Va as laiminga buvau, ne kart manes nepykino, apie vemima ne kalbos nebuvo Uzuojauta jums mergaites
Sveikos,
Mane su pirmaja dukra pykino nuo pradziu iki 5 men. visa diena nuolatos (kai nemiegu). Atradau, kad man padedavo stipri metine kramtoma guma pvz. Orbit tamsiai melyna. Tai kramtydavau iki kol paimdavo vakare snaudulys, tada issimu, ant lovos krasto prilipdau, o ryte griebiu nauja. Guma vyras pirkdavo... Kai grizdavo is parduotuves, kokius 4-5 pakelius parnesdavo. dar padedavo susaldytu sulciu ledai, jie kazkaip atgaivina gerkle, kuriam laikui nuimdavo pikinima.
Dabar su antru jau 8 savaite, gaila, bet nei vienas metodas nepadeda... kol kas pastebejau tik tiek, kad valgant po mazai ir daznai-maziau pykina.
Sekmes visoms.
Mane su pirmaja dukra pykino nuo pradziu iki 5 men. visa diena nuolatos (kai nemiegu). Atradau, kad man padedavo stipri metine kramtoma guma pvz. Orbit tamsiai melyna. Tai kramtydavau iki kol paimdavo vakare snaudulys, tada issimu, ant lovos krasto prilipdau, o ryte griebiu nauja. Guma vyras pirkdavo... Kai grizdavo is parduotuves, kokius 4-5 pakelius parnesdavo. dar padedavo susaldytu sulciu ledai, jie kazkaip atgaivina gerkle, kuriam laikui nuimdavo pikinima.
Dabar su antru jau 8 savaite, gaila, bet nei vienas metodas nepadeda... kol kas pastebejau tik tiek, kad valgant po mazai ir daznai-maziau pykina.
Sekmes visoms.
papasakosiu kaip as kovoju su pykinimu, kol kas sis budas padeda. jei reikia keltis septinta valanda ryto, tai mano zadintuvas zadina mane jau sesta valanda, as is lovos nelipu. vyras atnesa i lova is vakaro pasidaryta sumustini, ji guledama suvalgau ir dar valandele paguliu. tada kai atsikeliu nepykina ir kuo dazniau bandau kazka valgyti, kol skrandyje yra maisto, manes nepykina. pabandykit, gal ir jums pades.
Kol kazka turiu burnoje ir kramtau nepykina, o visa kita laika tiesiog neimanoma tai mano vyras juokiasi kad greitai drambliuku patapsiu nuo tokio dazno kramtymo
jau 7 savaites kaip laukiuosi, siaubingai jaustis pradejau nuo 4 savaites, labai skaudejo pilva, galva, budavo taip silpna, kad dvi savaites pragulejau lovoje, o dabar pilvo skausmai lyg ir praejo, bet prasidejo pykinimas, tai as irgi pastebejau,kad maziau pykina, kai skrandyje yra maisto, na, taip vos pajuntu pykinima, tai ir valgau ka nors . Ir ryto nuo pykinimo kartais net prabundu, tada suvalgau banana ir toliu i lova miegoti
QUOTE(irmusiux @ 2009 01 03, 12:55)
O man tokia mintis - klausimas kilo: ar gali būti kad laukiantis mergaitės toksikozė mažesnė nei laukiantis berniuko? Nes mergaitės hormonai panašūs į mamos ir neturėtu labai "kirstis", o va berniukas su vyriškais hormonais toksikozę gali didinti...kaip jums atrodo?
O as kaipsyk skaiciau, kad yra toks senas isitikinimas, kad laukiantis mergaites labiau pykina nei laukiantis berniuko... Kiek tiesos jame nezinau, bet mano 3 koleges, kurios susilauke berniuku, visa nestuma be jokio pykinimo isgyveno. O as laukiuosi mergaites, tai iki 4 menesio is WC beveik neiseidavau
Man neatrodo, kad pykinimas susijes su leliuku hormonais
Nesamone As laukiuosi berniuko, tai su wc padraugavau kaip reikalas mano puske turi mergaite, nei karto neveme Drauge irgi laukiasi mergaites, jos irgi nepykina...Siaip kalbama atvirksciai, kad su berniuku pykina,o su mergaitem ne bet cia tik bobuciu pasakos
sveikos nėštukės,
tas rytinis pykinimas- tai kažkoks siaubas, net priešui nelinkėčiau . ir kodėl jį rytiniu vadina? mane pykindavo visa dieną, nieko į burną įsidėt negalėdavau, net 4kg numečiau. o pagerint savijautą padėdavo tik šilta kakava, bet ir tai jai "spėdavau" išgerti. rytą tik nubudus, stengdavaus kuo mažiau judėt kad neišsibudint ir žadindavau vyrą, kad pataisytų man kakavos. jei spėdavau išgert tai dieną dar ir nuveikt ką nors naudingo galėdavau ir su žmonėm pabendraut, o ne tik su wc
sveikatos ir kantrybės visoms
tas rytinis pykinimas- tai kažkoks siaubas, net priešui nelinkėčiau . ir kodėl jį rytiniu vadina? mane pykindavo visa dieną, nieko į burną įsidėt negalėdavau, net 4kg numečiau. o pagerint savijautą padėdavo tik šilta kakava, bet ir tai jai "spėdavau" išgerti. rytą tik nubudus, stengdavaus kuo mažiau judėt kad neišsibudint ir žadindavau vyrą, kad pataisytų man kakavos. jei spėdavau išgert tai dieną dar ir nuveikt ką nors naudingo galėdavau ir su žmonėm pabendraut, o ne tik su wc
sveikatos ir kantrybės visoms
Netiesa, kad pykina labiau tas, kurios laukiasi mergaites. As laukiausi sunaus, mane pykino beveik iki pat gimdymo (5 pirmus menesius - nuolat kiaura para, o likusius - kai kas nors suerzindavo uosle arba ryte tuscias skarndis pazadindavo).. Uosle buvo tokia jautri, kad jauciau popieriaus, vandens, cukraus ir kitokiu lyg ir bekvapiu dalyku kvapus. Ir nuo visko man budavo bloga.
Keli patarimai - gal kam nors pades:
1) Nemiegoti ir neguleti dienos metu, kad ir kaip noretumet, nes atsikelus organizmas sureaguoja kaip ryte ir diena prasideda rytinis pykinimas
2) Ant tuscio skrandzio nevalgyti vaisiu, uogu, negerti sulciu. Obuoliu ir kriausiu is viso nevalgiau, nes pastebejau, kad nuo ju budavo ypac blogai.
3) Visus rubus ir patalyne skalbti ekologiniais bekvapiais skalbikliais. Praustis ekologine duso zele ir sampunu. Zodziu, visa namie esancia chemija pakeisti i bekvapes priemones. Nenaudoti kvepalu ir namiskiu paprasyti, kad nenaudotu.
4) Nesioti laisvesnius rubus, kad niekas niekur nespaustu.
5) Pastebejau, kad kai kurios dienos budavo lengvesnes, kai kurios sunkesnes. Man blogiausia budavo lietingomis dienomis (nezinau, gal del zemo slegio ar pan.)Tada jau geriau buti namie, jei imanoma.
6) Nesidziaugti krentanciu svoriu (moterims visuomet yra tokia pagunda), nes nestumo metu tai nera gerai, ypac, jei jis krenta skysciu netekimo saskaita.
Mano gydytoja, pas kuria lankiausi nestumo metu, man sakydavo, kad pavemti 4-5 kartus per diena yra normalu. Nors dabar as manau, kad jei pykina kiaura para, geriau paprasyti siuntimo i dienos stacionara (Vilniuj Antakalnio klinikose toks yra), kad sulasintu laselines ir atstatytu skyscius. Girdejau, kad kai kurioms nestukems tai nuima pykinima.
Po visu vargu as sekmingai pagimdziau nuostabu, sveika ir dideli berniuka
Laikykites
Keli patarimai - gal kam nors pades:
1) Nemiegoti ir neguleti dienos metu, kad ir kaip noretumet, nes atsikelus organizmas sureaguoja kaip ryte ir diena prasideda rytinis pykinimas
2) Ant tuscio skrandzio nevalgyti vaisiu, uogu, negerti sulciu. Obuoliu ir kriausiu is viso nevalgiau, nes pastebejau, kad nuo ju budavo ypac blogai.
3) Visus rubus ir patalyne skalbti ekologiniais bekvapiais skalbikliais. Praustis ekologine duso zele ir sampunu. Zodziu, visa namie esancia chemija pakeisti i bekvapes priemones. Nenaudoti kvepalu ir namiskiu paprasyti, kad nenaudotu.
4) Nesioti laisvesnius rubus, kad niekas niekur nespaustu.
5) Pastebejau, kad kai kurios dienos budavo lengvesnes, kai kurios sunkesnes. Man blogiausia budavo lietingomis dienomis (nezinau, gal del zemo slegio ar pan.)Tada jau geriau buti namie, jei imanoma.
6) Nesidziaugti krentanciu svoriu (moterims visuomet yra tokia pagunda), nes nestumo metu tai nera gerai, ypac, jei jis krenta skysciu netekimo saskaita.
Mano gydytoja, pas kuria lankiausi nestumo metu, man sakydavo, kad pavemti 4-5 kartus per diena yra normalu. Nors dabar as manau, kad jei pykina kiaura para, geriau paprasyti siuntimo i dienos stacionara (Vilniuj Antakalnio klinikose toks yra), kad sulasintu laselines ir atstatytu skyscius. Girdejau, kad kai kurioms nestukems tai nuima pykinima.
Po visu vargu as sekmingai pagimdziau nuostabu, sveika ir dideli berniuka
Laikykites
Aš visąlaik daug geriu (sultis, mineralinį) ir valgau vaisius bei jogurtą. Tik nuo šių produktų mažiau pykina. Viso kito - negaliu. Net purto...
Moterys, na ir kada gi gali praeiti tas pikinimas, mane pikina visa para (tik nakti nejauciu )
Gal mazdaug yra zinoma, nuo kurio menesio gali pasibaigti sis bjaurus jausmas? Zinau, kad kai kurioms visa nestuma tesiasi, bet as visgi laukiu tos pabaigos ...
Gal mazdaug yra zinoma, nuo kurio menesio gali pasibaigti sis bjaurus jausmas? Zinau, kad kai kurioms visa nestuma tesiasi, bet as visgi laukiu tos pabaigos ...
[quote=nenuorama1,2009 03 25, 13:22]
Moterys, na ir kada gi gali praeiti tas pikinimas, mane pikina visa para (tik nakti nejauciu )
[ ]
nenuorama, kiek as domejausi, visur raso, kad pykinimas turetu baigtis sulaukus 12 savaiciu. Daugmaz tuo metu baigia formuotis placenta, gal kai kuriais atvejais tai susije dalykai. As pati laukiau tos 12 savaites kaip isganymo, bet deja, ir toliau pykino Galiu paguosti, kad kuo toliau, tuo labiau pati prisitaikiau prie tokios busenos ir nebebuvo taip sunku ir baisu kaip pradzioj. Laikykis
[ ]
nenuorama, kiek as domejausi, visur raso, kad pykinimas turetu baigtis sulaukus 12 savaiciu. Daugmaz tuo metu baigia formuotis placenta, gal kai kuriais atvejais tai susije dalykai. As pati laukiau tos 12 savaites kaip isganymo, bet deja, ir toliau pykino Galiu paguosti, kad kuo toliau, tuo labiau pati prisitaikiau prie tokios busenos ir nebebuvo taip sunku ir baisu kaip pradzioj. Laikykis