Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 10 20, 16:55)
Zinoma pasakyk gydytojai apie tai, ji padarys slapimo tyrimus ir pasakys ar reiks i ligonine gultis ar ne. Na as irgi vemiu iki siol, ne tris kartus per diena, ir ne kas diena, bet vis tiek. Nors iki 18 savaites vemdavau kasdien ir po kelis kartus, o pacioj pradzioj tai is vis is tualeto neiseidavau ir nieko negulde i ligonine, sake, kad viskas praeis savaime. Tiesiog patariu tau kuo daugiau skysciu gerti ir geriausiai paprasto vandens ar mineralinio, tik ne suraus. Tu pasistatyk stikline prie lovos. Kai pabundi nesikeldama ja isgerk ir pamatysi bus daug lengviau, net jei tai ir isvemsi, tai nors netampys ir nedirgins skrandzio taip, nei tusciu skrandziu.

pasakiau doh.gif ji pasake kad tai yra normalu... g.gif patikek kiek geriu vandens mineralinio negazuoto..nestumo pradzoj nevemdavau bet db tai kai uzeina tai uzeina pikina ..fe.. ax.gif na va gyditoja pasake nevalgyt riebei.daugiau vaisiu.ir kai valgau sausa maista negert vandens .ir valgyt dziovinta batona.. unsure.gif nu pamirsau kaip vadinas .saharikai.rusiskai. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(megute @ 2008 10 31, 17:31)
pasakiau doh.gif ji pasake kad tai yra normalu... g.gif patikek kiek geriu vandens mineralinio negazuoto..nestumo pradzoj nevemdavau bet db tai kai uzeina tai uzeina pikina ..fe.. ax.gif na va gyditoja pasake nevalgyt riebei.daugiau vaisiu.ir kai valgau sausa maista negert vandens .ir valgyt dziovinta batona.. unsure.gif nu pamirsau kaip vadinas .saharikai.rusiskai. lotuliukas.gif

jie vadinasi dziuveseliais. O dziuveseliai yra labai gerai, nes tai lengvas ir gerai virskinamas maistas. As esu skrandininke, na ta prasme jau nuo 5 metu labai daznai guledavau ligoninej su skrandzio ir tulzes pusles negalavimais ir dziuveseliai su mineraliniu vandeniu buvo vos ne pagrindinis mano maistas. Ypac is ryto. Tu susirasyk sau meniu ka tu valgai ir galbut pamatysi, kad vartoji daug mesos ar kepto maisto. Toks maistas irgi gali kelti pykinima. Ir valgyk daugiau skaidulinio maisto (fiber food angl., as jau pradedu pamirsti normalia lietuviu kalba blink.gif ), na t.y., selenos, rupi duona ir pan.

Kaip gera dabar ryte pabusti ir nebebegti i tualeta ir netgi pabusti be sleikstulio jausmos ! thumbup.gif Man cia vos ne svente, po prasikankintu 4.5 men. Dabar tikrai butu galima dziaugtis ir megautis nestumu, bet kaip sakoma baigiasi vienas, prasideda kitas. Dabar uz tat pradejo kankinti pilvo niezulys ir nugaros skausmai.
Per tuos 4.5 vemimo menesius as numeciau daug svorio. Ir po to visiskai nieko nepriaugau, iskarto labai pergyvenau. Bet siandien gydytoja nuramino, pasake, kad ne priaugtame svoryje esme ar vaikas gims sveikas. Svarbu, kad jis auga ir vystosi kaip turi buti. Ech.. net akmuo nukrito nuo sirdies bigsmile.gif
Atsakyti
O kai buna kad vemimas prasideda i pabaiga nestumo, tai nuo kelintos savaiteles mazdaug. Nes taip ramiai visa nestuma buvo jokio pykinimo, vienas malonumas. Tai ir galvoju g.gif ar dar gali prasideti pykinimai ar taip ramiai viskas ir praeis ?
Atsakyti
QUOTE(Daliusia @ 2008 11 01, 17:55)
O kai buna kad vemimas prasideda i pabaiga nestumo, tai nuo kelintos savaiteles mazdaug. Nes taip ramiai visa nestuma buvo jokio pykinimo, vienas malonumas. Tai ir galvoju  g.gif  ar dar gali prasideti pykinimai ar taip ramiai viskas ir praeis ?

Gali buti, kad tiesiog nuo tam tikro maisto. Dar gali buti nuo vitaminu, jei juos geri. Taipogi nuo perdideliu porciju, ar nuo alkio. Tiesiog, paanalizuok, kada tave butent pykina, ka valgei ir pan.

16 sav +2,5 kg
21 sav +6 kg
23 sav +8 kg
28 sav +13 kg
32 sav +16 kg
Cia tu surasei kiek reikia priaugti svorio pagal savaites? Kad mums dabar 25 sav., o as priaugau apvalu 0 kg. Gydytoja sake, kad tai nieko nereiskia. Tai kaip is tikruju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 11 01, 22:50)
Gali buti, kad tiesiog nuo tam tikro maisto. Dar gali buti nuo vitaminu, jei juos geri. Taipogi nuo perdideliu porciju, ar nuo alkio. Tiesiog, paanalizuok, kada tave butent pykina, ka valgei ir pan.

16 sav +2,5 kg
21 sav +6 kg
23 sav +8 kg
28 sav +13 kg
32 sav +16 kg
Cia tu surasei kiek reikia priaugti svorio pagal savaites? Kad mums dabar 25 sav., o as priaugau apvalu 0 kg. Gydytoja sake, kad tai nieko nereiskia. Tai kaip is tikruju?  g.gif

Tai kad manes ir nepykina tik girdejau kad buna kad i gala pradeda pykinti tai ir galvoju nuo ko gali pradeti jei nepykino pradzioj. Ir kada gale pradeda.

O kilogramai tai cia mano tokie kokius as priaugusi blush2.gif
Daugoka unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Daliusia @ 2008 11 01, 22:24)
Tai kad manes ir nepykina tik girdejau kad buna kad i gala pradeda pykinti tai ir galvoju nuo ko gali pradeti jei nepykino pradzioj. Ir kada gale pradeda.

O kilogramai tai cia mano tokie kokius as priaugusi  blush2.gif
Daugoka  unsure.gif

O as jau visai persigandau. Mane ir taip tas dalykas labai neramina, o kai pamaciau tai visai sunerimau.
Atsakyti
keista kazkaip kad jau 25 savaites o visi nepriaugai blink.gif plvas taigi dideja tai ir svoris turetu didet
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2008 11 04, 18:31)
keista kazkaip kad jau 25 savaites o visi nepriaugai  blink.gif  plvas taigi dideja tai ir svoris turetu didet

Taigi, kad pilvas tai jau tikrai nebe mazas ir kas savaite vis didesnis. As irgi del to labai pergyvenau ir kreipiaus net i gydytojus tiek ligoninej, tiek pas savo gine, ir visu atsakymas buvo, taip buna. Kudikis auga ir vystosi, taip kad maziau tureciau jaudintis. Bet ka is tikruju galvoti net ir nezinau.... Kazkaip dar man neteko susidurti su tokiu atveju, ka pazinojau ir kurios laukesi visos priaugo kazkiek. Tai ir nezinau... verysad.gif
Atsakyti
na man ir jau 9 savaiciuke...bus pirmas lelius thumbup.gif ...dziaugiuos kad jis toks supratingas ir manes vemimu nekankina smile.gif
pykinti pradejo labai anksti blink.gif ...pavydziu toms kurioms apetitas dingo...man jis nezmoniskas....atrodo kad is vidaus diktuoja koky maista siuo metu suvartoti biggrin.gif mane tai gasdina....jau 3 kg priaugau g.gif manau taip neturi buti unsure.gif
kiek jus priaugote per 9 savaiciukes???..na bet as jeigu ka nors kramsnoju tai man pykinimas uzsimirsta..tik reikia atsirinkti kokio maisto norisi mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Noreciau ir as prie jusu prisijungt,mane ir pykina,ir ne tik pykina,bet ir vemiu,aisku dabar jau maziau,bet pradzia tai buvo kazkas baisaus.Teko ir ligoninej pagulet,nes krito svoris,ir visai negalejau gert skysciu,vien nuo minties kad geriu- ziaukciot pradedavau verysad.gif Ligoninej atstate skyscius,leido vaistus nuo pykinimo ir atrode,kad viskas gerai...bet ne,vos tik gryzau namo vel tas pats prasidejo,vemiau tulzim,nes galima sakyt nieko nevalgiau.Teko vel eit pas savo ginekologe,si karta ji man rekomendavo vaistu,ir ka -jie man padejo,bent jau galiu valgyt,gert ir ne visada vemt.Bandziau viena ryta negert vaistu,tai ka kartojosi ta pati situacija kaip is paciu pradziu,gulejau lovoj be jegu istisai ziaugciodama ir vemdama tulzim. unsure.gif
Atsakyti
Nepergyvenk jei dar svorio nepriaugai, svarbu kad pilvukas auga. Jeigu pykino daug svorio numetei , tai nespeji priaugti.
Mane labai stipriai pykino iki 13 savaites, menesi pragulejau ligoninej ,tik lasaliniu deka likau gyva smile.gif . budavo dienu, kad 10 kart per diena vemiau. Bet kad ir kaip blogai butu viskas praeina, dabar man 20 savaiciu jauciuosi gerai valgau daug. Svoris jau atsistate.
As isbandziau begale visokiu butu, kas palengvintu pykinima. Man labai netiko visi produktai kurie nors kiek saldus. O tiko ryziai , bulviu kose, sriubos , mesa , silke. Pasirodo nuo vemino mano kraujyje buvo per mazai Na, pabandziau vienos druskos palaizyt , kaip patiko.Visi baisejosi kaip as galiu viena druska valgyt. Geriau suru mineralini Birute , kiti buvo slykstus man. Po keliu savaiciu pasipilde organizmas druska ir noras praejo. Dar vienu metu geriau buvo kai kramtydavau kramtoma guma metine. Reikia bandyt viska nes labai indvidualu kas kam padeda nuo pykinimo. Kai kam padeda labai lasiukai ar zirniukai is homeopatines vaistines nuo pykinimo.
Man rodos jeigu labai vemiat verta pagulet ligoninej, nes nuo lasaliniu tikrai pasidaro geriau, "akyse pasvieseja".
Dar galiu patarti jei turite jegu po kiekvieno vemino gerai issiskalaukite burna , nes rugstys kenkia dantims . Man budavo taip silpna ,kad nelabai pajegdavau . Tai trys dantys nuskilo.
Ir svarbiausia tikekit ,kad praeis greit, nes nedaug kam tesiasi visa nestuma. Man gydytojai sake , kad toks stiprus pykinimas retas atvejis ir tai praejo.
Atsakyti
QUOTE(biteg @ 2008 11 05, 13:22)
Man rodos jeigu labai vemiat verta pagulet ligoninej, nes nuo lasaliniu tikrai pasidaro geriau, "akyse pasvieseja".

Dar galiu patarti jei turite jegu po kiekvieno vemino gerai issiskalaukite burna , nes rugstys kenkia dantims . Man budavo taip silpna ,kad nelabai pajegdavau . Tai trys dantys nuskilo.

* tai irgi labai individualu, aš per pirmą nėštumą dėl pykinimo gulėjau ligoninėje, statė lašines, tai pirmus kartus tikrai jos labai padėdavo, bet vėliau organizmas matyt priprato ir lašinės veikdavo kol lašindavo ir po to 1-2 valandas, tai buvop net pradėję lašines statyti 2-3 kartus per dieną, kad jau net juokavom, jog pas mane ten jau nebe kraujas, o vien fiziologinis skystis doh.gif Bet iškentėjau ir apie 16 savaitę viskas baigės. O šį nėštumą, kol kas pabaigos dar nesimato, tai jau nusiteikiau, kad gali su pykinimu ir vėmimu gyventi iki pat gimdymo, ir guodžia tai, kad nors ne apvalią parą pykina.

** Taip, būtina išsiskalauti burną su šiltu vandeniu, bet jokiu būdu negalima iškart pulti dantų valytis, apie tai man ne vienas odontologas sakė. Dantis reikia valyti praėjus kelioms valandoms, nes kitaip bus dantims padaryta daugiau žalos.
Atsakyti