Sveikutes, visos busimos mamytes anksciau lankydavaus tik rankdarbiu skyrelyje, bet praeita savaite suzinojau, kad laukiuosi ir labai linksma !! jau 5 savaites su trupuciu, bet man taip sunku su maistu valgau beveik vien sriubas, nes labai pykina ir ypac rytais ... kai atsikeliu kokia valanda vaikstau ir mastau ko as noriu, nes kai paziuriu i saldytuva nuo visko bloga pasidaro .. bet veliau kazka issirenku ir buna labai skanu bet labai jau ilgai reikia rinktis .... visai nevalgau saldumynu, visai nenoriu, net slykstu nuo sokolado .. o dar pries men sitaip valgydavau kaip keista ?! pasikeicia viskas .... labai megstu rugstyniu sriuba ir kopustus dbr ir vynuoges .... pieno produktu ir sunkiai bet siaip ne taip prisiverciu suvalgyti..o tapau tokia ramiiii, kad net juokinga ir pavargstu greitai, atrodo miegociau ir miegociau
tai va norejau ir as pasidalinti savo isgyvenimu nauju
QUOTE(gelyte25 @ 2008 03 31, 15:46)
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera.
Oi,kaip as tave suprantu,as sau vietos nerandu....valgyt nenoriu nieko,visas maistas totaliai slykstus,nieko negaliu i burna paiimt,nezinau kiek as ilgai dar istversiu,jegu nebeturiu-vos kojas velku,o dar man tik 8 savaites...
sveikutes suprantu kaip jums visoms negera kai laukiausi pirmo tai is vis buvo siaubas... net viespati saukdavausi lovoj guledama... tiek nusivemdavau kad nepajiegdavau nei asistoti
dabar jau antras leliukas auga pilvelyje, bet dar tik pradzia, 8 savaites, aisku irgi pykina ir pavemiu kartais, bet ka darysi gal kaip nors iskentesiu dziaugiuosi kad nors dar i ligonine neguldo, nes su pirmu tokiu laiku jau senai gulejau su toksikoze sunku tu leliuku sulaukti, bet turim buti stiprios ir kantrios
dabar jau antras leliukas auga pilvelyje, bet dar tik pradzia, 8 savaites, aisku irgi pykina ir pavemiu kartais, bet ka darysi gal kaip nors iskentesiu dziaugiuosi kad nors dar i ligonine neguldo, nes su pirmu tokiu laiku jau senai gulejau su toksikoze sunku tu leliuku sulaukti, bet turim buti stiprios ir kantrios
QUOTE(gelyte25 @ 2008 03 31, 15:46)
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera.
Sveikute, matau gal neperskaitei mano zinutes,..tai va tau perkopijavau,..tikiuosi pades,..manes jau visa savaite kaip beveik nebepykina ir pradejau jau normalesni maista valgyti,..bet nepiktnaudziauju,..labai tikiuosi pades,..
sveikos esancios ir busimos mamytes,..NUOSIRDZIAUSIAS PATARIMAS VISOMS,..
visada rasdavau cia atsakymus i rupimus klausimus, ir labai esu visoms dekinga uz nuosirdzius patarimus,.. del to nusprendziau ir pati patarti, gal kam pades,..
mums jau 9 savaite, pradejo pykinti nuo 7 - tikrai nemalonus jausmas ir visas kenciancias uzjauciu,..pykino bet nevemiau,..ir labai viduriavau, nieko negalejau valgyti, tuoj i tualeta,..tai vien del to, kad nustociau viduriuoti pradejau gerti kmynu arbata (tik 4 dienas, nes nezinau ar nekenkia) ir valgyti tiktai ryziu pieniska (pilka sriuba - labai mazai pieno),..jau po dienos nebeviduriavau ir...nepykino taip baisiai,.. tokio rezimo laikiausi ir toliau, ir jau ketvirta diena kaip nepykina ir susinormalizavo viduriai,.. dabar ir tevalgau tik sriubas (neriebias,(zirniu, agurkiene, bulviene) jei pieniska tai labai nedaug pieno),..valgau ryzius, zuvi, grikius...visiskai atsisakiau saldumynu, kremu, mesos, pieno, surio, kiausiniu,..zinau, kad sie maisto produktai labai reikalingi, bet sakau kol pykina geriau ne,..ir aplamai pastebejau, kad mane pykino, kai skrandis pilnas arba tuscias, tai svarbu nepersivalgyti,..valgyti po nedaug ir vos ne kas valanda(na cia pagal nora, svarbu nepajusti tuscio skrandzio jausmo,..), kad skrandyje pastoviai kas nors butu,..dar visada ka nors kramtau, nesaldzius beskonius sausainius (nes netraukia saldumynai), tikiu kad "baronkos"butu labai gerai, bet cia nerandu,..esu anglijoj,..kokio vaisiaus gabaleli ar tiesiog sausos duonos,..
zinokit man padejo ir nuosirdziai patariu visoms pabandyti,..aisku, gal cia nuo organizmo priklauso ir dar nuo ko nors, bet labai tikiuosi, kad ir jums pades,..PABANDYKIT,..ir sekmes visoms,..
Nuo to pykinimo tai ir aš kenčiu, rytais tai kaip ir nieko - vos juntamas šleikštulys, bet po pietu ir vakarais (kai jau rekia vaistus gerti) man buna šakias Mama sakė, kai labai boga reikia atsidaryti langa ir giliai kvėpuoti, tai vakar išbandžiau ir tikrai - praėjo tas bjaurumas. Ji dar minėjo apie mėtinius saldainius, esa ir jie padeda, bet į saldainius žiūrėti negaliu
Sveikutes, mamytes, kenciu ir as nuo to paties, toks baisus pykinimas kamuoja, kad net ziauru. Kasdienis ritualas jau tapo, bendravimas su tuoletu. Tiesiog viska isbandziau, niekas nepadeda. Gydytojas sako, kad reikia islaukti 12 savaites, reikia tiketis, kad pageres. Su pirmuoju mazium, atrodo, taip baisu nebuvo.
mane an tru nėštumu tai pykino žiauriai, vėmiau toliau nei matau
Galiu pasakyti, kad man labai padeda, kai vos atsibudus gurgsteliu mineralinio ir suvalgau pora kasniu sumustinio ar barankos. Tuos dalykus is vakaro pasidedu prie lovos, kad nereiketu niekur keliauti ir aciu Dievui jauciuosi neblogai
Aš pastebėjau, kad mane daug labiau pykina vakarais o rytais tik lengvas šleiktuliukas, ar čia tik man vienai taip?
Sveikos mielos nestukes As nescia 6 savaites. Pirmos 4 savaites buvo liuks, bet nuo 5 savaites pradejo ziauriai pykinti... I joki maista nesinori ziureti, o ypac i saldumynus, be kuriu tiesiog gyventi negalejau iki nestumo. Tiesa, kai uzvalgau, pasidaro geriau, bet labai sunku prisiversti valgyti. Pykina visa miela diena - nuo ryto iki vakaro. Nebezinau, ka ir daryti... O dar manes po menesio laukia toks dziaugsmas kaip magistro gynimas, tai jauciu, kad galiu netycia apvemti komisija Kadangi supermamu forume visada randu moralini palaikyma, labai tikiuosi jo ir sikarta. Prasau, pasakykit, kad tokia savijauta kada nors baigsis...
P.S. Girdejau, kad yra kazkokie homeopatiniai zirniukai, kurie nekenkia vaisiui ir padeda nuo pykinimo. Gal kuri nors juos vartoja? Ar is tiesu padeda? Ir kaip jie vadinasi?
P.S. Girdejau, kad yra kazkokie homeopatiniai zirniukai, kurie nekenkia vaisiui ir padeda nuo pykinimo. Gal kuri nors juos vartoja? Ar is tiesu padeda? Ir kaip jie vadinasi?
Sveikos
As irgi kankinausi su tais pykinimai ir vemimais. Galima sakyti nuo 5 savaites pabaigos pradejo pykinti, vemiau dvi dienas istisai, net vandeni vemdavau, o apie maista net pagalvot negalejau, darbe vos spejau nubegti iki tuliko. Nuejau pas savo ginekologe kaip tik buvo ir mano pirmas apsilankymas su pilvuku. Ji mane patikino, kad nestumas neturi buti nasta ir geriau, kad as jausciausi gerai, tad mane pagulde i ligonine nuo pat pirmos laselines net nebepykino, kraujo spaudimas nukrito, pragulejau 5 d. visas tas dienas po laseline ir 3 l vandens, jau antra diena ligonineje valgiau kartu su visom, dabar jau 4 dienos namie ir lyg nieko tik laikausi nurodymu, maistas tik skystas (kosytes, sriubytes) kad neskaitant kiek gauni skysciu su maistu isgeriu 2 l vandens. niu ziuresim kaip cia bus toliau. Gal kam pades ir mano patirtis
As irgi kankinausi su tais pykinimai ir vemimais. Galima sakyti nuo 5 savaites pabaigos pradejo pykinti, vemiau dvi dienas istisai, net vandeni vemdavau, o apie maista net pagalvot negalejau, darbe vos spejau nubegti iki tuliko. Nuejau pas savo ginekologe kaip tik buvo ir mano pirmas apsilankymas su pilvuku. Ji mane patikino, kad nestumas neturi buti nasta ir geriau, kad as jausciausi gerai, tad mane pagulde i ligonine nuo pat pirmos laselines net nebepykino, kraujo spaudimas nukrito, pragulejau 5 d. visas tas dienas po laseline ir 3 l vandens, jau antra diena ligonineje valgiau kartu su visom, dabar jau 4 dienos namie ir lyg nieko tik laikausi nurodymu, maistas tik skystas (kosytes, sriubytes) kad neskaitant kiek gauni skysciu su maistu isgeriu 2 l vandens. niu ziuresim kaip cia bus toliau. Gal kam pades ir mano patirtis
QUOTE(giedrelle @ 2008 04 07, 16:56)
Sveikos mielos nestukes As nescia 6 savaites. Pirmos 4 savaites buvo liuks, bet nuo 5 savaites pradejo ziauriai pykinti... I joki maista nesinori ziureti, o ypac i saldumynus, be kuriu tiesiog gyventi negalejau iki nestumo. Tiesa, kai uzvalgau, pasidaro geriau, bet labai sunku prisiversti valgyti. Pykina visa miela diena - nuo ryto iki vakaro. Nebezinau, ka ir daryti... O dar manes po menesio laukia toks dziaugsmas kaip magistro gynimas, tai jauciu, kad galiu netycia apvemti komisija Kadangi supermamu forume visada randu moralini palaikyma, labai tikiuosi jo ir sikarta. Prasau, pasakykit, kad tokia savijauta kada nors baigsis...
Pasidalinsiu savo padėtimi... Pykina mane praktiškai nuo antrosios savaitės ištisą dieną: pavalgau ir po valandos maistas į viršų kylą. Nuvariau pas gydytoją dėl tos pačios priežasties - gal yra kokių vaistų? Tai va, vaikutį aš myliu ir galiu pasikankinti, o bet kokie vaistai ir net homeopatiniai, ir net kai kurios vaistažolinės arbatos - nieko gero mažajam. Teks kentėti. Kiek padeda pomidorų sultys (pas mane visada prie lovos), taip pat pavalgius reikia būtinai kokias 10 minučių pabūti vertikalioje padėtyje, padeda imbieras... Gerai nuolat ką nors graužti: nes kai ką nors kramtai - mažiau pykina, valgyt reikia kas 2 valandas, gazuotas mineralinis taip pat neblogai Kiek pasikankink, viskas bus gerai, tik vaistų nevartok, ypač jei vaikutis toks mažas, jis juk dabar formuojasi ir bet kokios medžiagos jam gali būti nelabai