Įkraunama...
Įkraunama...

Pykinimas

Parašysiu dar vieną elementarų patarimą, gal ne visos žino, kad vemt žymiai maloniau kai šalia turi vandens puoduką. Kiek pavėmus reikia atsigerti, tada mažiau tampo, išvemi vandenį o ne sausai, tulžimi žiaukčioji. Išdresiravau vyra, kad kai apsivemiu, vandens atneštų tongue.gif , gal kam palengvins kiek kančias.
Pykina mane visą dieną. Nėštumas antras, tai šiokią tokią strategiją susikūriau ax.gif , ryte prieš lipant iš lovos išgeriu geriamo jogurto, kefyro ar pomidorų sulčių. (nelenda man ryte jokie sausainiai) Tada lipu iš lovos ir pusryčiauju. Į mėsą pažiūrėt nebegaliu, bet virti bulvių kukuliai labai tiko. Dar užkandžiams praeina bananai, ne tik šleikštulį mažina, bet dar ir virškina juos lengvai. "Ingiberas" labai išdrąsko skrandį, tai nebevartoju.
Ir mažiausiai pykina kai visą dieną guliu lovoje ir skaitau, blogiausiai kai reik valgyti gamint ar eit iš namų. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gelyte25 @ 2008 03 31, 16:46)
Oi mielosios, UZJAUCIU jus visas tikrai, man 7 savaite kaip as laukiuosi, pykina mane taip ziauriai, o reikia sedeti darbe nerandu sau vietos, vemti nevemiu, bet pykinti kaip pradeda nuo ryto taip ir visa diena, jausmas "nepakartojamas". HELP kaip galeciau nors kiek sumazinti ta sleikstuli, nes labai jau negera.  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

As irgi vemiu. Ir nemazai. Ligoninej del to gulejau. O gydytoja pasake: "galiu as tau aiskinti, kas sveika, kas nesveika valgyti, bet tu dabar valgyk nors bet ka (nes nieko i burna nieko negaledavau isidet), kazkaip turesi "prasirgt" ta nestuma, ta perioda kai pykina. smile.gif Beje, uzdraude vaisiu sultis. O pagrindinis gerimas min. vanduo. Po pora l per diena. ir butinai negazuotas.

Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2008 08 27, 22:07)
As  Beje, uzdraude vaisiu sultis. O pagrindinis gerimas min. vanduo. Po pora l per diena. ir butinai negazuotas.

Nu tai galėčiau ir sėdėt tualete apsikabinus tą vandenį, kiek į burną tiek lauk. Jei į vandenį įpilu rugščių sulčių tai dar galiu kažkiek atsigert, bet jau grynas vanduo tai fui schmoll.gif
O tai kuom kenkia naturalios sultys??? Vis skysčiai g.gif Nu dar suprasčiau kad negalima iš pokelių sulčių, bet jei naturalios? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jakatta @ 2008 08 27, 23:07)
As irgi vemiu. Ir nemazai. Ligoninej del to gulejau. O gydytoja pasake: "galiu as tau aiskinti, kas sveika, kas nesveika valgyti, bet tu dabar valgyk nors bet ka (nes nieko i burna nieko negaledavau isidet), kazkaip turesi "prasirgt" ta nestuma, ta perioda kai pykina.  smile.gif  Beje, uzdraude vaisiu sultis. O pagrindinis gerimas min. vanduo. Po pora l per diena. ir butinai negazuotas.

Nu va, o man kaip tik vienintelis dalykas kuris tinka - citrinu skonio gazuotas mineralinis doh.gif
Atrodo tik atrandu koki nors uzkandi nuo kurio nepykina... apsidziaugiu - o jau ziurek kita diena, net pagalvot apie ji nebegaliu schmoll.gif Ir taip kas dien lauzau galva nuo ko siandien nepykintu mega_shok.gif O vat nuo to mineralinio tai atsigaudavau, bet pasirodo jis netinka...
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2008 08 28, 16:31)
Nu tai galėčiau ir sėdėt tualete apsikabinus tą vandenį, kiek į burną tiek lauk. Jei į vandenį įpilu rugščių sulčių tai dar galiu kažkiek atsigert, bet jau grynas vanduo tai fui  schmoll.gif
O tai kuom kenkia naturalios sultys??? Vis skysčiai  g.gif Nu dar suprasčiau kad negalima iš pokelių sulčių, bet jei naturalios?  g.gif

QUOTE(mazee @ 2008 08 28, 16:35)
Nu va, o man kaip tik vienintelis dalykas kuris tinka - citrinu skonio  gazuotas mineralinis  doh.gif
Atrodo tik atrandu koki nors uzkandi nuo kurio nepykina... apsidziaugiu - o jau ziurek kita diena, net pagalvot apie ji nebegaliu  schmoll.gif  Ir taip kas dien lauzau galva nuo ko siandien nepykintu mega_shok.gif O vat nuo to mineralinio tai atsigaudavau, bet pasirodo jis netinka...

Sultys nekenkia, o didina skrandžio sulčių rūgštingumą, ta prasme, toliau dirgina skrandi ir ne kiek nepadeda istisinio vemimo atveju. Tas pats galioja ir gazuotam min. vandeniui. Man tai gazuotas min. netiko visai, nes isgerus, po sek . viskas lipo atgal, ir tokiom vos ne putom.
O Vanduo kadangi lengviau ir greiciau pasisavinamas, tai bent kiek uzsilaikdavo organizme.

Sultys jei tau tinka, tai patartina gert bent jau praskiestas su virintu vandeniu. Man tai ligoninej jas zadejo atimt, ir juokavo, kad jei vel jas gersiu, tai sekanti kart, jei grysiu, tai durys bus uzkaltos. smile.gif
Atsakyti
unsure.gif laba visoms.man cia vakar keistas ivykis su sveikata ivyko... tiesiog noreciau paklaust ar buna,kad pakyla temperatura nestumo metu?bloga buvo lyg apsinuodijusi buciau,kita diena,tai yra siandien temperaturos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(iryska @ 2008 08 29, 00:08)
unsure.gif laba visoms.man cia vakar keistas ivykis su sveikata ivyko... tiesiog noreciau paklaust ar buna,kad pakyla temperatura nestumo metu?bloga buvo lyg apsinuodijusi buciau,kita diena,tai yra siandien temperaturos  unsure.gif

O kiek tau temperaturos???Jeigu 37, tai viskas normaliai.
Atsakyti
QUOTE(akviliuke @ 2008 08 26, 15:33)
siaipdar vienas atradimas kas padeda (bent jau man) tai skysta buljono sriuba su morkyte, makaroniukais ir bulve smile.gif

Man sultinys irgi gerai sueina, bet man geriau be nieko, tiesiog sultinys. Dar man kas gerai tai kus-kusas - su trupučiu druskos užsiplikau vandeniu ir visai nieko tos kruopos.
Kitas dar irgi nieko yra vaikiškos tyrelės, bet tik ne saldžios - po šaukštuką pamažu irgi neblogai. O iš sulčių man tik pomidorų gerai arba kokios nors daržovinės - pas mus čia būna tokios pomidorų-salierų-morkų, vos ne kaip sriuba.
Atsakyti
[quote=Jakatta,2008 08 28, 22:19]
Sultys nekenkia, o didina skrandžio sulčių rūgštingumą, ta prasme, toliau dirgina skrandi ir ne kiek nepadeda istisinio vemimo atveju. Tas pats galioja ir gazuotam min. vandeniui. Man tai gazuotas min. netiko visai, nes isgerus, po sek . viskas lipo atgal, ir tokiom vos ne putom.
O Vanduo kadangi lengviau ir greiciau pasisavinamas, tai bent kiek uzsilaikdavo organizme.

Tai vadinas jei man nera blogai nuo gazuoto mineralinio - galiu ji gert bigsmile.gif ? Nes pvz. as, kad manes taip nepykintu turiu nuolat ka nors uzkandziauti... nes tik praalkstu - labai negera buna schmoll.gif Bet vat jei valgau pietus t.y. kazka siek tiek daugiau nei siaip pakramsnojimas, man skandis tarsi sustoja ir gazuotas mineralinis labai padeda 4u.gif

Atsakyti
Mums 15 savaičių, bet vis dar pykina. Tikiuos ir laukiu nesulaukiu, kada bus pirmieji judesiai ir gal vis tik liausis problemos su skrandžiu... unsure.gif
Atsakyti
[quote=mazee,2008 08 29, 17:03]
[quote=Jakatta,2008 08 28, 22:19]

Tai vadinas jei man nera blogai nuo gazuoto mineralinio - galiu ji gert bigsmile.gif ? Nes pvz. as, kad manes taip nepykintu turiu nuolat ka nors uzkandziauti... nes tik praalkstu - labai negera buna schmoll.gif Bet vat jei valgau pietus t.y. kazka siek tiek daugiau nei siaip pakramsnojimas, man skandis tarsi sustoja ir gazuotas mineralinis labai padeda 4u.gif
[/quote]

Man gydytoja kazkodel pabreze, kad negazuota. Kadangi gazuoto, as nestumo metu pradejau nemegt, tai ir nekilo klausimas "kodel". Bet tuo paciu ji dar pabreze, kad "kol tave pykina, as neaiskinsiu, kas sveika, kas nesveika, valgyk ir gerk kas neslykstu". Jei tau padeda, tai valiooo ir gerk kol pykina. smile.gif
Atsakyti
o as jau buvau apsidziaugus, kad baigesi mano pykinimai, bet... sia savaite tris dienas lovoj pragulejau verysad.gif pravemiau taip kad galvojau tas leliukas irgi per gerkle iseis, jau taip ziauriai istase g.gif bet i trecia diena vyras parnese ungurio tai kai suvalgiau kelis gabaliukus nueme kaip ranka bigsmile.gif nors as jo nelabai ir norejau bigsmile.gif tai va kur mano paslaptis buvo si karta thumbup.gif
Atsakyti