Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

QUOTE(matylda @ 2009 09 19, 08:42)
pykinimas visa para tesesi mazdaug iki 15 sav.o vemimas kiekviena ryta,tik atsistojus is lovos iki 20sav.dabar man 37 sav.ir vis dar pavemiu,bet jau reciau,kartais 1,kartais 3 kartus i savaite...

Užjaučiu Tave ir visas kitas, taip besijaučiančias... Su pirmuoju aš vėmiau iki 22 savaitės, bet būdavo pavienių bėgiojimų net iki 25 savaitės. Nuo 26 savaičių gulėjau ligoninėj, gavau lašalinių, liovėsi bėgiojimai. Paskutinis vėmimas buvo gimdymo metu.
Dabar galiu pasakyt, kad kol kas vemiu daugiau nei su pirmuoju, net baisu pagalvoti, jei tai tęsis pusė nėštumo... Gerai tik tiek, kad tik rytais, nors pykina ištisą dieną.
Atsakyti
noriu pasidalinti savo patirtimi, gal kam ji pravers.
Stipriai pykino ir vėmiau non stop 2 mėnesius, po 2-5 kartus per dieną. Tikrai išsekau stipriai, numečiau daug svorio, nors ir taip nebuvo iš ko. Teko 2 kartus gulėti ligoninėje, kad atstatytų skysčių trūkumą. Tai tikrai rekomenduoju visoms, kurios daug vemiate, nedelsti ir kreiptis į ligoninę, kad palengvintų būklę.

Siekdama tramdyti nuolatinį vėmimą, išbandžiau daug priemonių.
Neatsikeldama iš lovos rytais: valgiau ir padžiovintą juodą duoną, ir citrinos su vandeniu geriau, ir nuluptą obuolį kramsnojau, ir sausainiukus, krekerius, košes valgiau gulėdama lovoj. Niekas nepadėjo.

Šiek tiek atsikėlus jau dienos bėgyje padėdavo saldi kakava su pienu (kitų skysčių organizmas nepriėmė).
Kol pagaliau atradau visiškai juodą šokoladą. Atsibudus naktį (irgi pykindavo) suvalgydavau po plytelę, ryte nepramerkus akių plytelių porą ir taip visą diena kabėdavau ant juodo šokolado. Pykinimą sumažino, kartais ir vėmimą pavykdavo sulaikyti. O jei nepavykdavo lengviau buvo vemti šokoladą, nes jis nepakeisdavo savo skonio ir konsistencijos (kas daug vemia, supranta, kaip šlykštu kai maistas išeina kaip rūgštis, toks visiškai pasikeitęs, išgraužia gerklę..)

Jei tik būčiau anksčiau atradusi tą juodą šokoladą.. nors gali būti kad kiekvienam individualiai ax.gif
Atsakyti
as tai spejau ir ligoninej pagulet, state laselines kiekviena diena, tikrai palengvejo, as valgyt galiu, o kai laseline kapsi, tai isvis butinai turiu kazka griaust. daba israse namo, turiu nedarbingumo lapeli, nes dirbt tikrai negaleciau. buna kad pavemiu, bet gydytojas sake, kad jei jau vemi daugiau nei 3 kartus per diena labai nesveika vaikiukui unsure.gif ir butinai reik atgal i ligonine. tai as stengiuos kiek imanoma pati susitvarkyt, ax.gif kai jau pasidaro bloga, tai pasiprasau kokia sesute i namus kad sulasintu laseline ir vel atsigaunu, pamoku pinigeli ir toliau gyvenu pagal skrandzio ritma. blush2.gif na, mergaites laikykimes kartu, cia juk tik laikinai, vaikelio laukimas viska atpirks... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios, jungiuosi ir as ...sad.gif Dabar tik 6 sav. o as 3 dienos kaip esu paslika... vemiu ka besuvalgyciau, pastovi nesvarumo bukle, o dar ir dukryte reikia priziureti... pirma nestuma jauciausi geriau nors ir pykino vemiau, bet va budavo nusivemi ir vel po 30 min. gerai jautiesi, o dabar nieko daryti negaliu... visa diena pykina arba vemiu... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gile:): 29 rugsėjo 2009 - 13:45
sveikos būsimos ir esamos mamytės.Matau kad ne vienai man čia su pykinimais ir vėmimais problemos.Man jau prasidėjo 12 sav. bet kaižkaip nematau pykinimui ir vėmimui galo. unsure.gif Labai tikiuosi kad greitu laiku šitie nemalonūs reikalai pasibaigs ir galėsiu mėgautis žirniuko laukimu. nestuke.gif
Atsakyti
o as galiu pasigirti, kad visai sios ''laimes'' neturejau thumbup.gif
Atsakyti
Uzjauciu visas mamytes, kurioms nepavyko isvengti vemimo. Tik galiu nudziuginti tai kada nors vis tiek praeina. Mano nestumo metu buvo tik kelios dienos, kai maistas buvo neskanus, bet kazkaip pavyko isvengti vemimo.
Atsakyti
Labas rytelis visosm 4u.gif
Na as tai dar tik pradedancioji nestuke blush2.gif taciau man buvo ankstyvas pats pirmasis pykinimas (~1-2 sav. po lemtingos nakties ax.gif ), is kurio gali sunerimti, jog jau galbut kazka turiu po sirdele nestuke.gif
Vargau daugiau nei savaite ir neprognozuojamai kada.... Visa laime tuliko apsikabinus nereikejo klupoti.... Bet tase tai ziauriai verysad.gif viena diena nuo mielo ryto iki vakarelio taip... tik pagalvoji apie ka nors ir net akyse aptemsta...... Man dar tenka ~ 1val. vaziuoti i darba visuomeniniu... Tai ner baisiau, kai sie simtomai juo vaziuojant ir pasireiskia blink.gif
Tai cia ps jus prisiskaicius kaip blogai buna nuo 5 sav. rau net su nerimu laukiu blink.gif
Atsakyti
Sveikos mielosios kaip laikotes ? as tai visiskai nusivemusi tiek naktimis tiek dienomis... Gavau siuntima i Antakalnio kliniku dienos stacionara...

Gal kartais gali kas pasidalinti patirtimi? PRASAU smile.gif 4u.gif

Kiek laiko per diena ten lasisa lasines?
Koki tirpala lasina?
Ar jis kazkiek sumazina vemimu skaiciu? ar tiesiog pastiprina organizma ir tiek?
Tiesa o kokius rubus vestis i stacionara? ar ten reikia persirengti ar ne?
Vienu zodziu pasipasakokite kaip ten tai vyksta... Aciu Jums visoms ir laikomes toliau vardan mazu zirniuku ir pupyciu auganciu pilveliuose smile.gif
Atsakyti
sveikos, na gal as cia nieko naujo nepasakysiu, bet neisgeriau vitaminu ir ka jus sau galvojat, manes nepykino smile.gif aisku, siandien tik pirma diena to bandymo, bet pries tai visa savaite pykino doh.gif dar padedavo pipirmetes saldainiukai, kol juos ciulpiau, nepykino, bet paskuj jau nuo tu saldainiuku bloga darydavosi smile.gif
Atsakyti
Sveikos...oj su tuo pykinimu tai tikros bėdos, nors ir nesenai palyginus prasidėjo apie 10 savaitę, mums dabar 14 smile.gif
Žodžiu, kas rytą tas pats per tą patį. Dieną burnoje šleikštulys nerealus, tai geriu ir geriu vandenėlį. Kiek laiko tęsis tas "malonumas" blink.gif išsigandau, kai perskaičiau, kad gali tęstis ir iki nėštumo pabaigos mega_shok.gif
Na, kaip nors atlaikysim gal..."neapteršim" gimdymo stalo lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nemunėlis @ 2009 10 07, 13:51)
Sveikos...oj su tuo pykinimu tai tikros bėdos, nors ir nesenai palyginus prasidėjo apie 10 savaitę, mums dabar 14  smile.gif
Žodžiu, kas rytą tas pats per tą patį. Dieną burnoje šleikštulys nerealus, tai geriu ir geriu vandenėlį. Kiek laiko tęsis tas "malonumas"  blink.gif  išsigandau, kai perskaičiau, kad gali tęstis ir iki nėštumo pabaigos mega_shok.gif
Na, kaip nors atlaikysim gal..."neapteršim" gimdymo stalo lotuliukas.gif

zinok gali gali biggrin.gif mane pykino nuo 8 savaites iki pat galo. tiesa, jau paskutiniais menesiais ne kasdien, bet gana daznai. ir net gimdymo stala teko aptersti lotuliukas.gif
Atsakyti