Sveiki. Mane iki siol irgi beproto pykina. Na dabar truputi kiek maziau nei pries pusantros savaites, bet vis tiek. Cia aplinkui visi tik zeria patarimus ka geriau daryti, kad sumazinti toksikoze, tik pasirodo man kazkodel tas negalioja . Kadangi gyvenu Anglijoje tai pats populiariausias patarimas yra pries keliantis is lovos suvalgyti imbierini sausaini. Mane vien tik nuo ju kvapo suvimdo. Nors is tikruju tas patarimas turi pagrista mokslini pagrinda, kadangi imbiras pasizymi ramimanciomis, dirginima mazinanciomis ir pykinima slopinanciomis savybemis. Bet man tas negalioja . Vienintelis budas kuriuo as gelbejus yra gerimas daug vandens. Nes istisai vemiant netenkama daug skysciu. Kaip man ligonineje pasake del maisto nesijaudink, nes mazyliui tik daugiau nei 20 kcal reikia per diena, svarbu vandens, kad netruktu. Bet uz tat va as turiu problemele, jokio apetito . Ypac i mesos produktus net pasiziureti nenoriu. Svoris krenta, tik pilvukas styro. Siandien pasisveriau dar 3 kg dingo. Man jau net baisu. Uzvakar klausiu gydytojos ar tai normalu ir nekenkia mano mazylio sveikatai, jinai pasake, kad tai nieko baisaus, visi tyrimai rodo, kad viskas ok ir mazylis laikosi gerai. Tik vat nerimas vis tiek lieka... gal kam panasiai buvo?
Fatimaallaa Laba, mane pykinti pradėjo nelabai gerai pamenu nuo kada bet kažkur tai nuo antro mėnesio. Prieš tai buvau pas daktarę, pasisvėriau svėriau 54kg. Kai prasidėjo vėmimai numečiau iki 50kg. Daktarė klausė sako kaip apetitas jis pas mane buvo gan geras tik, kad kai tik ką suvalgydavau o ypač rytais viskas išeidavo lauk. Tai taip, kad stengdavausi valgyti tokiu metu kai mažiau pykina ar apskritai jo nėra ir tik tokį maistą nuo kurio nepykindavo ir galėdavau pagalvoti ar pažiūrėti. Nes man vien tik pagalvojus apie maistą bloga pasidarydavo į virtuvę įeiti negalėdavau nes iškart bėgdavau į tualetą. Tai daktarė juokdavosi iš manęs sakydavo valgom ir lieknėjam. Na bet jau pykinimas mano nurimęs tik labai retai užeina. O svoris auga po truputėlį va kaip tik šiandien svėriausi ir sveriu 52kg., ir 600gramų. Tad labai nepergyvenk viskas susi normalizuos ir ypač jei daktarė sako , kad viskas yra gerai. Stenkis būti tokioje aplinkoje, kad nebūtų tave erzinančių kvapų ir valgyti norimą maistą. Dėl mėsos mane taip pat dar iki dabar pykina ir visai ji manęs netraukia, nors kartais truputėlį suvalgau kaip nors skaniai pasidariusi.
Tiesa kai mano draugė laukėsi ji priaugo tiktai 3kg ar 4kg. Pilvo visiškai nebuvo, pas ją buvo mažai vandenų. Bet pagimdė sveiką mergytę.
Tiesa kai mano draugė laukėsi ji priaugo tiktai 3kg ar 4kg. Pilvo visiškai nebuvo, pas ją buvo mažai vandenų. Bet pagimdė sveiką mergytę.
sveikos,o mano pykinimai buvo lb nestiprus,ir tik pirmus du nestumo menesius
Sita ir as girdejau, kad kai mazai vandens buna tai pilvo nera, tik va man tas matyt negresia. Visi drabuziai jau smunka, o pilvukas atsokes ir neblogai, del to visi darbe ir juokiasi, kad tikriausiai berniukas bus . Mane pradejo pykinti irgi kazkur nuo 2 men, na mazdaug apie 7-8 savaite buvo. Bet taip pykindavo baisiai, kad net tulzies sultimis vemdavau. Ne tik ka suvalgydavau. Ir pastoviai berdavo raudonai aplink burna. Tai toks jausmas buvo, kad su dvigubom lupom buvau. Dabar jei pykina, tai tik anksti rytais, kai i darba keliuosi. Nes is pacio ryto i virtuve ieiti vis dar negaliu, bet koks kvapas ir as tualete. Nors aciu Dievui nors darbe nereikia po 5 kartus begti pavemti, nors pradzioje buvo taip, kad rytais vemdavau iki 8 kartu. Ir kartais vakarais. Dabar lengviau truputi. Visi paraudimai praeje, bet vis tiek daugiausiai tik vaisius galiu valgyt. Iki sios dienos man jau 8 kg nukrito Tikekimes, kad pagerejimas ateis neuzilgo
Vajetau užjaučiu tave. Man tik po pora ar tris kartus budavo pykinimas. Na nieko tenka gi mums pasikankinti, nieko jau nepakeisime.
Sveikutės, sužinojau dar vieną būdą. Draugė papasakojo kaip atsikratė pykinimo. Ją pykino jau porą savaičių ištisai, tada pradėjo sau įsikalbėti: nuo šiandien manęs nebepykina, manes nepykina ir t.t. Ir taip mintyse visą dieną poteriauji. Po trijų dienų pykinimas visai baigėsi.
Kažkaip skeptiškai aš tą visą reikalą išklausiau, nu bet galvoju pabandyti gi nekainuoja.
Tai va šiandien 4 - ta tokių įsikalbėjimų diena, ir tikrai jaučiuosiu žymiai geriau. Per tas dienas nei kart nevėmiau. Daugiau gerti galiu, nes nuo gėrimo labai pykino. Kai tik sukyla šliauka vis kartoju, man gerai man gerai
Na dar sako, kad saviįtaiga geriau veikia, kai nenaudoji neiginių, tai aš kartoju: man gera, aš gerai jaučiuosi ir pan.
Kažkaip skeptiškai aš tą visą reikalą išklausiau, nu bet galvoju pabandyti gi nekainuoja.
Tai va šiandien 4 - ta tokių įsikalbėjimų diena, ir tikrai jaučiuosiu žymiai geriau. Per tas dienas nei kart nevėmiau. Daugiau gerti galiu, nes nuo gėrimo labai pykino. Kai tik sukyla šliauka vis kartoju, man gerai man gerai
Na dar sako, kad saviįtaiga geriau veikia, kai nenaudoji neiginių, tai aš kartoju: man gera, aš gerai jaučiuosi ir pan.
QUOTE(laurriukas @ 2008 09 02, 12:18)
Kai tik sukyla šliauka vis kartoju, man gerai man gerai
As kai tai pabandziau, vos vietoj neapsivemiau. Nors niekada neteko valyti. Visada spedavau iki WC.
Man atrodo, cia kaip kam. Tai labai priklauso kaip tave pykina ir kada ir kiek kartu. Mane pykindavo nuo visko, visur ir visada. Nesvarbu koks laikas yra, rytas, pietus ar vakaras. As dar kvaila toki darba dirbu, kur be perspejimo negali pajudet is vietos, nes tenka nuolat su klientais bendrauti. Tai ka jau sau besakydavau, kaip neisikalbinedavau nieko nepadedavo. Pvz, ateina kokia moteriske per daug isikvepinus ir viskas, tiesiai i wc leki. Cia manau, reikia perlaukti. Pagal knygas jau mazdaug nuo 14-15 savaites turetu nustoti pykinti ir atsirasti apetitas, bet zinoma sita taisykle ne visiems galioja. Ne manau, kad tik mano atvejis yra isimtis, nes man jau tuoj 16 sav., o mane vis dar pykina, ne taip stipriai kaip seniau, bet vis dar transportu negaliu naudotis
As praktiškai nuo 9 iki 20 nestumo savaites vemiau beveik kiekviena ryta, net dar nepavalgius... skysciu negerdavau ryte, atsargiai dantis valydavausi, keiciau vitaminus, galiausiai isvis nutraukiau vitaminu vartojima (gyd. sake gal nuo gelezies) ir praejo visi vemimai...
Matai, as vitaminu visai kol kas negeriu, nes daktare pasake, kad kol kas ju nereikia. Geriau daugiau vaisiu valgyti ir darzoviu. Siuo metu dazniausiai mane pykina dar nepavalgius vos tik pakylu is lovos skrandi ir sutampo. Tas tikriausiai ir sunkiausia kai reikia vemti tusciu skrandziu. Vis dar tikiuosi, kad greitai praeis.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 05, 01:13)
Matai, as vitaminu visai kol kas negeriu, nes daktare pasake, kad kol kas ju nereikia. Geriau daugiau vaisiu valgyti ir darzoviu. Siuo metu dazniausiai mane pykina dar nepavalgius vos tik pakylu is lovos skrandi ir sutampo. Tas tikriausiai ir sunkiausia kai reikia vemti tusciu skrandziu. Vis dar tikiuosi, kad greitai praeis.
Na, nezinau, ar tikrai sunkiausiai, kai pykina rytais . Aš esu vakarinio tipo, tai paskutiniu metu kas antrą vakarą vakarienė keliauja lauk (15 sav). Vadinas, organizamas netenka maisto medžiagų ir šiaip viskas susidirgina. Pradzioj daugiau pykindava, o dabar - daugiau vemiu
Lyg ir suradau sprendima, kaip tą vėmimą eliminuoti: po vakarienės nagalima nei prisėst, nei prigult - reikia judet. Bet kaip tai padaryt, kai lūžti nuo nuovargio
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 09 05, 00:13)
Tas tikriausiai ir sunkiausia kai reikia vemti tusciu skrandziu. Vis dar tikiuosi, kad greitai praeis.
As visad turedavau pasiruosusi stikline vandens, kai tik ryte pradedavo pykinti, isgerdavau vandens kad nevemti tusciu skrandziu ir netampyti skrandzio... Dazniausiai i darba iseidavau nevalgius, negerus, paskui darbe po truputi neapkraunant skrandzio pradedavau valgyti... Diena tik kelis kartus vemiau, ir tai buvo nuo per riebaus maisto...