Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

Sveikos nestukes,
as jau po visu pykinimu rolleyes.gif afiu lyg ir baigesi tas kosmaras, jau dvi savaites jauciuosi nepalyginimai geriau. Retkarciais pasijauciantis sleikstulys ir nuovargis tai tik gelytes 4u.gif
Noreciau pasidalinti savo patirtim, kovojant su siuo nestumo baubuku. Gal kuriai pades ax.gif
Visu pirma negerciau jokiu nestukems skirtu vitaminu (isskyrus folio rugsti), nes nuo tos dienos kai meciau (geriau MamaVit), pasidare daug geriau, jau kita diena galejau is lovos atsikelti, kazka nuveikti ir pan. Gyvenimas prasviesejo..
Paciu blogiausiu metu su pykinimu kovojau vos tik pramerkus akis - prie lovos visada buvo padetas bananas, tik suvalgius galejau keltis, nusiprausti ir bandyti papusryciauti. Kad ir kaip neskanu budavo, valgydavau per prievarta, praejus 10-15 min. po pusryciu taip pat pasijusdavau geriau.
Pastebejau, kad tik prasidejus pykinimui jei tuoj ka nors isimesdavau i burna, man padedavo, neilgam - 0.5-1 val. - bet vis sis tas. Taip visa diena, nors po grudeli,nors per dideles pastangas ir nenorus kramsnojau kramsnojau rolleyes.gif
Svorio neprikramsnojau, bet nors kazkokiu reikalingu medziagu organizmui daviau ir geresniai savijautai padejau.
Ryte jokio vandens ant tuscio skrandzio.. jei labai troskindavo suvalgydavau obuoli.
I darba nesdavausi pjaustytu agurku ir pomidoru, man padedavo, kai jie budavo siek tiek pasudyti. Taip pat tikdavo batono riekutes su lydytu suriu. Tik batono krastus nusipjaustydavau, jie labai strigdavo gerklej.
Kramsnodavau Corni, tik dabar nebegaliu i juos ziureti, matyt primena tuos sunkius pykinimo laikus (tas pats ir su bananais biggrin.gif )
Pasidarydavau lengva negazuoto mineralinio ir citrinos kokteiliuka ir po truputi isgerdavau. Kam padidejes skrandzio rugstingumas, gal geriau atsisakyti.
Tiesiog reikia pastoviai kazka valgyti, nors ir per prievarta, nors ir paskui viskas atsidurs tuolete, bet reikia. Kazkas vistiek skrandelyje liks, o ir vemt maloniau, kai yra ka vems, o ne skrandzio sultis blink.gif
Gal kuriai mano patarimai pades. Laikykites brangiosios 4u.gif

Atsakyti
Aciu uz patarimus, tikiuosi, kad kas nors pades ir man. 4u.gif
Man dar padeda, kai supykina sukramtyti gaivinancia guma arba suciulpti metini saldainiuka.
Atsakyti
Visa laime, kad manes nepykina ir nevimdo (gal tai kol kas...) nes dar tik 6-7 savaite.
Bet rytais taip bloga buna, nes kazkodel skrandis radikaliai istusteja, nors is vakaro buti pavalges.
Pries prausiantis isgeriu siek tiek vandens, tada siek tiek palengveja ir kiek veliau galiu suvalgyti kokia nors labai sausa barankele ir isgerti skiesto jogurto.
Ir taip visa diena po truputi vis kazka imesti i skrandi
Deja, darbas sedimas, taciau labai palengvina kai nesedi, o stovi, vaikstai ar tiesiog guli. Guleciau ir guleciau smile.gif
Atsakyti
Na mano istorija ne is lengvuju.... Pykinti pradejo nuo 7 savaites.Vemiau pykino vemia... daug vemiau. Nuo 12 sav pradejo mazeti, pykino ir vemiau, bet jau maziau. labai dziaugiausi. Na ir stai artejant 14 sav viena diena kaip uzsivede nuo popietes iki vakaro kas pusvalandi i tualeta, nei skysciu nei kieto maisto neuzsilaike ne truputis. Pradejo kalti sirdele labai ir vaziavau i ligonine. Tai vat per savaitgali prilasino laseliniu daug, sake kalio netekusi labai buvau. Ir siandien jau parvaziavau namo. Tikiuosi bus geriau. Siaip jauciuosi atsigavusi, nevemiu, bet vistiek pykina.
Per tuos 2 mesius isbandziau viska ir valgyti ir nevalgyti ir imbiera ir n kitu patarimu. Ir niekas man nepadejo. Jauciuosi pakankamai issekusi, ypac moraliskai. Pavargau tikrai nuo to... Taigi puikiai suprantu jus, kurios taip pat kencia ir labai dziaugiuosi uz tas, kurioms netenka to patirti.

Siandien ligonineje viena moteriske patare nesioti ant kaires rankos naturalaus gintaro apyranke - sake padeda. Reikia nuplauti ja po saltu tekanciu vandeniu, nukratyti ir nesluostyta uzsideti, kelis kartus per diena plauti patare. Nzn ar pades, bet manau tikrai nepakenks. Kieno padetis beviltiska - pabandykit mirksiukas.gif
Atsakyti
su pirmąja nei sykio nepykino, tad nežinojau, kas tas yra. bet va su antru... neįmanoma. nieko negaliu valgyti. dedu kąsnį į burną ir jis lipa lauk doh.gif . nevemiu, bet kankina nuolatinis šleikštulys. valgau daug obuolių ir geriu daug žalios arbatos su imbieru. truputį padeda. stengiuosi būti kiek įmanoma daugiau gryname ore, tai irgi padeda. geriu labai daug skysčių ir valgau lengvą maistą (košes, sriubas, vaisiu, daržoves), bet po nedaug. gal pavyks kaip nors iškentėti. stiprybės jums visoms nestuke.gif
Atsakyti
o mane pykino ir su pirmu, ir dabar su antru pykina.

Kaip as pavargau nuo tos amzinos "paxmelo" busenos. O dar i darba reikia nueiti zvaliai, darbingai. Pradzioj bandziau nestuma slept, na bet kur tu su tokia sveikata nuslepsi, kai vaikstai pazaliavus doh.gif

Beje, del tu apyrankiu. Maciau laida, kad yra vaistinese pirkt specialios akupunkturines apyrankes. Jos tinka ir nesciosioms ir tiems, kuriuos kelioneje pykina, nors as cia jokiu sasaju namatau g.gif

Idomu ar kas isbandet, ar veiksminga?

As taip pat pastebejau, jog tusciu skrandziu labaiau pykina, taciau man labiausiai padeda knietiskas maistas, jis ne taip smirdi kaip kiti patiekala, o i mesa is viso negaliu ziuret... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 01 23, 01:19)
Su tavim pilnai sutinku. Siaip tikrai zinau, kad labai daug kam padeda tie imbiero produktai. Bet mano atveju kazkaip buvo atvirksciai, mane vien nuo kvapo ar skonio is karto supykindavo doh.gif . Sunku laikai buvo, bet gerai kai jau viskas palikta praeityje  biggrin.gif . Nors deja, ir dabar kartais supykina, bet tai buna retai ir tai dazniausiai kai bunu baisiai pavargusi ir pavalgau, tada vat viskas ir keliauja i tualeta.

jau imbiero tai tikrai slykstus ir kvapas ir skonis doh.gif
zinau is anksciau..
o nestumo pradzioj manes visai nepykino ir nevemiau thumbup.gif tik kai buvo gal kokie 3-4 men teko pora kart begti i tualeta....o daugiau del to jokiu problemu neturejau....niu gal dar viskas pries akis g.gif (tikiuosi ne biggrin.gif )
Atsakyti
o jums rytais ar nebuna, kad sirdis rodos tuoj per gerkle issoks, dauzosi, kaip pasiutus, jegu nera, norisi tik guleti. g.gif

As rodos viska pagal taisykles darau, keliuosi is lovos palengva, tuoj einu valgyti, viska darau ramiai, o galva vis tiek sukasi, akyse tamsu, rodos, jei dar pastovesiu, tai is klumpiu iskrisiu blink.gif
Atsakyti
Sveikos,

man jau beveik 15 savaiciu, o taip pykina... doh.gif kiek buvo gera iki 7 savaites, tai maistui trauke, o dabar atrodo nors nevalgyk, kaip bloga, tik del kudikelio valgau...

sako, kad iki 16 savaites pykina, tikiuosi greit tikrai praies tas malonumas "vemti".

nes pastoviai ta busena, taip vargina, ir tas nezmoniskas nuovargis verysad.gif

laikykites visos bigsmile.gif
wub.gif nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(liuteliute @ 2009 02 11, 10:24)
Sveikos,

man jau beveik 15 savaiciu, o taip pykina... doh.gif  kiek buvo gera iki 7 savaites, tai maistui trauke, o dabar atrodo nors nevalgyk, kaip bloga, tik del kudikelio valgau...

sako, kad iki 16 savaites pykina, tikiuosi greit tikrai praies tas malonumas "vemti".

nes pastoviai ta busena, taip vargina, ir tas nezmoniskas nuovargis verysad.gif

laikykites visos bigsmile.gif
wub.gif  nestuke.gif

Labukas,

Na o man jau 11 sav, nors bijau prisisneket, bet sia savaite maziau pykina!!! Aisku, nuovargis, silpnumas labai vargina, bet jau nors nepykina. tongue.gif

Kita savaite meginsiu pradet lankyt baseina. Gydytoja sake, kad sportas turetu padeti, ypac kai spaudimas zemas, o mano jis 90/60. Kai pasportuosiu ir jums parasysiu, ar tikrai geriau jausiuos. thumbup.gif

Dabar tik rupestis su maudymosi kostiumeliu smile.gif Krutine net 2 dydziais padidejo, o ir pilvas dabar toks juokingas doh.gif

Jauciuosi dabar nei stora, nei nescia biggrin.gif
Atsakyti
O man jau 13 savaite, bet as tik dabar pradejau i tualeta begti....Kazkaip keistai, na gal neilgai tesis doh.gif
Atsakyti
Sveikutes

Mums tik 7 savaites, pykinimu nera, bet va su tampymu tai rytais pasikankinu. Dienos metu nieko, nes jei kas iskart avndens, ar ka nors metinio, imbieras kazkiek ir padeda.
Daktare sake, kad jei 7-10 dienu begyje nepasireiks pykinimo pozymiai, tai veliau jau ir neturetu pasirodyti
Atsakyti