Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. Bandžiau tęstis vizą dar kartą, bet nesusiprtimas su advokatu (nutraukė veiklą, išsikraustė), aišku viza nebuvo pratęsta
likau pažeidusi vizos laiką. Prašau nesmerkti manęs dėl to , nes nebuvau taip suplanavusi likti ten nelegale ar panašiai ir labai blogai dėl to jaučiuosi
. Tiesiog jauna, kavaila, įsimylėjusi, taip susiklosė aplinkybės....Su MB (jis JAV pilietis) pradėjome kalbėti apie santuoką, įvyko nelaimė jo šeimoje, ne tas galvoj buvo. Vėliau pradėjau galvoti, kad noriu susituokti ten kur mano šeima. Abu atvykome gyventi į Lietuvą, susituokėm. Žinoma man už nugaros liko pažeistas JAV vizos terminas (viso daugiau negu 12 mėn. ). Lietuvoje baigiau mokslus , pragyvenome čia tris metus, bet nepasakyčiau, kad jautėmės laimingi, tiesiog MB laukė kol baigsiu mokslus, vis tikėjomės, kad viskas susitvarkys. Lyg ir pradėjome tokį nedidelį versliuką, be viskas žlugo
. Š.m. sausį MB išvyko aplankyti savo artimųjų, netikėtai gavo neblogą darbą, liko ten ir ėmėme galvoti apie tai kaip man nuvykti į JAV. Vienas advokatas patarė prašyti turistinės vizos, su pagrindu vyro giminėms aplankyti, na, o jeigu duos imigracinius dokumentus tvarkytis jau pačioje JAV. Žinoma, nedavė...
Gavau laišką, kad dėl pažeidimo negaliu vykti į JAV 10 metų
tačiau turiu teisę į "waiver" (nežinau kaip tai pavadinti lietuviškai). MB per advokatus užpildė I-129 ir I-130 . Gavau laišką iš ambasados, jog gauta mūsų peticija dėl K-3 vizos ir išvardinti dokumenai, kurių reikės pokalbyje. Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū