Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė- 3 dalis

sveiki visi. turiu beda,labai prasau kas panasiai susiduret atrasykit ir patarkit,nes jau nebezinau ka daryt. Gyvenu airijoj jau 4 metai su vyru lietuviu, dirbau 1.5 metu part time, pagimdziau sunu jam daba 1.3m.turi airiska pasa. mano vyras pradejo smurtauti, nesiskaito su manim,lb pavidus man dirbt neleidzia,bet istisai prikaiso kad jis pinigus uzdirba. kad cia viskas jo ir tt o mane varo isnamu taip kaip stoviu ir istisai grasina kad sunaus neattiduos,o kai susikraunu lagaminus ant keliu maldauja kad neiseiciau,arba bega zudytis,sako kad myli,kad nebedarys taip ir tt. ziaurej myliu savo suneli,bet nebezinau ka daryt nebenoriu su juo gyvent.stogas vaziuoja... noriu pasiteiraut ar galiu gaut vienisos mamos pasalpa cia airijoj,nes nenoriu apkraut momos ir brolio savo rupesciais,noriu pati atsistot ant koju...
Atsakyti
Moteris jau trejus metus dirba užsienyje (ES), pastojo, gimdys ir augins LT. Kaip su motinystės išmokomis? Kiek žinau, yra kažkokie tarptautiniai susitarimai. Gal kas konkrečiai susidūrėt?
Atsakyti
QUOTE(zabic @ 2010 03 16, 08:56)
sveiki visi. turiu beda,labai prasau kas panasiai susiduret atrasykit ir patarkit,nes jau nebezinau ka daryt. Gyvenu airijoj jau 4 metai su vyru lietuviu, dirbau 1.5 metu part time, pagimdziau sunu jam daba 1.3m.turi airiska pasa. mano vyras pradejo smurtauti, nesiskaito su manim,lb pavidus man dirbt neleidzia,bet istisai prikaiso kad jis pinigus uzdirba. kad cia viskas jo ir tt o mane varo isnamu taip kaip stoviu ir istisai grasina kad sunaus neattiduos,o kai susikraunu lagaminus ant keliu maldauja kad neiseiciau,arba bega zudytis,sako kad myli,kad nebedarys taip ir tt. ziaurej myliu savo suneli,bet nebezinau ka daryt nebenoriu su juo gyvent.stogas vaziuoja... noriu pasiteiraut ar galiu gaut vienisos mamos pasalpa cia airijoj,nes nenoriu apkraut  momos ir brolio savo rupesciais,noriu pati atsistot ant koju...

labai uzjauciu dei situacijos, kreipkites kuo greiciau i sociala. Manau tikrai gausit visas imanomas pasalpas kaip vienisa mama.o ir siaip yra centru i kuriuos galima kreiptis patyrus smurta seimoje. Tikrai esu maciusi telefono numeri, kuriuo galima kreiptis skelbimu lentoje Dubline Maternity hospital.
Atsakyti
Labas super mamytes 4u.gif reikia pagalbos,tik nezinau ar i ta tema pataikiau blush2.gif problema tokia... mano vyras rado darba anglijoj,ten ir pasiliks,o as su vaiku neuzilgo vaziuojam pas ji (neatostogauti) esu girdejusi,kad norint vaika isvezti i kita sali reikia tevo sutikimo,tai kaip dabar mum reikia daryti??? kaip ir kur ta sutikima gauti? gal kas galit padeti? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinaeid @ 2010 04 08, 00:10)
Labas super mamytes  4u.gif  reikia pagalbos,tik nezinau ar i ta tema pataikiau  blush2.gif  problema tokia... mano vyras rado darba anglijoj,ten ir pasiliks,o as su vaiku neuzilgo vaziuojam pas ji (neatostogauti) esu girdejusi,kad norint vaika isvezti i kita sali reikia tevo sutikimo,tai kaip dabar mum reikia daryti??? kaip ir kur ta sutikima gauti? gal kas galit padeti?  verysad.gif

gal dar zinote,kokiu reikia dokumentu norint padaryti pasa vaikui? ar uztenka vieno is tevu?
Atsakyti
QUOTE(kristinaeid @ 2010 04 07, 23:10)
Labas super mamytes  4u.gif  reikia pagalbos,tik nezinau ar i ta tema pataikiau  blush2.gif  problema tokia... mano vyras rado darba anglijoj,ten ir pasiliks,o as su vaiku neuzilgo vaziuojam pas ji (neatostogauti) esu girdejusi,kad norint vaika isvezti i kita sali reikia tevo sutikimo,tai kaip dabar mum reikia daryti??? kaip ir kur ta sutikima gauti? gal kas galit padeti?  verysad.gif

kiek zinau nebereikia tevo sutikimo,svarbu vienas is tevu kad vaziuoja:)
Atsakyti
QUOTE(Guggy @ 2010 02 20, 09:42)
Jei vyras negeranoriskas ir bendros peticijos nepasirashys, pradek pati skyrybu procesa, nes kol skyrybos vyksta del jokiu waiver kreiptis negali. Nebent yra violence ar domestic abuse ir ta gali paremti kazkokiais irodymais. Advokatas su kuriuo konsultavaisi yra neteisus. Tempti skyrybas tau apsimoka tik tada jei vyras sutiks pasirashyti bendra peticija, jei ne taip tik dar labiau ilgini pati imigracini procesa. Tavo zalia korta gali buti pratesta isiskyrus, pafailinus good faith marriage waiver su dokumentais irodanciais kad gyvenot kaip tikri santuokiniai ir vedybos nebuvo tik imigraciniais tikslais.  Sitas waiver yra priduodamas kartu su petition, taciau ji galima duoti tik turint skyrybu nuosprendi.  Jei nesiskiri ir vyras nepasirasho tau petiticijos kai ateina laikas priduoti popierius, tu viena ju priduoti negali (isimtis domestic violence). Tai sukeltu  problemu jei nori pakeisti darba ar keliauti skyrybu periodu pasibaigus zalios kortos galiojimui ir reikalautu papildomu waivers del terminu dokumentu pridavimui praleidimo.

aciu guggy.............atsiliepk.Noriu paklausti gal daugiau ka nors zinai,nes kraustausi is proto,kaip reikia daryti.Nes vieni sako vienaip ,kiti kitaip daryt.............alio alio.........
Papildyta:
QUOTE(Guggy @ 2010 02 20, 09:42)
Jei vyras negeranoriskas ir bendros peticijos nepasirashys, pradek pati skyrybu procesa, nes kol skyrybos vyksta del jokiu waiver kreiptis negali. Nebent yra violence ar domestic abuse ir ta gali paremti kazkokiais irodymais. Advokatas su kuriuo konsultavaisi yra neteisus. Tempti skyrybas tau apsimoka tik tada jei vyras sutiks pasirashyti bendra peticija, jei ne taip tik dar labiau ilgini pati imigracini procesa. Tavo zalia korta gali buti pratesta isiskyrus, pafailinus good faith marriage waiver su dokumentais irodanciais kad gyvenot kaip tikri santuokiniai ir vedybos nebuvo tik imigraciniais tikslais.  Sitas waiver yra priduodamas kartu su petition, taciau ji galima duoti tik turint skyrybu nuosprendi.  Jei nesiskiri ir vyras nepasirasho tau petiticijos kai ateina laikas priduoti popierius, tu viena ju priduoti negali (isimtis domestic violence). Tai sukeltu  problemu jei nori pakeisti darba ar keliauti skyrybu periodu pasibaigus zalios kortos galiojimui ir reikalautu papildomu waivers del terminu dokumentu pridavimui praleidimo.

Atsakyti
QUOTE(zabic @ 2010 03 16, 07:56)
sveiki visi. turiu beda,labai prasau kas panasiai susiduret atrasykit ir patarkit,nes jau nebezinau ka daryt. Gyvenu airijoj jau 4 metai su vyru lietuviu, dirbau 1.5 metu part time, pagimdziau sunu jam daba 1.3m.turi airiska pasa. mano vyras pradejo smurtauti, nesiskaito su manim,lb pavidus man dirbt neleidzia,bet istisai prikaiso kad jis pinigus uzdirba. kad cia viskas jo ir tt o mane varo isnamu taip kaip stoviu ir istisai grasina kad sunaus neattiduos,o kai susikraunu lagaminus ant keliu maldauja kad neiseiciau,arba bega zudytis,sako kad myli,kad nebedarys taip ir tt. ziaurej myliu savo suneli,bet nebezinau ka daryt nebenoriu su juo gyvent.stogas vaziuoja... noriu pasiteiraut ar galiu gaut vienisos mamos pasalpa cia airijoj,nes nenoriu apkraut  momos ir brolio savo rupesciais,noriu pati atsistot ant koju...

sveika zabic!jo sunki tavo situacija,jei pati nepasirysi ka daryti su juo(vyru)taip manau ir gyvensi tu su juo,diena gerai bus kita diena blogai bus,bet kam tau taip aukotis,pasigailek saves ir vaiko,ka jis ten mato gero.cia vokietijoje yra namai,kur socialas grynai islaiko moteri su vaiku tokioje situacijoje,ir neleidzia skelbti niekam kur tu randiesi,jie tave islaiko ir t.t.suteikia didele pagalba.tai ziurek mastyk ka nors,manau su tavo vyru nieko gero nebebus schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Sikste @ 2010 05 17, 14:12)
labutis,
niekur negaliu rasti temos apie darbo vizas amerikoje. gal cia kas galetu atsakyti man i keleta klausimeliu?  jeigu isvaziuoji i amerika kaip turistas 3 men ir ten susirandi darba kur darbdavys tau padaro viza h1b ar kokia kita, ar galima dirbti amerikoje laukiant tos vizos ar visdelto po to 3 men turi grizti i lt ir laukti kol gausi ta viza? aciu visoms  4u.gif

Kiek žinau, kol yra keičiamas statusas iš vienos vizos į kitą, (vadinamas "adjustment of status"), šalyje galima pasilikti iki tol, kol bus gautas atsakymas ir tai nebus laikoma kaip vizos pažeidimas. Bet būtent šiuo atveju garantuoti negaliu. Nemanau, kad būtų įmanoma tuo metu ir dirbti, dar neturėsit tinkamos vizos.

Tačiau, aš nerizikuočiau važiuoti su turistine viza ir bandyti darbdavio tada ieškoti...
Visų pirma, šiuo metu darbai nesimėto. Visų antra, reiks įtikinti imigracinės darbuotojus, kad važiuojant su turistine viza į JAV jūs neturėjot jokių ketinimų ieškotis darbo, nes tai būtų vizos pažeidimas.
Visų trečia, kad gautumėt normalią, ilgalaikę darbo vizą, reikia būti kvalifikuotam, turėti paklausią specialybę. Jei esat kvalifikuota- galit ieškotis darbo ir iš Lietuvos. Jei neturit paklausios specialybės, gal būtų realiau susirasti darbą kaip temporary worker, t.y. kokį nors sezoninį darbą ar darbą, susijusį su žemdirbyste ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 17 gegužės 2010 - 21:01
QUOTE(himalaia @ 2010 05 17, 21:58)
Kiek žinau, kol yra keičiamas statusas iš vienos vizos į kitą, (vadinamas "adjustment of status"), šalyje galima pasilikti iki tol, kol bus gautas atsakymas ir tai nebus laikoma kaip vizos pažeidimas. Bet būtent šiuo atveju garantuoti negaliu. Nemanau, kad būtų įmanoma tuo metu ir dirbti, dar neturėsit tinkamos vizos.

Tačiau, aš nerizikuočiau važiuoti su turistine viza ir bandyti darbdavio tada ieškoti...
Visų pirma, šiuo metu darbai nesimėto. Visų antra, reiks įtikinti imigracinės darbuotojus, kad važiuojant su turistine viza į JAV jūs neturėjot jokių ketinimų ieškotis darbo, nes tai būtų vizos pažeidimas.
Visų trečia, kad gautumėt normalią, ilgalaikę darbo vizą, reikia būti kvalifikuotam, turėti paklausią specialybę. Jei esat kvalifikuota- galit ieškotis darbo ir iš Lietuvos. Jei neturit paklausios specialybės, gal būtų realiau susirasti darbą kaip temporary worker, t.y. kokį nors sezoninį darbą ar darbą, susijusį su žemdirbyste ir pan.

Kad dabar pasikeitusi situacija JAV.Turistiniu vizu ambasada siaip turistams nebeisduoda(nebent jei turejai is anksciau),nes bevizis ivaziavimas. O ivaziavus be vizos,nebera kaip persitvarkyti vizos statuso.Anksciau daugelis taip darydavo-ivaziuodavo su turistine ir pasikeisdavo statusa i studento viza ar panasiai,nes budavo garantuota ir daug greiciau ,bet dabar kiek girdejau,reikia grizti i savo sali ir kreiptis i savo ambasada. Nebijok paskambinti i ambasada Lietuvoje ir pasiteirauti sito.
Atsakyti
QUOTE(DEIMUTE @ 2010 05 18, 17:15)
.Anksciau daugelis taip darydavo-ivaziuodavo su turistine ir pasikeisdavo statusa i studento viza ar panasiai,nes budavo garantuota ir daug greiciau ,bet dabar kiek girdejau,reikia grizti i  savo sali ir kreiptis i savo ambasada. Nebijok paskambinti i ambasada Lietuvoje ir pasiteirauti sito.

is turistines i studentishka pasikeisti negalima jau nuo 2002metu berods. Taigi tikrai nei garantuota nei daug greiciau, o paprasciausiai neimanoma jau seniai taip na ura kaip turistui atvaziavus keistis statusa i kazka kito, irgi reikedavo kreiptis ambasadoje, o ne cia vietoj.

Vienintelis budas buvo, jau turint studento popierius visus, i-20 formas ir t.t. is mokymo istaigos, prasytis ambasadoj atvaziuoti i JAV kokiu menesiu anksciau kaip turistui, kad apsiziureti, susirasti gyvenama vieta, t.y. truputi anksciau nei semestras prasideda. Tuo tikslu isduoda turistini statusa tada galejai keistis jau i studentishka, nes savo tikslus buvai pilnai atskleides, cia pasilikti, ir ta palaiminus buvo ambasada, o jei gaudavai tik paprasta turistine viza, reiskia isipareigodavai save laiku sugrizti, ir apie jokius statusu keitimus niekas ne girdet nenorejo. isskyrus santuoka su JAV pilieciu.
Atsakyti
Sveikos,
Atsiprašau, kad gal ne visai tinkamoj temoj rašau, bet tam klausimui, kuri turiu, dedikuotos kaip ir neradau.
Gal esate kuri susidurusi su stambesnių siuntu siuntimu is Lietuvos i JAV? Paštas šioje vietoje netinkamas, nes pernelyg didelis svoris ir gabaritai ne tie smile.gif. DHL, UPS kaina nereali doh.gif .Turinys legalus biggrin.gif , tik i lėktuva imti per sunkus buvo (pora didelių lagaminu susidaro).
Bučiau labai dėkinga!
Atsakyti