Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

Noriu paklaust ar i ligonine siuncia gydytojas savo nuoziura, ar reikia pasiprasyt? ax.gif As savo gydytojai sakiau, kad man nuolat bloga ir kad beveik nieko negaliu valgyt, net vandens gerti, o ji tik sypsosi ir sako, kad viskas ok! ir taip turi buti. Ji tikrai nera ligoniniu salininke biggrin.gif O as jau baigiu taip nusikamuot, kad nezinau pas ka pagalbos prasyti ir ka daryt...
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2008 09 10, 15:10)
Noriu paklaust ar i ligonine siuncia gydytojas savo nuoziura, ar reikia pasiprasyt?  ax.gif As savo gydytojai sakiau, kad man nuolat bloga ir kad beveik nieko negaliu valgyt, net vandens gerti, o ji tik sypsosi ir sako, kad viskas ok! ir taip turi buti. Ji tikrai nera ligoniniu salininke  biggrin.gif O as jau baigiu taip nusikamuot, kad nezinau pas ka pagalbos prasyti ir ka daryt...

Brangute, as tave kuo puikiausiai suprantu. As juk pati per ta pati einu. Bet i ligonine guldo tada kai tikrai reikia. Man gydytoja nuolat kartojo kai man buvo daug maziau savaiciu (tiksliai nepamenu 10-12 kazkur), kad vaikeliui tereikia 20 kcal per diena ir viskas. O tu tiek tikrai gauni. O del skysciu tai taip, reikia nori nenori stengtis gerti. Jei truks skysciu iskarto guldys i ligonine, bet juk ir ten nieko malonaus nera. Galiu tik pasidalinti savo patirtimi ir kaip as gelbejuos. Rytais as beveik is viso negaliu nieko valgyti, tik stengiausi daugiau gerti, kad lengviau butu vemti. Apie pietus, jau pati pajunti, kad silpna ir reikia kazka uzkasti. As pradedu is karto nuo mazo sausainuko. Suvalgau viena du ir laukiu. Jei viskas ok, tuomet suvalgau lekste sriubos, ar troskintu darzoviu, ar tiesiog vaisiu. As stengiuosi nieko riebaus nevalgyti, nes mane iskarto varo i wc. Ir siaip nuo mesos kvapo net zarnos apsivercia. Nors jau dabar po truputi galiu vistienos krutineles pakramsnoti. Tiesiog isiklausyk i savo kuna, ir venk to nuo ko tave vimdo, ar tiesiog tau nepatinka kaip atrodo. Man paciai lengviausia yra valgyti vakarais. Tuomet mane labai retai pykina. O siaip pagrindine mano dieta yra jogurtai, vaisiai (bananai, nes jie sotus, slyvos (viduriukams padeda), vynuoges, persikai ar nektarinai; obuoliu negaliu valgyti, nes pykina vien nuo ju kvapo, sausainukai (patys paprasciausi), ir darzoves. Jei geri mazai skysciu tiesiog, valgyk kai gali daugiau sriubu, atrask kas tau siuo metu patinka (mano issigelbejimas yra burokeliu ar raugintu kopustu sriubos). O ir siaip jei tik koses gali valgyt ir valgyk jas. Buvo toks man momentas kai tik virtas bulves galejau valgyti ir nieko. O po to su kiekviena savaite simptomai lengvesni yra. Kai kurioms visai praeina, kai kurioms tesiasi ir visa nestuma. Kai tu jau busiu daugiau nei 15 savaitej ir vis dar baisiai vemsi ir tavo kraujo ar slapimo tyrimai bus blogi, tuomet ir paguldys i ligonine po lasaline. Bet tai manau irgi menkas malonumas.
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 10, 17:38)
O siaip pagrindine mano dieta yra jogurtai, vaisiai (bananai, nes jie sotus, slyvos (viduriukams padeda), vynuoges, persikai ar nektarinai; obuoliu negaliu valgyti, nes pykina vien nuo ju kvapo, sausainukai (patys paprasciausi), ir darzoves. Jei geri mazai skysciu tiesiog, valgyk kai gali daugiau sriubu, atrask kas tau siuo metu patinka (mano issigelbejimas yra burokeliu ar raugintu kopustu sriubos). O ir siaip jei tik koses gali valgyt ir valgyk jas. Buvo toks man momentas kai tik virtas bulves galejau valgyti ir nieko. O po to su kiekviena savaite simptomai lengvesni yra. Kai kurioms  visai praeina, kai kurioms tesiasi ir visa nestuma. Kai tu jau busiu daugiau nei 15 savaitej ir vis dar baisiai vemsi ir tavo kraujo ar slapimo tyrimai bus blogi, tuomet ir paguldys i ligonine po lasaline. Bet tai manau irgi menkas malonumas.

4u.gif Aciu!!! Nuo siandien bandysiu tavo dieta thumbup.gif Atrodo, kad labai panasus mano nestumas i tavaji, tai gal ir man pades tie patys dalykeliai g.gif Aisku, buna dienu kai vakare galiu valgyt kokia bulvyte ar darzove, bet buna dienu kai nuo ryto iki vakaro visai niekas skrandyje neuzsilaiko... Bet jau tokie nestuke.gif dziaugsmai smile.gif Nekantriai laukiu 20 savaites, nes optimistiskai tikiu, kad tada jau visi negalavimai bus pamirsti mirksiukas.gif Ir vyras mane taip drasina smile.gif Aciu dar karta uz nuosirdzius patarimus!!! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2008 09 11, 07:25)
Nekantriai laukiu 20 savaites, nes optimistiskai tikiu, kad tada jau visi negalavimai bus pamirsti  mirksiukas.gif Ir vyras mane taip drasina  smile.gif

Patikek viskas tikrai susitvarkys greiciau. Tik dabar tau viskas atrodo beviltiska. Beja, as tai labai gerai suprantu, ta pati teko pergyventi. Ir mano vemimai labai sunkus yra. As kai vemiui tai net su krauju, daktaras sako, kad cia kapiliarai neatlaiko ir truksta. O beto iki kokios 15 savaites vaiksciojau raudonai isvertu veidu, o ypac apie lupas. Cia viskas nuo vemimo. Atrodziau tragiskai. Bet po 16 savaites simptomai palengvejo. Dingo raudonos demes nuo veido. Lengviau valgyti pradejau. Aisku vis dar daug ko negaliu ir nenoriu, bet del to ir nepergyvenu. Tikiu, kad kunas pats pasako, ko jam reikia. Tiesiog stenkis kuo daugiau vaisiu ir darzoviu valgyt, na ir zinoma kalcio reikia. Taip kad buk stipri. Linkiu tau stiprios valios ir stiprybes! essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 10, 18:38)
obuoliu negaliu valgyti, nes pykina vien nuo ju kvapo, sausainukai (patys paprasciausi), ir darzoves. Jei geri mazai skysciu tiesiog, valgyk kai gali daugiau sriubu, atrask kas tau siuo metu patinka (mano issigelbejimas yra burokeliu ar raugintu kopustu sriubos).

Obuoliai tai man jega, ypač lietuviški - iš turgaus, tėvelių sodo. Darbe ant stalo pasidėjus - kai tik užeina toks chemijos pojūtis - iškart užkramtau ir aprimsta.
O va prie burokėlių ir raugintų kopūstėlių sriubyčių tai irgi mane traukia smile.gif
Atsakyti
Vaje mergaitės, trečia diena jaučiuosi taip šauniai, kad negaliu patikėt , kad laukiuosi. 4u.gif Po paskutinių lašinių atsigavau, tyrimai rodė, kad kalis buvo nusėdęs, tai dar į lašinę truputį kalio dadėjo( švirkštu įšvirkštė) tai net nežinau ką galvot.Esmė kad gerai jaučiuosi.Tfu tfu tfu...Matysim kaip toliau, šiandien ryte pažiaugčiojau, bet apsiėjau be tuoleto.Tokia fantastika gerai jaustis.
O dėl guldymo į ligoninę ar ne, tai net nežinau, mano daktaras sakė, jog jei vemia daugiau nei 7-8kartus per dieną reikia tyrimus kraujo padaryt ir jei ką lašinių palašint, kad visai nenusi...(vemt).
Jos tikrai nekenkia, nes klausiau ne vieno daktaro, kažkaip kai su pirmu vaikščiojau bijojau, kad tos lašinės nepakenktų, bet sakė tikrai ne.Man lašino vadinamą ringerį- o ten kaip vanduo su vitaminais.
Sėkmės visoms... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(modele @ 2008 09 12, 05:29)
Vaje mergaitės, trečia diena jaučiuosi taip šauniai, kad negaliu patikėt , kad laukiuosi. 4u.gif Po paskutinių lašinių atsigavau, tyrimai rodė, kad kalis buvo nusėdęs, tai  dar į lašinę truputį kalio dadėjo( švirkštu įšvirkštė) tai net nežinau ką galvot.Esmė kad gerai jaučiuosi.Tfu tfu tfu...Matysim kaip toliau, šiandien ryte pažiaugčiojau, bet apsiėjau be tuoleto.Tokia fantastika gerai jaustis.
O dėl guldymo į ligoninę ar ne, tai net nežinau, mano daktaras sakė, jog jei vemia daugiau nei 7-8kartus per dieną reikia tyrimus kraujo padaryt ir jei ką lašinių palašint, kad visai nenusi...(vemt).
Jos tikrai nekenkia, nes klausiau ne vieno daktaro, kažkaip kai su pirmu vaikščiojau  bijojau, kad tos lašinės nepakenktų, bet sakė tikrai ne.Man lašino vadinamą ringerį- o ten kaip vanduo su vitaminais.
Sėkmės visoms... thumbup.gif

Niekas ir nesako, kad tai blogai, bet manau juk galima ir kitokias budais issikapstyti. As vemiau net daugiau nei po 8 kartus, o dabar jau daug geriau. Vemiu ne kas diena ir tik po 1 ar 2 kartus. Bet as jauciuosi labai sauniai ir visai apsiejau be ligonines ir vaistu. Juk pykinimas viena diena vis tiek praeis smile.gif As jau bent tuo labai labai tikiu 4u.gif
Atsakyti
Taip...preis, tik kai šalia dar vienas pyplys, kuris nesupranta kodėl mama su juo nežaidžia, tuomet norisi, kad viskas praeitų greičiau.
Atsakyti
QUOTE(Giedruliukas @ 2008 09 10, 18:10)
Noriu paklaust ar i ligonine siuncia gydytojas savo nuoziura, ar reikia pasiprasyt?  ax.gif As savo gydytojai sakiau, kad man nuolat bloga ir kad beveik nieko negaliu valgyt, net vandens gerti, o ji tik sypsosi ir sako, kad viskas ok! ir taip turi buti. Ji tikrai nera ligoniniu salininke  biggrin.gif O as jau baigiu taip nusikamuot, kad nezinau pas ka pagalbos prasyti ir ka daryt...

O as kai tris dienas is eiles vemiau, nieko negalejau valgyt ir net vandeni isvemdavau, tai nuvaziavau i ligonine. Man pastate laseline, suleido vaistus nuo pykinimo. Ir zinok vakarop jau norejau kazka uzvalgyt. Plius padare slapimo tyrimus , rado daug acetono, kurio atsiranda nuo istisinio vemimo ir skysciu netekimo. Tad brangute, jeigu tu nieko nevalgai ir vandeni isvemi, tai siulyciau nuvaziuot. Pamatysi, bus geriau. smile.gif
Atsakyti
Mane taip pat is proto veda tas pykinimas ir vemimas...
O blogiausiai, kad nuolatos burnoje rugstumo skonis... verysad.gif
Lyg ir ne toks pat jausmas kai skrandi "eda rugstys" g.gif , bet jausmas toks bjaurus, kad kartais net asara nubraukiu...
Niekuo negaliu to rugstumo numalsinti...nei maistu, nei kokiais nors gerimais nei galu gale vaistais (renne ar frutin)... atrodo, kad rugstuma burnoje kelia net vanduo...jau net dantys "atsipo"... verysad.gif
O tas rugstumas ir kelia nuolatini sleikstuli, o daznai ir vemima...
gal man kepenys "pareina" ar koks galas, nes niekur neradau, kad tokia rugstis kankintu pirma nestumo trimestra... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2008 09 15, 10:02)
O as kai tris dienas is eiles vemiau, nieko negalejau valgyt ir net vandeni isvemdavau, tai nuvaziavau i ligonine. Man pastate laseline, suleido vaistus nuo pykinimo. Ir zinok vakarop jau norejau kazka uzvalgyt. Plius padare slapimo tyrimus , rado daug acetono, kurio atsiranda nuo istisinio vemimo ir skysciu netekimo. Tad brangute, jeigu tu nieko nevalgai ir vandeni isvemi, tai siulyciau nuvaziuot. Pamatysi, bus geriau.  smile.gif

Bet ar ilgam jau tie vaistai veikia? Mane irgi buvo isveze i ligonine, laseline pastate vaistu suleido. Pagerejimas truko vos kelias dienas, o po to viskas grizo i senas vietas. Ir tie vaistai nieko nepakeite. Deja, man po ju vis tiek apetitas neatsirado. As sau turiu nuolat priminti, kad reikia valgyti. Ir nesvarbu ar vemsiu po to ar ne, vis tiek gi kazkas uzsilaikys.

Papildyta:
O beto, mane nuo tu pykinimo vaistu porai valandu buvo apemes toks bjaurus jausmas, lyg tu esi svetimame kune ir nezinai, ka cia veiki. Na nelabai iseina ji paaiskinti, bet tikrai buvo nemalonu tas pora valandu.
Atsakyti
Sveikos blush2.gif
as cia naujoke, bet nusprendziau ir as pasidalinti savo rupesteliais su jumis. smile.gif
Laukiuosi jau 8 savaite, ir nuo vakar prasidejo ziaurus pykinimas, nors praeita savaite buvo tik sleikstulys. verysad.gif
Darbe daryti nieko negalejau nes kas pora minuciu laksciau i wc, viesuoju transportu isvis neimanoma vaziuoti, erzina bet koks kvapas cry.gif
Gydytoja sake gerti borjomi, bet nuo jo iskart i wc sad.gif
bet tikiuosi, kad 12 savaite sie dziaugsmai liausis smile.gif
vardan to dziaugsmo kuris viduje galima ir pakenteti. nestuke.gif
bukim istvermingos ir ieskokim budu kaip pergudrauti tuos zirniukus pilvukuose wub.gif smile.gif
Atsakyti