Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė- 3 dalis

jole70, paskaitinėjau truputį daugiau. Radau vieną situaciją, kuri atitinka jūsų- mergina susituokė su JAV piliečiu, gavo conditional green card, išsiskyrė po metų. Užpildė waiver, pateikė įrodymus (jų daug neturėjo- bendrą buto nuomos sutartį, banko sąskaitas), kad santuoka buvo tikra. Ir gavo permanent green card. Tačiau tai užtruko kelis metus.
Gerai tai, kad tuos metus, kol tvarkėsi dokumentus, ji legaliai galėjo gyventi ir dirbti JAV.

Dar yra toks atvejis: jei jūsų vyras geranoriškas, galite ne išsiskirti (divorce), bet gyventi atskirai (separate) ir kai ateis laikas, po 2 metų nuo conditional GC gavimo, užpildot kartu paraišką dėl removal of conditions ir viskas. Tada gaunat permanent green card, ir skiriatės, nes po to jau jūsų statusas nepasikeis.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2009 11 24, 20:24)
jole70, sunkoka tada, jei jūsų anglų kalba nelabai gera. Nes daug naudingos informacijos yra angliškuose forumuose. Aš kai tvarkiausi savo popierius, praktiškai visą informaciją iš forumų susirinkau.
Bandykit tada tokiu atveju su imigracijos advokatu konsultuotis. Mano skurdžiom žiniom, net ir išsiskyrus įmanoma neprarasti conditional žalios kortos. Tik reikia patvirtinti faktą, kad tuokėtės ir gyvenot iš meilės. Reiktų surinkti bendras banko sąskaitas, visokias buto nuomos sutartis, daiktus ar nekilnojamą turtą, pirktus kartu ir t.t. Jei vaikas jo- tai svarus argumentas.
Kai tvarkėtės žalią kortą, gi turėjot tokius dokumentus susirinkti. Tad galit pradėti dabar tą patį, jei planuojat skirtis. Manau, iškart po skyrybų galima pildyt waiver peticiją dėl removal of conditions ir turėsit permanent green card. Tačiau nieko garantuoti negaliu, reiktų daugiau ta tema pasidomėt.

aciu himalaia.Taip as jau ir konsultavausi su advokatu,jis taip pat man patare rinkti irodymus :buto nuomos sutartis,mokescius moket kartu,draudimus masinu kartu,banko sakaitas.....tik kad as negaliu padet i bendra sakaita,nes tuoj ten nebelieka tu pinigeliu...................As cia visai naujoke zalia,tad ir tais advokatais dar kazkaip nepasitikiu.Vaikas yra ne jo,jis greit bus pilnametis.Siuo metu jis negali pas ji gyventi,tai buna pas mane,pas senelius kur as dirbu.Ir kai mes kartais gryztam ten pas ji,jis net balsa pakelia,advokatas pasiule policija pakviest,bet nzn..................kazko neiseina man nzn.Rankos nekelia,tikriausiai zino,kuo gali baigtis
Atsakyti
QUOTE(jole70 @ 2009 11 24, 21:19)
aciu himalaia.Taip as jau ir konsultavausi su advokatu,jis taip pat man patare rinkti irodymus :buto nuomos sutartis,mokescius moket kartu,draudimus masinu kartu,banko sakaitas.....tik kad as negaliu padet i bendra sakaita,nes tuoj ten nebelieka tu pinigeliu...................As cia visai naujoke zalia,tad ir tais advokatais dar kazkaip nepasitikiu.Vaikas yra ne jo,jis greit bus pilnametis.Siuo metu jis negali pas ji gyventi,tai buna pas mane,pas senelius kur as dirbu.Ir kai mes kartais gryztam ten pas ji,jis net balsa pakelia,advokatas pasiule policija pakviest,bet nzn..................kazko neiseina man nzn.Rankos nekelia,tikriausiai zino,kuo gali baigtis

Man advokatas,taip pat sake nesiskirti tuos metus,bet gyventi atskirai ir i saskaitas itrauk visur ir ji ,o jei jis paduos skyrybom,galima skyrybas vilkinti,iki kol sueis 2 metai,po to skirtis ...........O mano vyras nera geranoriskas,tikrai jis to nedarys.Aciu
Atsakyti
QUOTE(jole70 @ 2009 11 24, 21:44)
Man advokatas,taip pat sake nesiskirti tuos metus,bet gyventi atskirai ir  i saskaitas itrauk visur ir ji ,o jei jis paduos skyrybom,galima skyrybas vilkinti,iki kol sueis 2 metai,po to skirtis ...........O mano vyras nera geranoriskas,tikrai jis to nedarys.Aciu

Labas himalaia.Gal ka nors suzinojai naujo,atsiliepk jei gali...........................
Atsakyti
Sveiki visi! Kokia kaina butu fektyvios santokos Chicagoje arba legalizavimo nes noriu vykti su vaikais ten gyventi. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo converseall: 09 sausio 2010 - 15:46
Sveikos!

Gal kas zino kaip ten dabar vyksta interviu JAV ambasadoje Vilniuje, jei eini del Suzadetines Vizos? Man greitai reikes vaziuoti, tai norejau suzinot ko klausineja. Labai bijau, nors musu atvejis- tikra meile, ne del poperiu tuoksimes Jav.

Butu malonu, jei kas pasakytu ka nors naujo -)
Atsakyti
interested, nieko naujo nepasakysiu, tik padrąsinsiu. Juk jei neturit ko slėpt, ko bijot? 4u.gif Eikit be baimės ir nesijaudinkit.
Atsakyti
Aciu -)

Suprantu, kad nera ko bijoti. Bet at ten pries metus buvau jau, norejau turistines ir aisku nedave. Pamate, kad pas suzadetini vaziuoju ir nedave. Tai man daug nervu kainavo, nes tikrai planavau pabuti tik menesi... Ir tas vyras ambasadoje pasake, kad man tiktais suzadetines viza tiks -) Bet tada mano draugas dar neturejo Jav pilietybes.
Iseina kad tikrai neturiu ko bijot, bet man nuo vieno zodzio "ambasada" blogai darosi! -)) todel buru gerai isgirsti realu pasakojima kaip ten viskas bus. Tikriausiai ne prie langelio reikes sneket, o kabinete...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo interested: 12 sausio 2010 - 19:09
QUOTE(converseall @ 2010 01 09, 08:46)
Sveiki visi! Kokia kaina butu fektyvios santokos Chicagoje arba legalizavimo nes noriu vykti su vaikais ten gyventi.  smile.gif

20 000$ jei pati ieskosiesi. jei au pasiulytu 16 000$
jei gyveni lietuvoje bandyk ieskoti kas losia zalais kortas ir kas islos zenytis atbuline data, kainuos pigiau.
Atsakyti
labas vakaras mamytes,noriu prasyti pagalbos ar informacijos.mano vyras dyrba dazytoju dekoruotoju.ir nori isvaziuoti uzdyrbti seimai pinigu.norim suzinoti ar imanoma rasti darbo?kiek nuoma kainuoja?ir ar imanoma uzsidyrbti?ir kaip pragyvenimas
Atsakyti
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jole70 @ 2009 11 24, 11:44)
Man advokatas,taip pat sake nesiskirti tuos metus,bet gyventi atskirai ir  i saskaitas itrauk visur ir ji ,o jei jis paduos skyrybom,galima skyrybas vilkinti,iki kol sueis 2 metai,po to skirtis ...........O mano vyras nera geranoriskas,tikrai jis to nedarys.Aciu

Jei vyras negeranoriskas ir bendros peticijos nepasirashys, pradek pati skyrybu procesa, nes kol skyrybos vyksta del jokiu waiver kreiptis negali. Nebent yra violence ar domestic abuse ir ta gali paremti kazkokiais irodymais. Advokatas su kuriuo konsultavaisi yra neteisus. Tempti skyrybas tau apsimoka tik tada jei vyras sutiks pasirashyti bendra peticija, jei ne taip tik dar labiau ilgini pati imigracini procesa. Tavo zalia korta gali buti pratesta isiskyrus, pafailinus good faith marriage waiver su dokumentais irodanciais kad gyvenot kaip tikri santuokiniai ir vedybos nebuvo tik imigraciniais tikslais. Sitas waiver yra priduodamas kartu su petition, taciau ji galima duoti tik turint skyrybu nuosprendi. Jei nesiskiri ir vyras nepasirasho tau petiticijos kai ateina laikas priduoti popierius, tu viena ju priduoti negali (isimtis domestic violence). Tai sukeltu problemu jei nori pakeisti darba ar keliauti skyrybu periodu pasibaigus zalios kortos galiojimui ir reikalautu papildomu waivers del terminu dokumentu pridavimui praleidimo.
Atsakyti