Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė- 3 dalis

QUOTE(Zitlali @ 2008 08 28, 15:55)
Mačiau garbės konsulas yra Dominikoj, bet ambasada tik Argentinoj...  g.gif

O prie ko cia ambasada? juk popierizma galima ir per konsulata susitvarkyt g.gif bent jau mano galva pirma kreiptis reik i artimiausia konsulata ir jie jau turetu pasakyt nuo ko ir ka kaip pradet.... smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Puiki_mamyte @ 2008 08 28, 21:43)
O prie ko cia ambasada? juk popierizma galima ir per konsulata susitvarkyt  g.gif  bent jau mano galva pirma kreiptis reik i artimiausia konsulata ir jie jau turetu pasakyt nuo ko ir ka kaip pradet....  smile.gif  4u.gif

konsulatas ir garbes konsulatas ne tas pats, daznai garbes konsulatai jokiais popierizmais visai neuzsiima. Zitlali, o gal yra kokios kitos Sengeno salies ambasada? bent jau turistine viza i LT gal butu galima per jas susitvarkyt, o leidimo gyventi jau LT kreiptis.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 08 28, 21:19)
konsulatas ir garbes konsulatas ne tas pats, daznai garbes konsulatai jokiais popierizmais visai neuzsiima.

gali but , niekad nesigilinau tas pats ,ne tas pats, as viska per konsulatta tvarkius tai man kazkaip atrodo ne taip viskas sudetinga, dar ir dabar kai ka darau viskas sklandziai smile.gif 4u.gif
Atsakyti
merginos, po kiek laiko, pridavus fingerprints pastoviai Zaliai Kortai ji ateina pastu? ar dar bus kazkoks interviu procesas, ar jau laukti tos ZK? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mio999 @ 2008 09 05, 09:57)
merginos, po kiek laiko, pridavus fingerprints pastoviai Zaliai Kortai ji ateina pastu? ar dar bus kazkoks interviu procesas, ar jau laukti tos ZK?  g.gif

MB kai pridave juos tai dar gavom laiska kur praso papildomu dokumentu (mes ju nebuvom issiunte kai pildem anketa). Kai issiuntem tuos popierius jis ZK gavo gal per kokias 3 savaites. Jokio pokalbio nebuvo 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. Bandžiau tęstis vizą dar kartą, bet nesusiprtimas su advokatu (nutraukė veiklą, išsikraustė), aišku viza nebuvo pratęsta doh.gif likau pažeidusi vizos laiką. Prašau nesmerkti manęs dėl to , nes nebuvau taip suplanavusi likti ten nelegale ar panašiai ir labai blogai dėl to jaučiuosi verysad.gif . Tiesiog jauna, kavaila, įsimylėjusi, taip susiklosė aplinkybės....Su MB (jis JAV pilietis) pradėjome kalbėti apie santuoką, įvyko nelaimė jo šeimoje, ne tas galvoj buvo. Vėliau pradėjau galvoti, kad noriu susituokti ten kur mano šeima. Abu atvykome gyventi į Lietuvą, susituokėm. Žinoma man už nugaros liko pažeistas JAV vizos terminas (viso daugiau negu 12 mėn. ). Lietuvoje baigiau mokslus , pragyvenome čia tris metus, bet nepasakyčiau, kad jautėmės laimingi, tiesiog MB laukė kol baigsiu mokslus, vis tikėjomės, kad viskas susitvarkys. Lyg ir pradėjome tokį nedidelį versliuką, be viskas žlugo doh.gif . Š.m. sausį MB išvyko aplankyti savo artimųjų, netikėtai gavo neblogą darbą, liko ten ir ėmėme galvoti apie tai kaip man nuvykti į JAV. Vienas advokatas patarė prašyti turistinės vizos, su pagrindu vyro giminėms aplankyti, na, o jeigu duos imigracinius dokumentus tvarkytis jau pačioje JAV. Žinoma, nedavė... verysad.gif Gavau laišką, kad dėl pažeidimo negaliu vykti į JAV 10 metų doh.gif tačiau turiu teisę į "waiver" (nežinau kaip tai pavadinti lietuviškai). MB per advokatus užpildė I-129 ir I-130 . Gavau laišką iš ambasados, jog gauta mūsų peticija dėl K-3 vizos ir išvardinti dokumenai, kurių reikės pokalbyje. Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū
Atsakyti
isties nelabai daug zinau apie tai, bet jeigu susituokete, tai geriausia prasyti vizos kaip sutuoktine. Taciau nezinau kaip bus atsizvelgta i tai, kad buvote pazeideja.
Atsakyti
QUOTE(ilona777 @ 2008 09 07, 05:29)
Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. <.......................>Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū

Del to waiver tai turejau ir as problemu kol buvo galu gale issiaiskinta kad man jo vistik nereikia, sitoj situacijoj mane kibina vienas dalykas kad cia dominuoja j-1 ir turistine, vat jei tvarkytis per santuoka zalia korta idomu kuria viza rasytu i popierius, nes visgi man rodos ta kuria pirma kart ivaziavai i jav unsure.gif anyway vistiek tai butu lengviausias kelias susitvarkyti popierius. as neprasyciau turistines o daryciausi ZK juk vyras pilietis maziau problemu butu...

Atsakyti
Labai dėkui už pastangas padėti smile.gif Matot aš dabar jau eisiu į amabasadą prašyti K-3 (sutuoktinės vizos). Tik mane labiausiai visoje šioje situacijoje erzina neteisybė, nes deportuoti už nusikaltimus, ar atvykę su padirbta viza turi tą patį baudos laikotarpį (10 metų) ir lygiai taip pat reikia to paties "waiver" kaip ir man, nors aš jokių nusikaltimų nepadariau ir nebuvau deportuota, o prabuvau vizos laiką verysad.gif . Kažkaip gėda ir nesmagu dabar keliauti į ambasadą pokalbiui kai žinai , kad vizos negausi, o dar ir tą "waiver" reiks priduoti ir laukti, kiek teko domėtis apie pusę metų. Labai tikiuosi kad bus "approved", nes kitaip tai nežinau ką reiks daryt verysad.gif Taigi, jeigu ką nors išgirsite apie tuos "waiver" reikaliukus iš kokių nors draugų ar pan. būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
o ar nebuvo galimybiu isvengti siu pazeidimu?
Atsakyti
Ilona77,o kodel jus per tuos 3 metus nesitvarket popieriu? juk jau butum turejus ZK rankose ir nebutu jokiu problemu,o tas pazeidimas nera toks didelis baubas,svarbu tu i sali ,tavo atveju JAV,buvai patekus legaliai,tik kad "prasitesiai" ju duota welcome be ju sutikimo. Tarp kitko kai jau gausi ZK,ji jau bus 10mete ZK thumbup.gif ,nes jusu santuokai daugiau nei 2 metai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamia: 08 rugsėjo 2008 - 21:02
QUOTE(mio999 @ 2008 09 05, 09:57)
merginos, po kiek laiko, pridavus fingerprints pastoviai Zaliai Kortai ji ateina pastu? ar dar bus kazkoks interviu procesas, ar jau laukti tos ZK?  g.gif

Priklauso. Siaip pagal taisykles nuo 6 savaiciu iki 6 menesiu. Bet buna vieni gauna greiciau, kiti laukia ilgiau. Manes asmeniskai imigracine jau niekuo nestebina
Papildyta:
QUOTE(ilona777 @ 2008 09 07, 05:29)
Turiu klausimą ir labai tikiuosi kas nors galės man padėti. Žodžiu istorija tokia, kad 2002 m. su J1 viza išvažiavau į JAV. Jai pasibaigus vieną kartą prasitęsiau turistinę vizą, per visą tą laikotarpį sutikau ten MB. Bandžiau tęstis vizą dar kartą, bet nesusiprtimas su advokatu (nutraukė veiklą, išsikraustė), aišku viza nebuvo pratęsta  doh.gif  likau pažeidusi vizos laiką. Prašau nesmerkti manęs dėl to , nes nebuvau taip suplanavusi likti ten nelegale ar panašiai ir labai blogai dėl to jaučiuosi verysad.gif . Tiesiog jauna, kavaila, įsimylėjusi, taip susiklosė aplinkybės....Su MB (jis JAV pilietis) pradėjome kalbėti apie santuoką, įvyko nelaimė jo šeimoje, ne tas galvoj buvo. Vėliau pradėjau galvoti, kad noriu susituokti ten kur mano šeima. Abu atvykome gyventi į Lietuvą, susituokėm. Žinoma man už nugaros liko pažeistas JAV vizos terminas (viso daugiau negu 12 mėn. ). Lietuvoje baigiau mokslus , pragyvenome čia tris metus, bet nepasakyčiau, kad jautėmės laimingi, tiesiog MB laukė kol baigsiu mokslus, vis tikėjomės, kad viskas susitvarkys. Lyg ir pradėjome tokį nedidelį versliuką, be viskas žlugo  doh.gif  . Š.m. sausį MB išvyko aplankyti savo artimųjų, netikėtai gavo neblogą darbą, liko ten ir ėmėme galvoti apie tai kaip man nuvykti į JAV. Vienas advokatas patarė prašyti turistinės vizos, su pagrindu vyro giminėms aplankyti, na, o jeigu duos imigracinius dokumentus tvarkytis jau pačioje JAV. Žinoma, nedavė... verysad.gif  Gavau laišką, kad dėl pažeidimo negaliu vykti į JAV 10 metų  doh.gif  tačiau turiu teisę į "waiver" (nežinau kaip tai pavadinti lietuviškai). MB per advokatus užpildė I-129 ir I-130 . Gavau laišką iš ambasados, jog gauta mūsų peticija dėl K-3 vizos ir išvardinti dokumenai, kurių reikės pokalbyje. Dabar ruošiuosi į pokalbį ir įdomu gal kas žinot kaip ten būna su tuo "waiver", kur reikia už jį sumokėti, ar yra šansas, kad man duos tą K-3, ar ir tikėtis neverta, be to "Waiver". Kiek su MB išsiaiškinom JAV forumuose ir per advokatus, tai "waiver" keliaus į kažkokį ofisą, kur jį svarstys ir jeigu viskas ok, tik tada galėsiu gauti vizą. Gal kas nors buvo susidūręs su tokia siuacija ir ką nors žinot? Labai prašau bent kokios informacijos. Ačiū

Tavo advokatas-gryby grybas. tau priklauso zalia korta desimtmete. Jokos vizos tau nereik. Cia kazkoks nesusipratimas
Atsakyti