neteisingai įvertinama, ar rodiklis padidėjo, ar nepakito.
Darantis tyrimą ir pasiaškinkit, koks specifiškumas, koks jautrumas, kokiu metodu nustatinėjamas, nes nustatant kitoje lab. kitu metodu, bus kitos normos.

Internete daugybė info, tik nepatingėkit pasiskaityti : paieška „vėžio žymenys“, „krūtų vėžio žymenys“, informatyvūs straipsniai iš www.medicine.lt ir kitų medikams skirtų saitų.

upsikaz!!!, atsakau į tavo klausimą, nors tavo komentaras po mano atsakymu, teisiog prijungiu, keisdama žinutės turinį.
Čia nuoroda į MAM. Naujas tyrimas krūties vėžiui nustatyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 03 balandžio 2008 - 10:22
QUOTE(adis @ 2008 04 03, 10:49)
Dar yra ir toks. MAM.
Medicinos diagnostikos centro PGR (polimerazės grandininės reakcijos) laboratorijoje atliekamas naujas tyrimas krūties vėžio pirminėms metastazėms išaiškinti. Tai žmogaus mamaglobino geno iRNR nustatymas jautria AT-PGR (atvirkštinės transkriptazės-PGR) metodika.
Žmogaus mamaglobinas (MAM) – tai neseniai atrastas baltymas, pradėtas naudoti kaip molekulinis krūties vėžio žymuo. MAM yra specifinis krūties audiniui ir nustatomas kraujyje atsiradus pirminėms krūties vėžio metastazėms. Todėl šis tyrimas yra ypač vertingas jas nustatant, kai neretai krūties vėžys dar yra išgydomas.

adis, ar teisingai Jus supratau - čia tik krūties vėžio atveju?
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2008 04 03, 10:49)
Tai dar kartą parodo, kad: 1) absoliučios normos vėžio žymenims nėra, 2) visada reikia ikioperaciniu periodu nustatyti konkretaus individo vėžio žymens rodiklį. Antraip po operacijos gali būti neteisingai įvertinama, ar rodiklis padidėjo, ar nepakito.

Oi, Adis, labai ačiū. thumbup.gif Viskas labai išsamiai. Noriu tiesiog turėti atskaitos tašką. Tereiks susirasti laboratoriją.
Atsakyti
Laba,
vis paskaitau puslapiuka. Nors operacija pavyko ir rezultatai geri, nerimo seselis islieka.

Kas liecia Daktarin'o geli. Isties labai efektingas. Pries ketverta metu stipriai sirgau, geriau daug stipriu vaistu, trejus antibiotikus vienu metu leido - leido nuo visu galimu ligos sukeleju, nes kol paselis neuzaugo, nezinojo kas per sukelejas. Imunitetas buvo nusilpes, siaubingai isopejo burnos gleivine. Daktarinas per pora dienu viska sutvarke, net stebejausi. Tikrai rekomenduoju.

Beje, siandien Delfyje perskaiciau:
Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų.
Adresas http://www.delfi.lt/...php?id=16547506 Badavimas prieš chemoterapiją gali išgelbėti gyvybę

www.DELFI.lt
2008 balandžio mėn. 3 d. 10:05

Atlikus tyrimą su gyvūnais nustatyta, kad chemoterapija galėtų sukelti mažiau nepageidaujamų poveikių ir išgelbėti daugiau pacientų gyvybių, jei prieš vaistų suvartojimą būtų dvi dienas badaujama, rašo www.newscientist.com.
Pelės, kurioms buvo sušvirkšta vėžinių ląstelių ir vėliau buvo atliktas chemoterapijos seansas, žuvo vidutiniškai po 60 dienų. Bet gyvūnai, kurie prieš chemoterapijos seansą 48 valandas badavo, gyveno apie 10-20 dienų ilgiau, sakė Pietų Kalifornijos universiteto (JAV) mokslininkas Valteris Longo. Iš 16 badavusių pelių ilgiausiai išgyvenęs gyvūnas žuvo praėjus 14 savaičių po vėžinių ląstelių sušvirkštimo.

Rezultatus taikant žmonėms gali būti, kad chemoterapijos rezultatai būtų kur kas labiau teigiami, sakė V.Longo. Jo eksperimente pelės nuo vėžio žuvo dėl to, kad joms chemoterapinių vaistų buvo sušvirkšta tik vieną kartą.

Tuo tarpu tikri vėžiu sergantys pacientai chemoterapiniais vaistais gydomi ne vieną kartą – kartotiniai chemoterapijos seansai padeda galutinai įveikti vėžį. V.Longo tyrimas verčia manyti, kad kiekviena dozė galėtų būti efektyvesnė jei prieš tai būtų badaujama.

Mokslininkas tvirtina, kad pacientai po badavimo tikriausiai patirtų ir mažiau nepageidaujamų chemoterapijos poveikių. Chemoterapinių preparatų taikinys yra greitai besidalijančios ląstelės – ne tik vėžinės, bet ir kitos, pavyzdžiui, baltosios kraujo ląstelės ir plaukų ląstelės. Dėl to chemoterapijos nepageidaujami poveikiai paprastai būna labai nemalonūs ir stiprūs – pavyzdžiui, plaukų slinkimas, svorio kritimas, imlumas infekcijoms.

Kitoje šio tyrimo dalyje V.Longo aiškinosi kaip pelės reagavo į dideles chemoterapinio preparato etopozido dozes. Iš 28 pelių, kurios prieš sušvirkščiant vaistą 48 valandas nebuvo maitinamos, žuvo tik viena.

Kitos 27 pelės susigrąžino prarastą svorį ir joms nenustatyti kiti nepageidaujami poveikiai. Bet kontrolinėje 37 nebadavusių pelių grupėje po injekcijos išgyveno tik 17 gyvūnų. „Rezultatai yra įspūdingi. Nustebau kad badavimas taip gerai suveikė“, - sakė mokslininkas.

Bet badavimo poveikis iš tikrųjų nėra visiškai netikėtas. Yra žinoma, kad kalorijų ribojimas suaktyvina ląstelinius mechanizmus, kurie taiso DNR ir kurie šalina aktyviojo deguonies molekules, pažeidžiančias ląsteles.

Bet mutacijos, dėl kurių vėžinės ląstelės būna tokios pavojingos, taip pat trukdo sveikai šių mechanizmų veiklai. Tai reiškia, kad apsauginiai mechanizmai, aktyvuoti badavimo, vėžinėse ląstelėse nesuaktyvėja, todėl jos būna jautresnės chemoterapijos poveikiui.

V.Longo, bendradarbiaudamas su kolega onkologu Davidu Quinnu iš to paties universiteto, planuoja tyrimą, kuriame dalyvautų 20 vėžiu sergančių pacientų. „Būčiau labai nustebintas jei neatrastume būdo pritaikyti tai žmonėms per artimiausius dvejus metus“, - sakė V.Longo.

Sveikatytes ir stiprybes Jums visoms wub.gif
Atsakyti
Kadangi kalbame apie vėžio žymenis. Dar labai informatyvi mežiaga:
Vėžio žymenų interpretacijos.

Nurodyto straipsnio komentaras: aptariama, kas yra teigiami, neigiami, pilkos zonos rezultatai. Vėžio žymenų sąrašas vyrams ir moterims, pagal ligas. nurodytos tyrimų reikšmės: normalios, pilka zona (abejotina vėžio buvimo reikšmė, gali būti ir taip, ir taip.), padidntos.

Paskutinėje lentelėje išryškinta juodai (bold šriftu) specifiniai konkretaus organo žymenys ir pagalbiniai (nespecifiniai) pateikti įprastu šriftu.
Atsakyti