sveikutės, nerandu niekur tokios temos kuri susijusi su dokumentais būtų, tai gal jūs pagelbėsite. Prieš puse metų UK išsiėmiau self employer tą kortelę, kad galėčiau dirbti, bet niekur nedirbau ir jau esu LT 4mėnėsius viena mergina man pasakė, kad reikia užsidaryti tą kortelę, nes kitiems mokesčiai pradeda kažkokie eiti, o kiti kaip tik tvirtina, kad nesamonė. tai kaip elgtis? Vyras irgi turėjo šią kortelę, bet jis dirbo, mokėjo tuos mokesčius, o kai grįžo į LT ir paliko neuždaręs tos kortelės
QUOTE(deimapov @ 2009 03 13, 21:15)
sveikutės, nerandu niekur tokios temos kuri susijusi su dokumentais būtų, tai gal jūs pagelbėsite. Prieš puse metų UK išsiėmiau self employer tą kortelę, kad galėčiau dirbti, bet niekur nedirbau ir jau esu LT 4mėnėsius viena mergina man pasakė, kad reikia užsidaryti tą kortelę, nes kitiems mokesčiai pradeda kažkokie eiti, o kiti kaip tik tvirtina, kad nesamonė. tai kaip elgtis? Vyras irgi turėjo šią kortelę, bet jis dirbo, mokėjo tuos mokesčius, o kai grįžo į LT ir paliko neuždaręs tos kortelės
Na is dalies ta mergina teisi buvo, Self employed`am kas metus reikia deklaruoti savo pajamas. O jei to nepadarai tai gauni bauda, bet cia jei dirbi. Dar turi moketi NI. Tik manau tau tai neaktualu nes tu esi LT o jei kada sugalvosi gryzti tai paprasciausiai pranesi Inland revenue kad nedirbai ir tiek.
As pati buvau uzsiregistravus ir irgi niekur nedirbau kaip self emp. Tai man jie tik atsiunte susimoketi uz NI bet kai pranesiau kad nebuvau dirbus viska anuliavo .
Taip kad gali labai sau del to galvos nesukti.
JAV ambasada Vilniuje, jau pradės ir imigracines vizas išdavinėt, mano bylą iš Varšuvos jau persiuntė į čia, nebereiks į Lenkiją pokalbiui trenktis
Labas PINK o kokia Tu viza tvarkaisi?as kita menesi isteku uz amerikiecio,ieskau bendraminciu ir patareju tam procesui isveikti del vizos:)
QUOTE(angelicious @ 2009 04 06, 08:27)
Labas PINK o kokia Tu viza tvarkaisi?as kita menesi isteku uz amerikiecio,ieskau bendraminciu ir patareju tam procesui isveikti del vizos:)
Paskaitykit žalios kortos ir šitą temą, tikrai yra diskutuota, kokie yra būdai emigruoti, ištekant už JAV piliečio.
QUOTE(kovinukė @ 2009 04 11, 05:35)
gal kas žinote, girdejote, susidurete, ar yra šancų "atgaivinti" žalia kortą?
ji buvo laimeta, bet prarasta nevykdzius sąlygų, t.y. negyvenus ir nesilankius JAV keleta metu
ji buvo laimeta, bet prarasta nevykdzius sąlygų, t.y. negyvenus ir nesilankius JAV keleta metu
Paskambink i ambasada ir pasiteirauk. Nors abejoju ar cia kokie "atgaivinimai" galimi.
Sveikutės.Nepyk,Himalaia,bet tave dar patrukdžiau į a/ž.
Klausimą perkeliu ir čia,nes skubu,nežinau ką ir daryti...
Turiu galimybę 07,02 išvykti pasisvečiuoti į JAV.Na aš pasiskaičiavau,jog reikia pasą bipmetrinį pasidaryti(padarytas bus 06,13),o kadangi planavau vykti pagal tą bevizę programą(ESTA)tai galvojau tą formą užpildysiu kaip ten ir rašoma dvi sav iki išvažiavimo.Žinau,jog keliaujant pagal tą programą kelionė trunka ne ilgiau kaip 90 dienu,kaip aš ir planavau.Bet dabar tie mano pažįstami sako,jog gali būti ir kitaip,galiu užtrukti ilgiau ir pan.Žodžiu,sako darytis turistinę vizą.Klausimas būtų toks,per kiek laiko įmanoma tą vizą pasidaryti?Pasą gausiu apie 06,13 o išskristi turėčuiau apie 07,02.
Būčiau labai dėkinga
Turiu galimybę 07,02 išvykti pasisvečiuoti į JAV.Na aš pasiskaičiavau,jog reikia pasą bipmetrinį pasidaryti(padarytas bus 06,13),o kadangi planavau vykti pagal tą bevizę programą(ESTA)tai galvojau tą formą užpildysiu kaip ten ir rašoma dvi sav iki išvažiavimo.Žinau,jog keliaujant pagal tą programą kelionė trunka ne ilgiau kaip 90 dienu,kaip aš ir planavau.Bet dabar tie mano pažįstami sako,jog gali būti ir kitaip,galiu užtrukti ilgiau ir pan.Žodžiu,sako darytis turistinę vizą.Klausimas būtų toks,per kiek laiko įmanoma tą vizą pasidaryti?Pasą gausiu apie 06,13 o išskristi turėčuiau apie 07,02.
Būčiau labai dėkinga
QUOTE(Boni @ 2009 05 22, 08:49)
Sveikutės.Nepyk,Himalaia,bet tave dar patrukdžiau į a/ž.
Būčiau labai dėkinga
Būčiau labai dėkinga
Sveika,
Na ar su turistine viza, ar su leidimu gautu užpildžius formą internete, kelionės sąlygos visiškai vienodos. Tik tiek kad, oro uoste gali įdėti antspaudą 6 mėnesiams, na bet čia jau tikriausiai laimės dalykas , nes turiu pažįstamų, kuriems įdėjo ir turiu tokių, kuriems ne, t.y liko tie patys 3 mėn. Šiaip jeigu nori prašyti vizos ambasadoje, tai reikia užpildyti formą ir užsiregistruoti pokalbiui su konsulu. Visą info rasi Jav ambasados Vilniuje puslapyje. Šiaip tai pokalbio datą gali pasirinkti, paprastai ne vėliau kaip po savaitės, kartais ir po poros dienų būna laisvų vietų. Na, bent jau aš tvarkiausi dokumentus balandžio gale tai žmonių ambasadoje tikrai nebuvo daug, bet aš tvarkiausi imigracinę vizą. Jav ambasadoje vilniuje lankytis teko tikrai nemažai ir kiek girdėjau poklabių su konsulu, tai tie kurie norėjo vizos ilgesniam laikotarpiui negu 3 mėn, dažniausiai sukeldavo nepastikėjimą ir nuostabą, ką ten veiks taip ilgai, na, bet bandyti aišku galima Sėkmės
Ačiū Ilona ir Himalaia.Jūs nuostabios