Įkraunama...
Įkraunama...

Imigracinė- 3 dalis

Prie kaz kuri laika USCIS pradejo valyti savo archyvus nuo 'uzsigulejusiu" bylu (del seimu sujungimo), labai pagausejo kvietimu i antrus interviu tiem, kuriu bylios gulejo kelis metus.. Gal kieno nors pazustami ejo? kazin kokia bent "apitiksli' statistika g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos,
nežinau, ar čia pataikiau, bet reikia patarimo. Neseniai ištekėjau už brito, ir jis nori su manim pasilikti gyventi Lietuvoje. Dabar ruošiasi kreiptis dėl leidimo gyventi Lietuvoje, bet abudu jau pasiklydom popierių labirintuose... Gal galit pasakyti, kur Vilniuje reikia kreiptis ir pristatyti dokumentus? Kokio dydžio imamas konsulinis mokestis ir kur jį sumokėti?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Fasolka @ 2009 06 22, 12:36)
Prie kaz kuri laika USCIS pradejo valyti savo archyvus nuo 'uzsigulejusiu" bylu (del seimu sujungimo), labai pagausejo kvietimu i antrus interviu tiem, kuriu bylios gulejo kelis metus.. Gal kieno nors  pazustami ejo? kazin kokia bent "apitiksli' statistika g.gif  g.gif

labukas, as irgi labai noreciau isgirsti gal kas buvo pakviestas i antra interviu. Mano byla buvo kazkur "dingusi" ir stai kaip is giedro dangaus gaunu pakvietima i antra interviu... Pleaseeeee, gal kas turit patirties... beje gal kas gali rekomenduoti gera advokata chikagoj?
Atsakyti
Ištekėjau užsienyje už užsieniečio, kokius dokumentus reikia susirinkti, kad galėčiau užregistruoti santuoką Lietuvoje?
Atsakyti
QUOTE(BaltasLietus @ 2009 07 06, 12:02)
Ištekėjau užsienyje už užsieniečio, kokius dokumentus reikia susirinkti, kad galėčiau užregistruoti santuoką Lietuvoje?

..Sveika tai tikrai nebus sudetinga..

viskas ko tau reikia: legalizuoto uzsienyje sudarytos santuokos liudijimo isversto i lietuviu kalba bei jusu abieju pasu. Tik zinok ,kad jie ten ta isversta ir patvirtinta liudijima pasiliks, todel butinai versk ir tvirtink orginalo kopija, o ne orginala, kitu atveju turesi dvigubo darbo ir islaidu...

Dar sis tas..Jei nori pasilikti savo mergautine ir tik prideti vyro pavarde , anketoje turi irasyti dvi pavardes kaip pavarde po santuokos...
Atsakyti
QUOTE(Lauren @ 2009 07 02, 16:17)
labukas, as irgi labai noreciau isgirsti gal kas buvo pakviestas i antra interviu. Mano byla buvo kazkur "dingusi" ir stai kaip is giedro dangaus gaunu pakvietima i antra interviu... Pleaseeeee, gal kas turit patirties... beje gal kas gali rekomenduoti gera advokata chikagoj?

Patirtis antram interviu ir mane domintu smile.gif). O advokatas tikrai mazai reikalingas paciam interviu, bet patarimui ir popieriu perziurai neblogai.
O kada Lauren pas tave interviu ir gal jau buvai? As tik gandus girdziu, kad pareigunai (siam reikalui sudarytas atskiras nauajs skyrius) geranorishkai nusteike, ipatingu kliuciu nesudaro.. tik tike.. butu smagu isgirsti ir pirmu lupu..
cia daugiau turbut cikagietem smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uzsiemusi @ 2009 07 14, 10:11)
..Sveika tai tikrai nebus sudetinga..

viskas ko tau reikia: legalizuoto uzsienyje sudarytos santuokos liudijimo isversto i lietuviu kalba bei jusu abieju pasu. Tik zinok ,kad jie ten ta isversta ir patvirtinta liudijima pasiliks, todel butinai versk ir tvirtink orginalo kopija, o ne orginala, kitu atveju turesi dvigubo darbo ir islaidu...

Dar sis tas..Jei nori pasilikti savo mergautine ir tik prideti vyro pavarde , anketoje turi irasyti dvi pavardes kaip pavarde po santuokos...

Ačiū tau už atsakymą 4u.gif

Dar vienas klausimas, planuoju grįžti į Lietuvą 2 savaitėms, užregistruosiu santuoką ir noriu keisti pasą, migracija.lt radau tokį dalyką:

Pasas skubos tvarka neišduodamas ir nekeičiamas, jeigu:
pasikeitė piliečio vardas (-ai) ar pavardė, lytis, gimimo data, gimimo vieta, asmens kodas ir nustatoma, kad šie duomenys Gyventojų registro duomenų centrinėje bazėje nepakeisti arba duomenų apie pilietį šioje bazėje nėra.

Tai kaip čia suprasti, man paso skubos tvarka nekeis, jeigu aš ėmiau vyro pavardę? g.gif
Atsakyti
Kaip suprantu, nekeis, jei duomenų bazėj dar nėra įrašo su nauja pavarde.
Atsakyti
QUOTE(BaltasLietus @ 2009 08 03, 15:18)
Ačiū tau už atsakymą 4u.gif

Dar vienas klausimas, planuoju grįžti į Lietuvą 2 savaitėms, užregistruosiu santuoką ir noriu keisti pasą, migracija.lt radau tokį dalyką:

Pasas skubos tvarka neišduodamas ir nekeičiamas, jeigu:
pasikeitė piliečio vardas (-ai) ar pavardė, lytis, gimimo data, gimimo vieta, asmens kodas ir nustatoma, kad šie duomenys Gyventojų registro duomenų centrinėje bazėje nepakeisti arba duomenų apie pilietį šioje bazėje nėra.

Tai kaip čia suprasti, man paso skubos tvarka nekeis, jeigu aš ėmiau vyro pavardę? g.gif

o tai negalima su gyventoju registru susisiekti internetu , persiunciant popierius, kad paleistu dokumentu tvarkyma? Kiek zinai, duomenys po santuokos i gyventoju registra patenka per dvi savaites, o jie policijai perduoda greitai.Jus bandykit pasiskambinti, gal ne viskas taip baisu bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
noriu paklausti,gal kas buvo susidure ar girdejo is pazistamu apie tokia situacija.
Buvau amerikoje 5 metus. 3 metai buvau su darbo viza,po to buvau procese 2 metus gauti zalia korta pagal specialybe,vienu zodziu nepasiseke,gavau denied,toliau nebuvo finansiniu galimybiu tvarkytis ir t.t.pasiryzau isvaziuoti,nes nenorejau likti nelegali,siuo metu esu Airijoje.
pries isvaziuodama teiravausi advokato apie mano sitaucija tai jis patikrino mano case ir pasake kad as jau 2 men. gale kaip ir buvau nelegali nors mano visi ID ir WA dar galiojo,tai jis man paaiskino,kad as vistiek jau esu pazeidusi ir trys metus negalesiu ivaziuoti,as is ju nebuvau gavusi jokio laisko per kiek laiko as turiu palikti sali,isvaziavau savo noru.Tiesa buvo paskirta teismo data bet as i ji negalejau nueiti nes as jau buvau isvykusi,as jiems i teisma parasiau laiska,kad as isvykau tada ir tada.
Dabar noreciau bandyti vaziuoti atgal.
As turiu turistine 10 metu viza iki 2011.
Kokia tikimybe kad ileis? Gal kas girdejote kokiu panasiu atveju,kas buvo ne savo noru pazeide,tipo procese ir bande vaziuoti atgal ar panasiai?
Dekinga.
Atsakyti
Ruošiuosi į Vilnių interviu. Gal kam teko būti- kokia procedūra,ar klausinėja ko? Visą dokumentų papkę su mano dokumentais originalais atsiunčia JAV,čia tereikės tik medicininę praeiti. Ar spėsiu medicininę susitvarkyti per dvi savaites,nes tik tiek laiko beliko iki pokalbio.
Atsakyti

mes medicinine apziura praejome per viena diena, tik skiepus susirinkite pries tai.Pasiskambinkite jus tam daktarui is anksto ir paklauskit per kiek dienu jis duoda atsakyma-mes lgy pasiemem voka ta pacia diena.....jau nebepamenu net. Bet problemu tikrai neturejom 4u.gif
Atsakyti