QUOTE(Gabanne @ 2008 09 05, 12:21)
http://knitting.com.ua/olga_shlem.html
o sitokia sunu megzti yra? nesu mezgusi , galvoju reik savo kantrybe isbandyti
lietuviskai neturit aprasymo 52cm galvytei reiktu
Aš pernai šią mezgiau. Buvau ir aprašymą lietuvių kalba padarius, po to kita mama dar papildė. Tai jei čia dar galima rasti praeitos žiemos temą apie kepures, ten turėtų būti
Mūsų kepurė
Na man tai pati pradžia buvo sudėtinga, kai reikėjo pataikyti akių sk., o po to jau viskas paprasta
Radau kompe ką aš buvau išvertus:
Pradėti nuo pelerinos detalių.
Priekis ir nugara: užmesti 31 akį, megzti ripsu, .t.y. gerom akim gerojoj pusėje ir blogojoje, 4 eiles. Toliau gerom akim, tris kraštines akis megzti ir toliau ripsu. Vienu metu kas 2-oj eilėj pridėti po 1 akį iš abiejų pusių prieš/ po 3 karštinių akių kol bus 51 akis.
Šonai: viskas tas pats, tik prieš/po trijų kraštinių akių reikia nuleisti po vieną akį kol jų liks 31.
Tada detales paeiliui suverti ant virbalų su valu ar 4 virbalų ir megzti ratu. Pirmą eilę megzti gerosiom akim tolygiai nuleisti 38 akis, turi likti 126 akys. Toliau megzti rezinka1, t.y. 1 gera 1 išvirkščia, 3 cm. Toliau rezinka2, t.y. 2 geros 2 išvirkščios. Po 3 cm nuleisti vidurines 10 akių. Toliau nuleidinėti iš abiejų pusių kas 2-oj eilėj po 1 akį, 3 paskutinės akis mezgamos ripsu. 24 cm (pamatuokit pagal galvytę) aukštyje nuleisti iš abiejų pusių 32 akis.
Viršugalvis: užmesti 44 akis. Megzti taip: pirma akis ripsu, 40 akių rezinka2, 1 ripsu. Taip megzti 9 cm.
Uodega: sujungti viršugalvio ir likusias kepurės akis. Megzti rezinka2. Kas 5-oj eilėj sumezginėti po tris akis, viduryje turi likti buvusi kraštinė (taip gražiau). Po 20 cm (vėlgi, siūlau pamatuoti, jei bus per ilga, pasilenkus lįs į akis) likusias akis nuleisti ir sutraukti.
Viską susiūti. Prisiūti burbulą. Aplink iškirpimą veidui surinkus akis megzti 3 cm rezinka1. Pelerinos apačią apnerti vašeliu (nebūtina): 2 eilės stulpeliais be užmetimo ir 1 eil. vėžlio žingsneliu (stulpelis be užmetimo iš kairės į dešinę)