aisku, o del kaitinimo ant garu tos mases dar iskilo kalusimelis...
kiek laiko ja ten kaitinti... nes as ana karta kaip daraiu tai gal kokia 20 min kaitinau, bet man niekaip neuzvire, na gal del to kad pastovei maisiau kad neprisviltu... ...
kokiu eiliskumu reikia deti produktus?
sviesta medu...o kada deti tuos kaiusinius (isplaktus atskirai trynys ir baltymas)ir soda jau baigaint kaitinti ar pakaitinti sudejus ir juos...or jau kaip mase nuimi nuo ugnies?
ar reikia uzvirinti mase?
kiek laiko ja ten kaitinti... nes as ana karta kaip daraiu tai gal kokia 20 min kaitinau, bet man niekaip neuzvire, na gal del to kad pastovei maisiau kad neprisviltu... ...
kokiu eiliskumu reikia deti produktus?
sviesta medu...o kada deti tuos kaiusinius (isplaktus atskirai trynys ir baltymas)ir soda jau baigaint kaitinti ar pakaitinti sudejus ir juos...or jau kaip mase nuimi nuo ugnies?
ar reikia uzvirinti mase?
Pirmiause : mase neturi uzvirti tik labai ikaisti(pirsta joje ikisus sunku islaikyti ). I didoka bliudeli idek visus produktus isskyrus soda , bliuda statyk ant puodo su ver danciu vandeniu ir visus produktus gerai ismaisyk (cia tam ,kad nesutrauktu kiausiniu ) besildamas margarinas savaime po trupuri istirps .Pamaisyti reikia gaznokai del kiausiniu kaip rasiau ,kad nesutrauktu . Kai mase smarkiai ikais supilti nugesinta soda , gerai ismaisyti ,viskas suputos , nukekti bliuda ir supilti miltus, gerai ismaisyti bliude, kai jau bus sunku maisyti isversk tesla ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyk tesla ,ji turi nelipti prie ranku ir susiminkyti i gabala kuris padejus neturi subliuksti Is sitos normos iseina du normalaus dydzio tortai po 5 blynukus ,arba vienas gigantas. Patariu - jeigu nori ,kad krastai butu lygus apipjauk jau iskepusius ir katik isimtus is skardos ,veliau tai padaryti bus neymanoma ,labai trupa . Tiesa kai kociosi stala smarkiai pasibarstyk miltais ,ji lipni . Situs blynelius gali susikepti ir is anksto ,kad ir pries menesi ,jie negenda ,tada tepant torta bus maziau darbo /As sendien 10 tortuku issikepiau (tik blyneliu aisku ) ,arteja Rugsejo pirmoji , turesiu uzsakymu . Klaus jei dar kils klausimu
As visada jau kocioju tuos blynelius ant to kepamojo ar sviestinio popieriaus, nes tada nereikia nieko perkelineti, tik apipjaustytus krastus nuimu ir viskas!
QUOTE(Koruklu @ 2008 08 26, 18:08)
As visada jau kocioju tuos blynelius ant to kepamojo ar sviestinio popieriaus, nes tada nereikia nieko perkelineti, tik apipjaustytus krastus nuimu ir viskas!
aš tai irgi taip daru tik nesuprantu kodėl tie lakštai man kietoki būna ( aišku po pertepimo) gal dėlto kad mažai sudrėkinu?
Štai čia yra vienas labai geras Lenkiškas medaus tortas, kurio blynai gaunasi minkšti.
Jei blynai buna per stori arba i krema dedate zelatinos, arba per daug miltu i tesla, tai todel gali buti per sausi. Na kartais kyla noras daugiau miltu deti, nes tesla tikrai lipni, bet stengiuosi minimaliai papildomai deti miltu. As tai daznai nors du sluoksnius sutepu kokia nors rugscia uogiene ( juodu serbentu tam tinka), tai man labai skanu! Arba karta dariau su pirktiniu kremu kapucino skonio, tai siek tiek sulaisciau kava, na kelis laselius. Tai irgi buvo super!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 22, 11:52)
Dintarija , lengviau pagaminamo torto tikrai nezinau , mano receptas kuri kepu jau 25 metus : 3kiausiniai , 3 dideli saukstai medaus , 100 g . margarino EVE ( ne sviesto ) , 1 stikline cukraus ,3 mazi sauksteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos !!! ir apie 5 stiklines miltu (gali ir pritrukti saujeles kitos ), gaminama ant puodo su garais ,blynai kociojami ,bet be galo lengvai tik stala reikia gausiai pabarstyti miltais . Rietinele turi buti 36% riebumo ( jokio zelatino !!!) ,grietine DVARO ,ne 30% sitos tu niekada neisplaksi!!! , grietine plakasi tik jeigu yra 35% riebumas ji turi buti labai gerai atsaldyta kitaip ismusi sviesta . Siti medaus blyneliai issileidzia vos idejus i burna , ryte pagamintas tinka valgyti vakare ( bet pastovejas ir subrendes skanesnis ) . Pabandyk dar karta as tau garantuoju ,kad tikrai iseis niekada nenukabink nosies . Jeigu kas dar neaisku klausk . SEKMES !!! .Tiesa perspeju is sitos normos iseina laaaaaabai didelis tortas ,galima daryti du vidutinius ( sausus blynelius galima laikyti kad ir menesi , juk jie su medum , o jis yra kaip koncervantas ) , viena suvalgysi dabar kita susitepsi kita karta kai vel uzsinoresi
Labai pasitikiu Cipciuku , tad bandysiu kepti torta pagal jos recepta Tik nematau kad butu cia parasyta kokio kiekio gritineles, ar grietines cia reikia? Na kokios butu normos kremo? As kaip visad klausimu turiu
Ziurint rugegelia23 koki tu ji darysi , kaip rasiau is sito kiekio iseina laaabai didelis tortas mazdauk 33 cm . blyno skersmuo ,o ju net 7 ar 8 ,patariu uzminkyta tesla padalinti per puse ir issikepti du tortukus po 6 ar 5 blynelius kiekvienam ,is viso atitinkamai 10 ar 12 blyneliu kuriu skersmuo 26cm ( as matai turiu net 6 ivairiu dydziu formas ) tai pagal ju isimamus dugnelius ir apipjaunu. Kai parasysi kokio skersmens bus tavo tortas ,tada pasakysiu kiek reikia grietineles. Tortus nebutina tepti abudu , tie blyneliai gali sausi stoveti ,kad ir pora menesiu . As kai darydavau kaledom 200 tortu , tai blynelius jiems susikepdavau per menesi, tas pats ir velykom ir motinos dienai budavo.
Papildyta:
Bendrai tai galiu ir dabar pasakyti : vienam 26cm skersmens tortukui reikia dvieju dideliu po 450 mlg. indeliu grietineles ( na gal truputi gali ir likti ), is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
Papildyta:
Bendrai tai galiu ir dabar pasakyti : vienam 26cm skersmens tortukui reikia dvieju dideliu po 450 mlg. indeliu grietineles ( na gal truputi gali ir likti ), is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 31, 20:27)
Ziurint rugegelia23 koki tu ji darysi , kaip rasiau is sito kiekio iseina laaabai didelis tortas mazdauk 33 cm . blyno skersmuo ,o ju net 7 ar 8 ,patariu uzminkyta tesla padalinti per puse ir issikepti du tortukus po 6 ar 5 blynelius kiekvienam ,is viso atitinkamai 10 ar 12 blyneliu kuriu skersmuo 26cm ( as matai turiu net 6 ivairiu dydziu formas ) tai pagal ju isimamus dugnelius ir apipjaunu. Kai parasysi kokio skersmens bus tavo tortas ,tada pasakysiu kiek reikia grietineles. Tortus nebutina tepti abudu , tie blyneliai gali sausi stoveti ,kad ir pora menesiu . As kai darydavau kaledom 200 tortu , tai blynelius jiems susikepdavau per menesi, tas pats ir velykom ir motinos dienai budavo.
Papildyta:
Bendrai tai galiu ir dabar pasakyti : vienam 26cm skersmens tortukui reikia dvieju dideliu po 450 mlg. indeliu grietineles ( na gal truputi gali ir likti ), is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
Papildyta:
Bendrai tai galiu ir dabar pasakyti : vienam 26cm skersmens tortukui reikia dvieju dideliu po 450 mlg. indeliu grietineles ( na gal truputi gali ir likti ), is pradziu isplaki viena indely ,pertepi blynelius 5 ar 7mm. ( cia pagal skoni ) storiu plaktos grietineles ,ir tada matysi kiek reikes dar daplakti ,gal ir nereikes kito viso indelio .
As turiu dvi formas, viena is ju, i kuria dazniausiai darau, tai 26 cm skersmens. O tai tas kremas tik plakta grietinele? kazko as cia arba nesuprantu, arba man kvailelei nedasunta
Oho, tai jus turbut labai labai daug uzsakymu turit, jei sitiek blynu prikepat! Jei nepaslaptis, kiek pas jus kainuoja koks tortas? As tik siaip klausiu, idomumo delei. Ir kokia jusu specialybe? Gal jus su maistu ir uzsiimat? Ar tai tik hobi?
Pas save receptu sasiuviny radau medaus torto recepta labai labai panasu i si, netgi normos tokios pat, tik vietoj margarino parasyta kad 2 sausktai sviesto, ir ne 3 sauksteliai sodos, o 1. Bet as darysiu pagal Cipciuko
Ta soda nugesint, tai uzpilt sausteli actu ir viskas? Ir viska turbut det i istirpinta margarina?
O tikrai 30 % grietine neissiplaka? geras