Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

Sveikos, nu va, siandien paskambinau del slapimo testo, ir patvirtino kad esu nescia. Pati skaiciavaus nuo paskut.mmm tai eina 7-ta savaite, ir pykina pastoviai. Kol kas valdausi kad nevemti, nes nekenciu to jausmo. Tai zinokit mano drauge tik neseniai pagimde tai is jos girdejau kad kai pykina reik suvalgyti banana, arba truputi cukraus, sake, kad pykina kai truksta cukraus kraujyje, arba dar ten kazko, tai tada bananas tiesiog super. Pati pabandziau, ir bananas kol kas veikia. Pabandykit gal ir jums pades. Ir aciu kad ispejot del citrusiniu, nes as cia truputi piktnaudziavau su mandarinais, reiks stabdyt... blink.gif
Atsakyti
sveikos, merginos,
pasidalinsiu ir as savo patirtimi. laukiuosi jau 15 savaite, bet pykinimas nesiliauja. ir visai nepriklausomai nuo to, ar daznai valgau, ar retai, ar po daug, ar mazai. aisku, kai nepavalgau - dar blogiau. nuo daugelio rekomenduojamo imbiero tik dar labiau pykino, tai siandien galutinai ismeciau is saldytuvo. nukrito 5,5 kg. kol kas gydytojai guodzia, kad su 16-aja turetu baigtis. labai tikiuosi ir laukiu.
siek tiek padeda - gerti virinta vandeni, o ne "zalia" (nuo mineralinio tik blogiau). jokiu zaliu vaisiu, darzoviu - jei obuoliai, tai kepti, jei morkos, tai troskintos. vienintele isimtis - kartais uzsinoriu mandarino ar apelsino. neblogai kose ryte (avizine). labiausiai nesinori mesos.
uzuojauta ir stiprybes visoms likimo sesems! vis tiek gi amzinai tas netruks... laikykimes
Atsakyti
QUOTE(burgaila @ 2008 11 22, 19:10)
sveikos, merginos,
pasidalinsiu ir as savo patirtimi. laukiuosi jau 15 savaite, bet pykinimas nesiliauja. ir visai nepriklausomai nuo to, ar daznai valgau, ar retai, ar po daug, ar mazai. aisku, kai nepavalgau - dar blogiau. nuo daugelio rekomenduojamo imbiero tik dar labiau pykino, tai siandien galutinai ismeciau is saldytuvo. nukrito 5,5 kg. kol kas gydytojai guodzia, kad su 16-aja turetu baigtis. labai tikiuosi ir laukiu.
siek tiek padeda - gerti virinta vandeni, o ne "zalia" (nuo mineralinio tik blogiau). jokiu zaliu vaisiu, darzoviu - jei obuoliai, tai kepti, jei morkos, tai troskintos. vienintele isimtis - kartais uzsinoriu mandarino ar apelsino. neblogai kose ryte (avizine). labiausiai nesinori mesos.
uzuojauta ir stiprybes visoms likimo sesems! vis tiek gi amzinai tas netruks... laikykimes

Labai uzjauciu ir gerai tave suprantu ka tu jauti. Mane sitaip ziauriai pykino iki beveik 20 savaites galo. Per ta laikotarpi numeciau 8 kg. Po to viskas praejo. Buvau tokia laiminga. Bet dabar 28 savaite vel pradejo pykinti is pacio ryto verysad.gif Jau trecia diena, ir vel visa veida isbere, atrodau.... doh.gif kada visa tai baigsis....net neisivaizduoju
Atsakyti
QUOTE(burgaila @ 2008 11 22, 21:10)
sveikos, merginos,

suprantu ir as tave pilnai ,man irgi taip buvo iki 15-16 savaites, dabar jau eina devyniolikta, ir jauciames gerai, tikrai net smagu gyventi, norisi kazka veikti,eiti, o ne tik lovoj guleti...nenusimink tikrai praeis greitai...laikykis...
Atsakyti
Man nuo pykinimo siek tiek padedavo stipriai gazuotas mineralinis, o daugiau niekas niekas...
Atsakyti
noriu ir as pasidalinti savo patirtimi. mane pradejo pykinti nuo 6 savaites. iki 12 savaites tik pykino o nuo 12 iki 20 ir vemt pradejau. vemti nustojau tik, kai pradejau jausti stiprius vaiko judesius. nuo pykinimo padejo tik nealkoholinis alus ir saulegrazos, tai praktiskai tik tuom ir maitinausi. aciu dievui vaikui nepakenke
Atsakyti
Sveikos mamytes,

norejau pasiteirauti gal kam panasi situacija buvo. Planavom su vyru antra vaikeli ir bent kiek as galiu speti esu nescia, bet geriausiu atveju pusantros savaites. Pirmo nestumo metu buvo lengvi papykinimai ryte, bet be jokiu vemimu ir siaip tik negera pasidarydavo ir tuoj praeidavo. O dabar is ryto viskas gerai, jauciuosi puikiai, bet po pietu pradeda pykinti ir pykina iki kol uzmiegu. Ner labai blogai, bet vakar jau galvojau begsiu gasdinti klozeto doh.gif Sedejau ir bijojau pajudeti kaip bloga buvo, bet paskui kazkaip viskas nuslinko. Vakar pasidariau testa ir nerodo nestumo, bet siaip tikriausiai per anksti dariau. Bet ar gali taip anksti pradeti pykinti jei tai nestumas?
Atsakyti
visu pirmiausia noriu visas pasveikint besilaukiant mazojo stebuklo, ir jau tas , kurios jau turi stebukliuka savo rankytese clap_1.gif
mano istorija tokia: gyvenu anglijoje ir cia pirmas apsilankymas pas akusere yra skiriamas 10-12 savaitej, man buvoaisku sokas, nes kai poliklinika patvirtino mano nestuma buavu tik 5 savaitej, galvojau o tai ka man daryti?
nieko juk nezinau, man tai pirmas gimdymas! o ir tokiu jaunu mamu aplinkui nera kas man kazka papasakotu g.gif
sestos savaites pabaigoje, pradejo pykinti ir jau tai stipriai, kad per pirma savaite numeciau 2 kg, nes buvau gyva mineraliniu ir makaronais, daugiau nieko nesugebejau isikist i burna. apsilankiau pas savo bendrosios praktikos gydytoja, kuri man taip pat rekomendavo jusu visu taip giriamus imbierinius saisainius biggrin.gif
nuo ju kvapo as lekdavau i tualeta vemti thumbup.gif man jie nepatiko, ziauriai unsure.gif tad to poros dienu vel issireikalavau, kad mane apziuretu gydytos, aisku gavau ne savo, o tas kuris, turejo laiko.... ir ka jus manot o jis sako, o tu nesioji apyrankes?
galvojau jis juokiasi is manes tongue.gif bet pasirodo jis man pradejo pasakoti apie jureivius, zmones kurie serga juros liga, apie tuos kurie taip pat jaucia diskomforta skrandyje keliaudami (lektuvu, traukiniu, masina) ypac vaikus pykina keliaujant, ir del tokiu nemalonumu yra sukurtos specialios apyrankes. angliskai jos vadinasi SEA BANDS jas galima isigyti bet kurioje vaistineje. jis man jas rekomendavo, bet nepatikino, kad gali jos an padeti. tik grizus namo pasineriau i googles paieskas, kas cia per apyrankes, ir gavau istikruju labai daug informacijos apie jas. jos yra skiriamos ir rekomenduojamos nesciosioms, kurias kamuoja rytiniai ir netik rytiniai pykinimai. susigundziau ir nusipirkau. ju kaina yra 8 svarai. kaina pakenciama, viska juk imanoma isbandyt, kad pasijaustum geriau nestuke.gif dabar esu 9savaite nescia, ir jokio pykinimo nebejauciu, jis dingo, bet as kiekviena ryta prabudus uzsidedus tas apyrankes, ir nusijamu tik preis einan miegot. tiesa sakant, pirmomis dienomis vemiau ir su apyrankem, bet manau del netinkamo uzsidejomo. nes tos apyrankes megstos ir jose ytvirtintas toks maziukas plastikinis kamuoliukas. reikai abiejuose riesuose aptikti savo pulsa ir ta kamuoliuka patikti ten. jo visai nesijaucia. jis budamas ant pulso, stimuliuoja kraujagisles ir taip mazina pykinima. ir galiupasakyti, man padeda, jau dienos metu trumpam nusijamu jas ir jei tik pajauciu, kad vel pasidaro silpna iskart uzsidedu. jauciuosi puikiai nestuke.gif beto vakar gavau lietuviska knyga NESTUMO BIBLIJA ir pradejau ja po truputi vartineti ir radau toki skiriali apie pykinimas, padekime sau. ir cituoju: isbandykite ant rieso dedamas akupunkurines manzetes. jos parduodamos vaistinese arba sveiko maisto parduotuvese. tad brangiuosios manau ir jus galit paieskoti tokiu apyrankiu, juk viska reikia isbandyti, kas tik imanoma. idedu taip pat nuorada kaip jos atrodo, kad turetumete supratima ko ieskoti smile.gif sekmes visoms, juk zinom, kad sita negalavimas yra laikinas 4u.gif http://www.mommyboun.../sea-bands.aspx http://www.bumpsmate...o...3&pageKey=3
ju yra visokiu spalvu, bent jau internete pasirinkimo labai daug bigsmile.gif sekmes ieskant ir jas nesiojant kas isigys ir pabandys, betinaiparasykit savo nuomone apie jas, nes tikrai labai idomu smile.gif
Atsakyti
Labas visoms, busimoms mamoms thumbup.gif

man jau 18 savaite, bet vis viena is ryto, kuomet netycia pagaunu nosim koki nors nemalonu kvapeli (anksciau jis man nebuvo nemalonus, net jo nejauciau, pvz.: saldytuvo vidaus kvapas, nors valau dabar kiekviena savaite) iskart begu i WC. ir vemiu, aisku, srandzio rugstimi, nes kuo galima vemti is ryto, dar nevalgius.

Siaip kartais papykina,realiai vemiau (tas nuo 11 sav. iki kazkur 15 tik rytais) tik vat jau nesigaudau ar cia toks stiprus remuo ar pykinimas. doh.gif nes savijauta nekokia.

svoris irgi nebeauga, ir siaip mano svoris yra tik 50 kr, ugis 1.72 . bet nenoriu valgyti nors mane uzmusk schmoll.gif valgau priverstinai, visa diena sengiuosi kazka kramsnoti, tai sureli, varske, bandele, vaisiu koki nors ir t.t.

eisiu kita savaite pas gydytoja tai gal ka patars. plius sveria jie ten, rodo po to km, o ne kg. namuose nuoga sveriu 50.6 kg, o pas juos kazkokiu stebuklingu budu 52 kg (su rubais ir pan, nors atima po 1 kg nuo svorio kuri rodo svarstykles). todel nusipirkau pati svarstykles ir sveriuosi.

va tokios dieneles.

ka jus valgote, kad geriau pasijustumete?
Atsakyti
Sveikos nestuke.gif
Mano nestumui tik 4 saites, jei neklystu (po 2 savaiciu pas gyd.) ir va, pries 4 dienas pradejo labai pykinti, silpna labai, galva skauda blink.gif . Pykina, bet ne karto nevemiau dar schmoll.gif Supykina darbe, sedziu ir bijau, kad tik neapsivemciau lotuliukas.gif blink.gif Net negalvojau, kad taip sunku bus, tikiuosi cia tik pradzioj bus blush2.gif
Po darbo dienos nieko nesinori, tik griuti i lova .
Paskaiciau cia ir ziuriu, negerai valgyt daug mandarinu...o as ju valgau nemazai ax.gif 4u.gif reikes pristabdyti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Boruzele*** @ 2008 11 28, 13:47)
Sveikos nestuke.gif
Mano nestumui tik 4 saites, jei neklystu (po 2 savaiciu pas gyd.)  ir va, pries 4 dienas pradejo labai pykinti, silpna labai, galva skauda blink.gif . Pykina, bet ne karto nevemiau dar schmoll.gif Supykina darbe, sedziu ir bijau, kad tik neapsivemciau lotuliukas.gif  blink.gif  Net negalvojau, kad taip sunku bus, tikiuosi cia tik pradzioj bus blush2.gif
Po darbo dienos nieko nesinori, tik griuti i lova .
Paskaiciau cia ir ziuriu, negerai valgyt daug mandarinu...o as ju valgau nemazai ax.gif  4u.gif  reikes pristabdyti blush2.gif

Laba,

tas nuovargis, tai iki 12 savaites bus. man po 12 savaites buvo daugiau jegu, jau ir to ir ano norejosi. o pirmas 12 savaiciu tik miegoti, guleti ir nieko daugiau.
Atsakyti
QUOTE(malvinka23 @ 2008 11 28, 14:51)
Laba,

tas nuovargis, tai iki 12 savaites bus. man po 12 savaites buvo daugiau jegu, jau ir to ir ano norejosi. o pirmas 12 savaiciu tik miegoti, guleti ir nieko daugiau.

Nu tikekimes, kad toliau bus daugiau energijos 4u.gif
Atsakyti