Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

Labas merginos, as laukiuosi antro vaikelio jau 12 savaitele. Vemiu isvien ryte, vakare visada verysad.gif kai laukiausi pirmosios vemiau siaubingai budavo kad keleta paru nevalgydavau, per nestuma nepriaugau nei vieno kilogramo o numeciau 14kg. Aciu dievui leliukas gime sveikas ir stiprus tik svoris gal mazokas 2890 bet gime trim savaitelem anksciau. as manau kad kiekvianas organizmas savaip reaguoja i ta svetimkuni ir vieni vemia tris menesiukus, kiti 6, as pravemiau iki paskutines minutes, nusivemiau po 20min gime dukryte.
Atsakyti
Na nzn. mane pradejo pykinti kai tik suzinojau, kad laukiuosi, tai gal psichologiskai paveike. Bet dbr. mum jau 6savaites ir pykina mane kas 2diena as pastebejau,tuom dienom jauciuosi tiesiog siaubingai.
Atsakyti
mane jau antra savaitė pykina pastoviai, jei nebijot išvemti patarčiau visoms pavalgyti, nors ir labai sunku prisiverst. Į darbą nešuosi dabar krūvą obuolių, sumuštinių, sausainių... Va ka tik sugrūdau du sumuštinius, beveik per prievartą, po truputį, su maišeliu po ranka (jeigu ką) bet iš karto pagerėjo, o kai tik skrandis nors truputi tuščias - nors mirk kaip bloga blink.gif Bet daugiau nusprendžiau nesikankinti, koks čia nėštumo džiaugsmas, nulėksiu į vaistinę nusipirksiu homeopatinių Nux Vomica, tikiuosi padės... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(l-aura @ 2008 10 14, 10:37)
mane jau antra savaitė pykina pastoviai, jei nebijot išvemti patarčiau visoms pavalgyti, nors ir labai sunku prisiverst. Į darbą nešuosi dabar krūvą obuolių, sumuštinių, sausainių...  Va ka tik sugrūdau du sumuštinius, beveik per prievartą, po truputį, su maišeliu po ranka (jeigu ką) bet iš karto pagerėjo, o kai tik skrandis nors truputi tuščias - nors mirk kaip bloga  blink.gif Bet daugiau nusprendžiau nesikankinti, koks čia nėštumo džiaugsmas, nulėksiu į vaistinę nusipirksiu homeopatinių Nux Vomica, tikiuosi padės...  smile.gif

Mane irgi pykina, tik rytais. Ir tikrai pagerėja kai pavalgau, reikia prisiversti pavalgyt, kad ir kaip sunku būtų. valgyt reikia labai mažais kasniukais. Aišku kai pavalgau, tai skrandis irgi sustoja, bet išgeriu nemažai skysčių, ir susivirškina šiaip ne taip. Man geriausiai sūresnio skonio mineralinis padeda pvz. Vytautas, Birutė ir pan. bigsmile.gif
Atsakyti
Laukiuosi jau 2 karta ir kaip ir su pirmu taip ir dabar buvo gresiantis tai gine israse gerti Duphaston. Tai beveik nuo pirmos tabletes pradejau vemti, i burna nieko paimti negalejau. Vemiau kokias keturias savaites numeciau daug kg. bet vat kai tik nustojau gerti tuos velnio nuodus iskart geriau pasidare. Nors dar pykina, bet bent jau nevemiu.
As tikrai laaabbaaiii uzjauciu tas kurioms tenka visa nestuma pravemti. As tai atrodo is proto iseiciau blink.gif
Atsakyti
Mergytės laikykitės, aš jau kokia savaitė nevemiu ir savijauta visai kita,tačiau svarbu kai smarkiai vemiat pasakyt daktarei, tai patikrina kraują, šlapimą.Mano tyrimai po didžiųjų pavėmimų blogi būdavo, tai kartais lašinių reikėdavo.N a, o šiaip tai viskas tikrai pasibaigs. 4u.gif O blogumai liks prisiminimuose, nors , aišku , kol kas tai jokia paguoda. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Baltas @ 2008 09 24, 07:42)
Norejau jusu paklausti ar pykina kuria nors labiau vakare nei ryte? Nu ryte gyventi galiu, bet nuo pietu iki einant miegoti...lavonas...pirmas darbas gryzus is darbo su visu paltu ir batais aplankyti tulika...po to lova geriausias draugas ... kaip cia man taip nenormaliai? kodel zymiai blogiau vakare, o ne ryte? g.gif

Man is pradziu blogiausia budavo ryte iki pietu. Bet nuo kokios 10 sav. persikele "rytinis pykinimas" i vakara... Nors labai nervavo tas pykinimas, bet man "vakarinis" budavo siek tiek palankesnis, nes bent jau darbe nereikedavo sedet, o namie galejau grizus lovoj arba ant sofos gulet. Bet dabar jau galiu pradet po truputi atsipust, nes su 16 savaite pagaliau pajutau pagerejima!!! thumbup.gif Linkiu ir tau to sulaukti!!! 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sticho @ 2008 10 06, 09:37)
labiausiai neramina, kad tas dienas joks maistas i organizma nepatenka ir svoris visiskai neauga.. baisiausia, kad tik zirniukui viskas butu tvarkoje..  verysad.gif

Man svoris iki siol irgi tik krito. Bet mane gydytoja nuramino, kad gamtos jau taip sutvarkyta, kad leliukas visa maista gauna pirmas, kad ir kiek tu jo suvalgytum, pirmiausia jis pamaitinamas, o paskui kas lieka, tas mamytei. Man gydytoja sake nusiraminti, nes po apziuros sake, kad viskas vietoj, dydis toks koks turi buti ir del to reikia tik dar siek tiek daugiau valgyt, jei noriu, kad ir man kiek nors maisto tektu ax.gif Taigi labai nepergyvenk - viskas bus gerai! Net neabejoju, kad ir tavo kleckiukas sotus ir laimingas, tik visos mamytes pirmiausia apie mazucius galvoja smile.gif
Atsakyti
Sveikutes visos busimos mamytes, as esu naujoke, daznai paskaitydavau mamu puslapi, dar tuomet kaip nesilaukiau. Dabar mums jau 13 savaiteliu ir as noriu pasiguosti ta pacia problema PYKINIMAS verysad.gif . Mane pradejo pykinti nuo 6 savaites ir tas nemalonus sleikstulys kamuoja visa dienele ir vemiu ir silpna, kelias dieneles buna lyg geriau,jau lyg atrodo gyvenimas sviesesnis pasidaro ir se tau vakare su tualetu jau draugauju. Mums sis stebukliukas pirmasis ir labai laukiamas, drauges ramina, kad nuo trecio men.viskas praeis,bet sunku patiketi kad geriau jausiuos. Gydytoja net lasino lasalines del skysciu trukumo, liepe gerti ir gerti ir gerti, o mane pykina nuo visko. Nu gal po tu lasaliniu kiek geriau, tris dieneles lasino. Bet kas dar negerai kad man labai silna, labai zemas spaudimas snd matavausi 92/57, jauciuosi kaip trenkta. Sako reikia gerti kava, bet nelabai as jos megeja, bet pabandziau su pienu pasidaryti kava, tai dar puse velnio. o kuo dar butu galima pakelti spaudima? Nu o gera naujiena, kad mazyliui viskas gerai, gydytoja ziurejo ultragarsu,tai sake viskas gerai, maciau kaip jis juda stipriai,negalejau atsiziureti bigsmile.gif .Tai va vienintele paguoda, kad greitai prabegs tas laiktarpis ir laikysim savo stebukliuka ant ranku, tada pamirsim visus pykinimus. Ir visoms mamytems to linkiu - kantraus laukimo ir istvermes thumbup.gif , nors paciai sunkiai tai gaunasi, kai pykina atrodo laikas sustojes.
Atsakyti
Ir as dabar si kosmara isgvenu doh.gif Kai tik NT pamaciau II juosteles, tai uz poros min, is karto ir supykino- tokia buvo dziagsmo reakcija biggrin.gif Bet nuo tos dienos vemiu i diena po kelis kartus, ka valgyti jau nebezinau, nes nuo visko pykina doh.gif Su pirmu nestumu buvo tas pats, visas antras menuo taip praejo, bet treciame men. po truputi nurimo ir tik tada pradejau dziaugtis nestuke.gif

Zinoma, geriausia ka nors ryte tik prabudus uzkasti kokiu sausainiuku, vafliu ar kukuruzu ir t.t Bet kol guliu lovoj, tai kaip ir nieko, bet kai tik atsikeliu - tai neisvengiama. Belieka tiketis, kad nuo kito men. nurims sis negalavimas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(ievcenka24 @ 2008 10 19, 14:13)
Sveikutes visos busimos mamytes, as esu naujoke, daznai paskaitydavau mamu puslapi, dar tuomet kaip nesilaukiau. Dabar mums jau 13 savaiteliu ir as noriu pasiguosti ta pacia problema PYKINIMAS  verysad.gif . Mane pradejo pykinti nuo 6 savaites ir tas nemalonus sleikstulys kamuoja visa dienele ir vemiu ir silpna, kelias dieneles buna lyg geriau,jau lyg atrodo gyvenimas sviesesnis pasidaro ir se tau vakare su tualetu jau draugauju. Mums sis stebukliukas pirmasis ir labai laukiamas, drauges ramina, kad nuo trecio men.viskas praeis,bet sunku patiketi kad geriau jausiuos. Gydytoja net lasino lasalines del skysciu trukumo, liepe gerti ir gerti ir gerti, o mane pykina nuo visko. Nu gal po tu lasaliniu kiek geriau, tris dieneles lasino. Bet kas dar negerai kad man labai silna, labai zemas spaudimas snd matavausi 92/57, jauciuosi kaip trenkta. Sako reikia gerti kava, bet nelabai as jos megeja, bet pabandziau su pienu pasidaryti kava, tai dar puse velnio. o kuo dar butu galima pakelti spaudima? Nu o gera naujiena, kad mazyliui viskas gerai, gydytoja ziurejo ultragarsu,tai sake viskas gerai, maciau kaip jis juda stipriai,negalejau atsiziureti  bigsmile.gif .Tai va vienintele paguoda, kad greitai prabegs tas laiktarpis ir laikysim savo stebukliuka ant ranku, tada pamirsim visus pykinimus. Ir visoms mamytems to linkiu - kantraus laukimo ir istvermes  thumbup.gif , nors paciai sunkiai tai gaunasi, kai pykina atrodo laikas sustojes.

Atvirksciai nestumo metu negalima ir primygtinai rekomenduojama atsisakyti bet kokios kavos, juodos ir zalios arbatos. Nes tai net gali buti zalinga. O su spaudimu man irgi buvo bedos. Man kai aiskino gydytojas spaudimas nukrenta kai daug vemi, netenki daug skysciu ir beveik nieko nevalgai. Jis man patare spaudima 'kelti' saldesniu gerimu. Tiesiog, gerk daugiau skysciu ir stenkis valgyti, ir kuo daugiau ilsekis.
Papildyta:
Norejau paklausti, kodel kai as vemiu mano visa veida isberia raudonai? Gal kam taip pat buvo. Siaip kai viskas gerai, nepykina viskas ciki. Bet vos tik supykina ir isvemiu, iskarto isveria. Nestumo pradzioje kai istisai vemdavau visai atrodziau kaip zombis. Veidas buvo nuolat isbertas raudonom demem, o aplink lupas tai net bordine oda buvo, visa perstejo ir vandeniavo. Kreipiaus i gydytoja, bet taip ir nerado del ko. Buvo israses tepaliuka, kuris padejo kiek nuraminti oda, kad neperstetu ir nevandeniuotu, bet raudonumas nedingo iki tol kol nenustojo pykinti. Dabar mane pykina labai retai, bet ta problema neisnyko, mane vis tiek beria po kiekvieno vemimo.
Atsakyti
o mano savijauta labai pagerejo, dar tik kazkur 8 savaite, bet jauciuosi daug geriau, gal nuo lasiuku? Valgyt dar nenoriu bet ko, neskanu, bet bent jau nepykina nuo ryto iki vakaro, tik rytais vemiu, bet cia nieko, svarbiausia kad diena lengviau thumbup.gif
Atsakyti
sveikutes nestuke.gif man jau 26sav o as dar vemiu verysad.gif nestumo pradzoj nevendavau..taip kaip uzeidavo bet db po 3kartus i diena.neko nevalgiu pramerkiu akis ir vemt.po to pavalgau vel vemiu..mama sako kad gyditojai pasakyciau.nes mama kai buvo nescia su manim sake lb veme ir ligoninei gulejo.kaip manot ar cia taip turi but? g.gif bet vemiu ziaurei jai ka.. blush2.gif
Atsakyti